Τρίτη 23 Ιουνίου 2009

Ο Α. Τσίπρας στον Πολύγυρο την Κυριακή



Αντιγράφουμε από τον Χολομώντα

Δουλειές με φούντες στον ΣΥΡΙΖΑ μετά την παραμονή και μη παραίτηση του Αλέκου Αλαβάνου. Ο διάλογος παίρνει φωτιά και οι εξελίξεις τρέχουν. Σ΄αυτό το πνεύμα προφανώς καταφθάνει και ο Αλέξης Τσίπρας στον Πολύγυρο την Κυριακή. Οπως μάθαμε έχει προγραμματιστεί ευρεία σύσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής, στις 7,30 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο Χαλκιδικής.

Σοβαρά ε; Και είχαμε μια φαγούρα...

Πανελλήνιο Μακεδονικό Μέτωπο: Να παραιτηθεί η Μπακογιάννη

Οι αλλεπάλληλοι απαράδεκτοι χειρισμοί του θέματος των Σκοπίων από την Υπουργό Εξωτερικών κ. Ντόρα Μπακογιάννη, υποτιμούν τη νοημοσύνη και ξεπερνούν τα όρια της υπομονής και του τελευταίου Έλληνα πολίτη.

Η απόφαση της για υποδοχή σκοπιανού αεροσκάφους στην Κέρκυρα, στα πλαίσια της συνόδου του ΟΑΣΕ με τα διακριτικά «Μακεδονικές Αερογραμμές» που θα μεταφέρει τον δεδηλωμένο ανθέλληνα Μιλόσοσκυ, κόντρα στην μέχρι τώρα πρακτική όλων των ελληνικών κυβερνήσεων, να μην προσγειώνονται αεροσκάφη των Σκοπίων σε ελληνικά αεροδρόμια, είναι για όλους η σταγόνα που ξεχειλίζει το ποτήρι.

Οι Παμμακεδονικές οργανώσεις του εξωτερικού, χαρακτηρίζουν την κ. Υπουργό των Εξωτερικών «απαράδεκτη και εθνικά επιζήμια, η οποία εξευτελίζει τη χώρα». Το Πανελλήνιο Μακεδονικό Μέτωπο, τόσο απέναντι στην ιστορία μας όσο και στην πολιτική μας ταυτότητα, αισθάνεται το χρέος να αξιώσει την άμεση απομάκρυνση της κ. Ντόρας Μπακογιάννη-Μητσοτάκη, από το Υπουργείο Εξωτερικών.

Ο κ. Πρωθυπουργός, είναι προσωπικά εκτεθειμένος από τους χειρισμούς της κ. Μπακογιάννη. Πρέπει να αποφασίσει τι επιτέλους θέλει, σε σχέση με την εξωτερική πολιτική της χώρας. Οι επανειλημμένες του δηλώσεις περί της μακεδονικής καταγωγής του, και η ιστορία του θείου του, Κωνσταντίνου Καραμανλή, τον κάνουν διπλά έκθετο απέναντι στον ελληνικό λαό. Ας βάλει επιτέλους φρένο, στον κατήφορο της κ. Μπακογιάννη, ζητώντας την παραίτησή της εδώ και τώρα.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πυρκαγιά στη Σιθωνία Χαλκιδικής



Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά, που εκδηλώθηκε σήμερα, στις 15.30, στην ακτή της Καλογριάς, που βρίσκεται στο δεύτερο "πόδι" της Χαλκιδικής, στη Σιθωνία.

Η φωτιά καίει δασική έκταση αλλά δεν κινδυνεύουν κατοικημένες περιοχές.

Στις προσπάθειες για την κατάσβεσή της συμμετέχουν 25 πυροσβέστες με 10 οχήματα, ενώ από αέρος συνδράμουν τέσσερα πυροσβεστικά αεροσκάφη.

Πηγή: Έθνος

Πορεία προς τη Βουλή για το «λουκέτο» σε Ελεύθερο Τύπο και City



Ολοκληρώθηκε η απεργία των εργαζομένων στα ΜΜΕ

Πορεία προς τη Βουλή πραγματοποίησαν, λίγο μετά το μεσημέρι, οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, εκφράζοντας τη διαμαρτυρία τους για το «λουκέτο» στην εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος» και το ραδιοφωνικό σταθμό «City 99,5». Αντιπροσωπεία των Συνεργαζομένων Ενώσεων Τύπου επέδωσε ψήφισμα για τις δυσμενείς αλλαγές στο χώρο της ενημέρωσης.

Οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ πραγματοποίησαν 24ωρη απεργία, από τις 5 μ.μ. της Δευτέρας έως τις 5 μ.μ. σήμερα, αντιδρώντας στην αιφνίδια απόφαση της ιδιοκτησίας των δύο μέσων, η οποία αφήνει περίπου 450 εργαζόμενους χωρίς δουλειά.

Αυτή την ώρα οι εργαζόμενοι του Ελεύθερου Τύπου και του City 99,5 συνεδριάζουν στα γραφεία των δύο μέσων για να αποφασίσουν τη μορφή των κινητοποιήσεών τους.

Το ψήφισμα των Συνεργαζομένων Ενώσεων Τύπου αναφέρει τα εξής:

"Δραματικές είναι, κατά τα τελευταία χρόνια, αλλαγές στον χώρο της ενημέρωσης, σε συνδυασμό με την επιμονή της εργοδοτικής πλευράς να αρνείται πεισματικά την ικανοποίηση θεσμικών αιτημάτων των δημοσιογράφων και όλων των εργαζομένων στον Τύπο και στα ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης.

Η γιγάντωση των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον χώρο των ΜΜΕ, η ταυτόχρονη εξάπλωσή τους σε άλλους επιχειρηματικούς τομείς, η μετατροπή των εφημερίδων σε SUPER MARKET, η υπερσυγκέντρωση των ΜΜΕ στα χέρια ολίγων, η είσοδος των επιχειρήσεων Τύπου στο Χρηματιστήριο, η απόφαση των εργοδοτών να μην επενδύουν τα έσοδα από το Χρηματιστήριο με σκοπό την ποιοτική βελτίωση των επιχειρήσεών τους, η μετατροπή των μέσων ενημέρωσης σε επιχειρηματικά «εργαλεία», αποτελούν ορισμένα από τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν τα ΜΜΕ. Στοιχεία, τα οποία ήταν μοιραίο να οδηγήσουν σε κρίση. Κρίση ποιοτική, κρίση ανταγωνιστική, κρίση οικονομική που δημιουργήθηκε όμως από επιχειρησιακές επιλογές και όχι από αντικειμενικούς λόγους. Μέσα σε αυτό το ασταθές και ασφυκτικό περιβάλλον, η δημοσιογραφική εργασία, ενώ αποτελεί την πρώτη ύλη χωρίς την οποία είναι αδύνατη η λειτουργία των επιχειρήσεων Τύπου, υποτιμάται συνεχώς και καθίσταται ολοένα δυσκολότερη και πιο επισφαλής.

Το τελευταίο χρονικό διάστημα, έχουμε γίνει μάρτυρες ενός pogrom απολύσεων, άρνησης πλήρους συμμόρφωσης στις ΣΣΕ και τις Ιδιωτικές Συμφωνίες, ελαστικοποίησης των εργασιακών σχέσεων, επέκτασης του τρόπου αμοιβής με Δελτία Παροχής Υπηρεσιών, αδιαφανείς μεταβιβάσεις επιχειρήσεων ΜΜΕ, εφαρμογής σε ευρεία κλίμακα προγραμμάτων αναγκαστικών «οικειοθελών» παραιτήσεων, και αναστολής εκδόσεων ημερησίων εφημερίδων, με αποτέλεσμα ολόκληροι κλάδοι εργαζομένων στα ΜΜΕ (δημοσιογράφοι, διοικητικοί, τεχνικοί) να βρίσκονται σε ένα μόνιμο καθεστώς ανασφάλειας, εργασιακής ομηρίας με άμεσες συνέπειες στην ποιότητα της ενημέρωσης.

Η αιφνιδιαστική απόφαση της οικογένειας Θόδωρου και Γιάννας Αγγελοπούλου, ιδιοκτητών των εφημερίδων Ελεύθερος Τύπος και Τύπος της Κυριακής, του ραδιοσταθμού «CITY 99,5» και του ειδησεογραφικού site του Ομίλου, να πετάξουν στο δρόμο 450 συναδέλφους μας, κλείνοντας τα συγκεκριμένα ΜΜΕ, αποδεικνύει ότι το ντόμινο της κρίσης στα ΜΜΕ ξεσπά στις πλάτες των εργαζομένων και αποτελεί πρόκληση και «αιτία πολέμου» για όλους τους εργαζόμενους στην ενημέρωση, ολόκληρο τον κόσμο της εργασίας.

