Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2010

Συμμετοχή της Χριστιανικής Εναλλακτικής Κίνησης στις εκλογές αιρετών για ΚΥΣΠΕ-ΚΥΣΔΕ


…όπου και να σας βρίσκει το κακό αδελφοί
όπου και να θολώνει ο νους σας
μνημονεύετε Διονύσιο Σολωμό
και μνημονεύετε Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη…
«Άξιον Εστί» Οδυσσέας Ελύτης

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι

Τι να θέλει να πει ο ποιητής με τούτα τα λόγια στη νεοελληνική μας πραγματικότητα των Μνημονίων, του Δ.Ν.Τ., του «Νέου Σχολείου»;

Ο κυρ – Αλέξανδρος κουβαλώντας βιωματικά την Παράδοση του τόπου του, έζησε απλά και λιτά «δι’ εξοικονομήσεως». Ο Σολωμός δεν είχε άλλο στο μυαλό του «πάρεξ ελευθερία και γλώσσα». Κι εμείς οι Νεοέλληνες τι έχουμε τώρα;

Ο Απόστολος Πάνας αύριο στη Νέα Καλλικράτεια

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Χαλκιδική, 13 Οκτωβρίου 2010


Θέμα: Πρόγραμμα  υποψήφιου  αντπεριφερειάρχη  Χαλκιδικής  κ. Πάνα Απόστολου, Πέμπτη 14  Οκτωβρίου 2010.

Το πρωί ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης  Χαλκιδικής κ. Απόστολος Πάνας μαζί με υποψηφίους περιφερειακούς συμβούλους  θα παραστεί  στην Πανηγυρική θεία λειτουργία στον Ιερό Ναό Οσίας Παρασκευής Ν. Καλλικράτειας.

Η αποστασία είναι κληρονομική;


Τελικά, η εμφάνιση πατέρα και κόρης στα κανάλια, έθεσαν ένα σοβαρότατο ζήτημα για την πολιτική της χώρας, η οποία μέχρι πρότινος ήταν κληρονομική. Είναι και η αποστασία κληρονομική; Οι εξελίξεις όχι μόνο το επιβεβαιώνουν, αλλά επιτείνουν το σκεπτικό, αφού και η πολιτική σκοπιμότητα υπέρ τρίτων είναι επίσης κληρονομική...

Χθες, εμφανίστηκε ο πατέρας Μητσοτάκης για να συγκρουστεί με τη Νέα Δημοκρατία και δη τον Αντώνη Σαμαρά. Γιατί το έκανε; Για δύο λόγους (τουλάχιστον).

Ο πρώτος λόγος ήταν να εξυπηρετήσει την μεθόδευση δημιουργίας πολιτικού ζητήματος στη Νέα Δημοκρατία και να μετατοπίσει έτσι το ενδιαφέρον από τα ενσυνείδητα ψεύδη του υπουργού Οικονομικών για τις δηλώσεις Γιούνκερ, αλλά και για να εξυπηρετήσει γενικότερα την κυβέρνηση Παπανδρέου και τον ίδιο τον πρωθυπουργεύοντα για τα όσα επώνυμα κατήγγειλε ο κύριος Γιούνκερ για το σκεπτικό και τις πράξεις του σημερινού πρωθυπουργού.

Σκοπιανοί: Γύρευαν κότες από τον ανταρτοπόλεμο στην Αριδαία!

Οι φόρμες που καλούνται να συμπληρώσουν, οι Σκοπιανοί καταγράφοντας ακόμη και τις κότες και το... σπανάκι που άφησαν πίσω, φεύγοντας για τις πρώην ανατολικές χώρες.

Επεισόδια απειλήθηκαν χθες έξω από το Δημαρχείο της Αριδαίας, όταν 40 πολίτες της ΠΓΔΜ έφθασαν εκεί με πούλμαν προκειμένου  να ζητήσουν πιστοποιητικά γεννήσεώς τους. Η ομαδική εμφάνιση προκάλεσε την αντίδραση των κατοίκων της περιοχής που συγκεντρώθηκαν έξω από το Δημαρχείο, αποκαλύπτοντας τους πραγματικούς λόγους της επίσκεψης.

Οι αιτήσεις των Σκοπιανών παραπέμφθηκαν στο αρμόδιο υπουργείο, καθώς είναι γνωστό ότι σκοπός τέτοιων ενεργειών είναι η διεκδίκηση περιουσιών στην ευρύτερη περιοχή.

Κώστας Καφάσης - Γέλα κυρία μου


Καλό σου ταξίδι Κώστα.

