Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2011

Χρήστου Α. Σαρτζετάκη: Το κατοχικόν δάνειον


Tὸ κείμενον, τὸ ὁποῖον ἀκολουθεῖ, ἐδημοσιεύθη
 τὴν Παρασκευὴν 4ην Φεβρουαρίου 2011
εἰς τὴν ἀπογευματινὴν ἐφημερίδα τῶν Ἀθηνῶν
« Ε Σ Τ Ι Α ».


ΧΡΗΣΤΟΥ Α. ΣΑΡΤΖΕΤΑΚΗ

*******
Τ Ο  Κ Α Τ Ο Χ Ι Κ Ο Ν  Δ Α Ν Ε Ι Ο Ν
Ἡ προβολὴ τῶν σχετικῶν ἑλληνικῶν ἀξιώσεων 


*******

Τουρκία: Μετατρέπουν εκκλησία 600 ετών σε τζαμί


Έντονες αντιδράσεις προκαλεί στην Νίκαια της Βιθυνίας η απόφαση των τοπικών αρχών να μετατρέψουν την εκκλησία της Αγίας Σοφίας που είναι 600 ετών και ένας από τους σημαντικότερους χώρους του Χριστιανισμού όπου είχε γίνει η Α' Οικουμενική Σύνοδος, σε τέμενος.

Η τουρκική Cumhuriyet σημειώνει ότι τα Ηνωμένα Έθνη μπορεί να αντιδράσουν στην απόφαση των τουρκικών αρχών. Προσθέτει ότι το εν λόγω τέμενος θα ανοίξει στο προσκύνημα αύριο, Κυριακή, την 1η ημέρα της Εορτής των Θυσιών.

Το γεγονός ότι η εκκλησία της Αγίας Σοφίας μετετράπη σε τέμενος προκάλεσε αντιδράσεις στην περιοχή.

Δήλωση του Αντώνη Σαμαρά


Σάββατο, 5 Νοεμβρίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η πρωτοβουλία του κ. Παπανδρέου, πριν λίγες μέρες να εξαγγείλει δημοψήφισμα, προκάλεσε τεράστια αναταραχή μέσα στην Ευρώπη, έκανε πολύ χειρότερη την κρίση μέσα στην Ελλάδα, πόλωσε επικίνδυνα τον Ελληνικό λαό και μπλόκαρε την 6η δόση του δανείου.
Η Νέα Δημοκρατία πήρε πρωτοβουλία αμέσως να αποκαταστήσει την τεράστια ζημιά και να αποσοβήσει τους ακόμα μεγαλύτερους κινδύνους. Αυτό ήταν για μας καθήκον εθνικής αξιοπρέπειας και ευρωπαϊκής ευθύνης.

Διεθνής Τύπος για Ελλάδα: Η χώρα που ο πολιτικός χρόνος μετράει διαφορετικά

-Το γερμανικό Spiegel, γράφει ότι ο Παπανδρέου "δεν έμοιαζε με έναν πολιτικό που τελειώσε η καριέρα του"-

Με τίτλους, όπως «Ποιος μετά τον Παπανδρέου;», «Ο Παπανδρέου κέρδισε για να χάσει», «Ο Παπανδρέου θα κυβερνήσει λίγο περισσότερο», σχολιάζουν ξένα μέσα ενημέρωσης τη χθεσινή ψηφοφορία στην ελληνκή Βουλή για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

«Δημοκρατία αλά ελληνικά: Ο πρωθυπουργός Παπανδρέου επιβίωσε της ψηφοφορίας για ψήφο εμπιστοσύνης, αφότου υπονόησε την αποχώρησή του. Το παζάρι για τον σχηματισμό κυβέρνησης αρχίζει», γράφει η γερμανική έκδοση των Financial Times.

Greek Statistics: Εξαφανίστηκαν 32.000 συνταξιούχοι!


Σύμφωνα με δημοσιεύματα η απογραφή του Ιδρύματος Κοινωνικών Ασφαλίσεων (ΙΚΑ-ΕΤΑΜ) στο διάστημα 1η Ιουλίου έως 30 Σεπτεμβρίου εμφάνισε 32.000 συνταξιούχους που δεν προσήλθαν ποτέ!

