Πέμπτη 11 Ιουλίου 2013

Μανθούλης: 20.000 ευρώ αποζημίωση για τη μετάδοση της ταινίας του «Η Κυρία Δήμαρχος»

Ο σκηνοθέτης Ροβήρος Μανθούλης εξέδωσε μια αιχμηρή ανακοίνωση με την οποία διαμαρτύρεται για την μετάδοση της ταινίας του «Η Κυρία Δήμαρχος», με την οποία ξεκίνησε η μετάδοση προγράμματος από την ΕΔΤ. Ο σκηνοθέτης αναφέρει ότι, απ' τη στιγμή που δεν μπορεί να εμποδίσει την μετάδοση, θα ζητήσει αποζημίωση 20.000 ευρώ.

 «Ο Καψής στα νιάτα του, μου ζητούσε ταινίες μου για να ανοίξει σινέ-κλαμπ. Αποφάσισε να το ξεκινήσει επιτέλους με την "Κυρία Δήμαρχο". Στην ΕΔΤ που ψευδίζει την ΕΡΤ. Βλέπετε, θα λέει ο υπουδγός, ιστοδική στιγμή. Αδχίζουμε με ταινία του Μανθούλη που μας βδίζει.

Η ταινία μου γίνεται λοιπόν Κυδία Δήμαδχος. Δεν μποδώ δυστυχώς να την εμποδίσω ή να την απαγοδεύσω. Μποδώ μόνο να ζητήσω δικαστικώς είκοσι χιλιάδες ευδώ αποζημίωση για τη δυσφήμηση που μου κάνει με το να μεταδίδει την ταινία μου σε κατάπτυστο κανάλι.

H αιχμή του Τσίπρα και η σημαίνουσα απουσία Γλέζου

Οι χιλιάδες σύνεδροι και προσκεκλημένοι του ΣΥΡΙΖΑ γέμισαν τον συνεδριακό χώρο του Τάε Κβο Ντο, κατά την έναρξη του συνεδρίου, όμως αίσθηση προκάλεσε μια απουσία: αυτή του Μανώλη Γλέζου, ο οποίος αν και ήταν στο......... τιμητικό προεδρείο, δεν εμφανίστηκε.

Ο Μανώλης Γλέζος, σημειώνεται ότι ανήκει σε όσους έχουν επίμονα διαφωνήσει με το θέμα της αυτοδιάλυσης των συνιστωσών και η στάση του έχει ανησυχήσει την ηγεσία τις τελευταίες μέρες, καθώς δε φέρεται διατεθειμένος να κάνει πίσω.

Βολές, εν τω μεταξύ είχε η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα για τη ΔΕΑ, η οποία επίσης δεν θέλει να προχωρήσει στην οργανωτική της διάλυση: αναφέρθηκε σε  «δικαιώματα αλλά και τις υποχρεώσεις όσων φέρουν τον τίτλο του μέλους»,

Ο Μπουτάρης ζητεί προστασία από το ΣτΕ για το μετρό

Προσωρινή δικαστική προστασία από το Συμβούλιο της Επικρατείας, ώστε να διακοπούν οι εργασίες απομάκρυνσης των αρχαιοτήτων από το σταθμό του μετρό στη Βενιζέλου και να μην προκύψει ανεπανόρθωτη βλάβη γι΄ αυτές, ζητεί επειγόντως ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης.

Με αίτηση που κατέθεσαν αργά χτες το μεσημέρι ενώπιον του ΣτΕ οι πληρεξούσιοι δικηγόροι του, ο κ. Μπουτάρης ζητεί, ως επικεφαλής του δήμου Θεσσαλονίκης, να ανασταλεί η εκτέλεση της απόφασης που έλαβε στις 24 Ιανουαρίου 2013 ο τέως αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού, Κώστας Τζαβάρας, αλλά και να εκδοθεί προσωρινή διαταγή, ώστε αυτή η απόφαση να μην εφαρμοστεί.

Όπως είναι γνωστό, η απόφαση του κ. Τζαβάρα προβλέπει, βάσει γνωμοδότησης του ΚΑΣ, την απόσπαση των σημαντικότερων αρχαιολογικών ευρημάτων, αλλά και την αποδόμηση των άλλων καταλοίπων που έχουν αποκαλυφθεί στο σκάμμα του υπό κατασκευή σταθμού του μετρό στην καρδιά του εμπορικού κέντρου της πόλης.

Άρση ασυλίας βουλευτών

Με ονομαστικές ψηφοφορίες στην Ολομέλεια της Βουλής, ήρθη η ασυλία του βουλευτή της ΝΔ, Ευθ. Καρανάσιου, καθώς και των βουλευτών της Χρυσής Αυγής, Γ. Γερμενή και Στ. Μπούκουρα.

 Παράλληλα δεν εγκρίθηκε η άρση ασυλίας του βουλευτή της ΝΔ, Κώστα Καραγεώργου που εγκαλούνταν για παράβαση καθήκοντος και του βουλευτή του ΚΚΕ, Γιώργου Λαμπρούλη, που εγκαλούνταν για παρακώλυση συγκοινωνιών από πρόθεση.