Σάββατο 17 Μαρτίου 2012

Προσκλητήριο για συμμετοχή από τον Αργύρη Λαφαζάνη


Δημοτικό τραγούδι Αρναίας - Βάζω τις παντοφλούδες μου (1968)


Δημοτικό τραγούδι απο την Αρναία Χαλκιδικής από συλλεκτική ηχογράφηση του 1968.

Βουλευτής του ΠαΣοΚ προσχώρησε στο κόμμα της Λούκας Κατσέλη


Ο κ. Τάκης Δημητρουλόπουλος ανακοίνωσε την απόφασή του στα ΜΜΕ του Νομού Ηλείας

Την αποχώρησή του από το ΠαΣοΚ και την προσχώρησή του στο νέο κόμμα της κυρίας Λούκας Κατσέλη, Κοινωνική Συμφωνία, ανανακοίνωσε στα τοπικά μέσα ο βουλευτής Ηλείας κ. Τάκης Δημητρουλόπουλος.

Στη δήλωσή του σημειώνει ότι το ΠαΣοΚ με οποιαδήποτε ηγεσία παραμένει εγκλωβισμένο στον καταστροφικό μονόδρομο της ύφεσης. «Το δίλημμα είναι αν θα συνεχίσει έτσι ή με ποιο τρόπο θα απελευθερώσουμε ξανά, όπως το 1981, το πάθος, τη δύναμη και τη θέληση κάθε Ελληνίδας και Ελληνα για πρόοδο και αλλαγή».

Πηγή: Το Βήμα

Ἀρχιεπίσκοπος Ἱερώνυμος: «Δέν εἶναι ἄσχετο ὅτι ἡ Μέρκελ εἶναι κόρη πάστορος προτεστάντη».


Γιά τήν ἐπιστολή πού ἀπέστειλε στόν πρωθυπουργό γιά τή νέα δανειακή σύμβαση καί τό ρόλο πού καλεῖται νά διαδραματίσει ἡ Ἐκκλησία στήν κρίση πού διέρχεται ἡ χώρα, μίλησε μεταξύ ἄλλων στόν ΣΚΑΪ 100,3 καί τόν Ἄρη Πορτοσάλτε ὁ Ἀρχιεπίσκοπος Ἀθηνῶν καί Πάσης Ἑλλάδος Ἱερώνυμος.

Γιά τήν ἐπιστολή πρός τόν κ. Παπαδῆμο δήλωσε ὅτι «προσέχω νά μήν παρεμβαίνω μέχρι τοῦ νά παρεξηγοῦμαι. Ὑπάρχει ἡ σιωπή τῆς ἀδιαφορίας -μακριά ἀπό ἐμένα- καί ἡ σιωπή τῆς συνέσεως, πού εἶναι ἕνα ἀπό τά χαρακτηριστικά μου». Ἡ ἐπιστολή ἦρθε μετά ἀπό ἐσωτερική ἀγανάκτηση ἐξήγησε....

Παρακολουθῶ τήν ἐξαθλίωση τή διάλυση τοῦ κράτους, δήλωσε, φέρνοντας παραδείγματα γιά σοβαρά προβλήματα γραφειοκρατίας πού ἀντιμετωπίζουν ἁπλοί ἄνθρωποι.

Ὁ Ἀρχιεπίσκοπος δήλωσε ὅτι «ἐδῶ πού φτάσαμε εἶναι παρά πολύ δύσκολα τά πράγματα. Φταίξαμε, νά τά πληρώσουμε, ἀλλά ποιό δίκαιό μας λέει ὅτι εἶναι δίκαιο νά ὑποθηκεύεται τό μέλλον τῶν ἐγγόνων μας; δέν ἔχουμε τό δικαίωμα νά τό κάνουμε αὐτό τό πράγμα. Ἐγώ δέν ψήφισα γιά τέτοια πράγματα καί δέν ἔχω δώσει ἐξουσιοδότηση».

Πώς παρουσιάζεται η Eλληνική Eπανάσταση στα Τουρκικά σχολικά βιβλία


Κατσουλάκος Θεόδωρος και Τσαντίνης Κώστας

Το κείμενο που ακολουθεί είναι μετάφραση του τουρκικού σχολικού εγχειριδίου (Emin Oktay, Tarih, Lise: III, έκδ. 1988, σσ. 237-240) και καταδεικνύει τον τρόπο που διδάσκονται οι γείτονες την κοινή μας Ιστορία. Τα σχόλια και οι υποσημειώσεις είναι των συγγραφέων Κατσουλάκου Θ.,Τσαντίνη Κ. από το βιβλίο τους “Προβλήματα Ιστοριογραφίας στα Σχολικά Εγχειρίδια των Βαλκανικών Κρατών. Επανάσταση του. ΄21, Βαλκανικοί Πόλεμοι. εκδ. Εκκρεμές”

