Παρασκευή 9 Μαΐου 2014

Στο πρόγραμμα Leader με προϋπολογισμό 300.000 € η επισκευή του Κλειστού Γυμναστηρίου Πολυγύρου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Στο πρόγραμμα Leader με προϋπολογισμό 300.000 €
η επισκευή του Κλειστού Γυμναστηρίου Πολυγύρου

Με απόφαση του Ειδικού Γραμματέα του 4ου Κ.Π.Σ. εγκρίθηκε η τροποποίηση του προγράμματος Leader για το Νομό Χαλκιδικής. Στην εν λόγω τροποποίηση περιλαμβάνεται και η από μακρού χρόνου υποβληθείσα πρόταση του Δήμου Πολυγύρου για την ολοκληρωτική επισκευή του Κλειστού Γυμναστηρίου Πολυγύρου προϋπολογισμού 300.000 €.

Ο Δήμαρχος Πολυγύρου, Αστέριος Ζωγράφος τόνισε:

Στάθης Παναγούλης: Στο Ειδικό Δικαστήριο όσοι υπέγραψαν τα μνημόνια (Video)


Ταμήλος: "Θα διώξουμε την Τρόικα, όπως ο Οδυσσέας τους μνηστήρες της Κλεοπάτρας» (Video)

 Νέο «χτύπημα» μέσα στη Βουλή

Άφωνους άφησε τους συναδέλφους του βουλευτές ο Μιχάλης Ταμήλος μιλώντας από το βήμα της Βουλής στη συζήτηση για το Μεσοπρόθεσμο.

Ο βουλευτής Τρικάλων της Ν.Δ. αναφερόμενος στις οικονομικές εξελίξεις, τα έβαλε με τους δανειστές λέγοντας: «Θα διώξουμε την Τρόικα, όπως ο Οδυσσέας έδιωξε τους μνηστήρες της Κλεοπάτρας»!

Από τα έδρανα της Βουλής ακούστηκαν γέλια αλλά και κάποιες διορθωτικές παρεμβάσεις προς τον κ. Ταμήλο, με φωνές όπως: «Πηνελόπη! Πηνελόπη!».

Ανακοίνωση του Ιωάννη Γιώργου, σχετικά με το έργο διαπλάτυνσης της ΕΟ Θέρμη - Γαλάτιστα και την Περιαστική Οδό Πολυγύρου

Πολύγυρος 9 Μαΐου 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
σχετικά με το έργο διαπλάτυνσης της ΕΟ Θέρμη - Γαλάτιστα και
την Περιαστική Οδό Πολυγύρου

Το έργο διαπλάτυνσης της ΕΟ Θέρμη-Γαλάτιστα, είχε ενταχθεί στο ΕΠ Προσπελασιμότητα του ΕΣΠΑ 2007-2013. Το Δεκέμβριο του 2013 κατόπιν αίτησης των Υπουργείων Ανάπτυξης και Υποδομών, η αρμοδιότητα του έργου μεταφέρθηκε στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, η οποία  και σε συνεργασία με την Εγνατία ΑΕ, καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια να ολοκληρωθεί το έργο το ταχύτερο δυνατόν και να δοθεί σε χρήση για την ασφάλεια των οδηγών.

Περιοδεία του υποψηφίου Ευρωβουλευτή, Γρηγόρη Τάσιου, στην Κρήτη

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΓΡΗΓΟΡΗ ΤΑΣΙΟΥ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ:

Ο τουρισμός δικαιούται ρόλο και λόγο στις αποφάσεις

Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής με την Νέα Δημοκρατία κ. Γρηγόρης Τάσιος πραγματοποίησε μεγάλη περιοδεία στην Κρήτη από τις 5 – 7 Μαΐου, επισκεπτόμενος διαδοχικά τα Χανιά, το Ρέθυμνο και το Ηράκλειο.

Κατά τη διάρκεια της περιοδείας του ο κ. Τάσιος είχε την ευκαιρία να έχει συναντήσεις εργασίας με εκπροσώπους τοπικών αρχών και παραγωγικών φορέων. Ξεχωριστή ήταν η υποδοχή που του επεφύλαξαν οι εκπρόσωποι ενώσεων και  φορέων του τουρισμού καθώς ο κ. Τάσιος είναι ο μοναδικός εκπρόσωπος του κλάδου στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας.

Εγκαίνια εκλογικού κέντρου του συνδιασμού "Δημοκρατική Συνεργασία" στη Ν. Καλλικράτεια

Προσθήκη λεζάντας

Ο Αλέκος Αλαβάνος συζητάει με τη νεολαία - ζωντανή διαδικτυακή συζήτηση

κλικ για μεγέθυνση

Δημοτικές εκλογές 2014: Η συνέντευξη του Η. Κασιδιάρη στο NewsBomb.gr


Δείτε ολόκληρη την συνέντευξη του Ηλία Κασιδιάρη στην κάμερα του Newsbomb. Τι λέει για τα ποσοστά του κόμματός του, για τις δημοσκοπήσεις αλλά και για το πως θα διοικήσει το Δήμο αν οι πολίτες της Αθήνας τον επιλέξουν για τον δημαρχιακό θώκο.

Στην συνέντευξή του ο κ. Κασιδιάρης ξεκαθάρισε ότι το κόμμα του είναι υπέρ της επιστροφής σε εθνικό νόμισμα, υπό την προϋπόθεση ότι η χώρα θα γίνει αυτάρκης, να μπορεί δηλαδή να παράγει όσα χρειάζεται για να ζει αξιοπρεπώς ο πληθυσμός της. «Σε αυτή την περίπτωση πιστεύω πως ναι είναι δυνατόν να γυρίσουμε σε εθνικό νόμισμα χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα μας απομονώσουν πολιτικά».

Εγκαίνια εκλογικού κέντρου, του συνδιασμού "Δημοκρατική Συνεργασία", στην Τρίγλια

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

Δελτίο Τύπου

    Μέσα σε κλίμα ενθουσιασμού μεγάλου πλήθους συγκεντρωθέντων πραγματοποιήθηκαν χθες στη Νέα Τρίγλια τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου της "Δημοκρατικής Συνεργασίας", το οποίο αφορά την εκλογική περιφέρεια του Δημοτικού Διαμερίσματος Τρίγλιας.

    Ο επικεφαλής του Συνδυασμού, υποψήφιος δήμαρχος Νέας Προποντίδας, Γιώργος Γκιλής
διαβεβαίωσε τους δημότες της περιοχής για την αποφασιστικότητα της Παράταξής του να κάνει πράξη όσα με αίσθημα ευθύνης υπόσχεται στο πρόγραμμά της αλλά και να διασφαλίσει το ήθος και την εντιμότητα κατά την άσκηση της εξουσίας.

Ομιλίες του Δημήτρη Τσούφη, σε Νέα Γωνιά και Άγιο Μάμα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με τις ομιλίες στη Νέα Γωνιά και τον Άγιο Μάμα συνεχίστηκε χθες το πρόγραμμα των ομιλιών του επικεφαλής του συνδυασμού «Νέα Γενιά – Νέα Πορεία» και υποψηφίου Δημάρχου Νέας Προποντίδας Δημήτρη Τσούφη.

Ο κ. Τσούφης ευχαρίστησε τους συμπολίτες μας για τη συγκινητική παρουσία τους και δεσμεύτηκε να τιμήσει στο έπακρο την εμπιστοσύνη τους, οδηγώντας τη Νέα Προποντίδα σε τροχιά ανάπτυξης.

Επίσκεψη του Απόστολου Τζιτζικώστα, στο Επιμελητήριο Χαλκιδικής

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής επισκέφτηκε το απόγευμα της Πέμπτης 8 Μαΐου 2014 ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κος Τζιτζικώστας Απόστολος, συνοδευόμενος από τον Αντιπεριφερειάρχη Χαλκιδικής κο Γιώργο Ιωάννη και τους υποψηφίους περιφερειακούς συμβούλους της Περιφερειακής ενότητας Χαλκιδικής, όπου πραγματοποίησε συνάντηση με τα μέλη του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου.

Τον κο Τζιτζικώστα και το επιτελείο του, υποδέχτηκε στα γραφεία του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής ο κος Διαμαντόγλου Χρήστος, Α΄ Αντιπρόεδρος.

Γαλάζιες σημαίες για 408 παραλίες της Ελλάδας το 2014



Δείτε αναλυτικά τις καλύτερες ακτές και μαρίνες

Ανακοινώθηκαν από την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ), Εθνικό Χειριστή του Διεθνούς Προγράμματος «Γαλάζιες Σημαίες» στη χώρα μας, οι βραβεύσεις ακτών και μαρινών με «Γαλάζια Σημαία» για το 2014.

Με 408 βραβευμένες ακτές, η Ελλάδα κατέχει και πάλι, όπως τα τελευταία χρόνια, τη 2η θέση παγκοσμίως ανάμεσα σε 51 χώρες. Η Διεθνής Επιτροπή βράβευσε φέτος 3.372 ακτές και 650 μαρίνες σε όλο τον κόσμο. Γίνεται προσπάθεια, σε συνεργασία με αρμόδιους κρατικούς φορείς, να αυξηθεί ο αριθμός των ελληνικών βραβευμένων μαρινών.

Ανακαλύφθηκε o πρώτος «αδελφός» του Ήλιου

Πρόκειται για το άστρο HD 162826

Το άστρο σχεδόν σίγουρα προήλθε από την ίδια «μήτρα» με τον Ήλιο, έχει μάζα 15% μεγαλύτερη, δεν είναι ορατό με γυμνά μάτια, αλλά μπορεί να παρατηρηθεί εύκολα με ένα ερασιτεχνικό τηλεσκόπιο

Οι αστρονόμοι ανακάλυψαν για πρώτη φορά έναν στενό συγγενή του Ήλιου, έναν «αδελφό» από καιρό χαμένο στο… διάστημα. Πρόκειται για το άστρο HD 162826, σε απόσταση 110 ετών φωτός, στον αστερισμό του Ηρακλή, το οποίο γεννήθηκε, όπως και το δικό μας άστρο, από το ίδιο νέφος αερίων και κοσμικής σκόνης.

Καρατζαφέρης: «Πορευόμασταν στη βάση ενός πατριωτικού παρεμβατισμού»


Στην Τρίπολη ο Καρατζαφέρης

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης, επισκέφθηκε σήμερα την Τρίπολη και σε κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης συναντήθηκε με στελέχη του κόμματός του.

«Εμείς πορευόμασταν στη βάση ενός πατριωτικού παρεμβατισμού, εμείς προτάσσουμε την πατρίδα», υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο κ. Καρατζαφέρης μιλώντας σε τοπικά μέσα ενημέρωσης για τις ευρωεκλογές. Πρόσθεσε ότι χρειάζεται στο Ευρωκοινοβούλιο οι πολίτες να στείλουν με την ψήφο τους πατριώτες με βαθιά γνώση των θεμάτων που απασχολούν τη χώρα.

Αποδοκίμασαν τον Τζιτζικώστα στο Ελατοχώρι Πιερίας

Άσχημα πέρασε στο Ελατοχώρι ο υποψήφιος περιφερειάρχης κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο οποίος επισκέφτηκε την περιοχή χθες συνοδευόμενος από την αντιπεριφερειάρχη Πιερίας Σοφία Μαυρίδου και τον ειδικό συνεργάτη της Δημήτρη Ρουκά.

Οι κάτοικοι βρίσκονται σε αναβρασμό εδώ και πολύ καιρό για τον δρόμο που έχει υποστεί κατολίσθηση και θεωρούν υπεύθυνους για την μη επιδιόρθωσή του τους διοικούντες την περιφέρεια της κεντρικής Μακεδονίας.

Έτσι όταν έμαθαν ότι ο Τζιτζικώστας θα έρθει στο χωριό τους τον περίμεναν στον δρόμο, όπου μόλις έφτασε, άρχισαν να τον γιουχαϊζουν αυτόν και τη συνοδεία του.

Στη Δ.Ο.Υ. Πολυγύρου τα Ζερβοχώρια

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΣΤΗ Δ.Ο.Υ. ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ ΤΑ ΖΕΡΒΟΧΩΡΙΑ

Στη Δ.Ο.Υ. Πολυγύρου υπάγονται πλέον τα Ζερβοχώρια. Για το θέμα ο Δήμαρχος Πολυγύρου, κ. Αστέριος Ζωγράφος τόνισε:

«Με ιδιαίτερη χαρά χαιρετίζουμε την επίλυση του χρόνιου προβλήματος, που απασχολούσε τους κατοίκους της περιοχής των Ζερβοχωρίων σε σχέση με τη φορολογική τους υπαγωγή σε περιοχές εκτός δήμου με την υπαγωγή πλέον όλων των κατοίκων των Ζερβοχωρίων στη Δ.Ο.Υ. Πολυγύρου.

Για να επιτευχθεί ο στόχος αυτός χρειάστηκαν παρεμβάσεις και υπομνήματα αλλά στην ουσία αυτό που μετράει είναι το αποτέλεσμα που επιτύχαμε.