Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012

Γερνούν και σαπίζουν τα δάση της Ελλάδας

Στην καταστροφή οδεύουν τα δάση της χώρας μας, λόγω της κακής ή ελλιπούς διαχείρισης, δηλώνουν στη Real planet διακεκριμένοι δασολόγοι. Η δασοπονία δεν αποτελεί προτεραιότητα των αρμοδίων, οι διαχειριστικές μελέτες δεν ανανεώνονται ούτε υλοποιούνται όπου υπάρχουν, τα δάση εγκαταλείπονται ανυλοτόμητα και οι καθαρισμοί περιορίζονται πλέον στην αντιπυρική περίοδο. Τα δασαρχεία παραμένουν με ελλιπές προσωπικό και πενιχρή χρηματοδότηση, ενώ χιλιάδες θέσεις εργασίας έχουν προ πολλού χαθεί.

Εν μέσω οικονομικής κρίσης, οι επιστήμονες καλούν τους ιθύνοντες να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να αξιοποιήσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο αυτόν τον παραγωγικό πλούτο συμβάλλοντας στην αναζωογόνηση της ελληνικής υπαίθρου.

Αμύνταιο: Κατέστρεψαν, με τσεκούρια και αλυσοπρίονα, αμπέλι της οικογένειας Μπουτάρη

Με τσεκούρια και αλυσοπρίονα, άγνωστος κατέκοψε και ισοπέδωσε παραγωγικό αμπέλι, έκτασης επτά περίπου στρεμμάτων, της οικογένειας του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, στην περιοχή Αμυνταίου Φλώρινας, χωρίς να διευκρινιστούν μέχρι στιγμής τα αίτια της καταστροφής.

Όπως είπε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο εκπρόσωπος της εταιρίας «Κυρ Γιάννη», Γιώργος Αναστασόπουλος, ο άγνωστος δράστης «επισκέφθηκε» δύο φορές τον αμπελώνα, για να ολοκληρώσει το καταστροφικό του έργο, την πρώτη στα τέλη του περασμένου μήνα και την επόμενη στις αρχές Ιανουαρίου. Περισσότερα από 2.000 κλήματα της ποικιλίας «Chardonnay», του γραμμικού αμπελώνα, είναι κομμένα λίγα εκατοστά πάνω από τη ρίζα και σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις η ζημία για την εταιρία ανέρχεται σε πολλές χιλιάδες ευρώ.

Ψωροκώσταινα: Κι όμως, υπήρξε πραγματικό πρόσωπο της Ελληνικής Ιστορίας

Ψωροκώσταινα: «Δεν έχω τίποτα άλλο από αυτό το ασημένιο δαχτυλίδι κι αυτό το γρόσι. Αυτά τα τιποτένια προσφέρω στο Μεσολόγγι».

Το όνομα «Ψωροκώσταινα» το χρησιμοποιούμε σήμερα, όταν θέλουμε να περιγράψουμε την ανέχεια και τη φτώχεια και ειδικότερα όταν θέλουμε να καταδείξουμε κάποιον ή κάτι ως τον «φτωχό συγγενή» ενός συνόλου, ή με άλλα λόγια τον «τελευταίο τροχό της αμάξης». Στις μέρες μας, συνήθως χρησιμοποιούμε απαξιωτικά αυτή τη λέξη όταν πρόκειται να στηλιτευθεί μια κακομοιριά, υποχωρητικότητα, ανοργανωσιά, αδυναμία και φτώχια που κάποιοι θεωρούν ότι χαρακτηρίζει την Ελλάδα της νεότερης ιστορίας.

Όμως, η Ψαροκώσταινα ή Ψωροκώσταινα, ήταν ένα υπαρκτό πρόσωπο της νεοελληνικής ιστορίας και μάλιστα μια ηρωική και αξιέπαινη γυναίκα στα χρόνια της Επανάστασης του 1821 η οποία αφιέρωσε τη ζωή της στην υπηρεσία της πατρίδος.

Ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος για τα "100 χρόνια ελεύθερης Θεσσαλονίκης"

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ κ.ΒΑΣ.ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΑ «100 ΧΡΟΝΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ»

Την Κυριακή το πρωί ο κ.Βασίλης Παπαγεωργόπουλος μίλησε στο θέατρο της οδού Χιλής στην Καλαμαριά σε κεντρική εκδήλωση της ΝΟΔΕ Ανατολικού Τομέα της Ν.Δ. Θεσσαλονίκης με θέμα «100 χρόνια ελεύθερης Θεσσαλονίκης».

Στην εκδήλωση παρέστη πλήθους κόσμου, πολλοί νέοι της ΟΝΝΕΔ και πολλοί επίσημοι όπως ο Υφυπουργός Υγείας κ.Δημήτρης Βαρτζόπουλος, οι Βουλευτές κ.Γιάννης Ιωαννίδης και Κώστας Γκιουλέκας, ο Πρόεδρος της Διοικούσας της Ν.Δ. κ.Δημήτριος Τσάμης, ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ανατολικού Τομέα κ.Θεόδωρος Μητράκας, οι Πολιτευτές κ.Παν.Κοκόρης, Τάσος Σιμόπουλος, η κ.Άννα Ευθυμίου κ.λ.π.

Προσοχή στα τουρκικά κέρματα που γέμισαν την ελληνική αγορά


Μοιάζουν με το κέρμα των 2 ευρώ αλλά η αξία τους είναι 40 σεντς

Οπως είναι γνωστό, η Τουρκία έχει ένα νέο νόμισμα, τη «Νέα Τουρκική Λίρα» (Yeni Turk Lirasi), το οποίο αντικαθιστά το παλιό, υπερπληθωρισμένο νόμισμα.

Κοιτάζοντας το νέο νόμισμα και συγκεκριμένα το κέρμα της μίας λίρας οποιοσδήποτε θα παρατηρήσει ότι μοιάζει με το κέρμα των 2 ευρώ.

Αν συγκρίνουμε αυτά τα δύο κομμάτια, βρίσκουμε ότι έχουν ακριβώς την ίδια εμφάνιση (ένα δαχτυλίδι νικέλιο γύρω από την κεντρική χαλκού) και σχεδόν το ίδιο μέγεθος.

Προβλήματα στα σχολεία λόγω ψύχους στη Β. Ελλάδα

«Πολικές» θερμοκρασίες σε όλη τη χώρα

Ζωή Ψαρρά

Με θερμοκρασίες πολύ πιο κάτω του μηδενός, που σε πολλές περιπτώσεις αγγίζουν ακόμη και τους -20 βαθμούς Κελσίου, «ξύπνησε» σήμερα η Βόρεια Ελλάδα.

Η δυτική Μακεδονία βρίσκεται κυριολεκτικά στην «κατάψυξη», με τη Φλώρινα και την Καστοριά να αντιμετωπίζουν κυρίως τα σοβαρότερα προβλήματα.

Συγκεκριμένα στην Καστοριά αύριο ο υδράργυρος θα φτάσει τους -14 βαθμούς, ενώ στη Φλώρινα ο ολικός παγετός έχει οδηγήσει το θερμόμετρο στους -23 βαθμούς Κελσίου.

Συνέντευξη Τύπου του Βασίλη Παπαγεωργόπουλου


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

Την Πέμπτη  19.1.2012,  ΩΡΑ 13:00,
στο Ξενοδοχείο Holliday Inn,

Ο  κ. Βασίλης Παπαγεωργόπουλος θα δώσει
Συνέντευξη Τύπου  προς ενημέρωση των Θεσσαλονικέων,
- σε συνέχεια της συνέντευξης που είχε δώσει προ 15νθημέρου -
όπου και θα αποκαλύψει πλήρως με συγκεκριμένα έγγραφα την σκευωρία που στήθηκε εις βάρος του και  την διαβίβαση χαλκευμένων στοιχείων στην Ελληνική Δικαιοσύνη.

Έναρξη διαπραγματεύσεων με τα Σκόπια προτείνει το Ευρωκοινοβούλιο!

Τι αναφέρεται στην έκθεση Howitt

Μάκης Πολλάτος

Τον ορισμό ημερομηνίας για την έναρξη διαπραγμάτευσεων με σκοπό την ένταξη των Σκοπίων στην Ευρωπαϊκή Ένωση ζητά από τους ευρωπαίους ηγέτες το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο!

Στο προσχέδιο της έκθεσης που συνέταξε ο Βρετανός ευρωβουλευτής Richard Howitt και αποκαλύπτει το ΘΕΜΑ, η επιτροπή ευρωπαϊκών υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου καλεί το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο να λάβει απόφαση για την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων με τη FYROM "χωρίς περαιτέρω καθυστέρηση".

Στη φυλακή για το μνημείο


ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΟΜΟΓΕΝΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΛΒΑΝΙΚΟ ΕΦΕΤΕΙΟ


Γράφει ο Δημήτρης Περδίκης*

Το αλβανικό εφετείο καταδίκασε τον Έλληνα ομογενή από την Κορυτσά της Βορείου Ηπείρου και μέλος του προεδρείου  του κόμματος ΕΕΕΜ - ΜΕGA Ναούμ Ντίσιο σε φυλάκιση ενός έτους, επαναλαμβάνοντας έτσι την πρωτόδικη απόφαση. Η ποινή δεν έχει ανασταλτικό χαρακτήρα ούτε είναι εξαγοράσιμη, είναι άμεσα εκτελεστή. 

