Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012

Κάτω η χούντα βρε παιδί μου αλλά φόρεσε και την μπλούζα σου!

Ελληνίδα μάνα "κυνηγάει" τον... κανακάρη της να φορέσει την μπλούζα του κατά την διάρκεια της σημερινής διαδήλωσης ενάντια στο νέο μνημόνιο! Ελληνικός σουρεαλισμός και κρίση.

Πηγή: The Insider

Ειρηνική διαδήλωση στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής


Την Κυριακή στις 12 το μεσημέρι σας περιμένουμε όλους στον κεντρικό δρόμο του Πευκοχωρίου (στο συντριβανι) να διαδηλώσουμε ειρηνικά χωρίς πολιτικά χρώματα.

Το μόνο χρώμα που θα υπάρχει θα είναι το γαλανόλευκο,αυτό της Ελληνικής σημαίας! Θα ακολουθήσει πορεία που θα καταλήξει στην Χανιώτη. Σας περιμένουμε όλους μικρούς και μεγάλους!

Πηγή: gamvros-kalandrinos

Συνθήματα εναντίον του Βουλευτή Πυθαγόρα Βαρδίκου σε όλη την πόλη της Σάμου!


Με συνθήματα διαμαρτύρονται Σαμιώτες πολίτες στο ενδεχόμενο να ψηφίσει ο
Βουλευτής Σάμου Πυθαγόρας Βαρδίκος το Μνημόνιο 2 την Κυριακή το βράδυ!

Σημερα το πρωί έκπληκτοι οι κάτοικοι της Σάμου είδαν σε πολλά σημεία της πόλης γραμμένα συνθήματα εναντίον κατά βάση του Βουλευτή!

Τα συνθήματα είχαν γραφτεί σε τοίχους των γραφείων της Νομαρχιακής του ΠΑΣΟΚ, της Εφορίας Σάμου, του Δήμου Σάμου, στον εμπορικό δρόμο, στην περιοχή που βρίσκεται η Αντιπεριφέρεια Σάμου και σε πολλούς δρόμους της πόλης αλλά και σε οδικούς κόμβους (Μαλαγάρι, Αγία Ειρήνη)!

Δούκισσα - Μητσάκης: Της Καλλιρόης το ρέμα



Αφιερωμένο στον Γιώργαρο, στον Μάκη ή Μαυρουδή, στον Άδωνι και τον Αστέριο.

Φεβρουάριος 1904 - 2012 108 χρόνια από την έναρξη του Μακεδονικού Αγώνα

Γράφει ο Αντγος ε.α Νικόλαος Φωτιάδης

Επίτιμος Υδκτης Δ’ ΣΣ τ. Πρόεδρος Συνδέσμου
Απόστρατων Αξιωματικών Νομού Ξάνθης


Συμπληρώνονται φέτος 108 χρόνια από την έναρξη του ένοπλου Μακεδονικού Αγώνα εναντίον των Τούρκων και Βουλγάρων Κομιτατζήδων. Ένα κορυφαίο γεγονός που η Ελληνική πολιτεία το γιορτάζει κάθε χρόνο, μια επέτειος που προηγήθηκε των νικηφόρων αγώνων του Ελληνικού Στράτου στους Βαλκανικούς πολέμους 1912-1913.

Η γέννηση του “Μακεδονικού”, (πτυχή του ευρύτερου Ανατολικού ζητήματος), είχε σαν αρχή την έκδοση του Σουλτανικού Φιρμανιού της 28/2/1870 για την αναγνώριση της Βουλγαρικής Εξαρχίας με δικαιοδοσία μεταξύ Δουνάβεως και Αίμου. Πέραν όμως της περιοχής αυτής, μπορούσαν να υπαχθούν στην Εξαρχία και άλλες περιοχές, σύμφωνα με το άρθρο 10 του Φιρμανιού, εφόσον το σύνολο ή τα δύο τρίτα τουλάχιστον του πληθυσμού τους το απαιτούσαν.

Βασίλης Παπαγεωργόπουλος: Με λάσπη δεν διαγράφεται το έργο της "διοίκησης Παπαγεωργόπουλου"


Σχετικά με τις ανακοινώσεις της Διοίκησης του Δήμου Θεσσαλονίκης που είδαν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες για το θέμα της οικονομικής διαχείρισης και του Ισολογισμού του 2010, ο κ.Βασίλης Παπαγεωργόπουλος έκανε την παρακάτω δήλωση:

 «Κανείς δεν μπορεί να διαγράψει το τεράστιο έργο της «Διοίκησης Παπαγεωργόπουλου» όσα ψέματα και αν λεχθούν, όση λάσπη και αν πεταχθεί!

  Οι Θεσσαλονικείς βλέπουν κάθε μέρα και το Νέο Δημαρχείο και την Νέα Παραλία και τα άλλα 12 κτίρια που φτιάξαμε, βλέπουν τα 50.000 δένδρα που φυτέψαμε, βλέπουν τις αναπλάσεις σε όλη την πόλη που πραγματοποιήσαμε, θυμούνται τις αξεπέραστες πολιτιστικές εκδηλώσεις που διοργανώσαμε, και την κοινωνική μας πολιτική με ουσιαστική στήριξη των φτωχών και των πολυτέκνων και νοσταλγούν τα χρόνια που πέρασαν!

Μια μαντινάδα για τον Βενιζέλο

Τι τραγουδάκι να σου πω κόρη μου να σ' αρέσει
η μια σου σπάλα να κοπεί και η άλλη να σου πέσει

Αεροπλάνα made in Florina! Δείτε το πρώτο αεροπλάνο από "σκουπίδια" (Video)


Δείτε τα video:

Ο κατασκευαστής Γιώργος Ηλιόπουλος στο radioflorina.blogspot.com

Lucas Papademos: Meh heh heh heh hehhhh!


Τον ανακάλυψαν και τα ξένα sites τον Lucas Papademos
Πηγή: Deliverable

Παραιτήθηκε και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Μιχελογιαννάκης


Παραιτήθηκε πριν από λίγη ώρα ο βουλευτής Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ, Γιάννη Μιχελογιαννάκης.

Είχε προηγηθεί επιστολή που απέστειλε στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Γ. Παπανδρέου, στον Πρόεδρο της Βουλής, τον γραμματέα του ΠΑΣΟΚ και τον γραμματέα της Κ.Ο του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλη Καρχιμάκη.

«Εγώ έχω @ρχίδι@» φώναζε o Ροντούλης στη Βουλή!

Σκηνικό διάλυσης του ΛΑΟΣ στη Βουλή! Έξαλλος ο Αστέριος Ροντούλης

Απίστευτες σκηνές πριν από λίγο στη Βουλή. Λίγα λεπτά πριν παραδώσει την παραίτησή του στον Πρωθυπουργό ο Αστέριος Ροντούλης άποτύπωσε ξεκάθαρα το κλίμα διάλυσης στο κόμμα του Γ.Καρατζαφέρη καθώς μιλώντας στο τηλέφωνο μπροστά σε δεκάδες άτομα φώναζε "Εγώ έχω αρχ...Δεν με νοιάζει τι θα κάνουν οι άλλοι.Μου είπε ο πρόεδρος να παραιτηθώ και παραιτήθηκα".Άγνωστο με ποιον μιλούσε.

Στην επιστολή του πάντως αναφέρει χαρακτηριστικά πως "Θεωρώ την παραμονή μου στην κυβέρνηση ασύμβατη με την διαμορφωθείσα κατάσταση"

Πηγή: Parapolitika.gr

Παραιτήθηκε η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου


Παραιτήθηκε πριν λίγα λεπτά από τη θέση της αναπληρώτριας υπουργού εξωτερικών η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, δηλώνοντας ότι δεν της επιτρέπει η συνείδηση της να ψηφίσει αυτά τα επαχθή και δυσβάσταχτα μέτρα του νέου μνημονίου.

Απόκρια στον Πολύγυρο 2012 - Πρόγραμμα Εκδηλώσεων

ΔΗΜΟΣ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ - ΑΠΟΚΡΙΑ ΣΤΟΝ ΠΟΛΥΓΥΡΟ 2012

ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗ 16 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ, 12.00
Έναρξη των εκδηλώσεων της αποκριάς από το μεσημέρι με την «Προφταστήρα» και τους ζουρνάδες στους δρόμους της πόλης και κατάληξη μπροστά στο Δημαρχείο.

ΚΥΡΙΑΚΗ 19 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ, 17.30, ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ
Θεατρική παράσταση για παιδιά: «Ένας Πινόκιο… σωστός Πήτερ Παν» του Δ. Σαρίκα από την Παιδική Σκηνή Θεσαλονίκης. Είσοδος 5 €. Προπώληση στο Δημοτικό Ραδιόφωνο στο ισόγειο του Δημαρχείου και στο Δημοτικό Ωδείο στο παλιό δικαστικό μέγαρο.

