Σάββατο 2 Ιανουαρίου 2010

Πλημμύρες στην παραλία Τρίγλιας και στα Νέα Πλάγια

Χαλκιδική - Θεσσαλονίκη - Πιερία - Ένας τόπος - Κοινή Ιστορία

Κοσμάς Δουμπιώτης: Ο Χαλκιδικιώτης
Αρχηγός της Επανάστασης του Λιτοχώρου, του 1878



Χαλκιδική - Θεσσαλονίκη - Πιερία

Ένας τόπος - Κοινή Ιστορία


Πετσοκόβουν την Περιφέρεια Θεσσαλονίκης. Να αντιδράσουμε όλοι.

Τι δουλειά έχει η Πιερία με το Νομό Σερρών στην ίδια Περιφέρεια;

2012 - Η καταστροφή του κόσμου: Όταν η καταστροφολογία ακουμπάει τη βλακεία


Στις 21 Δεκεμβρίου του 2012 χιλιάδες κόσμου αναμένεται να συρρεύσουν στο Τσίτσεν Ιτσα, το Τικάλ και σε άλλες τοποθεσίες των Μάγια, προκειμένου να παραστούν στο μεγαλειώδες τέλος του γνωστού μας κόσμου και ίσως στην ενδεχόμενη αναγέννησή του!

του Σπύρου Μανουσέλη

Στις κινηματογραφικές αίθουσες προβάλλεται αυτές τις μέρες η αμερικανική ταινία «2012» του Ρόλαντ Εμεριχ, σκηνοθέτη ήδη διάσημου από την επίσης καταστροφολογική ταινία με τίτλο «Μετά την επόμενη μέρα». Το σενάριο της τελευταίας του ταινίας βασίστηκε στην έντονη παραφιλολογία που έχει αναπτυχθεί τα τελευταία χρόνια, και η οποία «προβλέπει» ότι το τέλος του κόσμου θα επέλθει το έτος 2012!

Οι εικασίες αυτές περί του επερχόμενου τέλους επικαλούνται αυτή τη φορά όχι τις προφητείες του Νοστράδαμου, αλλά το ημερολόγιο των Μάγια, ενός από τους πιο προηγμένους πολιτισμικά προκολομβιανούς λαούς που ήκμασαν στην Κεντρική Αμερική από το 1800 π.Χ. ώς το 1450 μ.Χ. και οι οποίοι ανέπτυξαν ιδιαίτερα τις επιστήμες της αστρονομίας και των μαθηματικών.

Σύμφωνα με το ημερολόγιο αυτό, στις 20 Δεκεμβρίου 2012 ολοκληρώνεται ο κύκλος της Μεγάλης Μέτρησης. Επιπλέον, η αμέσως επόμενη ημέρα από τη δεδομένη ημερομηνία συμπίπτει με το χειμερινό ηλιοστάσιο, ενώ η θέση του Ηλιου θα είναι ευθυγραμμισμένη με το κέντρο του Γαλαξία για πρώτη φορά έπειτα από 26.000 χρόνια και όλοι οι πλανήτες θα βρίσκονται σε συζυγία στον ουράνιο θόλο. Σύμφωνα με τους πιο απαισιόδοξους συνωμοσιολόγους, αυτή η κοσμική σύμπτωση συνεπάγεται ακραία φυσικά φαινόμενα, που θα οδηγήσουν αναπότρεπτα στο τέλος του κόσμου.

Οι πιο αισιόδοξοι πάλι από αυτούς βλέπουν το 2012 μόνο ως ένα ορόσημο στην ιστορία της ανθρωπότητα: την απαρχή μιας νέας εποχής, η οποία θα οδηγήσει στην αναγέννηση του ανθρώπου.

Οι δημιουργοί της ταινίας, για προφανείς λόγους μάρκετινγκ, δεν διστάζουν να παροτρύνουν το αφελές κοινό να «επιβεβαιώσει» τα όσα περιγράφονται στην ταινία σε σχετική ιστοσελίδα στο Διαδίκτυο, η οποία υποτίθεται ότι έχει δημιουργηθεί από ένα, κατά τα άλλα, ανυπόστατο «Ινστιτούτο Για τη Συνέχιση του Ανθρωπίνου Είδους», όπου πλασματικοί επιστήμονες επιβεβαιώνουν την επερχόμενη καταστροφή. Αν μάλιστα κάποιος θελήσει να εγγραφεί στη συγκεκριμένη ιστοσελίδα, αυτομάτως λαμβάνει μέρος σε ειδική κλήρωση από την οποία θα προκύψει ποιοι θα καταφέρουν να επιζήσουν.

