Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013

Όλι Ρεν: Υπό «ενισχυμένη επιτήρηση» η Ελλάδα ακόμα και μετά το Μνημόνιο!


Το βασανιστικό ερώτημα «για πόσα χρόνια ακόμα θα βρίσκεται η Ελλάδα υπό την επιτήρηση των Ευρωπαίων;» απασχολεί την ελληνική κοινωνία τα τελευταία 4 χρόνια.

Ένα ερώτημα, το οποίο, προς το παρόν, δείχνει να μην μπορεί να απαντηθεί ούτε από τους καθ' ύλην αρμόδιους, Ευρωπαίους αξιωματούχους.

Το μόνο βέβαιο, όπως προκύπτει από απάντηση του Όλι Ρεν προς τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νάντια Βαλαβάνη, είναι ότι η χώρα μας θα βρίσκεται υπό ενισχυμένη επιτήρηση ακόμα και μετά το τέλος του Μνημονίου και μέχρι να καταφέρει -εάν καταφέρει- να αποπληρώσει το 75% του χρέους της!

Μετακόμιση εκθεμάτων του αρχαιολογικού μουσείου Κομοτηνής σε Αλεξανδρούπολη και Διδυμότειχο


ΜΕΤΑΚΟΜΙΖΟΥΝ ΕΥΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΚΑΛΥΦΘΕΙ ΣΕ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΤΟΥ ΕΒΡΟΥ

Θα επιχειρηθεί η ένταξη του έργου σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα, προκειμένου να αξιοποιηθεί με τον καλύτερο τρόπο, ο αρχαιολογικός θησαυρός που κρύβει το μουσείο της Κομοτηνής  

Ευρήματα από τον Έβρο, τη Ροδόπη και την Ξάνθη φιλοξενεί το αρχαιολογικό μουσείο Κομοτηνής  το οποίο σχεδιάζεται να αλλάξει μορφή, ενταγμένο μάλιστα σε κάποια ευρωπαϊκό πρόγραμμα χρηματοδότησης. Όταν ολοκληρωθεί η κατασκευή του αρχαιολογικού μουσείου της Αλεξανδρούπολης, τα εκθέματα που αφορούν στον Έβρο θα μεταφερθούν εκεί. Αυτό έκανε γνωστό η αρχαιολόγος Μαρίνα Τασακλάκη στο πλαίσιο εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής στο χώρο του αρχαιολογικού μουσείου Κομοτηνής.

Την άλλη εβδομάδα το αίτημα εξεταστικής για τα υποβρύχια από τον ΣΥΡΙΖΑ

Σχεδόν έτοιμη η πρόταση

Ενδεικτικό των διεργασιών είναι ότι την πρόταση προτίθεται να ψηφίσει και η ΔΗΜΑΡ

Γιάννης Μακρυγιάννης

Σχεδόν έτοιμη έχει ο ΣΥΡΙΖΑ την πρόταση για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τα υποβρύχια, την οποία και σχεδιάζει να καταθέσει την άλλη εβδομάδα στη Βουλή, για να αναζητηθούν, μεταξύ άλλων και οι ευθύνες του τότε υπουργού Άμυνας Ευάγγελου Βενιζέλου, που υπέγραψε τη σύμβαση για τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά.

Με την κίνηση αυτή ο ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει, πέρα από τα διεμβολίσει τον κυβερνητικό συνασπισμό, φέρνοντας σε δύσκολη θέση τη ΝΔ, που είχε ασκήσει κριτική στους χειρισμούς του κ. Βενιζέλου τα προηγούμενα χρόνια, αλλά και να συγκροτήσει ένα ενδιαφέρον μέτωπο της αντιπολίτευσης.

Ιερά πανήγυρις Αγίου Δημητρίου - Λεύκο Πολυγύρου


Κατεπείγουσες έρευνες σε όλα τα ληξιαρχεία της χώρας

Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη, με αφορμή το ζήτημα που έχει ανακύψει με την ανήλικη Μαρία, που ανακαλύφθηκε σε καταυλισμό Ρομά (Αθίγγανων) και έχει προκαλέσει το παγκόσμιο ενδιαφέρον της κοινής γνώμης, παρενέβη στο θέμα των υιοθεσιών, της εμπορίας ανθρώπων, κλπ και ζητά να διεξαχθούν κατεπείγουσες έρευνες, σε όλες τις Εισαγγελίες Πρωτοδικών της χώρας, προκειμένου να διακριβωθεί αν την τελευταία πενταετία (2008- 2013) έχουν συνταχθεί ληξιαρχικές πράξεις γεννήσεως παιδιών, με βάση απλώς υπεύθυνες δηλώσεις.

Σε περίπτωση που υπάρξουν τέτοιες πράξεις γεννήσεων να ερευνηθούν.

Σε περίπτωση δε που διαπιστωθεί ότι έχουν συνταχθεί παράνομες πράξεις, να ερευνηθεί περαιτέρω εάν έχουν διαπραχθεί τα αδικήματα της εμπορίας ανθρώπων, αρπαγής ανηλίκων και παράνομης είσπραξης επιδομάτων.

Ζαρούλια: Εγώ δεν είχα σφαίρα μαζί μου στη ΓΑΔΑ - Αστυνομικός την έβαλε στην τσάντα μου

Οτι δεν είχε σφαίρα μαζί της ενώ πήγε να επισκεφθεί το σύζυγό της στη ΓΑΔΑ ισχυρίστηκε η Ελένη Ζαρούλια στην επιτροπή της Βουλής που εξέταζε το αίτημα άρσης της ασυλίας της, αφήνοντας παράλληλα να εννοηθεί ότι την έβαλε στην τσάντα της αστυνομικός.

Συγκεκριμένα, η κυρία Ζαρούλια μιλώντας στην επιτροπή ισχυρίστηκε ότι δεν είχε μαζί της σφαίρα όταν πήγε στη ΓΑΔΑ λέγοντας, μάλιστα ότι όταν πέρασε από το μηχάνημα ανίχνευσης μεταλλικών αντικειμένων αυτό δεν χτύπησε. «Ελπίζω ο αστυνομικός να πάρει καλή προαγωγή και να έχει καλή πορεία» πρόσθεσε αφήνοντας να εννοηθεί ότι κάποιος από τους άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. έβαλε τη σφαίρα στην τσάντα της.