Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2012

Το "Άξιον Εστί" στην Αρναία - Φωτο


Με τη δέουσα λαμπρότητα υποδέχτηκε η Αρναία την Ιερή Εικόνα της Παναγίας «Άηιον Εστί» το απόγευμα της Κυριακής. Κλήρος και λαός συνέρευσε στην πλατεία της Αρναίας για την υποδοχή της εικόνας, η οποία μεταφέρθηκε με πομπή στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Στεφάνου.

Ο Αντώνης Ρουπακιώτης αποφάσισε να υπογράψει τελικά τα νέα μέτρα

ΕΛΗΞΕ ΤΟ «ΘΡΙΛΕΡ» ΕΠΕΙΤΑ ΑΠΟ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΦΩΤΗ ΚΟΥΒΕΛΗ

 Η παρέμβαση του προέδρου της ΔΗΜΑΡ, Φώτη Κουβέλη χρειάστηκε προκειμένου να δοθεί τελικά λύση στην κυβερνητική «εμπλοκή» που είχε δημιουργηθεί από το πρωί με τον υπουργό Δικαιοσύνης, Αντώνη Ρουπακιώτη, ο οποίος είχε διαμηνύσει στο Μαξίμου πως δεν προτίθεται να υπογράψει το νέο πακέτο μέτρων, που κατατίθεται σήμερα στη Βουλή.

Το νέο επώδυνο πακέτο μέτρων περικοπών που κατατίθεται με βάση τον προγραμματισμό το απόγευμα στη Βουλή έπρεπε πρώτα να σταλεί σε κάθε υπουργείο χωριστά ώστε να λάβει την υπογραφή των αρμόδιων υπουργών.

Ωστόσο, ο υπουργός Δικαιοσύνης, ο οποίος και στο παρελθόν είχε εκφράσει ανοικτά τη διαφωνία του με ορισμένα από τα μέτρα που συνοδεύουν το νέο πακέτο δήλωνε πως δεν θα βάλει την υπογραφή του,

Πρωτόγνωρη κατάσταση με Ρουπακιώτη που δεν υπογράφει τα μέτρα

Μια ιδιόμορφη κατάσταση, πρωτόγνωρη για τα ελληνικά πολιτικά δεδομένα με την κατάθεση του πολυνομοσχεδίου στη Βουλή, εξελίσσεται τις τελευταίες ώρες καθώς ο υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης δεν υπογράφει τις δράσεις που αφορούν το υπουργείο που περιλαμβάνονται στο πολυνομοσχέδιο.

Ήδη γίνονται προσπάθειες να γεφυρωθεί το χάσμα από τον Φ. Κουβέλη και το Μαξίμου τηρεί στάση αναμονής.

Σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα της Βουλής, Αθανάσιο Παπαϊωάννου, είναι η πρώτη φορά στα χρονικά του σύγχρονου ελληνικού κράτους συμβαίνει κάτι ανάλογο. Όπως ανέφερε o κ. Παπαθανασίου, σύμφωνα με το καταστατικό της Βουλής χρειάζεται να υπογράψουν όλοι οι συναρμόδιοι υπουργοί για να μπορέσουν τα μέτρα να πάνε προς ψήφιση στην Ολόμέλεια.

FAZ: Ο Σαμαράς οδεύει προς το πολιτικό του τέλος;

Η εφημερίδα Tagesspiegel κάνει λόγο για μια «μοιραία εβδομάδα» στην Ελλάδα...

Εκτενές άρθρο για όλες τις τελευταίες εξελίξεις στην Ελλάδα φιλοξενεί η γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung που παρατηρεί:

«Στην πραγματικότητα πληθαίνουν οι ενδείξεις ότι και ο τέταρτος από τον Οκτώβριο του 2009 Έλληνας πρωθυπουργός ενδέχεται να οδεύει προς το πολιτικό του τέλος. Εάν δεν αλλάξει κάτι την τελευταία στιγμή, τότε τουλάχιστον η ΔΗΜΑΡ αναμένεται να καταψηφίσει ή να απόσχει. Αυτό από μόνο του δε θέτει σε κίνδυνο την κυβερνητική πλειοψηφία, ωστόσο και εντός του ΠΑΣΟΚ εντείνεται η δυσαρέσκεια».

Σχετικό άρθρο στην εφημερίδα Tagesspiegel θέτει το ερώτημα:

Μουσεία - πινακοθήκες - εκθεσιακοί χώροι

    • Ακρόπολης (Μακρυγιάννη 2-4, τηλ. 210 9241.043). Αριστουργήματα της αρχαϊκής και κλασικής εποχής από τα μνημεία του Ιερού Βράχου της αθηναϊκής Ακρόπολης. Ωράριο: 08.00-20.00 καθημερινά. Είσοδος: 5 ευρώ.

    •     Αρχαίας Αγοράς (Αδριανού 24, Πλάκα, τηλ. 210 3210.185). Μόνιμη έκθεση για  τον ιδιωτικό και δημόσιο βίο των αρχαίων Αθηναίων και κυρίως για τις λειτουργίες του αθηναϊκού δημοκρατικού πολιτεύματος. Ωράριο: Δευτ. 11.00-19.00. Τρ.-Κυρ. 08.00-19.00. Είσοδος: 4 ευρώ, μειωμένο 2 ευρώ.

    •     Αρχαιολογικό Δελφών (τηλ. 22650 82312). Η ιστορία του δελφικού ιερού και του φημισμένου μαντείου του αρχαίου ελληνικού κόσμου. Ωράριο: καθημερινά 08.30-15.00. Είσοδος: 6 ευρώ, μειωμένο 3 ευρώ.