Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2012

Καθ. Ιωάννης Τσουκαλάς: Σημαντική αύξηση των κυβερνοεπιθέσεων στην Ε.Ε.

Την ενίσχυση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού για την κυβερνοασφάλεια (ENISA) που έχει έδρα το Ηράκλειο της Κρήτης ζητά ο Ευρωβουλευτής κος Τσουκαλάς

Απάντηση της Επιτρόπου Εσωτερικών Υποθέσεων, Μάλμστρομ, στον Ευρωβουλευτή της ΝΔ, Καθηγητή Ιωάννη Α. Τσουκαλά

Εξαιρετικά σημαντικό ζήτημα θεωρεί τον ασφαλή κυβερνοχώρο η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και βασική επιδίωξή της είναι να αυξηθούν τα επίπεδα ασφάλειας για τους πολίτες και τις επιχειρήσεις μέσω της δημιουργίας ικανότητας αντιμετώπισης των επιθέσεων στον κυβερνοχώρο από τους φορείς επιβολής του νόμου και το δικαστικό σώμα, ανέφερε η Επίτροπος Μάλμστρομ, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του ευρωβουλευτή της ΝΔ, Ιωάννη Α. Τσουκαλά, μέλους της Επιτροπής Βιομηχανίας, Έρευνας και Ενέργειας του Ευρωκοινοβουλίου. Επίσης, η Ευρωπαία Επίτροπος παραδέχθηκε την έλλειψη επαρκών, αξιόπιστων στοιχείων για το μέγεθος του προβλήματος. 

Video από την σημερινή Συνέντευξη Τύπου του Βασίλη Παπαγεωργόπουλου

Αποκαλυπτική συνέντευξη - Β.Παπαγεωργόπουλος: " Η αλήθεια συντομα θα λάμψει! "


ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ Β.ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ- 19.1.2012
Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΛΑΜΨΕΙ!

«Δίδω και σήμερα συνέντευξη Τύπου, διότι θεωρώ ότι δεν είμαι υπόλογος μόνο απέναντι στην Ελληνική Δικαιοσύνη, την οποίαν σέβομαι απεριόριστα και στην οποίαν θα παρουσιαστώ εντός των επομένων ημερών .

Είμαι υπόλογος κυρίως απέναντι στον Λαό της Θεσσαλονίκης που επί 17 χρόνια με ψήφιζε ως εκπρόσωπό του στην Βουλή των Ελλήνων και 12 χρόνια ως Δήμαρχό του.

Και πρέπει να αποδεικνύω κάθε μέρα ότι ήμουν και είμαι άξιος της εμπιστοσύνης του.

Ανακαλύφθηκε σχεδόν αόρατος γαλαξίας


Οι αστρονόμοι ανακάλυψαν ένα «νάνο» γαλαξία που αποτελείται κυρίως από σκοτεινή ύλη, γεγονός που τον κάνει αόρατο στα τηλεσκόπια. Είναι η δεύτερη μόλις φορά που εντοπίζεται τέτοιου είδους νάνος σκοτεινός γαλαξίας. Ο νέος γαλαξίας είναι πολύ πιο μακρινός (ο πρώτος απείχε 2,6 δισ. έτη φωτός), καθώς βρίσκεται σε απόσταση περίπου 10 δισεκατομμυρίων ετών φωτός από τη Γη.

Η ανακάλυψη έγινε με την αστρονομική τεχνική του «βαρυτικού φακού» από Αμερικανούς και Ολλανδούς επιστήμονες, με επικεφαλής τη Σιμόνα Βεγκέτι του πανεπιστημίου ΜΙΤ, που δημοσίευσαν τη σχετική μελέτη στο περιοδικό "Nature", σύμφωνα με το BBC και το New Scientist.

Video από τα επεισόδια μεταξύ αλλοδαπών στη Θεσσαλονίκη

Ο συνδικαλιστής του ΠΑΣΟΚ από το ΣΔΟΕ και το «παπαδοπαίδι» της ΕΡΤ3 στο κύκλωμα τοκογλυφίας

Γράφει η Αναστασία Γαλάνη

Διασυνδέσεις με τον πολιτικό και επιχειρηματικό κόσμο, κοσμικές έξοδοι σε γνωστά μαγαζιά της Θεσσαλονίκης, διευθυντικές θέσεις και... συμμετοχή σε ένα από τα μεγαλύτερα κυκλώματα  εκβιασμού και τοκογλυφίας είναι τα κοινά χαρακτηριστικά που συνδέουν τον δημοσιογράφο της ΕΡΤ3 και το στέλεχος του ΣΔΟΕ που συνελήφθησαν την Τρίτη. Πρόκειται για τον Γιώργο Φερέτη και τον Χρήστο Παπαχατζή, δύο πρόσωπα γνωστά στη Θεσσαλονίκη και... υπεράνω υποψίας.   

