Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2011

Δελτίο Τύπου Τουριστικού Οργανισμού Χαλκιδικής


ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ
ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΡΟΒΟΛΗΣ & MARKETING
ΝΟΜΟΥ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

Πολύγυρος, 5 Οκτωβρίου 2011

Δ Ε Λ Τ Ι Ο  Τ Υ Π Ο Υ

Την Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2011 πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού Τουριστικής Προβολής & Marketing Νομού Χαλκιδικής.

Εντυπωσιακό άγαλμα ανακαλύφθηκε στη Μικρή Επίδαυρο

Σπουδαίο το μαρμάρινο άγαλμα που βρέθηκε χθες κατά τη διάρκεια εργασιών στο Μικρό Θέατρο της αρχαίας Επιδαύρου

Πρόκειται για γλυπτό της ρωμαϊκής εποχής

Το μαρμάρινο άγαλμα ενός άνδρα ήρθε στο φως στις 4 Οκτωβρίου στο Μικρό Θέατρο της αρχαίας Επιδαύρου κατά τις εργασίες που γίνονται για την ανάδειξη του περιβάλλοντος χώρου του μνημείου. Πρόκειται για τον κορμό αγάλματος της ρωμαϊκής εποχής, που βρέθηκε εντοιχισμένο σε ένα πρόχειρο κτίσμα και παριστάνει έναν όρθιο, γυμνό άνδρα που έχει ριγμένο πάνω από τον αριστερό του ώμο ένα ιμάτιο, το οποίο τυλίγεται και γύρω από το βραχίονά του.

Το μέγεθός του είναι ελαφρά πάνω από το φυσικό και ήδη οι αρχαιολόγοι της Επιτροπής Συντήρησης Μνημείων Επιδαύρου του υπουργείου Πολιτισμού που πραγματοποιούν το έργο στην περιοχή θεωρούν,

Ξύλο και τραυματισμοί στο Σύνταγμα (Video)


Ένταση επικράτησε στο Σύνταγμα στη διάρκεια, αλλά και μετά την ολοκλήρωση της πολύ μαζικής πορείας των ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ κατά της κυβερνητικής πολιτικής, με την αστυνομία να προχωρά σε εκτεταμένη ρίψη χημικών.

Πληροφορίες μάλιστα κάνουν λόγο για δύο τραυματίες εντός του σταθμού του μετρό.

Ένταση επικράτησε όταν η πορεία έφτασε στο Σύνταγμα, όπου εργαζόμενοι στους ΟΤΑ προσπάθησαν να απομακρύνουν τον ειδικό μεταλλικό φράχτη στη Βασ. Σοφίας προς την πλευρά της λεωφόρου Αμαλίας. Η αστυνομία απάντησε με εκτεταμένη χρήση χημικών. Οι αστυνομία προχώρησε σε προσαγωγές διαδηλωτών.

Δήμος Σιθωνίας: Στην τελική ευθεία η υλοποίηση του αποχετευτικού συστήματος Ν.Μαρμαρά


Νικήτη 05 Οκτωβρίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στην τελική ευθεία η υλοποίηση του αποχετευτικού συστήματος Ν.Μαρμαρά

Ξεπεράστηκαν τα προβλήματα για την υλοποίηση του έργου «Ύδρευση- Αποχέτευση όμβριων και ακαθάρτων Ν.Μαρμαρά» και πολύ σύντομα στη Δημοτική Κοινότητα του Ν.Μαρμαρά θα ολοκληρωθεί ένα πολυσήμαντο έργο υποδομής.

Με την έγκριση από το Υπουργείο Εσωτερικών του εγκιβωτισμού των αντλιοστασίων, ξεπεράστηκαν πλέον όλα τα εμπόδια και το έργο σύντομα θα δημοπρατηθεί. Εκτιμάται ότι θα είναι έτοιμο προς χρήση την άνοιξη του 2012.

Ακατανόητο: Για 8 εκατ. δολ. πουλάνε την ασφάλεια της χώρας...


Εκατοντάδες οχήματα ΤΟΜΠ Μ113Α2 (περίπου 250), αυτοκινούμενοι θωρακισμένοι εκτοξευτές αντιαρματικών Μ901TUA ,  130 θωρακισμένα οχήματα διοίκησης πυροβολικού Μ577,  αμφίβια ΤΟΜΠ  AAV-7 και πολλά άλλα υπεροπύλυτιμα για τις ανάγκες του Ε.Σ. οχήματα τα οποία παραχωρούνται δωρεάν από τις ΗΠΑ δεν παραλαμβάνονται εδώ και ένα χρόνο περίπου γιατί υποτίθεται ότι υπάρχει δυσχέρεια στην εύρεση κονδυλίου ... 8 (οκτώ) εκατομμυρίων δολ.!

Η αξία των συστημάτων ακόμα και αν όλα χρησιμοποιούνταν για ανταλλακτικά είναι ακριβώς η δεκαπλάσια, αλλά βέβαια οχήματα όπως τα υπερπολύτιμα Μ577 μόνο για ανταλλακτικά δεν προορίζονται αφού το Πυροβολικό πραγματικά υποφέρει από την έλλειψη οχημάτων του τύπου.

Αυθαίρετο ολόκληρο χωριό, εκτός… από το σπίτι του πρώην νομάρχη!


Νομιμοποίησε το δικό του σπίτι την τελευταία μέρα της θητείας του

Της Μαρίας Καραούλη

Ενδεχομένως να αποτελεί παγκόσμια πρωτιά ο οικισμός Φτέρης στις πλαγιές των Πιερίων, καθώς και τα περίπου εκατό σπίτια του είναι αυθαίρετα, πλην ενός! Το ένα και μοναδικό σπίτι που έχει νόμιμη οικοδομική άδεια ανήκει στον τέως νομάρχη Πιερίας Γιώργο Παπαστεργίου, όπως καταγγέλλει εγγράφως στη “Μ” ο πρώην διευθυντής της πολεοδομίας Θεσσαλονίκης Αντώνης Ζαρκανέλας.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Ο οικισμός της Φτέρης βρίσκεται σε υψόμετρο 1.300 μέτρων, στις δασωμένες πλαγιές των Πιερίων. Διοικητικά ανήκει στη δημοτική κοινότητα Καρίτσας του δήμου Δίου - Ολύμπου.

Η Φτέρη προϋπήρξε της Καρίτσας. Όταν ο οικισμός καταστράφηκε από τους Γερμανούς, οι κάτοικοί του στην πλειοψηφία τους μετοίκησαν στην Καρίτσα. Για πρώτη φορά η Φτέρη αναφέρεται το 1809 από τον άγγλο περιηγητή Leake, ο οποίος μιλά για την ύπαρξη εκατό σπιτιών.

Όμηρος των σκουπιδιών ξανά η Θεσσαλονίκη


Χίλιοι τόνοι απορριμμάτων στους δρόμους.


Αποκλεισμένος ο ΧΥΤΑ. Εισαγγελέας για την κατάληψη.

Της Φανής Σοβιτσλή
fsovitsli@makthes.gr

Όμηροι των σκουπιδιών μέχρι και αύριο βράδυ θα παραμείνουν οι Θεσσαλονικείς, καθώς συνεχίζεται ο αποκλεισμός του ΧΥΤΑ Μαυροράχης και του Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ) στον Φοίνικα από τους εργαζόμενους που συμμετέχουν σήμερα στην 24ωρη πανελλαδική απεργία.

Μόνο στον δήμο Θεσσαλονίκης παραμένουν αδιάθετοι περισσότεροι από 600 τόνοι σκουπιδιών και άλλοι 100-120 τόνοι στην Καλαμαριά, με αποτέλεσμα να έχουν δημιουργηθεί εστίες βρομιάς σε πολλές γειτονιές του κέντρου, κυρίως στην κεντρική αγορά της πόλης.

