Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012

Ο Πάπας Βενέδικτος ο 16ος πρόκειται να πεθάνει...


Η ιταλική εφημερίδα Il Fatto Quotidiano στο σημερινό της πρωτοσέλιδο υποστηρίζει ότι «υπάρχει μια συνωμοσία κατά του Πάπα», υπογραμμίζοντας πως «θα πεθάνει εντός 12 μηνών».

Επικαλούμενη ισχυρισμούς του επισκόπου του Παλέρμο, καρδινάλιου Πάολο Ρομέο, κατά την διάρκεια ταξιδιού του στην Κίνα τον περασμένο Νοέμβριο, υποστηρίζει πως ο Πάπας Βενέδικτος ο 16ος πρόκειται να πεθάνει εντός δώδεκα μηνών ή ότι θα απειληθεί σοβαρά η ζωή του.

Σύμφωνα με τον διευθυντή της Il Fatto Quotidiano, Αντόνιο Παντελάρο, ο Ποντίφικας ενημερώθηκε σχετικά από τον Κολομβιανό καρδινάλιο, Ντάριο Καστριγιόν, ο οποίος του απέστειλε χειρόγραφο σημείωμα στα γερμανικά τον Ιανουάριο.

«Δεν ελέχθη ότι ο ποντίφικας θα δολοφονηθεί, αλλά ότι κινδυνεύει σοβαρά να πεθάνει», τόνισε από την πλευρά του ο Παντελάρο μιλώντας το βράδυ της Πέμπτης σε τηλεοπτική εκπομπή.

Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο που έκανε την έρευνα για το θέμα, ο επικρατέστερος υποψήφιος που θα μπορούσε να διαδεχθεί τον προκαθήμενο της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας είναι ο σημερινός επίσκοπος του Μιλάνου, καρδινάλιος 'Αντζελο Σκόλα, ο οποίος φέρεται όμως να μη διατηρεί πολύ καλές σχέσεις με τον υπουργό Εξωτερικών του Βατικανού,Ταρτσίζιο Μπερτόνε.

'Αλλες ιταλικές εφημερίδες, όπως η Corriere della Sera τονίζουν ότι «δεν έχει διαπιστωθεί αν το εν λόγω σημείωμα είναι αυθεντικό».

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος Τύπου του Βατικανού, πατέρας Φεντερίκο Λομπάρντι, δήλωσε ότι «πρόκειται προφανώς για παραληρήματα που δεν πρέπει να ληφθούν σε καμία περίπτωση σοβαρά υπόψη».


Δείτε το δημοσίευμα της Ιταλικής εφημερίδας εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια: