Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012

Ο νέος νόμος για την Παιδεία: ανάσα για τη μεταρρύθμιση

Ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, Ηλίας Κουσκουβέλης

Μετά τη μεταπολίτευση, η Ελλάδα περνάει αυτό το διάστημα την πιο κρίσιμη περίοδο στη σύγχρονη ιστορία της. Οι τωρινές αποφάσεις, οι πράξεις και οι παραλείψεις θα διαμορφώσουν το αύριο της πατρίδας, το μέλλον πολλών γενεών.

Από τη δεκαετία του 1980, η πολιτική προοδευτικά απαξιώθηκε γιατί δεν κατάφερε να δώσει λύσεις. Με ελάχιστες εξαιρέσεις, οι πολιτικοί δεν μπόρεσαν να οδηγήσουν τη χώρα ακόμη πιο μπροστά. Είχαν την ευκαιρία, αν αξιοποιούσαν τους συντελεστές ισχύος που διέθετε η Ελλάδα, να την καταστήσουν ένα μικρό, πλην όμως ισχυρό κράτος, ιδιαίτερα σε τομείς, όπως η ναυτιλία, ο τουρισμός, ο πολιτισμός και βεβαίως η παιδεία.

Τώρα είναι απαραίτητο να ξεπεράσουμε με επιτυχία τις δυσχέρειες της οικονομικής κρίσης, να διορθώσουμε τους λάθος χειρισμούς και να ανταπεξέλθουμε στις απαιτήσεις της κρίσης.

Ανακοίνωση για τα δρομολόγια της Δημοτικής Συγκοινωνίας Πολυγύρου

Από τον Δήμο Πολυγύρου ανακοινώνεται ότι τα θερινά δρομολόγια της Δημοτικής Συγκοινωνίας θα συνεχιστούν έως την Παρασκευή 31 Αυγούστου.

Την εβδομάδα 3-7 Σεπτεμβρίου δεν θα πραγματοποιηθούν δρομολόγια, λόγω απαραίτητων εργασιών συντήρησης του λεωφορείου, ενώ από τη Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου η Δημοτική Συγκοινωνία θα πραγματοποιεί τα χειμερινά δρομολόγια.

Οσμή σκανδάλου στην ισπανική βασιλική οικογένεια

Ο γαμπρός του Ισπανού μονάρχη, που διερευνάται δικαστικώς για την κατηγορία ότι η μη κυβερνητική οργάνωσή του στον αθλητικό χώρο χρησιμοποιήθηκε για την κατάχρηση σημαντικών κρατικών κεφαλαίων παραιτήθηκε την Τρίτη από έμμισθη θέση στον όμιλο τηλεπικοινωνιών Telefonica, σε μια κίνηση με πρόδηλο στόχο ο όμιλος να αποστασιοποιηθεί από τις ανωτέρω δικαστικές εξελίξεις.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο Ινάκι Ουρντανγκαρίν, που έχει θέση στα Διοικητικά συμβούλια θυγατρικών του ιδίου ομίλου σε λατινοαμερικανικά κράτη, σε ένα έγγραφο που έχει στη διάθεσή του το Ρόιτερς αναφέρει ότι λαμβάνει επ'αόριστον μιάν άδεια από την Telefonica ώστε η παρουσία του στο Διοικητικό της συμβούλιο να μην τη ζημιώνει.

Συναυλία του Α.Σ. Δόξα Ορμύλιας με τους Locomondo


Επιμελητήριο Χαλκιδικής - Newsletter No 44

κλικ για μεγέθυνση


Σε εξέλιξη η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών

Κρίσιμη συνάντηση

Σε εξέλιξη βρίσκεται από τις 10 το πρωί η κρίσιμη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών.

Σπύρος Γκουτζάνης

Ο κ. Σαμαράς υποδέχτηκε στο Μέγαρο Μαξίμου τους δύο εταίρους του στην κυβέρνηση κ.κ. Βαγγέλη Βενιζέλο και Φώτη Κουβέλη. Ο κ. Σαμαράς είχε αποφύγει να συγκαλέσει σύσκεψη με τους αρχηγούς πριν από τις κρίσιμες συναντήσεις του με τους κ.κ. Γιούνκερ, Μέρκελ και Ολάντ προκειμένου να αποφύγει τυχόν διαφωνίες για το πακέτο των μέτρων αναλαμβάνοντας έτσι πλήρως την ευθύνη των χειρισμών.

Στην συνάντηση θα γίνει εκτεταμένη συζήτηση καθώς ο χρόνος πλέον πιέζει. Το πακέτο των μέτρων και το προσχέδιο του προϋπολογισμού θα πρέπει να έχουν κλείσει μέχρι τις 14 Σεπτεμβρίου οπότε είναι το άτυπο Eurogroup στην Κύπρο.