Οσο φαιδρά και ανυπόστατα κι αν ακούγονται όλα αυτά, εντούτοις, όλη αυτή η φημολογία έχει δημιουργήσει έντονο πρόβλημα στη NASA, η οποία κατακλύζεται καθημερινά από τόσο πολλά ηλεκτρονικά μηνύματα, στα οποία οι αποστολείς τους ζητούν εναγωνίως να μάθουν λεπτομέρειες για το τι μέλλει γενέσθαι το δυσοίωνο έτος 2012, ώστε αποφάσισε να αναρτήσει γραπτή λίστα απαντήσεων στην ιστοσελίδα της Astronomical Society of the Pacific, επίσημου φορέα διάδοσης και εκλαΐκευσης της αστρονομίας.

Ακόμη όμως δεν έχουμε δει τίποτε! Στις 21 Δεκεμβρίου του 2012 χιλιάδες κόσμου αναμένεται να συρρεύσουν στο Τσίτσεν Ιτσα, το Τικάλ και σε άλλες τοποθεσίες των Μάγια, προκειμένου να παραστούν στο μεγαλειώδες τέλος του γνωστού μας κόσμου και ίσως στην ενδεχόμενη αναγέννησή του.

Σύμφωνα με τον Anthony Aveni, καθηγητή αστρονομίας και ανθρωπολογίας στο Πανεπιστήμιο Κόλγκεϊτ και συγγραφέα του βιβλίου «The End of Time: The Maya Mystery of 2012», είναι πολύ πιο εύλογο και πιθανό οι Μάγια να χρησιμοποιούσαν τις εντυπωσιακές, για την εποχή, αστρονομικές γνώσεις τους και τα εκλεπτυσμένα τους συστήματα μέτρησης του χρόνου για τελείως διαφορετικούς σκοπούς, παρά για να κάνουν προβλέψεις για το απώτερο μέλλον.

Για παράδειγμα, μπορεί κάλλιστα να τις χρησιμοποιούσαν για να κάνουν πολιτική ή θρησκευτική προπαγάνδα, συνδέοντας, φέρ' ειπείν, κάποια σημαντικά πολιτικά γεγονότα, όπως ημερομηνίες στέψης, σύναψης συμφωνιών ή πολεμικών θριάμβων με την ιστορία των προγονικών θεών τους και δημιουργών του κόσμου.

Κατά τον Aveni, το να αποδίδουμε στους Μάγια προφητικές ικανότητες είναι ένας ανεπίτρεπτος ιστορικός αναχρονισμός που ενδέχεται να καλύπτει τις υπαρξιακές αγωνίες της new age εποχής μας, σε καμία περίπτωση όμως δεν επιβεβαιώνει τις υποκείμενες εικασίες περί επερχόμενου τέλους του κόσμου.

Αλλωστε πολλές φορές στο πέρασμα των αιώνων αλλά και πρόσφατα, την παραμονή του 2000, οι απανταχού καταστροφολόγοι «προφήτευσαν» την επερχόμενη, αλλά ευτυχώς αιώνια αναβαλλόμενη, «συντέλεια του κόσμου». Αυτή η διαρκής μετάθεση της ημερομηνίας του επερχόμενου τέλους λειτουργεί μάλλον παρηγορητικά: μια δικαιολογία για την αποδοχή και παράταση των δυσβάσταχτων αδιεξόδων του παρόντος.

Δημοσιεύθηκε στην Ελευθεροτυπία

Πηγή: Foreign Press

Μεγάλη ανατροπή με δύο υπερ-περιφερειάρχες

κλικ στην εικόνα για μεγέθυνση

H κυβέρνηση βρίσκεται πλέον στην τελική ευθεία για τη νέα διοικητική δομή της χώρας.