Οι εργαζόμενοι στον χώρο των ΜΜΕ δημοσιογράφοι, τεχνικοί, διοικητικοί υπάλληλοι, τυπογράφοι, εφημεριδοπώλες είναι αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν να γίνουν τα εξιλαστήρια θύματα στο βωμό των κερδοσκοπικών παιχνιδιών και άσκησης εξουσίας της ιδιοκτησίας των ΜΜΕ . Γι’ αυτό ζητούν:

* • Να σταματήσουν τώρα οι απολύσεις και να ανακληθούν όσες έγιναν
* • Να εξασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας όλων των εργαζομένων
* • Να κατοχυρωθούν οι συνθήκες εργασίας και αποδοχές που θα διασφαλίζουν την προσωπική μας αξιοπρέπεια
* • Να υπάρχει απόλυτη διαφάνεια του ιδιοκτησιακού καθεστώτος των ΜΜΕ
* • Να μην κλείσουν ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ, ο ΤΥΠΟΣ της ΚΥΡΙΑΚΗΣ, ο ραδιοφωνικός σταθμός CITY 99,5 και το portal e-tipos.gr
* • Να αναλάβουν οι εργοδοτικές οργανώσεις και η Κυβέρνηση τις ευθύνες τους."

Πηγή: Ελευθεροτυπία

Φωτιά στη Χαλκδική

Φωτιά έχει ξεσπάσει στην ακτή Καλογριάς στη Χαλκδική, λίγο μετά τη Νικήτη στο δρόμο για Ν.Μαρμαρά. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, η φωτιά προκλήθηκε από κεραυνό και καίει δασική έκταση με χαμηλή βλάστηση.

newsblog

Πηγή: taxalia

Εργάζεται σκληρά για τη Νέα Δημοκρατία ο αδελφός του Κυβερνητικού Εκπροσώπου...


Δίδυμοι είναι αυτοί οι αδελφοί Αντώναροι;


Θαυμαστής του Σάκη Ρουβά... Ρουβίτσος.



Είναι από τα "καλά μυαλά" της Νέας Δημοκρατίας αυτός ο Αντώναρος ο Μάνος.

Μαζί με την Πιπιλή είχαν και μια εκπομπή ...του πεταματού αν θυμάστε. Ήταν ο αρχισυντάκτης της εκπομπής αυτής.

Αν δεν κάνουμε λάθος, διορίστηκε στην ΕΡΤ το 2006 και αμοίβεται με 4000€ περίπου το μήνα.

Εσύ κορόιδο ΟΝΝΕΔίτη πόσα χρόνια περιμένεις διορισμό με πρώτο μισθό τα 600-700€;


Η Λιάνα και η Γιάννα...


κλικ στην εικόνα για μεγέθυνση

Το παραπάνω το βρήκαμε στο blog: Σατιρίζοντας την Επικαιρότητα

Όπου γάμος και χαρά η Βασίλω πρώτη...


κλικ στην φωτογραφία για μεγέθυνση

Α ρε κακούργα Γιάννα... ζημιά που έχεις κάνει στους πολιτικάντηδες με το κλείσιμο του Ελεύθερου Τύπου και την απεργία που ακολούθησε...

Πήγεν ο Πανίκας σον γάμον του Αδωνίκα...

Νύφη η ωραία Ευγενία, καταφθάνει...



Κρίμα, με την απεργία χάσαμε πολλές λεπτομέρειες.

Θα επανέλθουμε αν ανακαλύψουμε τίποτα άλλο.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης γαμπρός.

Και 5η αρκούδα νεκρή στην Εγνατία. (βίντεο)



Άλλη μία αρκούδα, η πέμπτη κατά σειρά, βάρους περίπου 160 κιλών, έπεσε νεκρή από διερχόμενο αυτοκίνητο στην Εγνατία Οδό.

Αφού πρώτα κατέστρεψε τον περιμετρικό φράχτη και πέρασε στο οδόστρωμα, σε ένα από τα πιο απροσπέλαστα σημεία, σε μικρή απόσταση από ένα διπλό τούνελ, λίγα χιλιόμετρα από την Παναγιά.

Η αρκούδα διέσχισε αρχικά τη μια πλευρά του δρόμου, αλλά όταν βρέθηκε στην άλλη, παρασύρθηκε από ένα ΙΧ αυτοκίνητο που οδηγούσε ένα Βούλγαρος οδηγός, ο οποίος κινούνταν με μεγάλη ταχύτητα.

