Πέμπτη 10 Μαΐου 2012

Καρατζαφέρης ... εναντίον όλων (Video)

Δημοσκόπηση: Πρώτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ, δεύτερο η Νέα Δημοκρατία

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Marc για τον ALPHA, στην εκτίμηση ψήφου σε περίπτωση επαναληπτικών εκλογών, πρώτο κόμμα αναδεικνύεται ο ΣΥΡΙΖΑ με 27,7%, έντεκα μονάδες παραπάνω από το ποσοστό που συγκέντρωσε στις εκλογές της 6ης Μαίου.

Αύξηση εμφανίζει, στην εκτίμηση ψήφου, και η ΝΔ με ποσοστό 20,3%, ενώ το ΠΑΣΟΚ παρουσιάζει πτώση μισής μονάδας, συγκεντρώνοντας μόλις 12,6%.

Αρνητικός ο Π. Καμμένος στην πρόταση του Φώτη Κουβέλη

Αρνητικός ο Π. Καμμένος στην πρόταση του Φώτη Κουβέλη για τη συγκρότηση οικουμενικής κυβέρνησης, με ορίζοντα διετίας και στόχο την παραμονή της χώρας στο ευρώ. Ο εκπρόσωπος τύπου των Ανεξάρτητων Ελλήνων Τέρενς Κουίκ, μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο, είπε ότι ισχύουν όσα είχε πει στην πρόσφατη ομιλία του ο πρόεδρος του Κινήματος Πάνος Καμμένο στην ΚΟ.

Ο Π. Καμμένος είχε τονίσει πως θα πρέπει να γίνει κυβέρνηση εθνικού σκοπού «και αν τα κόμματα που στήριξαν το μνημόνιο αποφασίσουν να αναγνωρίσουν το λάθος τους, και αποσύρουν τις δεσμευτικές υπογραφές τους, τότε μπορούμε να συμμετέχουμε σε μια οικουμενική κυβέρνηση κατάργησης του Μνημονίου, των δανειακών συμβάσεων, και άμεσης ανακήρυξης της ΑΟΖ, και βεβαίως τιμωρίας γι΄αυτούς που ενέπλεξαν τη χώρα σε αυτή την περιπέτεια».

Δελτίο Τύπου της Χρυσής Αυγής για την παύση της ιστοσελίδας της

«Εντείνεται ο βρώμικος πόλεμος εις βάρος των Ελλήνων Εθνικιστών, που με τη στήριξη μισού εκατομμυρίου Ελλήνων, αποτελούν τον απόλυτο κίνδυνο για το διεφθαρμένο σύστημα εξουσίας. Μετά τη μαζική επίθεση λάσπης εις βάρος της Χρυσής Αυγής, οι διεθνείς παράγοντες που κρύβονται πίσω από αυτό το κύμα των επικοινωνιακών επιθέσεων, προέβησαν σε μία ακόμη βρώμικη και παράνομη ενέργεια εις βάρος μας. Απενεργοποίησαν - εντελώς παράτυπα και αντιδημοκρατικά - την ιστοσελίδα μας, που ενημέρωνε καθημερινά ένα εκατομμύριο Έλληνες πολίτες. Η ιστοσελίδα της Χρυσής Αυγής είναι το μοναδικό ελεύθερο βήμα του κόμματος, το μοναδικό μέσο επικοινωνίας μας με τον λαό.

Χτυπώντας την Χρυσή Αυγή νομίζουν πως θα ελέγξουν το κύμα της οργής των Ελλήνων ενάντια στην ξενοκρατία.

Προς σχηματισμό Οικουμενικής κυβέρνησης με Κουβέλη ;


Οικουμενική με 3 κόμματα δεν μπορεί να γίνει, απλά πράγματα...

«Συγκρότηση οικουμενικής κυβέρνησης με πολιτικά φερέγγυα πρόσωπα που θα σέβεται το μήνυμα της λαϊκής ετυμηγορίας με συγκεκριμένο πρόγραμμα καιορίζοντα μέχρι ευρωεκλογες του 2014», τόνισε ο Φώτης Κουβέλης αμέσως μετά τη συνάντησή του με τον Ευάγγελο Βενιζέλο ο οποίος παρέλαβε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας την τρίτη και τελευταία διερευνητική εντολή για το σχηματισμό κυβέρνησης. Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, σε δηλώσεις του ανέφερε ότι «διεκδικούμε μόνο την ικανοποίηση της εξόδου από την κρίση».