Γιώργος Φερέτης

Ο Γιώργος Φερέτης επί δεκαετίες στέλεχος της ΕΤ3 και για πολλά χρόνια διευθυντικό στέλεχος της Δημόσιας Τηλεόρασης φέρεται ότι

H Βαρντάρσκα Μπανόβινα σε σπάνιους Γιουγκοσλαβικούς Χάρτες


H Βαρντάρσκα Μπανόβινα, είναι το όνομα που ήταν επισήμως γνωστή η σημερινή ΠΓΔΜ καθώς και περιοχές της vότιας Σερβίας κατά την περίοδο 1929 – 1941.

Δείτε και τους υπόλοιπους χάρτες:

Ανεξήγητο ατύχημα με F-16 στη Λάρισα


Μάκης Πολλάτος

Σώοι οι δύο χειριστές

Έπειτα από την ολοκλήρωση της εκπαιδευτικής πτήσης το πρωί της Πέμπτης, οι δύο χειριστές της Πολεμικής Αεροπορίας επέστρεφαν με ένα μαχητικό αεροσκάφος τύπου F-16 Block 52+ D στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Λάρισας.

Για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους, αμέσως μόλις το διθέσιο μαχητικό ακούμπησε στο διάδρομο προσγείωσης της 110 Πτέρυγας Μάχης, τα σκέλη του F-16 "μάζεψαν" όπως αναφέρεται στην αεροπορική ορολογία.

Οι δύο πιλότοι, αντιλαμβανόμενοι ότι αμέσως μετά την επαφή με το έδαφος οι ρόδες του αεροσκάφους έκλεισαν και ότι το F-16 προσγειώνεται με την κοιλιά, προσπάθησαν να κρατήσουν το μαχητικό εντός του διαδρόμου.

Θεσσαλονίκη:Συμπλοκή μεταξύ Αφρικανών είχε απολογισμό ένα νεκρό και δύο τραυματίες


Ένας νεκρός και δύο τραυματίες είναι ο απολογισμός συμπλοκής μεταξύ Αφρικανών οικονομικών μεταναστών, χθες, το βράδυ, στην περιοχή Τούμπα της Θεσσαλονίκης.

Η φονική συμπλοκή, τα ακριβή αίτια της οποίας παραμένουν, σύμφωνα με την Αστυνομία, ακόμη άγνωστα, σημειώθηκε λίγο πριν το 8 το βράδυ, μέσα σε κατάστημα ψιλικών με παραδοσιακά προϊόντα της "μαύρης ηπείρου" που βρίσκεται επί της οδού Ήρωνος 4.

Όπως έγινε γνωστό, δύο Αφρικανοί εισήλθαν στο κατάστημα, ιδιοκτησίας Νιγηριανού υπηκόου, και μετά από λογομαχία πιάστηκαν στα χέρια με 3-4 άλλους Νιγηριανούς.

Δεν υπάρχει μαφία χωρίς πολιτική κάλυψη

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη

Όλο το ανφάν γκατέ. Πλήρης η «εκπροσώπηση» του ελληνικού κατεστημένου στον κόσμο του εγκλήματος.

Το ΣΔΟΕ και η εφορία, οι τράπεζες μέσω στελεχών τους, η αστυνομία, η δημοσιογραφία, ο κόσμος του ποδοσφαίρου – ένας κόσμος αγγελικά πλασμένος.

Κι’ από κοντά τα καθημερινά πια κρούσματα εντοπισμού παράνομων λεσχών, όπου ανθούν, μαζί με τον τζόγο, όλα τα μπουμπούκια του κακού.

Κι’ από κοντά οι συρράξεις μεταξύ ναρκομανών στο κέντρο της Αθήνας, οι ληστείες, οι επιθέσεις, η εκπόρνευση για δέκα ευρώ.