Τρίτη 10 Απριλίου 2012

Ένας Κνίτης από το Λονδίνο, στην… αγκαλιά της Βάνας Μπάρμπα

Ο Γ. ΚΥΡΤΣΟΣ ΣΤΟ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΚΑΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΛΑΟΣ

Για μερικούς, ο εναγκαλισμός του Γιώργου Κύρτσου με τον Γιώργο Καρατζαφέρη, αποτέλεσε έκπληξη. Για κάποιους άλλους, ήταν απλώς η φυσική εξέλιξη των πραγμάτων, για ένα δημοσιογράφο που ξεκίνησε την πολιτική του σταδιοδρομία από την ΚΝΕ και επιζητούσε να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στον χώρο της κεντροδεξιάς.

Ναι, ο Γ. Κύρτσος, απόφοιτος του Κολλεγίου Αθηνών, στα μεταπτυχιακά του χρόνια στο LSE στο Λονδίνο, υπήρξε μέλος της Κομμουνιστικής Νεολαίας Ελλάδας. Τώρα τι γύρευε ο Κύρτσος στην κομμουνιστική Αριστερά, θα σας γελάσω και δεν θα το ήθελα- όποιους πρόλαβα και ρώτησα, δεν μπόρεσαν να μου το εξηγήσουν.

Μινωικές αποικίες στην Αμερική;

Ξαναχτίζοντας την «Αργώ», ο Βασίλης Δελημήτρος και ο Tim Severin απέδειξαν το 1984 ότι μπορούσε να φτάσει στην Κολχίδα. Θα μπορούσε όμως να νικήσει τον ωκεανό;

Ακούγεται ότι οι Μινωίτες ήταν δεινοί θαλασσοπόροι που δημιούργησαν αποικίες ως και στον Καναδά και εκμεταλλεύτηκαν τα τοπικά ορυχεία χαλκού

Τάσος Καφαντάρης

Ενώ το παρόν αυτού του τόπου μαστίζει η απογοήτευση, το παρελθόν του δεν παύει να μας εκπλήσσει γοητευτικά. Και είναι τόσο πολλές οι εκπλήξεις ώστε να δυσπιστεί κανείς για οτιδήποτε, ακόμη κι αν είναι σκαλισμένο σε γρανίτη. Κάτι τέτοιο, το ασύλληπτο, διηγούνται τα βράχια Σκανδιναβίας και Β. Αμερικής: ότι οι πρόγονοι των Κρητών «έκοβαν βόλτες» στον Ατλαντικό, αρμέγοντας τα πλούτη Βαλτικής και Αμερικής, 40 ολόκληρους αιώνες προτού ο Κολόμβος φιλήσει το χώμα των «Δυτικών Ινδιών»!

Προσχώρησε στο ΛΑ.Ο.Σ. Ο Κύρτσος. Υποψήφιος στο Επικρατείας (video)

Ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ κ. Γ. Καρατζαφέρης ανακοίνωσε σήμερα την προσχώρηση στις τάξεις του ΛΑΟΣ του δημοσιογράφου και εκδότη κ. Γιώργου Κύρτσου.

Καλωσορίζοντας ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ τον κ. Κύρτσο ως Επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΛΑΟΣ, δήλωσε: «Αποτελεί εξαιρετική χαρά και τιμή για τον Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό ότι μία εξαιρετικά επιφανής προσωπικότητα του λαϊκού χώρου ο δημοσιογράφος και εκδότης, ο Γιώργος Κύρτσος θα συστρατευθεί μαζί μας σε αυτήν την δύσκολη εποχή για τον τόπο.

Δεν θα μιλήσω για τον Γιώργο Κύρτσο. Μιλάνε τα έργα του και η παρουσία του. Ο Γιώργος Κύρτσος είναι γνωστός ευρωπαϊστής. Θα αναλάβει να χειριστεί όλα τα θέματα που άπτονται με την Ευρώπη, όπως και θέματα των σπουδών του –την οικονομία-, και με την προκήρυξη των εκλογών θα αναλάβει και την εκπροσώπηση του Κόμματος.

Πολιτιστικός Σύλλογος Συκιάς "Τα Συκιωτάκια": Αλογοδρομίες 2012

φωτο: http://sykiapatriko.blogspot.com/
Τόπος Διεξαγωγής Αλογοδρομιών: Δημοτικό Κάμπινγκ «Μύλοι», Παραλία Συκιάς.

