Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2010

Επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή από τον Βουλευτή Αργύρη Λαφαζάνη για το Πόρτο Καρράς

Καμιά τιμωρία των υπευθύνων, μόνο διαγραφές

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη

Όσοι οδήγησαν τη χώρα στο σημερινό αφόρητο χάλι, στην κατάργηση της εθνικής της κυριαρχίας και στην ακύρωση κάθε κοινοβουλευτικής διαδικασίας, πρέπει να σηκωθούν να φύγουν από την χώρα.

Είναι πλέον εξοργιστικό να υποδύονται τους κυβερνήτες της χώρας, που αφού υποκλίνονται σε κάθε ξένη εξουσία, κάνουν επίδειξη της σιδηράς πυγμής τους σε κοινοβουλευτικούς που ξεφεύγουν από την κομματική πειθαρχία.

Σχετικά με την τελευταία διαγραφή, αυτήν του βουλευτή Πρέβεζας Βαγγέλη Παπαχρήστου μάλιστα, δεν είχε καν τεθεί θέμα κομματικής πειθαρχίας. Εκτός κι’ αν έπρεπε να είχε ο διαγραφείς εκλάβει ως τέτοια,  μια δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου, σύμφωνα με την οποία οι βουλευτές γνωρίζουν τι πρέπει να κάνουν.

Είμαι γέννημα της δικής σου αναρχίας

* Της Χαράς Νικοπούλου

Eίμαι παιδί του '74... Όχι μη γελιέσαι Έλληνα… Δεν είμαι παιδί του πολυτεχνείου… δεn γεννήθηκα 17 Νοεμβρίου… Τη μέρα που γεννιόμουνα χανόταν για εμένα Έλληνες λοκατζήδες... εκεί στον τύμβο της μακεδονίτισσας… 22 Ιουλίου 1974… Ελλάδα είμαι δημιούργημά σου…

Μου είπες πως είμαι τυχερή, γιατί δεν γνώρισα τη χούντα... Μα με υποχρέωσες να ζω σε μια δημοκρατία που τη χούντα της κρατούσαν καλά οι δημοκράτες πολιτικοί της…

Μου έμαθες τα πρώτα Ελληνικά, με δασείες-περισπωμένες,... μα πριν καλά-καλά τα μάθω τα κατήργησες. ενώ ήμουν Δευτέρα δημοτικού...

Πριγκιπόπουλα της Ανατολίας η… Ευρώπη και ο Πάρις!


Σε παραλήρημα βρίσκεται πλέον ο Εγκεμέν Μπαγίς. Κατά την γνώμη του, στην  Τουρκία δεν ανήκουν μόνο τα μισά πετρέλαια του Αιγαίου, αλλά και η Ευρώπη και ο Πάρις!

Έτσι, μετά την δήλωσή του περί συνεκμετάλλευσης 50-50 του Αιγαίου, τώρα υποστηρίζει ότι η Ευρώπη, από την οποία πήρε το όνομά της η γηραιά ήπειρος, ήταν… πριγκίπισσα της Ανατολίας, ενώ και το Παρίσι (Paris) προέρχεται από τον Πάρι (που έδωσε το μήλο στην Αφροδίτη), που επίσης ήταν… πρίγκιπας της Ανατολίας!

Τις εξωφρενικές αυτές δηλώσεις ο κ. Μπαγίς, ο Τούρκος υπουργός αρμόδιος για τις διαπραγματεύσεις για την ένταξη της χώρας του στην ΕΕ, τις έκανε σε αποκλειστική συνέντευξή του στην εφημερίδα «Ακσάμ». Είπε επί λέξει: