Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013

Από την καθημερινή ζωή του Πολυγύρου κατά τη διάρκεια των πολέμων 1940-1949

Το παλαιό μαρμαρόκτιστο γυμνάσιο Πολυγύρου χτίστηκε το 1911 με πρωτοβουλία του μακαριστού Μητροπολίτη Κασσανδρείας Ειρηναίου, σε σχέδια του Αρχιτέκτονα Ξενοφώντα Παιονίδη.

Από την καθημερινή ζωή του Πολυγύρου
Κατά τη διάρκεια των πολέμων 1940-1949:

Γυμνασιακή Εκπαίδευση: Αναμνήσεις – Συνθήκες  Εκπαίδευσης– Επιδόσεις

Αθανάσιος Τσαμουρτζής

Ημουνα από τους μαθητές Γυμνασίου, πού έκαναν όλες τις γυμνασιακές τους σπουδές μέσα στην περίοδο των πολέμων 1940-1949.

Κατά την περίοδο αυτή βιώσαμε, χωρίς διακοπή, τρείς(3) πολέμους, Tον έναν πίσω από τον άλλο. O επόμενος ήταν  σκληρότερος, χειρότερος, από τον προηγούμενο.

Σε κέντρο πρόνοιας στη Βουλγαρία θα μεταφερθεί η «Μαρία»

ΤΟ DNA ΕΔΕΙΞΕ ΤΗ ΡΟΥΣΕΒΑ ΩΣ ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ ΜΗΤΕΡΑ

Η εξέταση γενετικού υλικού (DNA) επιβεβαίωσε ότι η βουλγάρα Ρομά, Σάσα Ρούσεβα είναι η μητέρα της μικρής Μαρίας, σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά από τη γειτονική χώρα.

Το γεγονός αυτό επιβεβαίωσε ο  γενικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών της χώρας  Σβετλοζάρ Λάζαροφ.

«Τα αποτελέσματα των δειγμάτων DNA αποδεικνύουν με βαθμό 99,9% ότι η Σάσα Ρούσεβα και ο Ατανάς Ρούσεφ είναι οι βιολογικοί γονείς της μικρής Μαρίας», δήλωσε χαρακτηριστικά στους δημοσιογράφους.

ΟΝΝΕΔ: Συνάντηση με τη Γενική Εθνική Συνομοσπονδία Αναπήρων και Θυμάτων Πολέμου

Παρασκευή, 25 Οκτωβρίου 2013

Συνάντηση με τη Γενική Εθνική Συνομοσπονδία Αναπήρων και Θυμάτων Πολέμου.

Ενόψει του εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940, αντιπροσωπεία της ΟΝΝΕΔ έγινε δεκτή στα γραφεία της Γενικής Εθνικής Συνομοσπονδίας Αναπήρων και Θυμάτων Πολέμου. Κατά τη συνάντηση, τα μέλη της Συνομοσπονδίας αναφέρθηκαν στις δυσκολίες που αντιμετώπισε η Εθνική Αντίσταση κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και τη συμμετοχή της Ελλάδας στα ιστορικά γεγονότα της περιόδου.

Ακόμα, οι εκπρόσωποι της Συνομοσπονδίας αναφέρθηκαν στις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν τα μέλη τους στη σημερινή συγκυρία και στο πως μέσα σε αυτή, καταφέρνουν τόσο να υποστηρίζουν τα θύματα και τους συγγενείς των θυμάτων του πολέμου, όσο και να επιτελούν σημαντικό κοινωνικό έργο.

Για τον Γενάρη 2014 αναβλήθηκε η δίκη Παπαγεωργόπουλου στο Εφετείο

 Τέλος στο «σίριαλ» των προηγούμενων ημερών αναφορικά με τη διεξαγωγή ή μη της δίκης για την υπεξαίρεση στο δήμο Θεσσαλονίκης, δόθηκε το πρωί με την αναβολή της εκδίκασης της πολύκροτης υπόθεσης για τις 16 Ιανουαρίου 2014.

Tο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης, ενώπιον του οποίου επρόκειτο να διεξαχθεί σε δεύτερο βαθμό η υπόθεση, αποφάσισε να αναβάλει τη δίκη, έπειτα και από την άρνηση του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (ΔΣΘ) να χορηγήσει ειδική άδεια στους συνηγόρους.

Έτσι, όπως προβλέπεται σ' αυτές τις περιπτώσεις, ορίστηκε νέα δικάσιμος εντός δύο μηνών, με την πλησιέστερη διαθέσιμη του ίδιου δικαστηρίου να είναι η 16η Ιανουαρίου του επόμενου έτους.

Tο Τουρκικό Προξενείο και το Μουσείο του Κεμάλ επισκέφθηκε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος (Video & Φωτο)

Επίσκεψη στο Τουρκικό Προξενείο και στο Μουσείο του Κεμάλ πραγματοποίησε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος.

Τον Οικουμενικό Πατριάρχη υποδέχθηκε ο Γενικός Πρόξενος της Τουρκίας στης Θεσσαλονίκη Turgul Biltekin, με τον οποίο και πραγματοποιήθηκε μια ολιγόλεπτη συνομιλία.

Αργότερα, ο Οικουμενικός Πατριάρχης επισκέφθηκε και το ανακαινισμένο σπίτι του Κεμάλ που χρησιμοποιείται και ως μουσείο και η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με μια αφιέρωση του Πατριάρχη Βαρθολομαίου στο βιβλίο των επισκεπτών.

Τσίπρας: Κάνεις κρυφά τηλεπωλήσεις - Άδωνις: Θλίβομαι με την κατάντια σου

Στο κόκκινο η κόντρα των δυο ανδρών

Σφοδρή αντιπαράθεση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ με τον υπουργό Υγείας - Βαριές κουβέντες σε προσωπικό επίπεδο

Η κόντρα μεταξύ του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης και του υπουργού Υγείας ξέφυγε από το πεδίο της πολιτικής αντιπαράθεσης και πέρασε σε προσωπικό επίπεδο με βαρύτατους χαρακτηρισμούς εκατέρωθεν.

Όλα ξεκίνησαν από μια αναφορά που έκανε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στη επαγγελματική σχέση που διατηρούσε ο υπουργός με το χώρο του βιβλίου και των τηλεπωλήσεων.

Σφοδρή απάντηση Καμμένου στον Ψυχάρη: «Ο Θεός να τον συγχωρέσει»

ΜΕΤΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΩΝ «ΝΕΩΝ» ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΛ

Συνεχίζεται η κόντρα μεταξύ της εφημερίδας «Τα Νέα» και του Προέδρου των ΑΝΕΛ, Πάνου Καμμένου.

Με σημερινό της δημοσίευμα υπό τον τίτλο «Πάνος κερνάει, Πάνος πίνει», η εφημερίδα υποστηρίζει ότι οι Ανεξάρτητοι Ελληνες νοικιάζουν έναντι 6.000 ευρώ τον μήνα ακίνητο που ανήκει στον πατέρα του Πάνου Καμμένου.

Όπως γράφει η εφημερίδα, εγείρεται μείζον ηθικό ζήτημα με τα ενοίκια που πληρώνουν οι ΑΝΕΛ για τα γραφεία τους στον ίδιο τον πατέρα του Πάνου Καμμένου.

Ολοκληρώθηκε η λιτάνευση της εικόνας του Αγ. Δημητρίου (Φωτο - Video)


Παρούσια εκατοντάδων πιστών και σε κλίμα κατάνυξης έγινε η λιτανεία της Ιεράς Εικόνας «Παναγίας της Τριχερούσης» και των χαριτοβρύτων λειψάνων και της Ιεράς Εικόνας «Αγίου Δημητρίου».

Δείτε τις φωτογραφίες και το βίντεο του thestival:

8ο Αγώνας Ψυχής Μεταμόρφωση – Νικήτη


ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ
ΝΕΩΝ ΝΙΚΗΤΗΣ
“Ο ΣΙΘΩΝ”

8ος ΑΓΩΝΑΣ ΨΥΧΗΣ
ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ – ΝΙΚΗΤΗ  5km

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Ε.Ε.Ν.Ν. ο «Σίθων» σε συνεργασία με  τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μεταμόρφωσης διοργανώνουν  τον 8ο Αγώνα Ψυχής Μεταμόρφωση – Νικήτη, απόστασης 5km.

Ο αγώνας αυτός έγινε για πρώτη φορά ανεπίσημα την Δευτέρα 17 Ιουλίου 2006 από 5 κολυμβητές, την ημέρα της τελετής έναρξης του 36ου Διεθνούς διάπλου του Τορωναίου κόλπου. Αφιερώθηκε στη μνήμη του Μιχάλη Γεωργακούδα, αντιπροέδρου της Ε.Ε.Ν.Ν. ο «Σίθων» το 2004 και 2005.

Νάιτζελ Φάρατζ: «Δεν θέλουμε την σημαία της Ε.Ε.» - Ανεβαίνουν οι ευρωσκεπτικιστές

Ανησυχίες προκαλούνται στην Ευρωπαϊκή Ενωση από την διαρκή άνοδο των ευρωσκεπτικιστών, μετά την νέα δήλωση- φωτιά του βρετανού ευρωβουλευτή Νάιτζελ Φάρατζ, του συμπροέδρου της ευρωομάδας «Της Ευρώπης της Δημοκρατίας και της Ανεξαρτησίας».

Οπως μεταδίδει σε ρεπορτάζ της η Deutsche Welle, τον τελευταίο καιρό πληθαίνουν οι ευρωσκεπτικιστικές φωνές στο ευρωκοινοβούλιο, με επικεφαλής τον Φάρατζ, ο οποίος στο παρελθόν έχει ασκήσει σκληρή κριτική κατά της Ε.Ε. Για την οικονομική πολιτική που έχει επιβληθεί σε χώρες όπως η Ελλάδα, η Ιρλανδία, η Ισπανία και σε άλλες χώρες του Νότου.

Μιλώντας στο ευρωκοινοβούλίο, ο Φάρατζ δήλωσε: πως «ορίζοντας ως αφετηρία της ανόδου των ευρω-σκεπτικιστών είναι το 2005 με το ''ΟΧΙ'' των Γάλλων στο ευρωπαϊκό Σύνταγμα.

19ο Ράλλυ Σπριντ «Φίλιππος»


Οι μέρες πλησιάζουν και όλα είναι έτοιμα σε ότι αφορά την σωστή και ασφαλή διεξαγωγή του 19ου Ράλλυ Σπριντ Φίλιππος, το οποίο φέτος «κλείνει» την αυλαία του Κυπέλλου Βορείου Ελλάδος.

Ένας αγώνας με ενδιαφέρον που προτίθεται να ικανοποιήσει τις δύο πιο σημαντικές κατηγορίες θεατών.

Κατηγορία 1: Ο λάτρης της δράσης, θα χορτάσει τρία περάσματα στην ειδική διαδρομή των 18 χλμ. με δεκάδες υπέροχα σημεία θέασης για όλα τα γούστα.

Πολιτιστικός Σύλλογος Τερπνής - Δημήτρια 2013

κλικ για μεγέθυνση

Η φωτογραφία του Πάνου Καμμένου που προκάλεσε οργή στον Γιώργο Μουρούτη


Έντονες αντιδράσεις προκάλεσε το σχόλιο του Πάνου Καμμένου για τη προγραμματική συμφωνία ΝΔ-ΠΑΣΟΚ. Ο αρχηγός των Ανεξάρτητων Ελλήνων έγραψε στο Twitter: Τελικά συγχωνεύονται. Πρόσθεσε δε την φωτογραφία που βλέπετε επάνω.

Η φωτογραφία αυτή προκάλεσε οργή στο Μέγαρο Μαξίμου και ο συνεργάτης του Πρωθυπουργού Γιώργος Μουρούτης έστειλε ...συγχαρητήρια στον ΣΥΡΙΖΑ για τον εταίρο του.