Η χώρα υποδουλώνεται και οι «σωτήρες» της ψάχνουν ψήφους στη… Βόρειο Ήπειρο!

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Δεν πρόκειται για κάτι το πρωτότυπο, αλλά η επανάληψις είναι μήτηρ της μαθήσεως: Δεν είναι τυχαία η σημερινή οικονομική (επομένως και οτιδήποτε άλλο) υποδούλωση της χώρας.

Όταν, ακόμη και σήμερα, μετά από τέτοια καταστροφή, που ήλθε ως συνέπεια μιας μικροπολιτικής και παραπολιτικής θεώρησης του δημόσιου βίου, το ενδιαφέρον και τα βλέμματα παραμένουν ακόμη στραμμένα στην ψηφοθηρία και σε παραδόξως καταρτιζόμενους και κατηγοριοποιημένους καταλόγους υποψηφίων «σωτήρων», είναι προφανές πως τίποτε δεν είναι τυχαίο.

Αλλά αυτό είναι το λιγότερο. Το περισσότερο είναι ότι παίζονται ακόμη «ψηφο-παιχνίδια» (ένθεν κακείθεν), με αντικείμενο σοβαρά εθνικά θέματα.

Τις χρυσές προτομές Ρωμαίων αυτοκρατόρων σε Κομοτηνή και Ελβετία συνδέει έρευνα αρχαιολόγου


ΣΕΠΤΙΜΙΟΣ ΣΕΒΗΡΟΣ ΚΑΙ ΜΑΡΚΟΣ ΑΥΡΗΛΙΟΣ

Αντικείμενο έρευνας της Άνν Ντεπουρί Γκιζέλ η εντυπωσιακή ολόχρυση προτομή του Σεπτιμίου Σεβήρου που ανακαλύφθηκε στην περιοχή αρχαίας Πλωτινούπολης Διδυμοτείχου και εκτίθεται στο αρχαιολογικό μουσείο Κομοτηνής.

Ρεπορτάζ Δήμητρα Συμεωνίδου

Τι μπορεί να συνδέει τη χρυσή προτομή του Ρωμαίου αυτοκράτορα Σεπτιμίου Σεβήρου που εκτίθεται στο αρχαιολογικό μουσείο Κομοτηνής με την χρυσή προτομή του Μάρκου Αυρήλιου στο Ρωμαϊκό Μουσείο στην πόλη Αβάνς της Ελβετίας; Η έρευνα της Ελβετίδας αρχαιολόγου Ανν Ντεπουρί Γκιζέλ, η οποία από χθες βρίσκεται στη Θράκη αναζητώντας στοιχεία για το πολύτιμο έκθεμα του αρχαιολογικού μουσείο Κομοτηνής.

Το τελευταίο αντίο στον Παύλο Τάσιο


Λίγοι πολύ καλοί φίλοι συνόδευσαν χθες τον Παύλο Τάσιο στην τελευταία του κατοικία, στο κοιμητήριο στα Γλυκά Νερά. Ο «πατέρας» της «Παραγγελιάς» έχασε τη μάχη με τον καρκίνο σε ηλικία 69 χρόνων. Η κηδεία, πολιτική, ήταν λιτή και απέριττη, έτσι όπως υπήρξε η ζωή του σημαντικού κινηματογραφιστή.

Η δεύτερη σύζυγός του και τα δύο του αγόρια, ο Αλέξανδρος και ο Παύλος, θλιμμένοι για τον χαμό του συντρόφου και του πατέρα, δέχτηκαν τα συλλυπητήρια συγγενών, φίλων και γειτόνων.

Από τους συνεργάτες του τον θυμήθηκε ο ηθοποιός Αντώνης Αντωνίου, στο πρόσωπο του οποίου ο αξέχαστος δημιουργός είχε βρει το ιδανικό πρωταγωνιστή για την «Παραγγελιά».

