Κυριακή 13 Μαΐου 2012

Δραματικές εξελίξεις στο Άγιον Όρος

Πολύ άσχημα εξελίσσεται για την Ελλάδα ένα άλλο μέτωπο, στο οποίο μέσα στην τρικυμία των ημερών δεν έχει δοθεί η πρέπουσα προσοχή: Για πρώτη φορά από την απελευθέρωση της Μακεδονίας τίθεται θέμα απόσχισης του Αγίου Όρους από τον εθνικό κορμό. Και λέμε από τον εθνικό κορμό γιατί ως γνωστόν το Άγιο Όρος δεν υπάγεται τυπικά στην ελληνική διοίκηση, αλλά είναι αυτοδιοικούμενο.

Αύριο έχουμε συνεδρίαση της Διπλής Σύναξης του Αγίου Όρους, για να συζητήσει το θέμα της φορολόγησης των ακινήτων των Ιερών Μονών, τα οποία βρίσκονται εκτός της χερσονήσου, το θέμα το οποίο έχει δημιουργήσεη την μετωπική σύγκρουση με την ελληνική Πολιτεία με ανοικτό το ενδεχόμενο να ζητηθεί από την... Ρωσία να επέμβει δυναμικά!

Κατά την πρώτη και έντονα φορτισμένη συνεδρίαση που είχε πραγματοποιηθεί στα τέλη Απριλίου, η Διπλή Σύναξη της Ιεράς Κοινότητος, στην οποία συμμετέχουν οι εκπρόσωποι αλλά και οι ηγούμενοι των είκοσι μονών,

Χρυσή Αυγή, Μιχαλολιάκος: "Δεν στηρίζουμε την πολιτική του μνημονίου"

Ο κ. Μιχαλολιάκος, αρχηγός της Χρυσής Αυγής, μετά την συνάντηση του με τον πρόεδρο Κάρολο Παπούλια, δήλωσε μεταξύ άλλων πως εξέφρασε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας την ανησυχία του για ακυβερνησία της χώρας.

Παράλληλα, ζήτησε για πρωθυπουργό, προσωπικότητα διεθνούς κύρους, ενώ ζήτησε τη διενέργεια λογιστικού ελέγχου για το χρέος. «Δεν στηρίζουμε ούτε με ψήφο εμπιστοσύνης ούτε με ψήφο ανοχής οποιαδήποτε κυβέρνηση θα συνεχίσει την πολιτική του μνημονίου», δήλωσε.

«Πρέπει να καταγγείλουμε το μνημόνιο. Να γίνει λογιστικός έλεγχος του χρέους. Να θέσει «βέτο» η χώρα μας στο ΝΑΤΟ για τα Σκόπια και να αναλάβει η την διακυβέρνηση Πρωθυπουργός με διεθνή προσωπικότητα.

Στο Προεδρικό Μέγαρο ο Πάνος Καμμένος

Στο Προεδρικό Μέγαρο προσήλθε ο Πάνος Καμμένος στο πλαίσιο των επαφών των πολιτικών αρχηγών με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για εξεύρεση λύσης με κυβέρνηση συνεργασίας.

Εντωμεταξύ, σε σύντομο μήνυμα που απηύθυνε από την τηλεόραση, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Έλληνες δήλωσε το πρωί της Κυριακής ότι το πολιτικό σύστημα είναι αντιμέτωπο με κρίσιμες αποφάσεις.«Κύρια αιτία της ακυβερνησίας είναι η ασυνεννοησία των πολιτικών δυνάμεων και η παρερμηνεία των εκλογικών αποτελεσμάτων», είπε χαρακτηριστικά.

«Ελπίζω και ζητώ στο τέλος της διαδικασίας να υπάρξει τραπέζι με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς για να συζητηθούν με τους αρμόδιους φορείς

Ποινή φυλάκισης 2,5 χρόνων στον Αρχιεπίσκοπο Αχρίδος Ιωάννη


Το Δικαστήριο της πόλης Βέλες επιβεβαίωσε σήμερα ποινή φυλάκισης 2,5 χρόνων σε βάρος του προκαθήμενου της Ορθόδοξης Αρχιεπισκοπής της Αχρίδας κ. Ιωάννη (κατά κόσμο Ζόραν Βρανίσκοφσκι), για υπεξαίρεση 250.000 ευρώ από τα κονδύλια της αποκαλούμενης "Μακεδονικής Ορθόδοξης Εκκλησίας", το διάστημα που ο Βρανίσκοφσκι ήταν μητροπολίτης της Εκκλησίας αυτής.

Το δικαστήριο είχε επιβάλει ερήμην την ίδια ποινή στον Βρανίσκοφσκι, το 2009.

Ο Βρανίσκοφσκι αμφισβήτησε τις κατηγορίες σε βάρος του, τις οποίες χαρακτήρισε "αβάσιμες" και "κατασκευασμένες" και υποστήριξε ότι η δίωξή του έχει πολιτικό χαρακτήρα.

Επικαλέστηκε, μάλιστα, την τελευταία έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τις θρησκευτικές ελευθερίες στην ΠΓΔΜ, στην οποία σημειώνεται ότι η άρνηση των αρχών της ΠΓΔΜ να αναγνωρίσουν την Ορθόδοξη Αρχιεπισκοπή της Αχρίδας δεν συνάδει με το σεβασμό των θρησκευτικών ελευθεριών.

