Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

Μερική έκλειψη Ηλίου την Κυριακή

Μετά το μεσημέρι της Κυριακής 3 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί μια έκλειψη Ηλίου, η οποία θα είναι ορατή ως μερική στην Αφρική, τη νότια Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και περιοχές της Αμερικής. Στην Ελλάδα η έκλειψη θα είναι ορατή ως μικρή κάλυψη του ηλιακού δίσκου από τη Σελήνη. Σε άλλες περιοχές του κόσμου η έκλειψη θα γίνει αντιληπτή ως ολική.

Συγκεκριμένα, όσον αφορά τη χώρα μας, σύμφωνα με τους αστρονόμους, ανάλογα με το γεωγραφικό πλάτος, η Σελήνη θα καλύψει σε ποσοστό έως 10% τον ηλιακό δίσκο στη νότια Ελλάδα, ενώ στη βόρεια Ελλάδα η κάλυψη θα είναι μικρότερη. Αντίστοιχα, η διάρκεια της έκλειψης θα είναι μεγαλύτερη στη νότιο Ελλάδα (π.χ. πάνω από μια ώρα στην Κρήτη) και μικρότερη στη Βόρεια Ελλάδα (π.χ. περίπου μισή ώρα στη Θεσσαλονίκη).

ΟΝΝΕΔ Μεσσηνίας: Εκλογές Ανάδειξης Προέδρου Ν.Ε. ΟΝΝΕΔ

Καλαμάτα, 31 Οκτωβρίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εκλογές Ανάδειξης Προέδρου Ν.Ε. ΟΝΝΕΔ

Η διαδικασία ανάδειξης Προέδρου Νομαρχιακής Επιτροπής (Ν.Ε.) θα λάβει χώρα στην Καλαμάτα στα γραφεία της ΝΟΔΕ Μεσσηνίας στην οδό Αντωνοπούλου 12 στην κεντρική πλατεία, την Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2013 και ώρα 10.00-18.00. Οι εκλογές θα διεξαχθούν σύμφωνα με όσα ορίζονται στο άρθρο 27 του τροποποιημένου Κανονισμού Λειτουργίας Περιφερειακής Οργάνωσης της Ο.Ν.ΝΕ.Δ.

Τατσόπουλος για Γλέζο: Μοιάζει με τον γεράκο του Αστερίξ

Αποστάσεις από τις δηλώσεις του Μανόλη Γλέζου, στον ίδιο ραδιοφωνικό σταθμό, για το θέμα της απλής αναλογικής πήρε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Πέτρος Τατσόπουλος.

Μιλώντας στον ΒΗΜΑ FM είπε αρχικά: «Ο Γλέζος στον Αστερίξ μοιάζει περισσότερο με τον γεράκο εκείνο που έχει τη θεογκόμενα… Του μοιάζει καταπληκτικά!», για να συνεχίσει με αφορμή το θέμα της απλής αναλογικής: «Απλή και άδολη αναλογική, λοιπόν, μεταπολιτευτικά, ποτέ δεν εφαρμόστηκε. Μπήκε στο ψυγείο. Ή μάλλον στη φορμόλη. Και τώρα γίνεται μια προσπάθεια να νεκραναστηθεί».

Και πρόσθεσε ο κ. Τατσόπουλος: «Υπάρχει μια πρόταση της ΔΗΜΑΡ και αυτό το 50% στα τελευταία 40 χρόνια το πήρε – σε εποχές που τα 40άρια ήταν πασατέμπο για τα μεγάλα κόμματα, ενώ τώρα φτάσαμε και τα δύο μεγάλα κόμματα με το ζόρι να φτάνουν το 40%

Ρεν: Σύμφωνήσαμε ότι η Ελλάδα θα βρίσκεται υπό συνεχή εποπτεία

Έως ότου το χρέος της μειωθεί στο 75% του ΑΕΠ

Τι απάντησε ο Επίτροπος σε ερώτηση του Ν. Χουντή

Η επιτήρηση της Ελλάδας θα συνεχιστεί έως ότου το χρέος της μειωθεί στο 75% του ΑΕΠ, σύμφωνα με τον Όλι Ρεν ο οποίος απαντώντας σε σχετική ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Χουντή, τόνισε πως το θέμα της εποπτείας «αποτελεί κανονισμό που έχει συμφωνηθεί από τα κράτη μέλη».

Συγκεκριμένα, απαντώντας στην ερώτηση του  ευρωβουλευτή σχετικά με την εφαρμογή του Κανονισμού 472/201για την «ενίσχυση της οικονομικής και δημοσιονομικής εποπτείας στη Ζώνη του Ευρώ», ο Ευρωπαίος Επίτροπος απάντησε τονίζοντας ότι ο εν λόγω κανονισμός «στοχεύει στον ομαλό και αποτελεσματικό συντονισμό των οικονομικών πολιτικών, καθώς και στην καλύτερη διασύνδεση μεταξύ των διακυβερνητικών μέσων για τη χορήγηση χρηματοδοτικής συνδρομής και του πλαισίου της ΕΕ.».

Πάγκαλος: Είχαμε παγιδεύσει δύο σταθερά τηλέφωνα των Αμερικανών

Αν ανοίξω το στόμα μου θα γίνει Κόλαση, θα γίνει μύλος...

- Έκανε λόγο για μεγάλη επιτυχία των ελληνικών μυστικών υπηρεσιών- «Δεν θεωρώ ότι η Ελλάδα πρέπει να είναι πάντα θύμα» - «Αν αποδειχθεί ότι είμαι πράκτορας να πάω φυλακή»- Τί είπε για ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, τις εκλογές και το Μνημόνιο
Με ένα περιστατικό από ακρόαση δύο εκπροσώπων της αμερικανικής υπερ-υπηρεσίας πληροφοριών NSA (National Security Agency) προσπάθησε ο πρώην υπουργός Εξωτερικών να δικαιολογήσει την αποκάλυψή του ότι πριν από περίπου 15 χρόνια και οι ελληνικές μυστικές υπηρεσίες παρακολουθούσαν τις επικοινωνίες μεταξύ Αμερικανών στην Αθήνα και την Άγκυρα.

«Στο ερώτημα του προέδρου της αμερικανικής επιτροπής στο Κογκρέσο προς τους πράκτορες της NSA αν οι Αμερικανοί παρακολουθούσαν ή όχι, απάντησαν ότι "με βάση τις δυνατότητες που μας δίνει η τεχνολογία κάνουμε ό,τι κάνουν και οι άλλοι"», είπε ο κ. Πάγκαλος σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στο Βήμα FM.