Την Παρασκευή στις 10 το πρωί ο κ. Βενιζέλος θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά.

Νωρίτερα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, Νέα Δημοκρατία, ΠΑΣΟΚ αλλά και ένα σημαντικό τμήμα εντός ΔΗΜΑΡ καθώς και κορυφαίοι επιχειρηματικοί κύκλοι, "πιέζουν" ασφυκτικά τις τελευταίες ώρες τον Φώτη Κουβέλη να αναλάβει το "τεράστιο φορτίο" προς την κατεύθυνση σχηματισμού μιας τεχνοκρατικής κυβέρνησης με επικεφαλή τον ίδιο.

Α.Γκλέτσος για Χρυσαυγίτες: «Με ενοχλούν οι φάτσες τους».(video)

«Δεν μας χρειάζονται επαναληπτικές εκλογές» δηλώνει ο Απόστολος Γκλέτσος σχολιάζοντας την μετεκλογική κατάσταση της χώρας. «Να συμφωνήσουν τώρα με αυταπάρνηση και αφήνοντας στην άκρη το κομματικό συμφέρον». Ο δήμαρχος Στυλίδας σχολιάζει και την είσοδο στην βουλή του συνονόματου ξαδερφού του με την Χρυσή Αυγή. «Του είπα προεκλογικά να αποκυρήξει τον ναζισμό.

Μετά τις εκλογές δεν μιλήσαμε.Με ενοχλεί ο ναζισμός...με ενοχλούν οι φάτσες τους..το πραγματικό ποσοστό της χρυσής Αυγής είναι 0,2%...είναι κάτι κακό η Χρυσή Αυγή...λέει ανάμεσα σε άλλα ο δήμαρχος Στυλίδας.

Η γέννηση του «νέου ΠΑΣΟΚ»

Μετάλλαξη μέσω ΣΥΡΙΖΑ

γράφει η Σοφία Βούλτεψη

Στα πρόθυρα της απόλυτης καταστροφής βρίσκεται η χώρα με την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης να έχει εξελιχθεί σε ένα κουρελόχαρτο.

Ο Αλέξης Τσίπρας, αφού την περιέφερε επί δύο ημέρες, χρησιμοποιώντας τη για καθαρά μικροκομματικά οφέλη - αν και γνώριζε πως οι αριθμοί δεν τον βοηθούσαν - την κατέθεσε και από σήμερα βρίσκεται στα χέρια του Ευάγγελου Βενιζέλου.

Στο μεταξύ, η τρόικα έχει αναβάλει την επιστροφή της στην Αθήνα έως ότου «ολοκληρωθούν οι δημοκρατικές εξελίξεις», τα μηνύματα από τους δανειστές είναι σαφή – ο Γερμανός υπουργός των Εξωτερικών Βεστερβέλε δήλωσε χθες πως οι Έλληνες έχουν να επιλέξουν ανάμεσα στις μεταρρυθμίσεις και την έξοδο από το ευρώ (όπως άλλωστε και ο Μπαρόζο προχθές) – και στις 15 Μαΐου λήγει ομόλογο 435 εκ ευρώ,

Χάκαραν το site της Χρυσής Αυγής


Άγνωστοι χάκαραν πριν από λίγο το site της Χρυσής Αυγής. Όπως αναφέρεται στη σελίδα «το ιστολόγιο έχει κατέβει, λόγω παράβασης των όρων χρήσης», κάτι που συμβαίνει, όταν σημειώνονται πολλές αναφορές ότι το περιεχόμενο ενός site είναι προσβλητικό, γνωστή τακτική hacking.

Μάλιστα, οι άγνωστοι που «χτύπησαν» τη σελίδα, φρόντισαν κάτω από το μήνυμα να εμφανίζονται πολλά άρθρα με τον Αλέξη Τσίπρα.