Κώστας Καφάσης - Δεν μπορεί είναι αδύνατον

Κώστας Καφάσης - Πως να φύγω

Κώστας Καφάσης - Συνείδηση μου

"Έφυγε" ο Κώστας Καφάσης


Την τελευταία του πνοή άφησε στο Ειδικό Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Πειραιά ο γνωστός τραγουδιστής και ηθοποιός, Κώστας Καφάσης, σε ηλικία 70 ετών.

Η περιπέτεια του ξεκίνησε πριν από δύο χρόνια. Μόλις είχε πληροφορηθεί για το σοβαρότατο πρόβλημα υγείας του. Στις 13 Αυγούστου του 2010 παραμονή των γενεθλίων του, ο τραγουδιστής και ηθοποιός μεταφέρθηκε εσπευσμένα από τα αδέρφια του Σπύρο και Νίκο στο Ειδικό Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Πειραιά Μεταξά, εκεί όπου βρισκόταν σε καταστολή.

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στήν Ιτέα (Κουτσαρί) τηs Καρδίτσαs. Ήρθε στην Αθήνα, τελείωσε τη δραματική σχολή και μπήκε στο θέατρο. Δούλεψε έξι χρόνια στο θέατρο και έπαιξε σε περισσότερες από δεκαπέντε ταινίες.

Έκλεισε πάλι η Ακρόπολη


Κλειστή είναι, από το πρωί, η Ακρόπολη από τους συμβασιούχους του υπουργείο Πολιτισμού, που ζητούν να μετατραπούν οι συμβάσεις τους, σε αορίστου χρόνου. Οι κινητοποιήσεις των εκτάκτων θα συνεχιστούν όλον τον μήνα, οπως δήλωσε ο πρόεδρος τους.

Με κεντρικό σύνθημα "δεν θα πληρώσουμε εμείς τα λάθη σας", οι υπάλληλοι του αρχαιολογικού χώρου απαιτούν άμεσες προσλήψεις των επιτυχόντων του ΑΣΕΠ, καταβολή των δεδουλευμένων 20 και 22 μηνών, άρση του νόμου Παυλόπουλου και να μην προχωρήσουν σε απολύσεις των έκτακτων υπαλλήλων(απο την τροπολογία Σαμαρά) που οι συμβάεις τους τελειώνουν στις 31 Οκτωβρίου.

"Το υπουργείο διαθέτει 4.000 κενές οργανικές θέσεις, δήλωσε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Σωματείου Εκτακτου Προσωπικού του υπουργείου Πολιτισμού, Νίκος Χασομέρης.

Επιστρέφεται στο Πατριαρχείο το ορφανοτροφείο της Πριγκήπου


Το Συμβούλιο της Γενικής Διεύθυνσης Βακουφίων αποφάσισε ομόφωνα την επιστροφή του ορφανοτροφείου της Πριγκήπου στο Οικουμενικό Πατριαρχείο. Είναι η πρώτη φορά που επιστρέφεται τίτλος ιδιοκτησίας σε θρησκευτική μειονότητα της Τουρκίας.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης με τον Τούρκο πρωθυπουργό Είχε προηγηθεί απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, που δικαίωνε το Πατριαρχείο, ενώ εκτιμάται  ότι ανοίγει το δρόμο για την επιστροφή ακόμη 23 ιδρυμάτων που βρίσκονται στα Πριγκηπόννησα. Πληροφορίες, οι οποίες τελικά αποδείχτηκαν λανθασμένες, έκαναν λόγο ότι το συμβούλιο θα αναζητούσε τρόπους για να μην εφαρμόσει την απόφαση του ευρωδικαστηρίου.

Η εγγραφή του τίτλου στο όνομα του Πατριαρχείου αναμένεται να γίνει στο Κτηματολόγιο την επόμενη εβδομάδα.

Δελτίο Τύπου της Κίνησης Ενεργών Πολιτών Δήμου Πολυγύρου

Εκλογικό Κέντρο Πολυγύρου
Χαριλάου Τρικούπη 27
Τηλ: 23710 24249
Fax: 23710 24269
Emal: bogkos@hotmail.com


Πολύγυρος, 13-10-2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Επανερχόμαστε σήμερα στο θέμα χρήσης  των μηχανημάτων της νομαρχίας για την εξυπηρέτηση  προσωπικών αναγκών και πιο συγκεκριμένα στο Δήμο Ζερβοχωρίων.

Οι παρεμβάσεις αυτές δεν έχουν καμία σχέση με τα αιτήματα του Δήμου που εδώ και δύο χρόνια έχουν διαβιβαστεί στη Νομαρχία και δεν έχουν επιλυθεί.