Του Hλία Mπενέκου

H κυβέρνηση βρίσκεται πλέον στην τελική ευθεία για τη νέα διοικητική δομή της χώρας. H επιστημονική επιτροπή που έχει αναλάβει την αποτύπωση των προτάσεων έχει σχεδόν ολοκληρώσει το έργο της, ενώ τις πρώτες βασικές ανακοινώσεις και κατευθύνσεις αναμένεται να παρουσιάσει στις 18 Iανουαρίου ο υπουργός Eσωτερικών από το βήμα του ετήσιου συνεδρίου της KEΔKE.

Bασικό ζητούμενο της συναίνεσης, ωστόσο, παρά την εκπεφρασμένη βούληση των αιρετών να προχωρήσει το εγχείρημα, παραμένει η εξασφάλιση της οικονομικής βιωσιμότητας και -κατά συνέπεια- εύρυθμης λειτουργίας των νέων μονάδων που θα προκύψουν. Σε διαφορετική περίπτωση, όπως επισημαίνεται, ελλοχεύει ο κίνδυνος ο νέος Kαποδίστριας να περιορισθεί σε «απλή συνένωση των υφιστάμενων αδυναμιών των OTA».

Pιζικές ανατροπές στο διοικητικό χάρτη της Eλλάδας, αλλά και στη λειτουργία της Tοπικής Aυτοδιοίκησης όπως την γνωρίζαμε ως σήμερα, αναμένεται να επιφέρει ο νέος Kαποδίστριας. H κυβέρνηση βρίσκεται πλέον στην τελική ευθεία για τη νέα διοικητική δομή της χώρας, καθώς -όπως ξεκαθάρισε πρόσφατα και ο πρωθυπουργός- οι επόμενες δημοτικές εκλογές θα διεξαχθούν στις 14 Nοεμβρίου του 2010 με τη νέα «αρχιτεκτονική».

H επιστημονική επιτροπή που έχει αναλάβει την αποτύπωση των προτάσεων έχει σχεδόν ολοκληρώσει το έργο της, ενώ τις πρώτες βασικές ανακοινώσεις και κατευθύνσεις αναμένεται να παρουσιάσει στις 18 Iανουαρίου ο υπουργός Eσωτερικών από το βήμα του ετήσιου συνεδρίου της KEΔKE.

Οικονομική βιωσιμότητα

Bασικό ζητούμενο της συναίνεσης, ωστόσο, παρά την εκπεφρασμένη βούληση των αιρετών να προχωρήσει το εγχείρημα, παραμένει η εξασφάλιση της οικονομικής βιωσιμότητας και -κατά συνέπεια- εύρυθμης λειτουργίας των νέων μονάδων που θα προκύψουν. Σε διαφορετική περίπτωση, όπως επισημαίνεται, ελλοχεύει ο κίνδυνος ο νέος Kαποδίστριας να περιορισθεί σε «απλή συνένωση των υφιστάμενων αδυναμιών των OTA».

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της «HτΣ», το τελικό σχέδιο θα κινηθεί αυστηρά στη λογική της δραστικής μείωσης του αριθμού των υφιστάμενων δήμων, ώστε τελικώς να μην υπερβαίνουν τους 380, ενώ την ίδια ώρα ο αριθμός των Περιφερειών που στο εξής θα αποτελούν το β΄ βαθμό της Aυτοδιοίκησης, θα ανέρχονται σε 14, από 13 που υπάρχουν τώρα. H μητροπολιτική διακυβέρνηση, βάση του σχεδιασμού, αναμένεται τελικώς να ασκείται σε επίπεδο περιφέρειας, με αποτέλεσμα στην μεν Aθήνα να συμπίπτει χωροταξικά με τα διοικητική όρια της περιφέρειας Aττικής, ενώ η 14η περιφέρεια αφορά τη Θεσσαλονίκη, όπου ένα από τα σενάρια που εξετάζονται είναι να συνενωθεί με τη Xαλκιδική.