Πηγή: enikos

Και στα τρόλεϊ το «εγέρθητι» της Χρυσής Αυγής

Απίστευτες σκηνές συνέβησαν σήμερα όταν ένας ελεγκτής που δήλωσε χρυσαυγίτης διέταξε τους αλλοδαπούς να σηκωθούν όρθιοι...

Σήμερα το μεσημέρι στη γραμμή του τρόλεϊ 13 στην Ακαδημίας ένας ελεγκτής μπαίνει στο όχημα. Για καλή τους τύχη δύο νεαροί αλλοδαποί, που έχουν μπει στο τρόλεϊ χωρίς εισιτήριο δέχονται την προσφορά δύο κυριών που τους δίνουν από τα δικά τους. Αλλά, φεύ, το ακυρωτικό μηχάνημα έχει ήδη κλείσει με την εμφάνιση του ελεγκτή, με αποτέλεσμα και άλλοι επιβάτες - αλλοεθνείς και ημεδαποί - οι οποίοι κρατούσαν τα μαγικά χαρτάκια στα χέρια να μην προλάβουν να τα «χτυπήσουν» για να αποφύγουν το τσουχτερό πρόστιμο των 75 ευρώ ως λαθρεπιβάτες.

Παρόλα αυτά ο ελεγκτής αδιαφορεί για τους... παράνομους Έλληνες και στρέφει σχεδόν αμέσως μετά την έναρξη του ελέγχου όλο το ενδιαφέρον του στους δύο νεαρούς από το Μπαγκλαντές, γράφει το tovima.gr.

«Νέοι δρόμοι στα τρίποντα» - Τουρνουά basket στη Γαλάτιστα


«Νέοι δρόμοι στα τρίποντα». Τουρνουά μπάσκετ 3 με 3 στη Γαλάτιστα στις 19 και 20 Μαΐου 2012 στον αύλειο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Γαλάτιστας.

Οργάνωση: Α.Ο. Γαλάτιστας

Δελτία συμμετοχής: Α.Ο. ΓΑΛΑΤΙΣΤΑΣ (πληροφορίες Ματθαίου Αθανάσιος κιν. 6974748536)

Συνδιοργάνωση:
Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης (Ε.Ο.Κ.)
Αθλητικός Όμιλος Γαλάτιστας
Δημοτική Κοινότητα Γαλάτιστας

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν αγόρια και κορίτσια γεννηθέντες από 1994 έως 2002.

Θα πραγματοποιηθεί διαγωνισμός τριπόντων και ελευθέρων βολών.

Βραβείο για την αναστήλωση του πύργου όπου μαρτύρησε ο Ρήγας Φερραίος

Συνεργάσθηκαν και έλληνες επιστήμονες ενώ συνέβαλαν και ελληνικοί πόροι

Μαρία Θερμού

Αρχιτεκτονικό γεγονός της χρονιάς ήταν για τη Σερβία η αναστήλωση του Πύργου Νεμπόισα στο Βελιγράδι όπου μαρτύρησε ο Ρήγας Φεραίος και η μετατροπή του σε εκθεσιακό χώρο, έργο για το οποίο συνεργάσθηκαν και έλληνες επιστήμονες ενώ στη υλοποίησή του συνέβαλαν και ελληνικοί πόροι.

Τη διάκριση απένειμε η Ενωση Αρχιτεκτόνων Βελιγραδίου στο Ευρωπαϊκό Κέντρο Βυζαντινών Μεταβυζαντινών Μνημείων (ΕΚΒΜΜ), το οποίο πρωτοστάτησε από ελληνικής πλευράς για το εγχείρημα και επίσης στη Δημοτική Επιχείρηση «Φρούριο Βελιγραδίου» και στους αρχιτέκτονες Ντ. Μιλίτσκοβιτς, Γ. Μίτροβιτς και Μπ. Πάβιτς. Η βράβευση μάλιστα έγινε στο πλαίσιο της Διεθνούς Εβδομάδας Αρχιτεκτονικής στο Βελιγράδι, την οποία οργανώνει η Ενωση Αρχιτεκτόνων Βελιγραδίου.