14 στη λίστα της αστυνομίας για δίωξη


ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΝΘΡΩΠΟΚΤΟΝΙΑ


Ένα στάδιο πριν από την άσκηση διώξεων βρίσκεται από χθες το σκέλος που αφορά τις ποινικές ευθύνες για την πρωτοφανή τραγωδία της 11ης Ιουλίου στη ναυτική βάση στο Μαρί.

Η αστυνομία παρέδωσε στον γενικό εισαγγελέα της Δημοκρατίας το σύνολο της μαρτυρίας που συγκέντρωσε στη διάρκεια της ποινικής έρευνας συνοδευόμενο από ογκωδέστατο πόρισμα, πέραν των 1.000 σελίδων.

Σε αυτό το πόρισμα παρατίθεται το σημαντικό μέρος της μαρτυρίας και υπάρχει εισήγηση για τα πρόσωπα εναντίον των οποίων θεωρεί η αστυνομία ότι υπάρχει επαρκές υλικό το οποίο να δικαιολογεί την άσκηση ποινικών διώξεων για σοβαρά αδικήματα.

Σχεδιάζεται ο «Ονειρεμένος Επιταχυντής»



Ο International Linear Collider (ILC) θα είναι ο πιο ισχυρός επιταχυντής στον κόσμο


Γενεύη

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση των κορυφαίων φυσικών στον κόσμο που πραγματοποιήθηκε στο Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Πυρηνικής Έρευνας (το γνωστό CERN) και είχε ως αντικείμενο την οργάνωση και σχεδιασμό της κατασκευής ενός νέου επιταχυντή ακόμη πιο ισχυρού από εκείνους που υπάρχουν σήμερα.

Επί τέσσερις μέρες οι επιστήμονες μελετούσαν το πώς θα επιτευχθεί η κατασκευή του International Linear Collider (ILC) ο οποίος έχει ονομαστεί «Ονειρική Μηχανή» αφού όπως πιστεύουν οι ειδικοί θα φέρει επανάσταση στην έρευνα για την προέλευση του Κόσμου.

Συνάντηση του Αντώνη Σαμαρά με εκπροσώπους της Ελληνικής μειονότητας της Βορείου Ηπείρου


Τρίτη, 04 Οκτωβρίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς δέχθηκε σήμερα τον Πρόεδρο της «Ομόνοιας» κ. Βασίλη Μπολάνο και τον Πρόεδρο του ΚΕΑΔ κ. Βαγγέλη Ντούλε.

Αντικείμενο της συζήτησης, που είχε μαζί τους, παρουσία του Υπεύθυνου του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εξωτερικών, Βουλευτή Β΄ Αθηνών, κ. Πάνου Παναγιωτόπουλου και του Διπλωματικού του Συμβούλου κ. Άγγελου Υψηλάντη, ήταν όλες οι τρέχουσες εξελίξεις στις Ελληνο-Αλβανικές σχέσεις, που αφορούν στην πορεία της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας.

'Εκρηξη με ένα νεκρό στη Τριανδρία


Eνας άνδρας κουρδικής καταγωγής  έχασε τη ζωή του από  έκρηξη που σημειώθηκε λίγο πριν τα μεσάνυχτα σε διαμέρισμα πολυκατοικίας στη Τριανδρία.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, μέσα στο διαμέρισμα βρισκόταν άνδρας, κουρδικής καταγωγής, ο οποίος διαμελίστηκε. Το θύμα, 33 ετών,  ονομαζόταν Μεχμέντ Αϊντίν Αλί και βρισκόταν στην Ελλάδα με άδεια παραμονής που είχε εκδοθεί από το Τμήμα Αλλοδαπών Αττικής. Διέμενε στο συγκεκριμένο κατάστημα από τον Μάρτιο του 2010. Σύμφωνα μάλιστα με τα πρώτα στοιχεία, πρόκειται για φίλο ζευγαριού Τούρκων υπηκόων, οι οποίοι είχαν στο παρελθόν αναζητηθεί από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.

Η γυναίκα συνελήφθη, βάση διεθνούς εντάλματος από τη Γερμανική αστυνομία για τρομοκρατία.