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος ο Πολιτιστικός Σύλλογος Συκιάς «Τα Συκιωτάκια», σε συνεργασία με τους φορείς της περιοχής, διοργανώνει την Τρίτη ημέρα του Πάσχα (17/4) Αλογοδρομίες.

Οι Αλογοδρομίες στη Συκιά είναι ένα έθιμο που έχει βαθιά τις ρίζες του στο χρόνο και το αναβιώνουμε με επιτυχία τα τελευταία χρόνια.

Στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου, στην ομώνυμη θέση, την Τρίτη ημέρα του Πάσχα μετά την καθιερωμένη Θ.Λειτουργία στο παρεκκλήσι, παραδίδεται η εικόνα του Αγίου Γεωργίου μαζί με ευχές από τον ιερέα στους ιππείς, οι οποίοι αναλαμβάνουν ένα είδος λιτανείας, μεταφέροντας την εικόνα από το παρεκκλήσι στον χώρο διεξαγωγής των Αλογοδρομιών.

Πάσχα στην Αρναία με έθιμα


ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ κ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΑΡΝΑΙΑΣ

"Πάσχα στην Αρναία"

- Κυριακή του Πάσχα: Πασχαλινό Κιόσκι.

Συμμετέχει: Το Παιδικό τμήμα του Χορευτικού του Αριστοτελείου Πνευματικού Κέντρου
Κεντρική Πλατεία Αρναίας , ώρα 11.00

-ΔΕΥΤΕΡΗ μέρα του Πάσχα:

Σύνδεσμος Εθνικής Ενότητας: Εκδηλώσεις και παρουσίαση Υποψηφίων στη Θεσσαλονίκη

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε, την Παρασκευή 6 Απριλίου 2012, η εκδήλωση του ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ , στο Ξενοδοχείο «Πανόραμα» στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης, για το Δήμο Χορτιάτη – Πυλαίας του Νομού Θεσσαλονίκης.

Μέλη και νέοι φίλοι του κόμματος απήντησαν στην πρόσκληση να τους παρουσιάσουμε τις θέσεις , τις ιδέες μας καθώς και τους κύριους στόχους μας και να ανταλλάξουμε τις απόψεις μας για τον κοινό μας σκοπό , της προσπάθειας για την αναγέννηση της Πατρίδας μας.

Στο κάλεσμα του κόμματος- σε μια σειρά από εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται συνεχώς το διάστημα αυτό, τόσο στο Νομό Θεσσαλονίκης , όσο και σε όλη τη χώρα - η προσέλευση του κόσμου είναι αξιοσημείωτη ,

Απεργία των ΚΤΕΛ την Πέμπτη

Έναν Γολγοθά θα διανύσουν όσοι αποφασίσουν να ταξιδέψουν τη Μεγάλη Πέμπτη με λεωφορεία των ΚΤΕΛ, καθώς οι οδηγοί, οι εισπράκτορες και το προσωπικό αποφάσισε να προχωρήσει σε 24ωρη προειδοποιητική απεργία, ζητώντας να σταματήσει το μπαράζ των απολύσεων και να ισχύσει κανονικά η κλαδική σύμβαση που έχουν υπογράψει με τους ιδιοκτήτες των ΚΤΕΛ μέχρι το 2013 και η οποία προσφάτως καταγγέλθηκε.

Τα «προεόρτια» άρχισαν από τη Θεσσαλονίκη, στα ΚΤΕΛ Χαλκιδικής, όπου η διοίκηση έκανε έξι απολύσεις. Το Σάββατο οδηγοί και προσωπικό προχώρησαν σε απεργιακές κινητοποιήσεις και επικράτησε ένταση, όταν οι απεργοί προσπάθησαν να σταματήσουν λεωφορεία που αναχωρούσαν προς διάφορα μέρη της Χαλκιδικής. Δεν έλειψαν δυστυχώς και οι χειροδικίες ανάμεσα σε απεργούς και μετόχους, με αποτέλεσμα το μικροτραυματισμό ορισμένων εργαζομένων, καθώς και του προέδρου του ΕΚΘ Παναγιώτη Τσαραμπουλίδη αλλά και εκπροσώπου της Ομοσπονδίας Συνδικάτων Μεταφορών Ελλάδας (ΟΣΜΕ).