Παρασκευή 20 Ιουλίου 2012

Βράβευση μαθητών από τον Δήμαρχο Πολυγύρου, Αστέριο Ζωγράφο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Βραβεύτηκαν σήμερα το πρωί οι μαθητές του Γενικού Λυκείου Ορμύλιας, από τον Δήμαρχο Πολυγύρου, κ. Αστέριο Ζωγράφο, που διακρίθηκαν σε πανελλήνιους διαγωνισμούς διηγήματος και σκιτσογραφίας.

Συγκεκριμένα η μαθήτρια της Α΄ Λυκείου, Μαρία Στεργιούδη, απέσπασε το Α΄ Βραβείο Διηγήματος, στο πλαίσιο του 4ου Πανελλήνιου Σχολικού Λογοτεχνικού Διαγωνισμού και οι μαθητές Αναστασία Χοτομανίδου και Αναστάσιος Μπελιάς, οι οποίοι διακρίθηκαν στον Πανελλήνιο διαγωνισμό σκίτσου για την οδική ασφάλεια.

Η κρίση και η λήθη

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Τριάντα οχτώ χρόνια μετά την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Ελλάδα και την καταβολή του πιο ακριβού τιμήματος, που ήταν η καταστροφή της Κύπρου, βρισκόμαστε μπροστά στο επόμενο καταστροφικό δίδυμο: Αυτό της κρίσης και της λήθης.

Στην Ελλάδα, η επέτειος καταργήθηκε – κατά τη γνώμη μου όχι λόγω της οικονομικής κρίσης, αλλά επειδή, αν και καταβλήθηκαν αρκετές προσπάθειες και επιχειρήθηκαν διάφοροι πειραματισμοί, δεν στάθηκε δυνατόν να βρεθεί ένας αξιοπρεπής τρόπος για να τιμάται η επέτειος.

Περιορίστηκε σε μια δεξίωση στους κήπους του Προεδρικού, φορτώθηκε με ένα σωρό μπιχλιμπίδια και άθλια ψιμύθια και μετά άρχισαν οι προσθαφαιρέσεις: Έξω οι κοσμικοί, μέσα οι αντιστασιακοί. Έξω οι σολομοί, μέσα οι πορτοκαλάδες. Όχι βράδυ, αλλά πρωί.

Στη Φλώρινα ο Αρχιεπίσκοπος για τα 100 χρόνια απελευθέρωσης της

Στη Φλώρινα θα βρίσκεται από τις 26 ως τις 30 Ιουλίου ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, με αφορμή την έναρξη των εκδηλώσεων για τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της πόλης.

Όπως ανακοινώθηκε, την Παρασκευή 27η Ιουλίου, ημέρα εορτασμού του πολιούχου της Φλώρινας Αγίου Παντελεήμονα, στις 9:00 το βράδυ, θα πραγματοποιηθεί στον ποταμό Σακουλέβα, μπροστά από το Μητροπολιτικό Ναό, μεγάλη εκδήλωση, στην οποία θα συμμετέχουν περισσότεροι από εκατό ερασιτέχνες ηθοποιοί.

Θέμα της θα είναι η ιστορία της Φλώρινας από την τουρκοκρατία έως τη μεταπολίτευση.