Ο Φώντας Κατσικιάς από την Σαμοθράκη, για τον Αντώνη Σαμαρά

Ο Ξενοφών Κατσικιάς ήταν πολιτευτής της Πολιτικής Άνοιξης
Αντώνη, η γνωριμία μας ξεκίνησε το 1975, φυσικά σε διαφορετικούς πολιτικούς χώρους ο καθένας μας.Το 1993 συνεργαστήκαμε και σε βοήθησα. Σε συμβούλεψα πολλές φορές και θα σου θυμίσω μία.

Σου είχα πει ΟΧΙ στην εκλογή του Στεφανόπουλου για Πρόεδρο Δημοκρατίας. Άσε τον Ανδρέα να ψηφίσει την δικιά μας πρόταση. Τον Νικήτα τον Βενιζέλο.Εσύ δεν άκουσες και κάθισες στην μοναξιά για κάμποσα χρόνια.ΠΕΣ ΤΩΡΑ ΟΧΙ  στο μνημόνιο, για το καλό του τόπου μας γιατί θα κάτσεις για πάντα στην μοναξιά.

Φιλικά
Φώντας Σαμοθράκη

Πηγή: gatzoli.com

Πλατεία Συντάγματος: Άνδρας των ΜΑΤ κλωτσά τραυματισμένο διαδηλωτή! (Video)

Στο φωτογραφικό ντοκουμέντο από την σημερινή συγκέντρωση στο Σύνταγμα διακρίνεται αστυνομικός των ΜΑΤ να κλωτσά έναν τραυμτισμένο διαδηλωτή.  Όπως μετέδωσε το tsantiri.gr sτο σημείο βρέθηκαν άμεσα διασώστες και διαδηλωτές, καθώς ήταν αδύνατο για το ΕΚΑΒ να προσεγγίσει το σημείο.

Διάλυση στη μεταβατική ... Έφυγε ο Ροντούλης. Ακολουθούνε οι άλλοι υπουργοί του ΛΑ.Ο.Σ. ;;


Ξάφνιασε το Μέγαρο Μαξίμου η απόφαση του Γιώργου Καρατζαφέρη να μην αποσύρει τους υπουργούς-στελέχη του ΛΑΟΣ από την κυβέρνηση και να πετάξει το μπαλάκι στον Λουκά Παπαδήμο λέγοντας ότι είναι στη δική του ευχέρεια να τους διατηρήσει ή όχι στο κυβερνητικό σχήμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι κύριοι Βορίδης, Γεωργιάδης, Γεωργίου και Ροντούλης έχουν θέσει τις παραιτήσεις τους στη διάθεση του πρωθυπουργού.

Το απόγευμα της Παρασκευής ο κ. Ροντούλης με δήλωσή του ξεκαθάρισε οτι δεν πρόκειται να ψηφίσει τα νέα μέτρα και έτσι αποχωρεί από την κυβέρνηση.

Παραμένει στη φυλακή ο Εφραίμ

Απορρίφθηκε η αίτηση αποφυλάκισης του αρχιμανδρίτη Εφραίμ

Γιάννα Παπαδάκου

Συζητείται την Τετάρτη η αγωγή του Δημοσίου κατά της Μονής

Προφυλακισμένος πρέπει να παραμείνει ο αρχιμανδρίτης Εφραίμ αποφάσισε πριν από λίγο, αργά το απόγευμα της Πέμπτης, η ανακρίτρια κυρία Ειρήνη Καλού.

Στην πολυσέλιδη απόφασή της, η ανακρίτρια εκτιμά ότι δεν έχουν αλλάξει οι συνθήκες κάτω από τις οποίες είχε εξαρχής κρίνει ότι ο ηγούμενος της Μονής Βατοπαιδίου πρέπει να κρατηθεί στη φυλακή ως ύποπτος τέλεσης νέων αδικημάτων.

Πέτρες και μολότοφ στα συλλαλητήρια ενάντια στο Μνημόνιο

Ένταση επικρατεί στο Σύνταγμα, καθώς ομάδα διαδηλωτών επιτέθηκε σε δυνάμεις των ΜΑΤ, στη συμβολή των οδών Μητροπόλεως και Φιλελλήνων, μπροστά από τα ΚΕΠ Συντάγματος. Οι νεαροί πετούν πέτρες και μολότοφ κατά των αστυνομικών, ενώ τα ΜΑΤ απαντούν με χημικά. Η αστυνομία προχώρησε σε μία προσαγωγή.

Κλειστό είναι αυτή την ώρα το Σύνταγμα, η Πανεπιστημίου και η Κλαυθμώνος, όπου διαδηλώνουν πολίτες προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για το νέο μνημόνιο και τα μέτρα που αυτό προοωθεί με κυρίαρχα τη μείωση του κατώτατου μισθού.

