Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2012

Εκλογές ζήτησε ο Α. Τσίπρας

Eκλογές για να σταματήσει, όπως είπε, «η καταστροφή της οικονομίας και της δημοκρατίας» ζήτησε από το βήμα της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ο Α.Τσίπρας.

«Συνεδριάζουμε σήμερα», σημείωσε ο Α.Τσίπρας, «κάτω από τη βαριά σκιά των εφιαλτικών μέτρων του τρίτου Μνημονίου που έχει φέρει η συγκυβέρνηση Σαμαρά προς ψήφιση στη Βουλή. Αλλά η σημερινή μας συνεδρίαση δεν είναι μια τυπική καταγγελία των αδιεξόδων του Μνημονίου. Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησε την τοποθέτηση του στη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματός του εξαπολύοντας δριμεία επίθεση στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

«Σήμερα το πρωί ο Σαμαράς μας εξήγησε για πιο λόγο τέσσερις μήνες δεν διαπραγμάτευτηκε. Γιατί η διαπραγμάτευση είναι τσαμπουκάς που θα μας οδήγουσε σε ρήξη με τους εταίρους μας και έξοδο από την Ευρώπη» είπε και συνέχισε αναρωτώμενος:

Μετρήθηκε το φως όλων των άστρων που έχουν λάμψει στο σύμπαν

Χάρη στο διαστημικό τηλεσκόπιο ακτίνων-γ «Φέρμι» οι επιστήμονες υπολόγισαν το φως όλων των άστρων που έχουν ποτέ λάμψει στο σύμπαν.

Αμερικανοί αστρονόμοι, χρησιμοποιώντας το διαστημικό τηλεσκόπιο ακτίνων-γ «Φέρμι» της NASA, «είδαν» το φως των πρώτων-πρώτων άστρων και, παράλληλα, έκαναν την πιο ακριβή μέχρι σήμερα μέτρηση του φωτός όλων των άστρων, τα οποία έχουν ποτέ λάμψει στο σύμπαν. Οι νέοι υπολογισμοί δείχνουν αφενός ότι το αρχέγονο αστρικό φως ήταν λιγότερο από τις έως τώρα εκτιμήσεις και αφετέρου ότι η μέση αστρική πυκνότητα είναι περίπου 1,4 άστρα ανά 100 δισεκατομμύρια κυβικά έτη φωτός. Αυτό σημαίνει ότι η μέση απόσταση ανάμεσα στα άστρα του σύμπαντος είναι περίπου 4.150 έτη φωτός.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον αστροφυσικό Μάρκο Ατζέλο των πανεπιστημίων Στάνφορντ και Μπέρκλεϊ της Καλιφόρνια, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό «Science»,

Δεν υπάρχουν εμπόδια για να σταματήσουν τον Ευάγγελο Μεΐμαράκη (φωτό)

eurokinissi

Αγώνα μετ' εμποδίων, κυριολεκτικά, έκανε ο πρόεδρος της Βουλής, Ευάγγελος Μεϊμαράκης προκειμένου να φτάσει στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας για τη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος.

Όπως φαίνεται και στα φωτογραφικά στιγμιότυπα ο κ. Μεϊμαράκης υπερπήδησε τα εμπόδια που βρέθηκαν στον δρόμο του και δεν δυσκολεύθηκε ιδιαίτερα παρά το γεγονός ότι φορούσε κοστούμι.

Ψηφιακή περιπλάνηση στον «Ουρανό των Αρχαίων»

Το Ψηφιακό Πλανητάριο του Ιδρύματος Ευγενίδου δίνει τη δυνατότητα μιας εντυπωσιακής περιπλάνησης στο ουράνιο στερέωμα και τα επιτεύγματα της αρχαιότητας.

Με το βλέμμα των αρχαίων Αιγυπτίων, των Μινωιτών, των Ελλήνων της εποχής της κλασικής αρχαιότητας και των κατοίκων της Ελληνιστικής Αιγύπτου μπορούν να κοιτάξουν οι σύγχρονοι Αθηναίοι τον έναστρο ουρανό.

Με την ηφαιστειακή άμμο της Χαβάης μοιάζει το…χώμα του Άρη

'Αρης όπως...Χαβάη! Απρόσμενη ανακάλυψη του «Curiosity» για το χώμα του «κόκκινου πλανήτη».

