Πέμπτη 12 Απριλίου 2012

Σήμερον κρεμάται επί ξύλου

Ευχές από τον Ιωάννη Τσουκαλά

κλικ για μεγέθυνση

Εξώδικο της Ντόρας στον Γιαννίτση

Μπλόκο στην χρηματοδότηση των κομμάτων από την Ντόρα Μπακογιάννη έστειλε εξώδικο στον υπ. Εσωτερικών και Διοικητή της Αγροτικής Τράπεζας

Η Πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας υποστηρίζει ότι «δημιουργεί μέγα πολιτικό και ηθικής τάξεως θέμα, που σχετίζεται με την ηθική του πολιτικού συστήματος» παράλληλα χαρακτηρίζει «αντισυνταγματική» την επίμαχη τροπολογία όπως έχει κριθεί από τον Άρειο Πάγο με επανειλημμένες αποφάσεις της Ολομέλειας αλλά και του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

Η Ντόρα Μπακογιάννη με το εξώδικο ζητά από τον υπουργό Εσωτερικών «να απόσχει από την έκδοση των προβλεπομένων από τις διατάξεις του νόμου 3023/2002 αποφάσεων για την εκταμίευση των ανωτέρω δόσεων της Κρατικής Επιχορήγησης, προστατεύοντας με τον τρόπο αυτό το δημόσιο συμφέρον.

Μουσεία και αρχαιολογικοί χώροι με χειμερινό ωράριο ως τον Ιούνιο

Δεν προκηρύχθηκε διαγωνισμός για επιλογή εποχικών υπαλλήλων λόγω εκλογών

Μαρία Θερμού

Χειμερινό ωράριο για μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους, τουλάχιστον ως τον Ιούνιο. Αυτά είναι τα άσχημα νέα για τον πολιτισμό και τον τουρισμό καθώς η προκήρυξη των εκλογών δεν άφησε το περιθώριο της πρόσληψης εποχικών υπαλλήλων μέσω της διαδικασίας του ΑΣΕΠ, όπως είναι επιβεβλημένο.

Οσον αφορά την καθυστέρηση πάντως, το ΥΠΠΟ δηλώνει ότι την σχετική άδεια έλαβε μόλις στις 29 Μαρτίου, γεγονός που δεν του επέτρεψε την έγκαιρη προκήρυξη του διαγωνισμού. Και πάλι όμως προσλήψεις θα γίνουν μόνον για 680 υπαλλήλους αντί των 1000, που είχαν προσληφθεί πέρυσι αλλά και πάλι δεν έφταναν...

Η ...ηλεκτρονική Αρια Αγάτσα παραμένει στο ΠΑΣΟΚ- δεν πάει στη ΝΔ!

Μπορεί η Αρια Αγάτσα να είναι υποψήφια στη Βοιωτία με τη Νέα Δημοκρατία στις εκλογές της 6ης Μαϊου, η ιστοσελίδα της όμως την ... κρατάει στο ΠΑΣΟΚ, «διαλαλώντας» μάλιστα την «πράσινη» μαχητικότητά της !

Τρεις εβδομάδες προτού «στηθούν» οι κάλπες, η ιστοσελίδα της δημοσιογράφου παραμένει ... ακραιφνώς ΠΑΣΟΚική. Σε αυτήν είναι ακόμη αναρτημένες φωτογραφίες της κυρίας Αγάτσα με τον Γιώργο Παπανδρέου, καθώς και με άλλα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, όπως είναι ο Χρήστος Πρωτόπαπας και ο Μίμης Ανδρουλάκης.

Προφανώς η ... ηλεκτρονική Άρια Αγάτσα δεν πρόλαβε εγκαίρως να ευθυγραμμιστεί με την πρόσφατη επιλογή της πολιτικού και δημοσιογράφου,

Από την ΝΔ στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ ο Βασίλης Παϊτέρης

Μεγάλο πλήγμα για τη Νέα Δημοκρατία...

Υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ στο Υπόλοιπο Αττικής θα είναι ο γνωστός μουσικός Βασίλης Παϊτέρης καθώς ο Αλέξης Τσίπρας τον θεώρησε αναγκαίο γρανάζι της αντιμνημονιακής του μηχανής.

Παλαιότερα, ο κ.Παϊτέρης είχε πολιτευτεί με τη Νέα Δημοκρατία και η "μεταγραφή" του προκαλεί αίσθηση. Δέιτε βίντεο από την προηγούμενη προεκλογική εκστρατεία του Β. Παϊτέρη

Ευχές από τον Γιάννη Μιχελάκη

Ήθη και έθιμα του Πάσχα σε Μακεδονία & Θεσσαλία - Περιφορά επιταφίου στην Άνω Μηλιά Πιερίας μετά από 80 χρόνια

Πένθιμοι ήχοι, που θα θυμίζουν την κορύφωση του Αγίου Δράματος, θα "πλημμυρίσουν" και πάλι τους δρόμους ενός μικρού χωριού στην Πιερία, όπου ύστερα από 80 χρόνια θα γίνει περιφορά του Επιταφίου, αύριο, ανήμερα της Μεγάλης Παρασκευής.