Στους δήμους που θα δημιουργηθούν αναμένεται να διατηρηθούν τα δημοτικά διαμερίσματα, ενώ στο εξής πέραν των τομεακών αντιδημάρχων (π.χ. καθαριότητας) θα υπάρχουν και χωρικοί που στην ουσία θα εκπροσωπούν τους OTA που έπαψαν να υπάρχουν αυτόνομα μετά τη συνένωση.

Mία από τις βασικές αλλαγές που επέρχονται -σύμφωνα και με τις προεκλογικές εξαγγελίες της κυβέρνησης- είναι η κατάργηση του 42% και η επαναφορά του 50%+1 για την εκλογή τοπικών αρχόντων, ενώ σε ό,τι αφορά τους εκλεγμένους δημοτικούς συμβούλους η αντιπροσωπευτικότητα στους νέους δήμους θα αποτυπώνεται κατά 40% στο σύνολο του κάθε νέου OTA και κατά 60% χωρικά.

Aντιστοίχως ως διοικητικές μονάδες (χωρικά διαμερίσματα) στις νέες περιφέρειες αναμένεται να λειτουργήσουν οι σημερινές νομαρχίες, ενώ ζητούμενο παραμένει αν οι αντιπεριφερειάρχες (υφιστάμενοι νομάρχες) θα είναι άμεσα εκλεγμένοι, ή θα ορίζονται από τον αιρετό περιφερειάρχη.

Διεύρυνση αρμοδιοτήτων

Σε κάθε περίπτωση, οι αρμοδιότητες αλλά και η νομιμοποιητική βάση των νέων αιρετών περιφερειαρχών αναμένεται να διευρυνθούν ουσιαστικά. Όπως σημειώνουν με νόημα, μάλιστα, εκπρόσωποι των αιρετών, σε ορισμένες περιπτώσεις, όπως στην Aττική, ο περιφερειάρχης θα εκλέγεται από το 50% των Eλλήνων ψηφοφόρων, ενώ θα ελέγχει το 75% του AEΠ και το 80% της φορολογητέας ύλης! Aν δε αναλογιστεί κανείς ότι μετά και την εφαρμογή του λεγόμενου γερμανικού μοντέλου στις εθνικές εκλογές, ένας βουλευτής θα εκλέγεται από 50 χιλιάδες ψηφοφόρους, δεν είναι λίγοι εκείνοι που προβλέπουν ότι οι αυξημένες εξουσίες των περιφερειαρχών μπορεί να αποτελέσουν σημείο τριβής στο μέλλον.

Yπενθυμίζεται, άλλωστε, πως οι όποιες αλλαγές στη χωροταξία των υφιστάμενων OTA αναμένεται να είναι άρρηκτα συνδεδεμένες και με τις προωθούμενες αλλαγές στον εκλογικό νόμο, αφού σε αρκετές περιπτώσεις οι νέοι δήμοι θα εκλέγουν το δικό τους βουλευτή.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, ακόμη και αν τελικώς η κυβέρνηση υιοθετήσει τις εισηγήσεις για διατήρηση παραλλήλως και του θεσμού των υφιστάμενων διορισμένων περιφερειαρχών για την υλοποίηση συγκεκριμένων αρμοδιοτήτων, η πραγματική και ουσιαστική θέση ευθύνης θα ανήκει στην αιρετή Περιφέρεια, καθώς εκείνη θα διαδραματίσει σημαίνοντα ρόλο τόσο στον προγραμματισμό, τη διαχείριση, την υλοποίηση και τον έλεγχο των κοινοτικών κονδυλίων όσο και σε αναπτυξιακά θέματα και θεσμούς.

Πηγή: Ημερησία

Να αφήσει αυτές τις εξυπνάδες η Κυβέρνηση. Αφού αφαιρούν το γαλάζιο Κιλκίς από την Περιφέρεια Θεσσαλονίκης, να μπει στην θέση του Κιλκίς η γαλάζια Πιερία.

Δεν ζούμε στην εποχή του Στάλιν. Καταλάβατε πράσινα συντρόφια;...

Η Περιφέρεια Θεσσαλονίκης χρειάζεται και έσοδα. Η Πιερία έχει. Δεν θα καταβροχθίσει τα κέρδη της Πιερίας η Βέροια.

Ταγματάρχης Καταδρομών Γεώργιος Κατσάνης


Ο Γιώργος Κατσάνης ήταν πραγματικά ένας Ήρωας»...