Αυτή την ώρα η πορεία της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ φτάνει στο Σύνταγμα, ενώ τα μέλη του ΠΑΜΕ βρίσκονται στην Ομόνοια και κινούνται προς το υπουργείο Εργασίας. Τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκονται συγκεντρωμένοι στα Προπύλαια.

Ετοιμάζουν την εξεταστική των… ονείρων τους! (Και μετά… ξύπνησαν!)

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Τελικά όποια πολιτική τιμωρία και να υποστούν, τους αξίζει. Οι άνθρωποι είναι αδιόρθωτοι. Ασυγχώρητοι. Αμετανόητοι. Πνιγμένοι που πιάνονται από τα μαλλιά τους – δηλαδή επικίνδυνοι να τραβήξουν στον βυθό και κάθε καλοπροαίρετο ναυαγοσώστη.

Τόσα έχουν συμβεί στη χώρα, τόσα έχει υποστεί ο λαός εξαιτίας τους και εξαιτίας αυτής της εγκληματικής πολιτικής αδιαφορίας που έχουν επιδείξει, αλλά αυτοί εκεί, το βιολί τους.

Κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν. Διαστρεβλώνουν, αντεπιτίθενται, επιδίδονται σε εξυπνακισμούς, σε ντρίπλες, σε παραπληροφόρηση.

Φυλλοροεί το ΠΑΣΟΚ: Παραίτηση του βουλευτή Στασινού

Παραιτήθηκε από τη βουλευτική του έδρα ο βουλευτής Αρτας του ΠΑΣΟΚ Παύλος Στασινός, κάτι το οποίο γνωστοποίησε με επιστολή του στον πρόεδρο της Βουλής.

Η παραίτησή του γίνεται λίγη ώρα πριν τη σημερινή συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ, στις 6 το απόγευμα και ενόψει της κρίσιμης ψηφοφορίας που θα διεξαχθεί την Κυριακή για την έγκριση των νέων μέτρων για να πάρουμε τη νέα δανειακή σύμβαση.

Πηγή: The Insider

Ο Πάπας Βενέδικτος ο 16ος πρόκειται να πεθάνει...


Η ιταλική εφημερίδα Il Fatto Quotidiano στο σημερινό της πρωτοσέλιδο υποστηρίζει ότι «υπάρχει μια συνωμοσία κατά του Πάπα», υπογραμμίζοντας πως «θα πεθάνει εντός 12 μηνών».

Επικαλούμενη ισχυρισμούς του επισκόπου του Παλέρμο, καρδινάλιου Πάολο Ρομέο, κατά την διάρκεια ταξιδιού του στην Κίνα τον περασμένο Νοέμβριο, υποστηρίζει πως ο Πάπας Βενέδικτος ο 16ος πρόκειται να πεθάνει εντός δώδεκα μηνών ή ότι θα απειληθεί σοβαρά η ζωή του.

Σύμφωνα με τον διευθυντή της Il Fatto Quotidiano, Αντόνιο Παντελάρο, ο Ποντίφικας ενημερώθηκε σχετικά από τον Κολομβιανό καρδινάλιο, Ντάριο Καστριγιόν, ο οποίος του απέστειλε χειρόγραφο σημείωμα στα γερμανικά τον Ιανουάριο.

Η Διαμαντοπούλου εξορίζει τους μαθητές της Αθωνιάδας

του Θοδωρή Δούκα

Η Διαμαντοπούλου θέλει να βάλει λουκέτο στην ιστορία 260 ετών - άφησε χωρίς καθηγητές την Αθωνιάδα

Την μετεγκατάσταση των μαθητών της Γ΄ Λυκείου της Αθωνιάδας Εκκλησιαστικής Ακαδημίας, που λειτουργεί στις Καρυές του ΄Αγιου Όρους, στο Εκκλησιαστικό λύκειο Νεάπολης, αποφάσισε το Υπουργείο Παιδείας, σύμφωνα με έγγραφο που εστάλη στους γονείς τους και στην διεύθυνση του σχολείου.

Φυσικά το υπουργείο και η κ. Άννα Διαμαντοπούλου έδιεξαν από την αρχή της χρονιάς το τι σκοπό είχαν για την Αθωνιάδα και δεν έστειλαν ούτε τις βασικές ειδικότητες καθηγητών. Και επειδή η κ. Διαμαντόπουλου αδυνατεί να στείλει 3 καθηγητές ζητά από τους μαθητές της Γ' Λυκείου να αλλάξουν σχολείο και να μεταφερθούν στη Νεάπολη Θεσσαλονίκης.