Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2011

Κοίτα ποιος κολυμπάει πίσω σου...!


Έπειτα από έναν μεγάλο περίπατο κατά μήκος της παραλίας της περιοχής Schouwen-Duiveland της Ολλανδίας, τα παιχνιδιάρικα σκυλάκια Μπολ και Κόκο άρχισαν να τσαλαβουτούν στη θάλασσα για να δροσιστούν.

Όμως, καθώς κολυμπούσαν σε απόσταση περίπου 15 μέτρων από τη στεριά, ένιωσαν ξαφνικά μια παράξενη φιγούρα να τα ακολουθεί...

Η Κόκο, ως πιο θαρραλέα, στράφηκε προς το μέρος του μυστηριώδη «ξένου» και ... τι να δει;
Ήταν μια μικρή φώκια, που, έχοντας εντοπίσει από μακριά τα δύο σκυλάκια, τα πλησίασε για να παίξει μαζί τους!

Απόλυτη πλειοψηφία για τον Μαριάνο Ραχόι (Video)


Θριαμβευτική νίκη του λαϊκού κόμματος στην Ισπανία

Με απόλυτη πλειοψηφία στις κάλπες της Ισπανίας, ο Μαριάνο Ραχόι είναι ο μεγάλος νικητής των βουλευτικών εκλογών στην Ισπανία.

Το μοναδικό exit poll που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό της δημόσιας τηλεόρασης RTVE δείχνει θριαμβευτική νίκη του Λαϊκού Κόμματος το οποίο με 43,5% των έγκυρων ψήφων θα έχει μια πλειοψηφία 181-185 εδρών στην ισπανική Κάτω Βουλή.

Το Σοσιαλιστικό κόμμα του Αλφρέδο Πέρες Ρουμπαλκάμπα με περίπου 30% των έγκυρων ψήφων θα έχει 115-119 έδρες.

Σε 48ωρες απεργίες προχωρά η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ


Την πραγματοποίηση 48ωρων επαναλαμβανόμενων απεργιών αποφάσισε χθες σε έκτακτη συνεδρίαση το ΔΣ της ΓΕΝΟΠ, κατά της απόφασης για πώληση λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ και για δημιουργία "μικρής ΔΕΗ".

Η ημερομηνία έναρξης των κινητοποιήσεων, όπως αναφέρεται, "θα καθοριστεί από την Εκτελεστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας αμέσως μόλις η κυβέρνηση προχωρήσει σε συγκεκριμενοποίηση των απαράδεκτων προτάσεών της."

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ:

Τα εύσημα των Τούρκων, πήρε ο βουλευτής Τσετίν Μάντατζη


ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΝΗΣΗ ΨΗΦΟΥ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ

Ξαναχτύπησε με ιντερνετική ανακοίνωση στα ελληνικά η «Τουρκική μειονοτική κίνηση», μια οργάνωση φάντασμα

Ποιος βγήκε να χειροκροτήσει πρώτος και καλύτερος την άρνηση ψήφου εμπιστοσύνης στη νέα κυβέρνηση του βουλευτή ΠΑΣΟΚ Ξάνθης Τσετίν Μάντατζη; Μα φυσικά μια οργάνωση φάντασμα που εμφανίζεται το χρόνο μια φορά, η “τουρκική μειονοτική κίνηση”, όπως αποκαλείται που πλέκει ένα ολόκληρο γαϊτάνακι για να δικαιολογήσει με βάση τη δημοκρατική επίφαση των γεγονότων παραποιημένων τα περισσότερα, τη στάση του βουλευτή που νομίζει ότι βρίσκεται σε κάποιο άλλο κοινοβούλιο με όσα λέει και πράττει πολλές φορές.

