Παρασκευή 16 Μαΐου 2014

Διεθνής Ημέρα Μουσείων, με ελεύθερη είσοδο, στις 18 Μαΐου

Τιμώμενος φορέας για το 2014 είναι το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο.

Τιμώμενο Μουσείο, το Βυζαντινό και Χριστιανικό

Το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (International Council of Museums - ICOM), επιθυμώντας να αναδείξει τον ρόλο των Μουσείων στη σύγχρονη κοινωνία, καθιέρωσε από το 1977 τη 18η Μαΐου ως Διεθνή Ημέρα Μουσείων, κατά την οποία η είσοδος σε όλα τα Μουσεία είναι ελεύθερη. Το μήνυμα αυτής της επετείου είναι να γίνουν τα Μουσεία φορείς πολιτισμικών ανταλλαγών «με σκοπό την ανάπτυξη της μόρφωσης, την αμοιβαία κατανόηση και τη συνεργασία μεταξύ των λαών».

Ν. Μιχαλολιάκος: Η ώρα της «Ελληνικής Αυγής»

Άρθρο του Ν. Γ. Μιχαλολιάκου

Εναντίον Όλων Για Πατρίδα - Πίστη - Ελευθερία

Στις 18 Μαΐου δίδεται η πρώτη εκλογική μάχη με την διενέργεια των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών. Μία μάχη, στην οποία κυριολεκτικά ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΟΛΩΝ η Χρυσή Αυγή θα είναι παρούσα. Την περασμένη εβδομάδα, όμως, είχαμε ένα γεγονός πρωτοφανές στην πολιτική ζωή της χώρας, όπως την κατάντησαν οι συνεταίροι στην εξουσία Σαμαράς και Βενιζέλος. Οδηγήθηκαν στην βουλή σιδηροδέσμιοι δύο βουλευτές, προκειμένου να λάβουν μέρος στην συζήτηση για την άρση της ασυλίας τους. Συνταρακτικά τα όσα δημόσια κατήγγειλαν οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής, Συναγωνιστές Γερμενής και Μίχος.

Εκοιμήθη ο Μητροπολίτης Ελασσώνος Βασίλειος

Του Αιμίλιου Πολυγένη

Μέσα σε λίγους μήνες εμφάνισε την ασθένεια και τελικά σήμερα άφησε την τελευταία του πνοή. Ιεράρχης αγαπητός σε όλους.

Στον Αρχιεπίσκοπο, τους Αρχιερείς και τους υπαλλήλους της Ιεράς Συνόδου και ειδικά των οικονομικών υπηρεσιών όπου τα τελευταία χρόνια ήταν πρόεδρος της επιτροπής Οικονομικών της Ιεράς Συνόδου.

Ο μακαριστός Μητροπολίτης Ελασσώνος κυρός Βασίλειος, γεννημένος στα Ιωάννινα το 1953, αποφοίτησε από τη Ριζάρειο Εκκλησιαστική Σχολή και σπούδασε θεολογία στη Θεσσαλονίκη.

Η μεγάλη κηλίδα του Δία συρρικνώνεται

Μια από τις νέες εικόνες που κατέγραψε το Hubble από τον Δία και την κόκκινη κηλίδα. Οι νέες εικόνες δείχνουν ότι η γιγάντια καταιγίδα συρρικνώνεται. Credit:(NASA, ESA, Goddard Space Center)

Νέες παρατηρήσεις αποκαλύπτουν την εξέλιξη της μεγαλύτερης καταιγίδας στο ηλιακό μας σύστημα

ΘΟΔΩΡΗΣ ΛΑΪΝΑΣ

Μια πολύ ενδιαφέρουσα διαπίστωση έκανε διεθνής ομάδα επιστημόνων με τη βοήθεια του διαστημικού τηλεσκοπίου Hubble. Οπως φαίνεται η περίφημη «κόκκινη κηλίδα» του Δία έχει αρχίσει να συρρικνώνεται. Η γιγάντια σε εύρος και ένταση καταιγίδα ξεκίνησε πριν από περίπου 300 χρόνια.

Αλέξης Τσίπρας: Ποιος ήταν ο ρόλος σας στη σύνοδο των Καννών κύριε Γιουνκέρ;

«Η ΕΥΡΩΠΗ ΑΝΑΔΙΑΝΕΜΕΙ ΠΟΝΟ ΦΤΩΧΕΙΑ ΚΑΙ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ»

Επιμέλεια: Παναγιώτης Βελισσάρης - Λυμπερίδης

Στις Βρυξέλλες και την αίθουσα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στράφηκαν τα βλέμματα των Ευρωπαίων ψηφοφόρων, εν όψει των εκλογών της 25ης Μαΐου καθώς διεξήχθη το πρώτο ντιμπέιτ με τη συμμετοχή και των πέντε υποψηφίων για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. «Καρφιά» του Αλέξη Τσίπρα κατά του Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ για τη σύνοδο των Καννών.

Ειδικότερα, και απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τις δημοκρατικές διαδικασίες ο κ. Τσίπρας επεσήμανε πως «το ευρωκοινοβούλιο χάνει διαρκώς αρμοδιότητες» τόνισε ο κ. Τσίπρας και επεσήμανε πως η Σύνοδος Κορυφής έγινε ένα όργανο το οποίο αποφασίζει στο τέλος τις επιθυμίες της κυρίας Μέρκελ.

Περιοδεία του Γρηγόρη Τάσιου στο Ν. Πέλλας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΓΡΗΓΟΡΗ ΤΑΣΙΟΥ ΣΤΟ Ν.ΠΕΛΛΑΣ:

Λύσεις στους πολλούς και όχι προνόμια στους λίγους

Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία κ. Γρηγόρης Τάσιος πραγματοποίησε επίσκεψη στο Ν.Πέλλας, στο πλαίσιο των προεκλογικών περιοδειών του. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του ο κ. Τάσιος είχε την ευκαιρία να έχει συναντήσεις εργασίας με εκπροσώπους τοπικών αρχών και παραγωγικών φορέων, τον Πρόεδρο Επιμελητηρίου κ.Τσώτσο και τον Δήμαρχο Έδεσσας κ. Γιάννου.

Ομιλίες Μανώλη Καρρά 16/5

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΟΜΙΛΙΕΣ ΜΑΝΩΛΗ ΚΑΡΡΑ

  Με αφετηρία τη Νέα Τρίγλια πραγματοποιήθηκε η πρώτη από τις τρεις κεντρικές ομιλίες του υποψήφιου Δήμαρχου Νέας Προποντίδας, Μανώλη Καρρά μιλώντας χθες το βράδυ σ’ ένα πολυπληθέστατο και ιδιαίτερο θερμό κοινό.

   Ο επικεφαλής του συνδυασμού «νέα προποντίδα Σύγχρονος Δήμος» τόνισε ότι έχοντας την εμπειρία και τη γνώση μπορεί να υλοποιηθεί το πρόγραμμα του, αφού έχει σχεδιαστεί με πραγματικούς στόχους και όχι με ανέφικτες υποσχέσεις και προφορικά συμβόλαιο.

Κεντρική ομιλία Γιώργου Γκιλή στα Ν.Μουδανιά

Νέα Μουδανιά, 16-5-2014
Δελτίο Τύπου

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία χθες 15-5-14 η κεντρική ομιλία του υποψήφιου δημάρχου και επικεφαλής του συνδυασμού ¨Δημοκρατική Συνεργασία¨, Γιώργου Γκιλή στα Ν. Μουδανιά.

