Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2014

ΚΑΣ: Αποφάσισε έργα προστασίας της Αρχαίας Ολυμπίας

Εργα αντιστήριξης για την προστασία του αρχαιολογικού χώρου της Ολυμπίας αναμένεται να ξεκινήσουν το προσεχές διάστημα, όπως αποφάσισε το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο.

Πρόκειται για προληπτικά έργα αντιστήριξης των πρανών τόσο του αναλήμματος των Θησαυρών του Κρονίου λόφου όσο και του Ιερού της Δήμητρας Χαμύνης, μνημεία τα οποία κινδυνεύουν λόγω των κλιματικών και γεωλογικών φαινομένων που αναπτύσσονται στην περιοχή.

«Τα φυσικά φαινόμενα που συνέβησαν πρόσφατα σε γειτονικές περιοχές της Μεσσηνίας, όπου σημειώθηκαν κατολισθήσεις και άνοιξε η γη, δεν αφήνουν περιθώρια. Πρέπει να επέμβουμε με δυναμικά μέτρα ώστε να μην χρειαστεί στο μέλλον να αντιμετωπίσουμε το ίδιο πρόβλημα και στην Ολυμπία.

Θεσσαλονίκη: Στους δρόμους τα τρακτέρ - Κατευθύνονται προς τα πράσινα φανάρια

Στους δρόμους βγήκαν σήμερα τα τρακτέρ στη Θεσσαλονίκη στα πλαίσια των κινητοποιήσεων των αγροτών.

Αυτή την ώρα πάνω από 50 αγρότες με τα τρακτέρ τους ξεκίνησαν από την Επανομή, θα ενσωματωθούν με τα τρακτέρ των αγροτών από τον Τρίλοφο και όλοι μαζί θα κατευθυνθούν προς τα "πράσινα φανάρια" στην Λεωφόρο Γεωργικής σχολής.

Μετά το κλείσιμο του δρόμου από τους αγρότες στα Βασιλικά,

Γενική Συνέλευση και εκλογές στον Εμπορικό Σύλλογο Νέων Μουδανιών

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα: Γενική Συνέλευση και Εκλογές στον Εμπορικό Σύλλογο

Σε Γενική Συνέλευση και Εκλογές προχωράει την Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου στις 5 μ.μ. έως τις 9 μ.μ. στο κλειστό θέατρο των Ν. Μουδανιών, ο Σύλλογος Εμπόρων και Επαγγελματιών Ν. Μουδανιών "Η Ένωση".

ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ

1) Εκλογή Εφορευτικής Επιτροπής για την διεξαγωγή των αρχαιρεσιών
2) Λογοδοσία Διοικητικού Συμβουλίου
3) Εκλογή Διοικητικού Συμβουλίου

Στην Αθήνα σφάζονται "γαλάζια" παλικάρια

Μετά την περιφέρεια Κ. Μακεδονίας, και στο δήμο Αθηναίων θα υπάρξουν δύο "γαλάζιες" υποψηφιότητες: Μία επίσημη και μία "αντάρτικη". Η Συγγρού κατέληξε στο όνομα του Άρη Σπηλιωτόπουλου, και όταν κυκλοφόρησε η πληροφορία, ο Νικήτας Κακλαμάνης έσπευσε να ανακοινώσει την υποψηφιότητα του.

Στο στρατόπεδο της ΝΔ κλείδωσε το απόγευμα η υποψηφιότητα Σπηλιωτόπουλου και ανακοινώθηκε άμεσα. Σημειώνεται ότι ο πρώην υπουργός είχε αυτοπροταθεί -εμμέσως πλην σαφώς- πολλές φορές, χωρίς να υπάρξει δημόσια ανταπόκριση.

Η ΝΔ αναζητούσε πρόσωπο για να δώσει το χρίσμα, και όπως φαίνεται -αφού εξετάστηκαν οι περιπτώσεις Δένδια, Κεφαλογιάννη και Βορίδη- κατέληξε στον κ. Σπηλιωτόπουλο. Πριν αλεκτορα φωνησαι τρις, ο κ. Κακλαμάνης προχώρησε σε επίσημη ανακοίνωση, αναφερόμενος σε "ανεξάρτητη αυτοδιοικητική παράταξη".