Ο Ναούμ Ντίσιος κατασκεύασε σκαλοπάτια για να είναι εύκολη η πρόσβαση στο μνημείο των πεσόντων Ελλήνων στρατιωτών στην Μπομποστίτσα της Κορυτσάς και κατηγορήθηκε πως σύλησε μουσουλμανικούς τάφους που δήθεν βρίσκονταν εκεί, το οποίο είναι αναληθές.

Basket Α' Ανδρών ΑΟ Πολυγύρου


8η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ Α' ΑΝΔΡΩΝ ΕΚΑΣΧ
Β' ΟΜΙΛΟΥ (ΒΟΡΡΑΣ)


BASKET
ΚΛΕΙΣΤΟ  ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ  :   ΓΑΛΑΤΙΣΤΑ - ΑΟ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ  
ΩΡΑ 18.30

ΣΑΒΒΑΤΟ 21-01-2012

ΟΛΟΙ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ

ΤΜΗΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΑΟ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ BASKET
www.aopoligirou.gr

Ο Κυριάκος Βελόπουλος για τον κ Acebillo

κλικ για μεγέθυνση

Ο Αμοιρίδης ήταν… «Gatto» και όχι στο Παγκράτι


Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γ. Αμοιρίδης, διευκρινίζει ότι δεν βρισκόταν χθες στη μάζωξη των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ στο Παγκράτι, στο μπαρ Cue, όπου έγινε η «έφοδος» των αναρχικών.

Θα μπορούσε και να ήταν, αν συμφωνούσε με τις εσωκομματικές ανησυχίες των συναδέλφων του. Δεν είναι δα και… αδίκημα.

Εφ όσον όμως κάνει τη διευκρίνιση (μάλιστα αναφέρει ότι ήταν στο γνωστό στέκι της οδού Βουκουρεστίου «Il Gatto»), οφείλουμε να το αναφέρουμε.

Έχω πάθει πλάκα με τον Αμοιρίδη!

Μάχη στον Έβρο - Ένας Τούρκος τραυματίας, δύο αιχμάλωτοι


Με μαζικές ριπές απέτρεψαν στρατιώτες και οι συνοριοφύλακες στον Έβρο έναν Τούρκο δουλέμπορο να αφήσει στην ελληνική όχθη το εμπόρευμά του: Τον τραυμάτισαν στο πόδι, αφού προηγουμένως ο σκληρός δουλέμπορος (είχε πυροβολήσει πολλές φορές στο παρελθόν κατά των Ελλήνων στρατιωτών και συνοριοφυλάκων) άνοιξε πυρ με αυτόματο όπλο εναντίον τους.

Τελικά η συμπλοκή κατέληξε στον τραυματισμό και τη σύλληψή του.


Οι Έλληνες συνοριοφύλακες είχαν πληροφορίες ότι θα γινόταν επιχείρηση μεταφοράς λαθρομεταναστών στην περιοχή Τυχερού- Γεμιστής και παρακολουθούσαν με θερμικές κάμερες τις κινήσεις από την τουρκική πλευρά.

Η ενέδρα  στήθηκε στον παραπόταμο του Έβρου Εργίνη και οι συνοριοφύλακες ζήτησαν από τους Τούρκους να παραδοθούν, ενώ στρατιωτικό τμήμα επέβλεπε την όλη επιχείρηση.

ΚΤΕΟ Μεσσηνίας VS Ελληνική Σημαία

κλικ για μεγέθυνση

Πριν κάτι μέρες πήγα με ενα φίλο να περάσει ΚΤΕΟ το αυτοκίνητο του λιγο πιο έξω από τη Καλαμάτα, στη Μεσσήνη και πρόσεξα οτι οι ευαίσθητoi "υπάλληλοί" είχαν επιτρέψει να υπάρχει η Ελληνική σημαία σκισμένη σαν κουρέλι τυλιγμένη γύρω απ τον ιστό, αλλα φυσικά θα μου πείτε με τι να πρωτοασχολήθουν με τα αυτοκίνητα που αφήνουν να περάσουν χωρίς κανονικό έλεγχο ή με ένα "πανί" ; Έλληνες Δημόσιοι υπάλληλοι 2012, να ζήσεις νεοέλληνα!!!

Αναγνώστης