Η Ελληνική Επανάσταση και η ίδρυση του ελληνικού κράτους (1820-1829), κατά το Τουρκικό εγχειρίδιο

Οι Έλληνες[1], οι οποίοι είχαν περισσότερα προνόμια[2] απ’ όλους τους χριστιανικούς λαούς που τελούσαν υπό οθωμανική κυριαρχία, ζούσαν κυρίως στην Ελλάδα[3], στην Πελοπόννησο, στα νησιά του Αιγαίου,

Περιοδεία στο Ηράκλειο πραγματοποιεί η Ντόρα Μπακογιάννη


Εξέφρασε τη βεβαιότητά της για την είσοδο της Δημοκρατικής Συμμαχίας στη Βουλή

Από το Ηράκλειο ξεκίνησε, ουσιαστικά σήμερα, την προεκλογική εκστρατεία του κόμματός της η πρόεδρος της «Δημοκρατικής Συμμαχίας» Ντόρα Μπακογιάννη.

Η κυρία Μπακογιάννη που βρίσκεται στο Ηράκλειο, για περιοδεία και επαφές, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου επανέλαβε τη βεβαιότητά της για την είσοδο του κόμματός της στη Βουλή ενώ άσκησε σκληρή κριτική στη συγκυβέρνηση ΠαΣοΚ και ΝΔ.

Όπως είπε η κυρία Μπακογιάννη η προσπάθεια της «Δημοκρατικής Συμμαχίας» ξεκινά από την Κρήτη η οποία την στήριξε σε μια πορεία η οποία δεν ήταν εύκολη, αλλά σήμερα δικαιώνεται.

Μαζική δηλητηρίαση αρπακτικών πουλιών στα Στενά του Νέστου! Εξοντώθηκε ολοκληρωτικά η αποικία των όρνιων!


Στις 19 Φεβρουαρίου 2012, φύλακες του Φορέα Διαχείρισης του Εθνικού Πάρκου Οροσειράς Ροδόπης ανακάλυψαν επτά δηλητηριασμένα αρπακτικά: τέσσερις Χρυσαετούς (Aquila chrysaetos), δυο Όρνια (Gyps fulvus) και μια Γερακίνα (Buteo buteo), τα οποία βρέθηκαν κοντά σε δυο πυροβολημένα άγρια άλογα, στα Στενά του Νέστου (ερείπια χωριού Κρωμνικού) της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης.

Τα Στενά του Νέστου προστατεύονται από την Ευρωπαϊκή Ζώνη Ειδικής Προστασίας και την... εθνική νομοθεσία (αισθητικό δάσος) για τη σημαντική τους βιοποικιλότητα και τη σπάνια άγρια ζωή που φιλοξενούν και ιδιαίτερα τα μεγάλα αρπακτικά πουλιά.

Σκυλίτσα πηγαίνει για ψώνια με την «τσάντα» της!


Στην πόλη Henan της Κίνας ένας συνταξιούχος δάσκαλος, ο κ. Guanshun Ζou, έχει γίνει διάσημος τον τελευταίο καιρό, και όχι για τις… διδασκαλικές του ικανότητες! Η αιτία της «δημοφιλίας» του είναι το 18 μηνών τσιουάουα που έχει στην κατοχή του!

Η περίφημη Lu Lu τον ακολουθεί κάθε μέρα στα ψώνια, περπατώντας με άνεση στα δυο της πόδια, κρατώντας, μάλιστα, σαν «κυρία» την τσάντα της! Όπου περάσουν και όπου σταθούν γίνονται αντικείμενο συζητήσεων, ενώ η έκπληξη των περαστικών είναι μεγάλη.

Σύνδεσμος Εθνικής Ενότητας - Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις σε όλη τη χώρα


Παρασκευή, 16 Μάρτιος 2012

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΧΩΡΑ

Ο Σύνδεσμος Εθνικής Ενότητας συνεχίζει την εκστρατεία ενημέρωσης των θέσεων του, σε όλη την Ελλάδα , με νέες εκδηλώσεις σε Καστοριά – Πτολεμαΐδα –Σαλαμίνα – Μενεμένη- Χαλάστρα – Γουμένισα – Παλλήνη – Παπάγου.

Μέχρι τώρα έχουν πραγματοποιηθεί 60 και πλέον συγκεντρώσεις μελών και φίλων, σε κατάμεστες αίθουσες, με το ενδιαφέρον των πολιτών να αυξάνεται συνεχώς και να εμφανίζεται επιτακτική η ανάγκη, όπως οι καθαρές θέσεις του Συνδέσμου, που αφορούν στον έλεγχο και τιμωρία των υπευθύνων που οδήγησαν την Πατρίδα μας στην υποδούλωση του μνημονίου και στην απώλεια της Εθνικής Κυριαρχίας, στην ριζική αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης , στην ανάκτηση της χαμένης Αξιοπρέπειας μας κλπ, να υλοποιηθούν άμεσα στις επερχόμενες εκλογές.