Δευτέρα 25 Ιουνίου 2012

Σε κατ' οίκον νοσηλεία για μια εβδομάδα ο Πρωθυπουργός

Η έξοδος του Αντώνη Σαμαρά από το νοσοκομείο.
Ευχόμαστε περαστικά :)


Το Μαξίμου μετακομίζει στην Κηφισιά


Σε κατ' οίκον νοσηλεία θα παραμείνει για μία εβδομάδα ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς ο οποίος σήμερα νωρίς το μεσημέρι πήρε εξιτήριο από το Αττικό Νοσοκομείο ύστερα από επέμβαση αποκόλλησης αμφιβληστροειδούς στην οποία υποβλήθηκε με επιτυχία το περασμένο Σάββατο.

Ανάλογα με την εξέλιξη της υγείας του θα καθοριστούν και η ακριβής ημερομηνία των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης. Οι θεράποντες ιατροί του συνέστησαν ακινησία και ως εκ τούτου δεν θα παραστεί στη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις 28 και 29 Ιουνίου.

Σε κάθε περίπτωση, ο κ. Σαμαράς θα ενημερώνεται λεπτομερώς από τους συνεργάτες του.

Πηγή: NewPost

Την βοήθεια του EFSF ζήτησε επίσημα η Κύπρος

Η Κύπρος υπέβαλε επισήμως αίτημα ενίσχυσης από τον μηχανισμό στήριξης της ΕΕ, τον EFSF, όπως ανέφερε η κυβέρνηση στην Λευκωσία.

Η κυβέρνηση διευκρίνισε ότι η αιτία της προσφυγής στον μηχανισμό ήταν η έκθεση των τραπεζών της Κύπρου στο ελληνικό χρέος.

Το αίτημα για βοήθεια κατατίθεται με στόχο την θωράκιση του χρηματοπιστωτικού συστήματος από τους κινδύνους μετάδοσης της ελληνικής κρίσης, ανέφεραν οι ίδιες πηγές.

Το ίδιο επιβεβαιώνεται και με επιστολή του Προεδρικού, η οποία αναφέρει ότι την Δευτέρα, η Κυπριακή Δημοκρατία ενημέρωσε τις Ευρωπαϊκές Αρχές,

Φαήλος Κρανιδιώτης για Μητσοτάκη: Ας σταματήσει τα... βουντού στο Σαμαρά!



Mε σαρκαστικό τρόπο και μάλλον ασυνήθιστο ακόμα και για τα εγχώρια πολιτικά δεδομένα σχολίασε ο Φαήλος Κρανιδιώτης τα προβλήματα υγείας που παρουσιάστηκαν στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και στον υπουργό Οικονομικών Βασίλη Ράπανο, φωτογραφίζοντας... τον επίτιμο πρόεδρο της ΝΔ Κωνσταντίνο Μητσοτάκη.

Με το ζόρι "πατέρας για δεύτερη φορά" ο Αλέξης Τσίπρας

Με το... ζόρι πατέρας δεύτερου παιδιού ο Αλέξης Τσίπρας . Δεν επαληθεύτηκαν τελικά οι πληροφορίες  (ο Θεός να τις κάνει) που δημοσίευσαν πολλοί ιστότοποι και μπλογκς που ήθελαν τη σύντροφο του Αλέξη Τσίπρα να έχει φέρει στη ζωή το δεύτερο παιδί τους. Εντύπωση δε προκαλεί ότι την "είδηση" δεν μετέδωσαν μόνο οι "συνήθεις ύποπτοι" παραγωγοί τέτοιου τύπου trash, αλλά και αριστερά sites! Είναι εμφανές ότι η αναγνωρισιμότητα του Αλέξη Τσίπρα και ο ηγετικός του ρόλος στη πολιτική κατάσταση μετά τις εκλογές του Μαίου και του Ιουνίου, αναγνωρίζεται από το φτωχό εγχώριο σταρ σύστεμ ως ευκαιρία να πλασαρισθεί ένα νέο πολιτικό life style...

Αλλά για να είμαστε δίκαιοι ακόμα και διεθνή μέσα ενημέρωσης με κύρος όπως η Γκάρντιαν την...πάτησε για τα καλά. Στις 18:36 στις 17 Ιουνίου ημέρα των εκλογών η αγγλική εφημερίδα αναφέρει στην ιστοσελίδα της ότι σύμφωνα με ρεπόρτερ των Sky News, υπάρχει μια φήμη στο στρατόπεδο του ΣΥΡΙΖΑ ότι η σύντροφος του Αλέξη Τσίπρα, πρόεδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Περιστέρα Μπαζιάνα, μόλις γέννησε το δεύτερο παιδί του ζευγαριού!