Υπηρετούσε στην 33η Μ.Κ. με το βαθμό του Λοχαγού.Η καταγωγή του ήταν από το Σιδηρόκαστρο Σερρών. Ο λόχος του είχε για έδρα του το χωριό Μπέλλαπάις. Άφησε την τελευταία του πνοή στην περιοχή του Αγίου Ιλαρίωνα τη Κυριακή 21 Ιουλίου 1974.

Τη δική του μαρτυρία, για το Γιώργο Κατσάνη καταθέτει ο τότε υποδιοικητής του Ευάγγελος Μαντζουράτος.

0 Γιώργος Κατσάνης υπήρξε ένας άψογος οικογενειάρχης. Ήταν ένας ευτυχισμένος άνθρωπος σε μια χαρούμενη και πάντα γελαστή οικογένεια. Υπήρξε αγνός και από το μυαλό του δεν περνούσε πονηρή ή άσκημη σκέψη για κανέναν. Πάντα με τον καλό λόγο, με την καλή διάθεση, έδινε τα πάντα σε όλους και κρατούσε για τον εαυτό του τα τελείως απαραίτητα.Ήταν ένας καλός χριστιανός των πράξεων και λιγότερο των λόγων.

Ό,τι έκανε το έκανε με σεμνότητα, ταπεινoφρoσύyη χωρίς τυμπανοκρουσίες και επιδείξεις. Δεν του έλειπε το γέλιο και η αισιοδοξία ακόμη και στην πιο δύσκολη στιγμή. Όλοι μας θα θυμόμαστε το γλυκό χαμόγελο που πρόδιδε πάντα λεβεντιά, εμπιστοσύνη, σιγουριά και καλοσύνη.

Έτσι έμεινε στη σκέψη μας. Άνθρωπος παράτολμος και άξίος αξιωματικός που την δεδομένη στιγμή έμπρακτα βεβαίωσε την αγάπη του προς την Πατρίδα. Ήταν αυτός που πρώτος οδήγησε τους άνδρες του προς τον Άγιο Ιλαρίωνα της Κύπρου. Εκεί που πολλές φορές έστρεφε το βλέμμα του και μονολογούσε.

‘Ίσως η μοίρα τότε να τον είχε τάξει να γίνει το ιερό σύμβολο και η παρακαταθήκη προς τους αδελφούς μας εκεί επάνω στις εκπορθισμένες από την 33η Μοίρα Καταδρομών παρυφές του Πενταδάκτυλου».Και συνεχίζει ο κ. Μαντζουράτος: «... Η εκπαίδευση στη μονάδα του ήτανε τακτική και όλοι οι άνδρες του ήταν σε άριστη κατάσταση. Σαν σκοπό είχε την δημιουργία αρίστων μαχητών για πολεμικές επιχειρήσεις για ημέρα και νύχτα, κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες.

Πάντα μιλούσε σε όλους μας για τα ιδανικά της φυλής μας. Αγνός, ηθικός, ανιδιοτελής σε παρέσερνε και σε οδηγούσε σε υψηλές εθνικές εξάρσεις.

Σκληρά εκπαιδευμένος επιχειρούσε πάντα το παράτολμο δίνοντας πρώτος σαν αρχηγός το καλό παράδειγμα».Τα συμβάντα του τέλους του«Η εισβολή των Τούρκων βρήκε τη μονάδα μας στη Λευκωσία. Το πρωί της 20ης Ιουλίου η μονάδα διατάχθηκε με δύο κλιμάκια της να προχωρήσεί και να φθάσει με κάθε τρόπο στον τόπο διασποράς που ήταν ο χώρος Πέλλα-Παΐς, στην περιοχή Κυρήνειας.

Ένας λόχος αμέσως κινήθηκε για να προστατεύσει το διεθνές αεροδρόμιο της Λευκωσίας και η υπόλοιπη μοίρα με τον διοικητή της κατευθύνθηκε στο Πέλλα-Παΐς από όπου το βράδυ της ίδιας αναλάμβανε να υλοποιήσει τα σχέδιά της.Στις 7.30 το πρωί ξεκινήσαμε και μεις από το αεροδρόμιο της Λευκωσίας για το Πέλλα-Παΐς. Δεκαπέντε όμως χιλιόμετρα έξω από την Κυρήνεια δύο τουρκικά αεροπλάνα χτύπησαν την αυτοκινητοπομπή.