Τρόικα: Εαν τα βρείτε, αλλάζουμε το μνημόνιο

Παράθυρο για επαναδιαπραγμάτευση με 6 αλλαγές ανοίγει η τρόικα.

Συμφωνία με την τρόικα για ένα πακέτο με έξι σημαντικές αλλαγές στο μνημόνιο θα μπορούσε να πετύχει μια φιλοευρωπαϊκή κυβέρνηση στην Ελλάδα, αρκεί να σχηματιστεί γρήγορα και να κρατήσει τη χώρα στο παιχνίδι.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές της Κομισιόν, οι δανειστές της Ελλάδας, βλέποντας ότι ο ελληνικός λαός αποδοκίμασε με την ψήφο του την πολιτική της σκληρής λιτότητας, αφήνουν ανοιχτό παράθυρο τόσο για επαναδιαπραγμάτευση στο μείγμα της πολιτικής που ακολουθείται για την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων όσο και για νέες παρεμβάσεις για την ελάφρυνση του χρέους.

Σύμφωνα με πηγές των Βρυξελλών που μίλησαν στη Real News μια κυβέρνηση με ευρεία αποδοχή μπορεί τεκμηριωμένα να πετύχει μετά από συζήτηση με τους δανειστές τα εξής.

Α. Τσίπρας: Δεν θέλουν συμφωνία, αλλά συνενοχή στο έγκλημα

Δεν συναινούμε στη νομιμοποίηση του λάθους, δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας στις πρώτες δηλώσεις του μετά το αδιέξοδο της συνάντησης με τον ΠτΔ.

Ο κ.Τσίπρας ζήτησε να δοθούν τα πρακτικά της συζήτησης των τριών πολιτικών αρχηγών.

Σημείωσε ότι εφόσον οι τρεις, οι κ.κ. Σαμαράς, Βενιζέλος και Κουβέλης, έχουν την πλειοψηφία ας προχωρήσουν.

Ξεκαθάρισε ότι δεν ζητούν από το ΣΥΡΙΖΑ συμφωνία, αλλά συνενοχή στο έγκλημα και ότι ο ίδιος έχει δεσμευτεί απέναντι στον ελληνικό λαό, ο οποίος καταψήφισε το Μνημόνιο.

Πηγή: NewsBomb

Δήλωση του Αντώνη Σαμαρά

«Κατέβαλα κάθε προσπάθεια για τη συνεργασία όλων. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν άκουσε την εντολή του ελληνικού λαού και δεν δέχεται όχι μόνο το σχηματισμό μιας βιώσιμης κυβέρνησης, αλλά ούτε καν την ανοχή σε μια κυβέρνηση, η οποία, μάλιστα, θα αναλάμβανε και την επαναδιαπραγμάτευση των όρων του μνημονίου και της δανειακής σύμβασης. Ειλικρινά, δεν ξέρω πού το πάει ο ΣΥΡΙΖΑ».

Στη μάνα

από την 1η Ποιητική Συλλογή ¨ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΙΜΗΣ¨
του Άγγελου Αγγελίδη

τα καρδιοχτύπια σου για μας...,
έφτιαχναν το ρυθμό μας.
ρυθμό ζωής, ρυθμό χαράς,
ρυθμό…., απ΄ το ρυθμό σας.

οι έγνοιες σου ατέλειωτες…,
γίναν στο κουμπαρά μας, δύναμη ατελείωτη,
όπως οι στάλες της βροχής
που θάλασσα θα γίνουν.

24 Απριλίου και 12-13 Μαίου 1821 - Η Μάχη στο Βαλτέτσι

Μια από τις πιο γνωστές και αποφασιστικές μάχες του απελευθερωτικού αγώνα του 21 ήταν η μάχη στο Βαλτέτσι (24 Απριλίου και 12-13 Μαΐου 1821) εναντίον των τουρκικών δυνάμεων που υπεράσπιζαν την Τριπολιτσά.
Η μάχη αυτή έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην έκβαση της πολιορκίας της πόλης. Ενώ οι Έλληνες πολιορκούν τους Τούρκους στην Ακροκόρινθο και στην Τρίπολη, ο Χουρσίτ πασάς, που πολεμάει τον Αλή στα Γιάννενα, ανησυχεί για την έκβαση της εξέγερσης, όπως και για τα χαρέμια του και τους θησαυρούς του στην Τρίπολη. Γι΄ αυτό στέλνει ισχυρό στράτευμα με τον Γκιοσέ Μεχμέτ γισ να καταπνίξει το επαναστατικό κίνημα. Ο Γκιοσέ Μεχμέτ χωρίζει το στρατό του σε δυο τμήματα. Το ένα με τον ίδιο και τον Ομέρ Βριόνη πορεύεται για την Ανατολική Ελλάδα και το άλλο με τον Κεχαγιάμπεη Μουσταφά (ή Μουσταφά Μπέη) και 3.500 Αλβανούς για τη Δυτική Ελλάδα. για να συντρίψειτην επανάσταση στο Μοριά και να ενισχύσει την πολιορκημένη Τρίπολη.