Στο ίδιο διάστημα 80.000 άτομα δεν είχαν προσέλθει καθόλου στις τράπεζες για να παραλάβουν τις συντάξεις τους, αλλά δόθηκε η δυνατότητα να τις παραλάβουν από τα υποκαταστήματα του Ιδρύματος, απογραφόμενοι ταυτόχρονα.

Το σημαντικό είναι ότι το τελευταίο πεντάμηνο του 2011, που συμπίπτει με την απογραφή των συνταξιούχων μέσω τραπεζών, δηλώθηκαν 34.000 παραπάνω θάνατοι σε σύγκριση με το τελευταίο πεντάμηνο του 2010… Σύμφωνα με τους υπευθύνους του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, το όλο θέμα θα έχει ξεκαθαρίσει μέχρι το τέλος του τρέχοντος μηνός.

Ομιλία του Α. Λαφαζάνη στη συζήτηση για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση (Video)


Παπανδρέου: «Θα κάνω ό,τι μπορώ για κυβέρνηση συνεργασίας» (Video)


Συνάντηση με Παπούλια στο Προεδρικό Μέγαρο


Στο Προεδρικό Μέγαρο έφτασε στις 12 το μεσημέρι του Σαββάτου ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, που έγινε δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια.

«Στόχος μου είναι να κάνω ό,τι μπορώ, για να σχηματιστεί κυβέρνηση συνεργασίας και βλέπω ότι υπάρχει επί της ουσίας συναίνεση» τόνισε.

Παράλληλα, επανέλαβε ότι δεν είναι γαντζωμένος στην καρέκλα, ενώ ο κ. Παπούλιας είπε ότι ο μόνος δρόμος είναι αυτός της συνεννόησης.

Εικόνες εξαθλίωσης και απόγνωσης στις λαϊκές αγορές


Δήμητρα Αιγινίτη- φωτογραφίες: Ειρήνη Κουτούλα

Ανθρωποι της διπλανής πόρτας χωρίς μέλλον και ελπίδα

Εικόνες φτώχειας και εξαθλίωσης, που δεν έβλεπε ποτέ κανείς στη χώρα μας πριν από μερικά χρόνια, αντικρίζει κανείς στις λαϊκές αγορές.

Άνθρωποι της διπλανής πόρτας, οικογενειάρχες, συνταξιούχοι και άνεργοι, καταφεύγουν στις λαϊκές αγορές λίγο πριν το κλείσιμο και περιμένουν υπομονετικά και διακριτικά να μαζέψουν οι παραγωγοί τους πάγκους τους.

Πολλοί εμφανίζονται λίγα λεπτά πριν κλείσουν οι πάγκοι και διαπραγματεύονται να αγοράσουν ότι έχει απομείνει για λίγα ευρώ,

Να πληρώνεται σε δραχμές ζητά γερμανικός όμιλος από τους ξενοδόχους


Ο γερμανικός τουριστικός όμιλος TUI έχει ζητήσει από τους Έλληνες ξενοδόχους με τους οποίος συνεργάζεται να τους πληρώσει σε ελληνικό νόμισμα, και όχι σε ευρώ, αν η Ελλάδα εγκαταλείψει τη νομισματική ένωση, γράφει σήμερα η γερμανική εφημερίδα Bild.

«Αν το ευρώ πάψει να είναι το νόμιμο νόμισμα... η TUI θα μπορούσε να πληρώσει με το καινούργιο νόμισμα και η τιμή του συναλλάγματος θα αντιστοιχεί με την τιμή, που θα αποφασίσει η κυβέρνηση», σημειώνει η TUI σε επιστολή της προς τους Έλληνες ξενοδόχους, ζητώντας τους, σε αυτή την περίπτωση, να τροποποιήσουν τα συμβόλαια, που έχουν με τον όμιλο.

«Πρέπει να προστατευτούμε από τους κινδύνους ενδεχόμενης αλλαγής.