Το άτυχο ζώο, αν και τραυματισμένο σοβαρά, προσπάθησε να συρθεί μέχρι τη νησίδα για να προστατευτεί, λειτουργώντας το ένστικτο της αυτοσυντήρησης.

Το αυτοκίνητο του Βούλγαρου έπαθε ζημιές στο μπροστινό μέρος.

Μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα υπήρξε κινητοποίηση των συνεργείων της Εγνατίας Οδού και της Τροχαίας που διέκοψαν την κυκλοφορία, ενώ έφτασαν επιτόπου οι συνεργάτες της "Καλλιστώ".

Ήταν η τρίτη αρκούδα που χάνεται με αυτό τον τρόπο τις τελευταίες εβδομάδες και όπως επισήμαναν τα μέλη της οργάνωσης, παρά το γεγονός ότι ο δρόμος θεωρείται "κλειστός" και ασφαλής, συχνά γίνονται τέτοια δυστυχήματα κυρίως επειδή τα αγρίμια δεν βρίσκουν τροφή πάνω στα βουνά και κατεβαίνουν χαμηλά για να αναζητήσουν.

Η "Καλλιστώ" θα υποβάλλει αίτημα στους υπεύθυνους της Εγνατίας Οδού να διακόψουν την κυκλοφορία στο συγκεκριμένο τμήμα του δρόμου, ώσπου να τοποθετηθούν κατάλληλες περιφράξεις που να εμποδίζουν την διέλευση των αρκούδων.

Οπως διαπιστώθηκε, είχε σπασμένο το μπροστινό πόδι και έφερε τραύματα -ίσως κατάγματα- στα πλευρά και στη λεκάνη.

Αργότερα όμως, όπως προαναφέραμε, εξέπνευσε από εσωτερική αιμορραγία.



Πηγή: gianniotis.gr

Το πρωτοσέλιδο των εργαζομένων στον Ελεύθερο Τύπο σήμερα


κλικ στο πρωτοσέλιδο για μεγέθυνση

Οι εργαζόμενοι στον Ελεύθερο Τύπο, έφτιαξαν blog όπου λένε τις απόψεις τους, μπείτε να διαβάσετε: http://ergazomenoieleftherostipos.blogspot.com/

Οι ευχές του Βαρθολομαίου στον Άδωνι Γεωργιάδη και στην Ευγενία Μανωλίδου



Με αυτά ασχολείται ο Βαρθολομαίος;

Δεν έχει σοβαρότερα προβλήματα να ασχοληθεί;

Δεν το γνωρίζει, μορφωμένος άνθρωπος, ότι όταν μια γυναίκα χωρίσει από τον άνδρα της κρατάει το πατρικό της και όχι το επώνυμο του πρώην συζύγου της;

Τέλος πάντων, ας μην γινόμαστε κακοί και ας δώσουμε κι εμείς τις ευχές μας...

Να ζήσετε, να ευτυχίσετε και αν θέλετε κάντε κι άλλους απογόνους.

Οι Άγγλοι, τα μάρμαρα και ο κακός μας ο καιρός



Πριν λίγα χρόνια λοιπόν, το Βρετανικό μουσείο του Λονδίνου ενοικίαζε μέχρι και πενήντα φορές το χρόνο σε "φιλότεχνους" λεφτάδες την αίθουσα των Μαρμάρων του Παρθενώνα, για επίσημα δείπνα, προς 35 χιλιάδες βρετανικές λίρες τη βραδιά. Στα εν λόγω δείπνα, τους καλεσμένους σέρβιραν γκαρσόνια με αρχαία ελληνικά και αιγυπτιακά κοστούμια υπό τον ήχο της άρπας. Σύμφωνα με τους εκπροσώπους του μουσείου, οι ενοικιάσεις αυτές γίνονταν λόγω κατηραμένης φτώχιας, γιατί τα έξοδα ήταν πολλά. Τι μου λέτε ρε σεις...;

Επιπροσθέτως οι ...ενοικιαστές, πλήρωναν μια εγγύηση δύο εκατομμυρίων λιρών, για την περίπτωση που κάποιοι εκ των καλεσμένων, φτάνοντας στο τσακίρ κέφι που λέμε, πιθανόν να εκσφενδόνιζαν κανένα μπουκάλι καμπανίτη οίνου πάνω στα ταλαίπωρα αγάλματα.
Δεν απαιτεί και μεγάλη προσπάθεια, για να φανταστεί κανείς κάποιο απ' αυτά τα δείπνα. Ψαγμένοι, τάχα μου, λεφτάδες, φλεγματικοί λόρδοι, γκαρσόνια με μανδύες και δερμάτινες σαγιονάρες να πηγαινοέρχονται σερβίροντας φασιανούς, αγριογούρουνα, σαμπάνιες και χαβιάρια, μια γεροντοκόρη να χαϊδεύει τις χορδές της άρπας και να οραματίζεται μεσογειακούς εραστές...