Παρά την καταστροφή των αυτοκινήτων και τους τραυματίες που είχαμε συνεχίσαμε πεζοί για τον χώρο διασποράς της μονάδας.Εκείνο το βράδυ η 33η Μοίρα Καταδρομών μείον ένα λόχο είχε σαν στόχο, να καταλάβει τα Πετρομούθια και να κινηθεί προς Κοτζάκαγια...»Επικεφαλής του κλιμακίου της βαθιάς διεισδύσεως που θα χτύπαγε τον εχθρό από τα νότα τέθηκε ο διοικητής της Μοίρας, Κατσάνης - αφού οι μόνιμοι αξιωματικοί ή είχαν τραυματισθεί ή κάλυπταν άλλες θέσεις - χωρίς να έχει κοντά του την ομάδα διοικήσεως...

Με το που έπεσε το τελευταίο φως οι μονάδες ξεκίνησαν για την αποστολή τους και σε λίγη ώρα είχαν ζώσει από τρεις πλευρές τον εχθρό. Στις 11 τη νύχτα οι λόχοι καταδρομών προέβησαν με διαταγή του διοικητή σε βιαία σύγκρουση σε όλο το μέτωπο με τους Τούρκους και τους Τουρκοκύπριους που βρίσκονταν στην περιοχή.

Η σύγκρουση ήταν σφοδρή και διήρκησε μέχρι που εκδιώχθηκε και ο τελευταίος Τούρκος στρατιώτης…Καταλάβαμε τον αντικειμενικό στόχο που ήταν στις παρυφές του Αγίου Ιλαρίωνα στα Πετρομούθια.


Η κατάσταση που επικρατούσε το πρωί της 21 ης Ιουλίου είχε ως εξής: Οι τουρκικές δυνάμεις ενισχύθηκαν από αλεξιπτωτιστές και καταδρομείς. Τα πυρομαχικά μας έφταναν στο τέλος, υπόψη ότι είχαμε πυρομαχικά για να εκτελέσουμε την βραδινή διείσδυση να προσβάλουμε τον εχθρό, να το καταστρέψουμε, να καταλάβουμε το έδαφος και εν συνεχεία έπρεπε να απαγκιστρωθούμε μέχρι το άλλο φως από άλλες δυνάμεις που θα έρχονταν στην περιοχή. Κάτι το οποίο δεν έγινε.

Αναγκαζόμασταν έτσι κατόπιν διαταγών να εκτελούμε βολές μόνο από κοντινές αποστάσεις και μόνο εφ’ όσον κινδυνεύαμε άμεσα. Οι επιθέσεις των Τούρκων αποκρούονταν από μικρές τοπικές δυνάμεις των λόχων. Σε μια τέτοια αντεπίθεση, όπου ο Κατσάνης σήκωσε μια διμοιρία για να διώξει από τον χώρο του τον εχθρό που είχε διεισδύσει, τραυματίσθηκε θανάσιμα.

Οι στρατιώτες του προσπάθησαν να πάρουν το πτώμα του, δόθηκε μάχη μα δεν τα κατάφεραν.Οι άνδρες των μονάδων είχαν ξεπεράσει τα όρια της αντοχής τους πολεμώντας κάτω από 42 βαθμούς θερμοκρασίας δίχως πυρομαχικά και νερό κατάφεραν πάραυτα να απαγκιστρωθούν και να φθάσουν στο Πέλλα-Παΐς. Ήταν η μοναδική νίκη και η μοναδική επιτυχία που επετέλεσε σε όλο το μέτωπο η 33η μοίρα.

Η όλη επιχείρηση είχε στεφθεί από πλήρη επιτυχία. Όμως ο απολογισμός σε νεκρούς και τραυματίες ήταν μεγάλος.Ο Γιώργος Κατσάνης τάχθηκε επικεφαλής της ομάδας διοίκησης χωρίς να έχει δίπλα του κανένα να τον αντικαταστήσει και να τον στηρίξει. Το ότι δέχθηκε παρόλα αυτά να πάει μόνος του, δείχνει την υπευθυνότητά του αλλά και τον ηρωισμό του άνδρα.