Το χωριό, η Άνω Μηλιά, είχε ερημώσει πριν από τον πόλεμο του '40 και μόλις τα τελευταία χρόνια άρχισε και πάλι να παίρνει σιγά-σιγά ζωή, καθώς απόγονοι παλιών κατοίκων άρχισαν να αναζητούν τα σπίτια τους, ν' αγοράζουν γη και να επιστρέφουν στο χωριό.

Αύριο, λοιπόν, ύστερα από οχτώ δεκαετίες, κατόπιν πρωτοβουλίας του Εκπολιτιστικού – Εξωραϊστικού Συλλόγου και με τη σύμφωνη γνώμη της Ιεράς Μητρόπολης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνα, θα γίνει στο χωριό η περιφορά του Επιταφίου και θα τελεστεί θεία λειτουργία στην εκκλησία της Αγίας Παρασκευής, που θα ξεκινήσει στις 4 το απόγευμα.

Οι Βούλγαροι ξεμπροστιάζουν τους "ψευτο-Μακεδόνες" Σκοπιανούς! (Video)

Μέσα από ένα εμπεριστατωμένο ρεπορτάζ 20 λεπτών, ο βουλγαρικός τηλεοπτικός σταθμός «BTV», παρουσίασε τη μεθοδευμένη προσπάθεια της κυβέρνησης Γκρούεφσκι στα Σκόπια, να αλλάξει την ταυτότητα των κατοίκων της χώρας στο πλαίσιο ενός σχεδίου «αποσλαβοποίησης» με την οικειοποίηση ιστορικών προσωπικοτήτων τόσο της αρχαίας Ελλάδας, όσο της μεσαιωνικής και νεώτερης Βουλγαρίας.

Στο ρεπορτάζ -όπως αναφέρει το protothema.gr- μιλούν οι κορυφαίοι υποστηρικτές και εκφραστές της «αρχαιομακεδονοποίησης» της χώρας, όπως ο αρχιτέκτονας τους φαραωνικού σχεδίου «Σκόπια 2014» που έχει μετατρέψει την πρωτεύουσα σε Disneyland, καθώς και ο ακαδημαϊκός Μπλάζε Ριστόφσκι «πατέρας» της αμφιλεγόμενης «μακεδονικής εγκυκλοπαίδειας» που το 2009 είχε προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις με αποτέλεσμα να αποσυρθεί.

Καλωσορίζουμε στον Πλανήτη Γη τους «μαχητές της διαφάνειας»

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Προφανώς απουσίαζαν από την Ελλάδα, ίσως και από τον πλανήτη και οφείλουμε να τους καλωσορίσουμε πίσω στη Γη.

Ο λόγος για τους βουλευτές που καταψήφισαν την τροπολογία – 56 τον αριθμό – για τη χρηματοδότηση των κομμάτων εν όψει εκλογών, που προβλέπει την αποδέσμευση της τελευταίας δόσης του 2011 και των δύο δόσεων του 2012 της τακτικής κρατικής επιχορήγησης των κομμάτων, ορίζοντας πως οι δόσεις αυτές είναι ανεκχώρητες και ακατάσχετες, καθώς και ότι οι επόμενες δόσεις θα διέπονται από τους περιορισμούς και τις δεσμεύσεις που έχουν συνομολογήσει τα πολιτικά κόμματα με τις τράπεζες με τις οποίες έχουν συνάψει δάνεια.

Όλοι γνωρίζουμε τι συμβαίνει με τις χρηματοδοτήσεις των κομμάτων και τα δάνεια που έχουν λάβει, με εγγύηση προσεχείς κρατικές επιχορηγήσεις.

Δήλωση του Αντώνη Σαμαρά για τις εκλογές

«Κάποιοι δεν ήθελαν τις εκλογές. Σήμερα παίρνουν την απάντησή τους.
Κάποιοι δεν πίστευαν ότι θα γίνουν εκλογές. Κι αυτοί σήμερα παίρνουν την απάντησή τους…

Τώρα ανοίγει μια νέα σελίδα για τη χώρα...
Ο λαός, την τελευταία φορά, τον Οκτώβριο του 2009, ψήφισε πιστεύοντας κούφιες υποσχέσεις. Το πλήρωσε ακριβά. Και σήμερα είναι σοφότερος.

Του είπαν πολλές φορές ότι τον «έσωσαν». Και του δημιούργησαν πρόβλημα πολύ μεγαλύτερο…
Η Ελλάδα βρίσκεται σήμερα στην χειρότερη κατάσταση που έχει βρεθεί ποτέ σε περίοδο ειρήνης.
Και εξακολουθεί να δοκιμάζεται. Αλλά τουλάχιστον έχει κερδίσει χρόνο.

Μαλάκες προβοκάτορες...

Αυτή τη σύνθεση την είδαμε στο Δεξί-Xtrem
Αγαπητέ φίλε, θα σου θυμίσουμε και κάτι άλλο αντίστοιχο, που βγήκε από τα ίδια χαλκεία και ο νοών νοείτω. 

Τα χαλκεία αυτά δεν είναι της αριστεράς, αλλά πηγάζουν από κάποιους σκοτεινούς bloggers.

Ευχές από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Τερπνής