Απίστευτη δήλωση! Ψευτομουφτής Ξάνθης Αμέτ ΜΕΤΕ: Δεν μπορούσα να πω δυο λέξεις στα Τουρκικά! «İki kelime Türkçe bilmiyordum!»

Σε ομιλία του στην Κομοτηνή, στις 29 Ιανουαρίου 2012, στην αίθουσα της «Τουρκικής» Νεολαίας Κομοτηνής, παρουσία των δύο βουλευτών του ΠΑΣΟΚ Αχμέτ Χατζηοσμάν και Τσετίν Μάντατζι και πολλών άλλων, ο ψευτομουφτής Ξάνθης Αμέτ Μετέ, ομολόγησε τα …αυτονόητα. Δήλωσε, δηλαδή, ότι κατάγεται από το χωριό Ωραίον «από τα χωριά που τα ονομάζουν Πομακοχώρια». Και επειδή είναι από το Ωραίον, που το ονομάζουν Πομακοχώρι (ποιοι άραγε;) δεν μιλούσε τουρκικά!

Είπε χαρακτηριστικά: «Εγώ στην ηλικία των 10 χρονών όταν πήγα στην Τουρκία, δεν ήξερα ούτε δύο λέξεις στα τουρκικά…αλλά όταν γύρισα στο χωριό μου μιλούσα πλέον άπταιστα τα Τουρκικά». (“Ben 10 yaşımda Türkiye’ye gittiğim zaman iki kelime Türkçe bilmiyordum. Ben Yassıören’liyim. Pomak köyleri dedikleri o Yassıören köyündenim. İki kelime Türkçe bilmiyordum. Ama ben köyüme döndüğüm zaman şakır şakır Türkçe konuşuyordum”)

Ανακοίνωση του Νίκου Μιχαλολιάκου για το Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών

Tην αντίδραση του αρχηγού της Χρυσής Αυγής, προκαλεί το γεγονός πως μέχρι και σήμερα δεν έχει λάβει πρόσκληση συμμετοχής στο συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών, αν και το κόμμα του πήρε το 7% των ψήφων του ελληνικού λαού. Ο ίδιος για το συγκεκριμένο θέμα δήλωσε:

"Eίναι τόσο δημοκράτες που δεν αποκλείεται να μην καλέσουν τον εκπρόσωπο του 7% και να κάνουν πρωθυπουργό το 6%" και συνεχίζει σχολιάζοντας την στάση του Αντώνη Σαμαρά:

"Όσον αφορά τις δηλώσεις του προέδρου της ΝΔ οτι δεν δέχεται να συνομιλήσει με τοπυς Εθνικιστές της Χρυσής Αυγής, δηλώνω πως να τον χαίρονται οι δεξιοί που τον ψήφισαν. Απλά πρέπει να γνωρίζουν οτι την ίδια στιγμήσυνομιλούσε με τους κουκουλοφορους του ΣΥΡΙΖΑ και τον εκπρόσωπο του ΚΚΕ"

Θηριώδης κηλίδα σχηματίζεται στον Ηλιο


Η κηλίδα AR 1476 απειλεί τη Γη. Δείτε ένα σχετικό βίντεο

Εχει ήδη διάμετρο οκτώ φορές μεγαλύτερη από της Γης!

Θοδωρής Λαΐνας

Το διαστημικό τηλεσκόπιο SDO που παρατηρεί τον Ηλιο εντόπισε τον σχηματισμό μιας κηλίδας στην βορειοδυτική πλευρά του άστρου η οποία όσο περνούν οι μέρες γιγαντώνεται και ήδη η διάμετρός της είναι οκτώ φορές μεγαλύτερη από εκείνη της Γης. Οι επιστήμονες εκτιμούν ότι οι εκλάμψεις της κηλίδας θα προκαλέσουν πανίσχυρες μαγνητικές καταιγίδες που πιθανώς να επηρεάσουν τα τηλεπικοινωνιακά και ενεργειακά δίκτυα της Γης.

Οι κηλίδες

Οι ηλιακές κηλίδες είναι σκοτεινά σημεία όπου η θερμοκρασία είναι αισθητά χαμηλότερη από τις υπόλοιπες περιοχές του άστρου και προκαλούνται από διαταραχές του ηλιακού μαγνητικού πεδίου.