Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

Βερολίνο: «Το ζήτημα των πολεμικών αποζημιώσεων έχει ρυθμιστεί»

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΤΗΣ ΙΣΡΑΗΛΙΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Η γερμανική κυβέρνηση αρνήθηκε σήμερα κάθε πιθανότητα να καταβάλει αποζημιώσεις στους Εβραίους της Θεσσαλονίκης, ωστόσο πρότεινε οι δύο πλευρές να συνεργαστούν σε κοινά σχέδια, όπως ανέφεραν οι εκπρόσωποι των υπουργείων Οικονομικών και Εξωτερικών.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται μία ημέρα μετά την αμφισβήτηση του πορίσματος του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους για τις αποζημιώσεις από τον ΥΠΕΞ, Ευάγγελο Βενιζέλο.

Η Ισραηλιτική Κοινότητα της Θεσσαλονίκης ανακοίνωσε την Δευτέρα ότι προσέφυγε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κατά της Γερμανίας ζητώντας

Γιατί βλέπουμε πάντα μία πλευρά της Σελήνης

Η Σελήνη είναι ο μοναδικός φυσικός δορυφόρος της Γης και το δεύτερο κατά σειρά λαμπρότητας σώμα που αντικρίζουμε στο ουράνιο στερέωμα. Είναι ο πέμπτος μεγαλύτερος δορυφόρος στο ηλιακό σύστημα και έχει διάμετρο 3476 km, περίπου το ένα τέταρτο της γήινης διαμέτρου και το 1/81 της μάζας της Γης. Η Σελήνη έχει θερμοκρασίες που ποικίλλουν από 123°C στην ημέρα έως -170°C τη νύχτα στον ισημερινό, και κάτω από -233°C στους μόνιμα σκιασμένους πολικούς κρατήρες.

Η απόσταση της Σελήνης από τη Γη κυμαίνεται από 356.400 km έως 406.700 km.

Περιστρέφεται στον ελαφρώς κεκλιμένο άξονά της σε 27 ημέρες 7 ώρες και 43 λεπτά, ακριβώς στον ίδιο χρόνο που διαρκεί η τροχιακή περιφορά της γύρω από τη Γη.

Τι ακριβώς κόμμα είναι το "Ποτάμι" του Σταύρου Θεοδωράκη;


Ξάφνιασε αλλά είναι πλέον πραγματικότητα. Ενα κόμμα ευρωπαϊκό, προοδευτικό, που θα κινείται στο χώρο της ευρύτερης Αριστεράς και θα υπερασπίζεται «τη λογική και το δίκαιο», ίδρυσε ο δημοσιογράφος Σταύρος Θεοδωράκης, ο οποίος παραιτείται από το Mega και τα Νέα και εγκαταλείπει τη δημοσιογραφία.

Το όνομα του κόμματος του παρουσιαστή θα είναι «το Ποτάμι». Εγκαταλείπει τη δημοσιογραφία και ιδρύει νέο Κόμμα με το όνομα "Ποτάμι" ο Σταύρος Θεοδωράκης - Αναλυτικά η ανακοίνωση

Ποιος είναι ο Σταύρος Θεοδωράκης

Γενική Συνέλευση και Εκλογές στον Εμπορικό Σύλλογο Νέων Μουδανιών

κλικ για μεγέθυνση