 Η μικροπολιτική  και ο λαϊκισμός περισσεύουν τις τελευταίες μέρες. Καλούμε για άλλη μια φορά τον νομάρχη Χαλκιδικής και υποψήφιο δήμαρχο Πολυγύρου κ. Ζωγράφο να σταματήσει αυτές τις πρακτικές, οι οποίες δεν προάγουν τον πολιτικό πολιτισμό για τον οποίο «κόπτεται».

Στόλισε τη βίλα του με αρχαία


Ο "υπαρχηγός" του κυκλώματος λαθρεμπορίας τσιγάρων.

Άφωνοι οι αστυνομικοί από το... ντεκόρ που έστησε μαζί με τον πατέρα του.

Του Κώστα Καντούρη
kantouris@hotmail.com

Πλούσιο φαίνεται ότι ήταν το… μενού της παράνομης δράσης μελών του κυκλώματος λαθρεμπορίας τσιγάρων, που αποκαλύφτηκε από την Ασφάλεια Θεσσαλονίκης στη Χαλκιδική. Χθες, ένας εξ αυτών συνελήφθη εκ νέου, αυτή τη φορά για αρχαιοκαπηλία, αφού είχε “ντύσει” το πολυτελές του σπίτι στη Χαλκιδική με αρχαίες πλάκες και άλλα αντικείμενα.

Η Ασφάλεια πλέον καλείται να επανεξετάσει υποθέσεις αρχαιοκαπηλίας που είχαν εξιχνιαστεί από την αστυνομία της Χαλκιδικής και είχαν παρουσιαστεί σαν “επιτυχίες”.

Ευχαριστήριο για το Νοσοκομείο Γεώργιος Γεννηματάς


Συναντηθήκαμε τυχαία σε διπλανά κρεβάτια στην Ουρολογική Κλινική του Νοσοκομείου «Γεώργιος Γεννηματάς» της Θεσσαλονίκης την Πέμπτη 30/9/10 και την επόμενη μέρα, Παρασκευή 1/10/10 υποβληθήκαμε σε επέμβαση λιθοθρυψίας ουροδόχου κύστης από την ομάδα των γιατρών του νοσοκομείου.

Με την επιστολή αυτή, θέλουμε  να εκφράσουμε τις ευχαριστίες μας  σε όλη την ομάδα των ιατρών και των νοσηλευτών που έκαναν τις επεμβάσεις, και ιδιαίτερα  στον κ. Δημητριάδη Γεώργιο, Επίκουρο Καθηγητή Ιατρικής Σχολής ΑΠΘ και στον κ. Ιωαννίδη Σταύρο, Λέκτορα Ιατρικής Σχολής ΑΠΘ, καθώς και στους υπόλοιπους ιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό της Πανεπιστημιακής Ουρολογικής Κλινικής, που μας φρόντισαν και μας περιποιήθηκαν με τον καλύτερο τρόπο στην 5θήμερη παραμονή μας στο νοσοκομείο.

Ο Κυριάκος Βελόπουλος για τον Παναγιώτη Ψωμιάδη


ΚΑΘΑΡΑ ΧΕΡΙΑ, ΚΑΘΑΡΕΣ ΙΔΕΕΣ
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ
Υποψήφιος Περιφερειάρχης – ΛΑ.Ο.Σ.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
12-10-2010

Τις εξής δηλώσεις έκανε ο Υποψήφιος Περιφερειάρχης Κ. Μακεδονίας Κυριάκος Βελόπουλος    του συνδυασμού «Καθαρά χέρια, Καθαρές ιδέες, Καθαρές λύσεις» σε συνέντευξή του ερωτηθείς για τις δηλώσεις του κ. Ψωμιάδη ότι «η ψυχή των ψηφοφόρων του ΛΑΟΣ είναι κοντά του»:

Ο κ Ψωμιάδης παριστάνοντας τον Φρόυντ συνεχίζει το ταξίδι του στην άβυσσο της ψυχής των ψηφοφόρων όλων των κομμάτων, δηλώνοντας ότι η ψυχή των ψηφοφόρων του Λ.Α.Ο.Σ. είναι με τον Ψωμιάδη και ότι  είναι πιο κοντά από τον κ Μπόλαρη στο ΠΑΣΟΚ. Παλαιότερα είχε δηλώσει ότι είναι κοντά στον Τσε Γκεβάρα.

Άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου. Σε λίγο θα μας πει ότι είναι η μετεμψύχωση του Ναπολέοντα Βοναπάρτη. Το πρόβλημα είναι ότι το πιστεύει κιόλας.