Η ψήφος εμπιστοσύνης ως ομαδική ψυχοθεραπεία


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Είναι θλιβερό, εξοργιστικό, ιδιοτελές: Η χώρα, με ευθύνη του κ. Παπανδρέου και των υπουργών που έλαβαν μέρος στο περίφημο υπουργικό συμβούλιο – ολονυχτία της 31ης Οκτωβρίου, βρέθηκε ξαφνικά χωρίς χρηματοδότηση, χωρίς συμμάχους και χωρίς κυβέρνηση.

Παρ’ όλα αυτά, επί δύο ολόκληρες ημέρες, μια ταπεινωμένη και άφραγκη χώρα παρακολουθούσε αυτούς οι οποίοι έχουν την αποκλειστική ευθύνη για το χάλι της, να παριστάνουν ότι ενδιαφέρονται για τον λαό, ενώ στην πραγματικότητα απλώς είχαν ριχτεί σε άλλη μια κούρσα διαδοχής.

Αποκαλύφθηκε δε πως και στο υπουργικό συμβούλιο της Πέμπτης, 3 Νοεμβρίου, αυτόν τον καημό είχαν: Με ποιον τρόπο θα αποχωρήσει ο κ. Παπανδρέου και πώς θα δρομολογηθούν οι διαδικασίες ανάδειξης νέου αρχηγού στο ΠΑΣΟΚ.

Κυβέρνηση συνεργασίας χωρίς... συνεργάτες


Η κυβέρνηση έλαβε ψήφο εμπιστοσύνης, μια εξέλιξη που στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ επιτυγχάνει μια ανακωχή απροσδιόριστης διάρκειας, ενώ βέβαιη θεωρείται η συμφωνία Παπανδρέου-Βενιζέλου, ώστε ο μεν πρώτος να παραμείνει αρχηγός της κοινοβουλευτικής ομάδας και του κόμματος, με τον δεύτερο να... προορίζεται για πρωθυπουργός κυβέρνησης εθνικής ενότητας. Αλλά με ποιους;

Θολό και αβέβαιο παραμένει το τοπίο μετά την οργισμένη αντίδραση του Αντώνη Σαμαρά, που ζήτησε και πάλι εκλογές τώρα. Ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας, όπως αναμενόταν, απέρριψε στήριξη μίας πολύμηνης κυβέρνησης έκτακτης ανάγκης και επέμεινε σε ένα βραχύβιο μεταβατικό σχήμα που θα έχει αντικείμενο τη διασφάλιση της δανειακής σύμβασης, την εκταμίευση της έκτης δόσης και την ομαλή πορεία προς εθνικές κάλπες εντός διμήνου.

Με 153 ψήφους υπέρ πήρε ψήφο εμπιστοσύνης η κυβέρνηση


Ξεκινούν διαβουλεύσεις για κυβέρνηση συνεργασίας - Ασαφές το πλαίσιο Παπανδρέου - Εκλογές ζητά ο Α. Σαμαράς


Η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου πήρε ψήφο εμπιστοσύνης με 153 ψήφους υπέρ. Ο πρωθυπουργός θα επισκεφθεί αύριο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας προκειμένου να τον ενημερώσει ότι θα ξεκινήσει διαβουλεύσεις για κυβέρνηση συνεργασίας.

Αμέσως μετά με δηλώσεις του ο Αντώνης Σαμαράς τόνισε χαρακτηριστικά ότι μόνη λύση είναι οι εκλογές, ενώ τόνισε ότι θα ψηφίσει τη δανειακή σύμβαση εάν έλθει χωριστά από τα μέτρα.

Σοβαρότης μηδέν ...

Πηγή εικόνας: Δεξί X-trem

Ο κ. Παπακωνσταντίνου έκανε retweet αυτό το απαράδεκτο μήνυμα. 
Μετά οι πολιτικοί κατακρίνουν τα blogs για πιο αθώα σχόλια.
Όμως είναι οι πρώτοι διδάξαντες.

Δήλωση του Αντώνη Σαμαρά


Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Οι μάσκες έπεσαν.
Ο κ. Παπανδρέου απέρριψε το σύνολο της πρότασής μας.
Οι ευθύνες που επωμίζεται είναι τεράστιες.
Μόνη λύση οι εκλογές».