Το Wikileaks για τον Γ. Καρατζαφέρη και τον ΛΑΟΣ


Εμπιστευτική αναφορά της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα, για τον Γιώργο Καρατζαφέρη και το ΛΑΟΣ αποκαλύπτει το Wikileaks με ημερομηνία 28/09/2009 το οποίο θα παρέμενε απόρρητο μέχρι τις 28/09/19, δηλαδή για 10 χρόνια και όπου αναφέρεται η μυστική πολιτική στρατηγική του ΛΑΟΣ και του προέδρου του Γιώργου Καρατζαφέρη.

Σύμφωνα με το έγγραφο, «ο Πρόεδρος (του ΛΑΟΣ) Γιώργος Καρατζαφέρης κατάλαβε πως η αυξημένη πολιτική δύναμη σήμαινε ότι το κόμμα έπρεπε να απομακρυνθεί από τις προηγούμενες υπερεθνικές και αντισημιτικές ρητορικές του ...

ΗΠΑ ή δεν… ΗΠΑ

Ουάσιγκτον και Άγκυρα σύμμαχοι με τον καιρό!

Οι Τούρκοι εθνικιστές θεωρούν ότι η Τουρκία με κυβέρνηση το Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) είναι απλώς ο εργολάβος των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή.

Για κάποιους Αμερικανούς, αλλά και κεμαλιστές της Τουρκίας, ο Ερντογάν είναι η μητέρα όλων των κακών και δεν μπορεί να θεωρείται αξιόπιστος σύμμαχος

Ιδού η... Τουρκία, ιδού και το ερώτημα! Είναι ή δεν είναι ακόμη σύμμαχος της Αμερικής; Ανάμεσα στα άλλα ζητήματα και διλήμματα που αντιμετωπίζει ο κοινός νους στην Τουρκία, είναι και το τι γίνεται με τις ΗΠΑ. Ποιανού συμφέροντα πέρα από τα δικά της ή υποστηρικτικά στα δικά της, συμφέρει να έχει κατά μέρος η Άγκυρα;

Τα "κρυμμένα μυστικά" του Παναθηναϊκού Σταδίου!


Ότι το Παναθηναϊκό Στάδιο είναι ενα από τα πιο μεγαλοπρεπή έργα της αρχαιότητας, ένα "θαύμα τελειότητας" όπως έχει χαρακτηριστικά, είναι γνωστό! Αυτό που για πολλούς παραμένει άγνωστο είναι τα καλά κρυμμένα μυστικά του: την υπόγεια στοά εισόδου στο στάδιο, το νεκροταφείο, τον λεγόμενο τάφο του Ηρώδη, τη σαρκοφάγος που βρέθηκε δίπλα του, την αφετηρία των αγώνων δρόμου, τα αρχαία αποδυτήρια... Τα επτά αρχαιολογικά μυστικά του Παναθηναϊκού Σταδίου!

1. Η κρύπτη εισόδου στο στάδιο

Επάνω από την είσοδο της αρχαίας υπόγειας διόδου την οποία χρησιμοποιούσαν οι αθλητές για να εισέλθουν στον στίβο βρίσκεται σήμερα το αποδυτήριο, το οποίο κατασκευάστηκε για τους πρώτους Ολυμπιακούς Αγώνες. Μια σκάλα οδηγεί από το εσωτερικό του στη δίοδο (στη φωτογραφία), ενώ η δεύτερη είσοδός της βρίσκεται στη σημερινή οδό Αρχιμήδους.

«Μόνο η Γερμανία πλούτισε με το ευρώ»

Αποκαλυπτικές δηλώσεις γερμανού βουλευτή

Το δεύτερο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα, ύψους 109 δισ. ευρώ, το οποίο δρομολογήθηκε μόλις τον Ιούλιο σε σύνοδο κορυφής της Ε.Ε., είναι ήδη παρωχημένο λόγω της εξέλιξης της κρίσης. Οι δοκιμαζόμενες οικονομίες καταρρέουν και οι λαοί πλήττονται από περικοπές μισθών και κοινωνικών παροχών. Οι τράπεζες, αντίθετα, θωρακίζονται ενάντια στις απώλειες, υποστηρίζει ο Μίκαελ Σλεχτ, μέλος της γερμανικής Βουλής, επικεφαλής οικονομολόγος της κοινοβουλευτικής ομάδας του αριστερού κόμματος Die Linke.