Η πρώτη ανάλυση ορυκτών στην επιφάνεια του Άρη από το όργανο ακτίνων-Χ του ρόβερ «Curiosity» αποκάλυψε χώμα που μοιάζει εντυπωσιακά με την ηφαιστειακή άμμο των νησιών της Χαβάης. Ήταν η πρώτη φορά που μια τέτοια επιστημονική τεχνική (φασματοσκοπία ακτίνων-Χ) εφαρμόστηκε για να αναλυθεί το έδαφος σε ένα άλλο πλανήτη εκτός της Γης.

Οι κόκκοι της αρειανής άμμου, που αναλύθηκαν χημικά μετά την εκπομπή πάνω τους μιας δέσμης ακτίνων Χ, βρέθηκαν να έχουν κρυστάλλους όμοιους με εκείνους του βασαλτικού εδάφους, που υπάρχει στις ηφαιστειακές περιοχές όπως η Χαβάη, όπως ανακοίνωσαν οι επιστήμονες της NASA, σύμφωνα με το BBC και το πρακτορείο Ρόιτερ.

Κλειστά από αύριο τα Τέμπτη

Από τις 7 το πρωί ώς τις 8 το βράδυ

Κλειστή θα είναι η κοιλάδα των Τεμπών για τα οχήματα από τη Δευτέρα έως την Παρασκευή, από τις 7 το πρωί έως τις 8 το βράδυ, λόγω εργασιών συντήρησης.

Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε ο «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου», για τις ανάγκες εργασιών «επιθεώρησης και συντήρησης των μέτρων βραχοπροστασίας στην Κοιλάδα των Τεμπών,  [...] είναι απαραίτητη η διακοπή της κυκλοφορίας στην Κοιλάδα των Τεμπών από τη Δευτέρα 05.11.2012 και κάθε μέρα έως και την Παρασκευή 09.11.2012 από τις 7 (επτά) το πρωί έως και τις 8 (οκτώ) το βράδυ».

«Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, που θα ισχύσουν κατά τη διάρκεια της διακοπής της κυκλοφορίας στην Κοιλάδα των Τεμπών,

Ολοκλήρωση Κίνησης Συλλογής Ρουχισμού από την ΟΝΝΕΔ και τη ΝΟΔΕ Μεσσηνίας


Κοινωνική Πρωτοβουλία «ΣΤΗΡΙΖΩ»

Ολοκλήρωση δράσης συλλογής ρουχισμού

Στα πλαίσια της κοινωνικής πρωτοβουλίας «Στηρίζω», την οποία ξεκινήσαμε εδώ και ένα μήνα σε συνεργασία με τη ΝΟΔΕ Μεσσηνίας, ολοκληρώθηκε η πρώτης δράσης μας, που ήταν η συγκέντρωση όσο το δυνατόν περισσότερων ειδών ρουχισμού.

Σήμερα Κυριακή 4 Νοεμβρίου στις 11.30 στην εκκλησία των Αγ. Αποστόλων παραδώσαμε τις προσφορές που συγκεντρώσαμε στο σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ.κ. Χρυσόστομο, στον Πρόεδρο πολυτέκτων Μεσσηνίας και στον Πρόεδρο Τριτέκτων Μεσσηνίας προκειμένου να διατεθούν σε οικογένειες του νομού μας, παρουσία του Προέδρου της ΝΟΔΕ Περικλή Μαντά,

Εκλογές Καθηγητών ΚΥΣΔΕ

Αγγελος  Αγγελίδης
ΕΚΛΟΓΕΣ  ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ


 Κ Υ Σ Δ Ε
(05-11-2012)

Συγχωνεύσεις Σχολείων, μισθοί πείνας, θολή αξιολόγηση, εφεδρεία με πρώτα θύματα την Εκπαίδευση, τον Μαθητή, τον Εκπαιδευτικό. Ποιός ευθύ-νεται για την κατάσταση αυτή εκτός από τη Μνημονιακή Πολιτική;

Η παράταξη «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ» κατέληξε στο συμπέρασμα πως την ευθύνη για τον κλάδο μας φέρει και ο κομματικός συνδικαλισμός που εφάρμοζε προ-ειλημμένες αποφάσεις μέσα από τις πελατειακές σχέσεις.