Α ρε κατσικοκλέφτη λόρδε Έλγιν, που πήγες και ξήλωσες τον μισό Παρθενώνα, για να τον πάρεις στον πολιτισμό! Ακόμη κι εσύ δεν θα είχε φανταστεί τέτοια μεγαλεία... Α ρε κλεφταρά Έλγιν, εσύ που τόσο υποτιμούσες τους βάρβαρους φουστανελάδες με τα γουρουνοτσάρουχα, που δεν σέβονταν τα μάρμαρα. Εκείνοι τουλάχιστον σκόπευαν να χαθούν μαζί τους. Έτσι όπως έγραφε σε επιστολή του στον Γκούρα ο Μακρυγιάννης κατά την πολιορκία της Ακρόπολης από τον Κιουταχή το 1827: "Κι όταν έρθουν οι Τούρκοι και δεν μπορούμεν να ανθέξωμεν βάνομεν φωτιά και τον Σερπετζέ (το παρατείχισμα από το θέατρο του Διονύσου ως το θέατρο του Ηρώδου), στέλνομεν εις τον αγέρα και τους Τούρκους που θα 'ναι εκεί. Και μ' αυτόν τον τρόπον πηγαίνομεν πολεμώντας ως μέσα εις τον ναόν (Παρθενώνα) και εκεί κάνομεν γενικόν λαγούμι και πάμε στον αέρα κι εμείς και οι Τούρκοι και ο ναός".

Δεν απαιτεί και μεγάλη προσπάθεια η λογική, για να καταλήξει πως με την ανέγερση, έστω και αργοπορημένα, του νέου μουσείου της Ακρόπολης, οι δικαιολογίες των Άγγλων για τη μη επιστροφή των κλαπέντων Μαρμάρων του Παρθενώνα, στερούνται οποιασδήποτε σοβαρότητας. Δεν μιλάμε για κάποια αγάλματα ή αγγεία, που βρέθηκαν άλλο εδώ και άλλο εκεί και μεταφέρθηκαν στα μουσεία του εξωτερικού. Μιλάμε για μέρος ενός μοναδικού μνημείου της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς που αποσπάστηκε και μάλιστα βάρβαρα, διασώθηκε έστω, σε καιρούς χαλεπούς για την Ελλάδα. Καιρός λοιπόν να επιστραφούν και να πάρουν τη θέση των γύψινων ομοιωμάτων.

Φανταστείτε σε κάποια δύσκολη στιγμή της Ιστορίας της Βρετανίας να πήγαιναν οι Γάλλοι στο Στόουνχετζ και να σήκωναν κάνα δύο από τους τεράστιους οριζόντιους μονόλιθους και να τους έστηναν στο Λούβρο και μάλιστα κάθε τόσο να τους ενοικίαζαν σε κάποιους Παριζιάνους καλοφαγάδες που θα τους χρησιμοποιούσαν σαν χασαποτράπεζα.

Με την ίδια λογική θα μπορούσαν να πάρουν και το Μπιγκ Μπεν, αφήνοντας στη θέση του τέσσερις ολοστρόγγυλες τρύπες, μία σε κάθε πλευρά του πύργου. Αυτό θα το κρεμούσαν κάτω από τον Πύργο του Άιφελ. Κάτι σαν αχαμνά, που λέμε. Από την άλλη, ο δήμαρχος του Λονδίνου, για να γεμίσει τις τρύπες, θα τοποθετούσε ένα ρολόι-μαϊμού, με κούκο, made in Taiwan. Διότι όπως έλεγε και ο εκπρόσωπος του Βρετανικού Μουσείου προχθές, τα πολιτιστικά μνημεία είναι παγκόσμια και όταν δεν είναι μαζεμένα σε ένα μέρος προβάλλονται καλύτερα...

Πηγή: Πολίτης