Ο Μίκαελ Σλεχτ μίλησε στη 10η Διάσκεψη του δικτύου συνδικαλιστών του Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, που πραγματοποιήθηκε στη ΓΣΕΕ το περασμένο Σάββατο.

Σαν τη Χαλκιδική πουθενά!


ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΠΕΚΛΑΡΗ

Περιπατητικές διαδρομές στον Πολύγυρο, τον Ταξιάρχη, την Αρναία, τα Βράσταμα και τη Βαρβάρα, αγροτουριστικές μονάδες σε χωριά άγνωστα για τους περισσότερους, ακόμη και αν έχουν επισκεφτεί εκατοντάδες φορές τη Χαλκιδική.

Ενας τόπος γνωστός για τις μαγευτικές ακρογιαλιές του και τον οργανωμένο καλοκαιρινό τουρισμό, επιδιώκει να γίνει προορισμός και το χειμώνα. Η Χαλκιδική, με ορμή από ένα θετικό καλοκαίρι (+7% αφίξεις τουριστών) εν μέσω της πρωτοφανούς οικονομικής κρίσης, επιδιώκει να εξελιχθεί και σε χειμερινό προορισμό, για εκδρομείς από το εσωτερικό αλλά και από το εξωτερικό, ιδιαίτερα από τις βαλκανικές χώρες.

Να θυμόμαστε το παρελθόν για να σχεδιάζουμε το μέλλον


Γράφει ο ΣΠΥΡΟΣ ΜΑΝΟΥΣΕΛΗΣ

Η νευρωνική πλαστικότητα γεννά την ευελιξία της ανθρώπινης μνήμης

Η ικανότητά μας να μαθαίνουμε νέα πράγματα, να τα καταγράφουμε και να τα αποθηκεύουμε με τον πιο αποτελεσματικό και οικονομικό τρόπο στη μνήμη μας αποτελεί την απαραίτητη προϋπόθεση της επιβίωσής μας.

Ο εγκέφαλος καλείται αδιαλείπτως να «ερμηνεύει», δηλαδή να νοηματοδοτεί τις πληροφορίες που προσλαμβάνει καταφεύγοντας σε όσα ήδη γνωρίζει, προκειμένου να «αποφασίσει» ποιες ενέργειες πρέπει να κάνει. Και αυτή η «εσωτερική» νοητική διεργασία είναι προφανώς ζωτικής σημασίας, αφού από αυτήν εξαρτάται αφενός η επιβίωσή μας και αφετέρου η ταυτότητά μας ως νοήμονων όντων.

Το λεπτομερέστερο «πορτρέτο» της Σελήνης

Στον λεπτομερή τοπογραφικό χάρτη αποτυπώνεται το 98,2% της επιφάνειας της Σελήνης Credit:NASA

Θεοδώρα Τσώλη

Η NASA έδωσε στη δημοσιότητα τον πιο αναλυτικό τοπογραφικό χάρτη του δορυφόρου μας

Τον λεπτομερέστερο μέχρι σήμερα τοπογραφικό χάρτη της Σελήνης στον οποίον αποτυπώνεται ανάγλυφα σχεδόν ολόκληρη η επιφάνεια του δορυφόρου μας έδωσε στη δημοσιότητα η NASA. Ο χάρτης αυτός εκτιμάται ότι θα επιτρέψει στους επιστήμονες να σκιαγραφήσουν το πιο ακριβές «πορτρέτο» της Σελήνης στην υψηλότερη δυνατή ανάλυση.

Ο χάρτης δημιουργήθηκε με βάση δεδομένα που έστειλε το διαστημικό σκάφος LRO (Lunar Reconaissance Orbiter) το οποίο εκτοξεύθηκε τον Ιούνιο του 2009.