Το πλήθος κόσμου που είχε συγκεντρωθεί για να ακούσει το πρόγραμμα του συνδυασμού, έμεινε ενθουσιασμένο και απέδειξε με τη κραυγαλέα παρουσία του πως αυτό που μετράει για την επιλογή δημάρχου είναι το έργο που έχει προσφέρει καθείς εξ αυτών και η προϊστορία του σε προσωπικό, επαγγελματικό, κοινωνικό και πολιτιστικό επίπεδο.   

Ομιλία του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, στη Θεσσαλονίκη


Είναι πολύ μεγάλη η συγκίνησή μου, να βρίσκομαι εδώ μαζί σας, στην αγαπημένη μου Θεσσαλονίκη.

Γνωρίζετε καλά, πόσα πολλά και από πόσο παλιά με συνδέουν μαζί σας.

Εδώ με τη γη της Μακεδονίας μας…

Κι ιδιαίτερα, όταν βλέπω αυτά τα καταπληκτικά παιδιά της ΟΝΝΕΔ και της ΔΑΠ. Που μας έδωσαν πριν από λίγες μέρες μιαν ακόμα μεγάλη νίκη, τη μεγαλύτερη νίκη στην ιστορία του φοιτητικού κινήματος! Πάνω από 43% στα ΑΕΙ! Πάνω από 56% στα ΤΕΙ!

Βασίλης Γάκης - Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος Ν. Θεσσαλονίκης

κλικ για μεγέθυνση

Επισκέψεις και Ομιλία Πέμπτης 15 Μαίου, του Δημήτρη Τσούφη - "Νέα Γενιά - Νέα Πορεία"

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Επίσκεψη στη λαϊκή αγορά Λακκώματος πραγματοποίησε αρχικά χθες, Πέμπτη 15 Μαΐου, ο υποψήφιος Δήμαρχος Νέας Προποντίδας Δημήτρης Τσούφης, όπου γνώρισε θερμή ανταπόκριση από τον κόσμο.

Ο κ. Τσούφης επισκέφθηκε, επίσης, το Βιομηχανικό Πάρκο Λακκώματος και το εργοστάσιο Τσάνταλη, όπου κατά τη διάρκεια της περιοδείας του ενημερώθηκε για τη λειτουργία και τα ζητήματα της επιχείρησης. Στη συνέχεια επισκέφθηκε το Μοναστήρι στη Νέα Καλλικράτεια, ενώ είχε συναντήσεις και επαφές με τα συμβούλια παραθεριστικών κατοικιών στη Νέα Καλλικράτεια.

Σήμερα η κεντρική ομιλία του υπ. Δημάρχου, Αστέριου Ζωγράφου, στον Πολύγυρο


Κεντρική ομιλία Γιώργου Γκιλή - Ν. Καλλικράτεια

Ο συνδυασμός ''Δημοκρατική Συνεργασία'' με υποψήφιο δήμαρχο τον Γιώργο Γκιλή, σας προσκαλεί στην κεντρική ομιλία που θα πραγματοποιηθεί
την Παρασκευή 16/5/14 στην πλατεία της Ν.Καλλικράτειας και ώρα 21.00

Από το γραφείο τύπου
"Δημοκρατική Συνεργασία"

Ευθύμης Καρανάσιος: Ερώτηση για την πρόσληψη των δόκιμων πυροσβεστών

Πολύγυρος   16 Μαΐου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο βουλευτής Χαλκιδικής της Νέας Δημοκρατίας, Ευθύμης Καρανάσιος, συνυπέγραψε Ερώτηση που κατατέθηκε προς τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, με θέμα «Άμεση πρόσληψη όλων των επιτυχόντων Δόκιμων Πυροσβεστών».

Ακολουθεί η Ερώτηση:

Από τους 725 επιτυχόντες στην Προκήρυξη του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος (57659 οικ. Φ 300.2/13-12-2011), των οποίων τα ονόματα δημοσιεύτηκαν  και στο ΦΕΚ 1379/Γ/31-12-2012, έχουν προσληφθεί  μέχρι στιγμής μόνον 225.