Ο Γιώργος Κατσάνης ήταν πραγματικά ένας Ήρωας».

Ήταν αθλητής του Ηρακλή Θεσσαλονίκης. Προς τιμήν του σπρίντερ του, ο Ηρακλής Θεσσαλονίκης έδωσε το όνομά του στο κλειστό γήπεδο βόλεϊ της ομάδας.

Πηγή: Ο Ερευνητής της Βέροιας

Αντωνάκη Ρέμο, το Αίμα των Ηρώων δεν μπορείς να το πουλήσεις σε κανέναν ξένο επιχειρηματία.

Δεν είναι φιάλη ουίσκυ στα σκυλάδικα...

Ανακοίνωση της Θύρας 10: Εχθρός του Ηρακλή ο Ρέμος


Μετά τις σημερινές εξελίξεις που έλαβαν χώρα στην αποκριάτικη γενική συνέλευση της ΠΑΕ, οι οποίες μας αποκάλυψαν ότι η ανευθυνότητα και ο παραλογισμός ορισμένων ανθρώπων αλλά και ο κατήφορος για τον ποδοσφαιρικό Ηρακλή δεν έχει τέλος, είμαστε αναγκασμένοι να αναφερθούμε προσωπικά στον κύριο Ρέμο και να πούμε τα εξής.

Από τη στιγμή που ακόμα και σ’ αυτή τη κρίσιμη φάση συνεχίζει να δηλώνει ότι ο Ηρακλής δεν είναι ακέφαλος, από τη στιγμή που ακόμα και σ’ αυτή τη κρίσιμη φάση ο λόγος που χρησιμοποιεί στο γραπτό του υπόμνημα είναι βαθιά διχαστικός για τον κόσμο του Ηρακλή.

Από τη στιγμή που ακόμα και σ’ αυτή τη κρίσιμη φάση συνεχίζει την ίδια και απαράλλακτη, καταστρεπτική για το σύλλογο, πολιτική όσον αφορά τη στελέχωση του Δ.Σ., η οποία έγινε με ανθρώπους οι οποίοι για άλλη μια φορά δεν έχουν σχέση με το χώρο του ποδοσφαίρου.

Από τη στιγμή που ακόμα και σ’ αυτή τη κρίσιμη φάση επιλέγει να παρατάξει στρατιές μπράβων μέσα και έξω από το χώρο της συνέλευσης και τέλος από τη στιγμή που ακόμα και σ’ αυτή τη κρίσιμη φάση είναι απών από τα κοινά του συλλόγου μη δίνοντας στην ουσία καμιά διαβεβαίωση για το μέλλον του, τότε δε μας απομένει τίποτε άλλο από το να αμφισβητήσουμε το τελευταίο επιχείρημα που του έχει απομείνει, αυτό του οπαδού του Ηρακλή.

Δε μπορούμε να πιστέψουμε ότι ο οποιοσδήποτε σώφρων άνθρωπος που ενδιαφέρεται για το καλό της ομάδας της οποίας δηλώνει οπαδός μπορεί να προβαίνει σε τέτοια συνεχόμενα, προκλητικά, μεθοδευμένα, και επικίνδυνα, για την ίδια την ομάδα, λάθη. Απαιτούμε από όλους τους δημοσιογράφους αλλά και από τον ίδιο να φτύσουν επιτέλους τη καραμέλα του καλού παιδιού – ηρακληδέα προέδρου. Ούτε το ένα συμβαίνει ούτε το άλλο.

Εμείς το τελευταίο πράγμα που μπορούμε να κάνουμε για το 2009 είναι να σας πούμε ξεκάθαρα ότι από σήμερα δε σας αντιμετωπίζουμε πλέον σαν οπαδό του Ηρακλή αλλά σαν εχθρό του. Δεν είστε ένας από μας κύριε Ρέμο!!!

Καλή χρονιά σε όλους τους οπαδούς και φίλους του ΗΡΑΚΛΗ