Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2013

Ισχυρός σεισμός συγκλόνισε την Κρήτη - Ταρακουνήθηκε και η Αττική

ΜΕΓΕΘΟΥΣ 6,2 ΒΑΘΜΩΝ - ΖΗΜΙΕΣ ΣΕ ΣΠΙΤΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ

Ρεπορτάζ: Ντία Μούλου

Σφοδρή σεισμική δόνηση μεγέθους 6,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 16:12, με επίκεντρο 64 χλμ. δυτικά των Χανίων και εστιακό βάθος 23 χλμ., σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Ο καθηγητής Γεωλογίας, Ευθύμιος Λέκκας, που μίλησε στο newpost, προσδιόρισε το μέγεθος στα 6,2 Ρίχτερ και πρόσθεσε ότι ο σεισμός προήλθε από το ρήγμα κοντά στο τόξο Κυθήρων-Χανίων.

Όπως μεταδίδει το flashnews, έχουν προκληθεί υλικές ζημιές σε σπίτια και καταστήματα. Οι πολίτες των Χανίων πετάχτηκαν στους δρόμους, ενώ λίγα δευτερόλεπτα μετά το χτύπημα του εγκέλαδου άρχισαν να χτυπούν οι συναγερμοί. Λόγω της κατάστασης συγκαλείται εκτάκτως στο δημαρχείο το συντονιστικό όργανο αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών.

Χαλκιδική: Άλλοι 54 κάτοικοι καλούνται ως ύποπτοι για επεισόδια

Άλλες τρεις δικογραφίες σχηματίζουν οι διωκτικές αρχές για επεισόδια που σημειώθηκαν τους τελευταίους μήνες στη Χαλκιδική, συνδεόμενα με τις αντιδράσεις κατοίκων για τα μεταλλεία χρυσού στις Σκουριές.

Συγκεκριμένα, η Αστυνομία καλεί άλλους 54 κατοίκους της Ιερισσού και της Μεγάλης Παναγίας να καταθέσουν ανωμοτί, δηλαδή ως ύποπτοι τέλεσης αξιόποινων πράξεων, οι πρώτοι στην αστυνομική διεύθυνση Χαλκιδικής στον Πολύγυρο και οι δεύτεροι στο αστυνομικό τμήμα Αρναίας.

Όπως έγινε γνωστό, πρόκειται για τρεις νέες δικογραφίες στο πλαίσιο προκαταρκτικών εξετάσεων που είχε παραγγείλει η εισαγγελία Πλημμελειοδικών Πολυγύρου. Τα αδικήματα που ερευνώνται είναι όλα σε βαθμό πλημμελήματος και αφορούν μεταξύ άλλων τις πράξεις της αντίστασης κατά της αρχής, της διατάραξης κοινής ειρήνης κ.ά.

Θεσσαλονίκη: Δύο νέα κρούσματα λύσσας σε κόκκινη αλεπού

Δύο νέα κρούσματα λύσσας σε κόκκινη αλεπού επιβεβαίωσε το Τμήμα Κτηνιατρικής της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης.

Οι νέες εστίες της λύσσας εντοπίστηκαν στο Πρόχωμα του Δήμου Χαλκηδόνας και στο Δρυμό του Δήμου Ωραιοκάστρου.

Στις ως άνω περιοχές, κατά πληροφορίες των κατοίκων της περιοχής, κυκλοφορεί μεγάλος αριθμός κόκκινων αλεπούδων

Όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας,

Νέα Μουδανιά: Βρήκαν σάκο με δύο Καλάσνικοφ

Βρήκαν σάκο με… Καλάσνικοφ

Ένας σάκο ταξιδίου με δύο Καλάσνικοφ βρέθηκε σε παραλία, στα Νέα Μουδανιά Χαλκιδικής.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ενημέρωση της αστυνομίας, λίγο μετά τα μεσάνυχτα βρέθηκε σε παραλία ξενοδοχείου στα Νέα Μουδανιά Χαλκιδικής, ένας σάκος ταξιδίου ο οποίος περιείχε δύο Καλάσνικοφ, καθώς και μια πλαστική σακούλα με σφαίρες.

Περίπου μια ώρα νωρίτερα, οι αρχές είχαν ενημερωθεί για άσκοπους πυροβολισμούς στην περιοχή.