Ιωάννης Τσουκαλάς: "Η ψηφιακή ανασυγκρότηση του κράτους είναι προϋπόθεση για την έξοδο από την κρίση"

Βρυξέλλες, 25 Ιουνίου 2012

Η «ψηφιακή ανασυγκρότηση» του κράτους είναι προϋπόθεση για την έξοδο από την κρίση

«Οι τεχνολογίες πληροφορικής είναι καταλύτης ανάπτυξης, παραγωγικότητας και ανταγωνιστικότητας», δηλώνει ο Ευρωβουλευτής της ΝΔ Καθ. Ιωάννης Α. Τσουκαλάς

Την αναγκαιότητα άμεσης και αποφασιστικής «ψηφιακής ανασυγκρότησης» του κρατικού μηχανισμού, ως απαραίτητη προϋπόθεση για την εφαρμογή οποιασδήποτε πολιτικής που θα έχει στόχο την ανάπτυξη, την παραγωγικότητα και την ανταγωνιστικότητα, προτάσσει ο Ευρωβουλευτής της ΝΔ Καθηγητής, Ιωάννης Α. Τσουκαλάς, με αφορμή την ανακοίνωση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή της ετήσιας έκθεσης αξιολόγησης του ψηφιακού θεματολογίου της ΕΕ για το 2012.

Δεν υπουργοποιείται ο Βασίλης Ράπανος

Εστειλε επιστολή παραίτησης στον Πρωθυπουργό η οποία έγινε αποδεκτή - Η επιστολή και η απάντηση Σαμαρά

Παραιτήθηκε για λόγους υγείας με επιστολή του προς τον Πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά, ο κ. Βασίλης Ράπανος ο οποίος επρόκειτο να αναλάβει το υπουργείο Οικονομικών.

Η παραίτησή του έγινε αποδεκτή από τον Πρωθυπουργό.

Ο νέος υπουργός Οικονομικών θα επιλεχθεί μετά από συνεννόηση του πρωθυπουργού με το αρχηγό του ΠαΣοΚ κ. Ευ. Βενιζέλο και τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ κ. Φ. Κουβέλη.

Για 26.000 ευρώ δημοπρατήθηκαν 37 ανέκδοτες επιστολές του Καποδίστρια & 105 απόρρητα σημειώματα του Γρίβα Διγενή


Στην τιμή των 26.000 ευρώ πωλήθηκαν σε δημοπρασία του οίκου Π. Βέργος 37 επιστολές που απηύθυνε ο Ιωάννης Καποδίστριας στο στενό συνεργάτη του Αλέξανδρο Κοντόσταυλο την χρονική περίοδο 1828-1830.

Οι ανέκδοτες αυτές επιστολές του Ιωάννη Καποδίστρια γίνονται στις μέρες μας πιο επίκαιρες από ποτές, αφού αποκαλύπτουν τις αγωνιώδεις προσπάθειές του να βάλει κάποια τάξη στις υποθέσεις του νεοσύστατου κράτους.

Ο Κάρολος Παπούλιας θα ηγηθεί της Ελληνικής Αντιπροσωπείας στις Βρυξέλλες

Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού

Αθήνα, 25 Ιουνίου 2012

Στη Σύνοδο Κορυφής στις 28 – 29 Ιουνίου 2012 στις Βρυξέλλες, της Ελληνικής Αντιπροσωπείας θα ηγηθεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κ. Κάρολος Παπούλιας, σύμφωνα με τους κανόνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο Πρωθυπουργός, κ. Αντώνης Σαμαράς, στο πλαίσιο της προετοιμασίας της Συνόδου θα έχει τηλεφωνικές επαφές με ομολόγους του.

Δήλωση του Προέδρου του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής, Γεωργίου Γκιλή για το σχηματισμό κυβέρνησης


Η νέα κυβέρνηση που στηρίζεται από τρία πολιτικά κόμματα και απαρτίζεται από πολιτικούς και τεχνοκράτες, αποτελεί ανάσα ανακούφισης για την Ελλάδα που το τελευταίο διάστημα ακυβερνησίας ισοπέδωσε στην κυριολεξία την αγορά.

Ο αριθμός των υπουργείων είναι πράγματι ανάλογος των  υπουργών και υφυπουργών, όμως αυτό που δεν γνωρίζουμε είναι εάν η άσκηση της πολιτικής θα συνοδεύεται και από την ικανότητα των συμμετεχόντων να αναλάβουν τις μεγάλες ευθύνες που επιβάλλει η συγκυρία. Όσοι, λοιπόν, δεν νιώθουν σίγουροι για τον εαυτό τους προλαβαίνουν να  μην αναλάβουν υπουργικούς θώκους.

Ελπίζουμε τα μέλη που επελέγησαν για να στελεχώσουν τη νέα Κυβέρνηση να αποδειχθούν εκ του αποτελέσματος οι καταλληλότεροι,

Σύσκεψη στο ΥΠ.ΕΞ. για την προετοιμασία της Ελληνικής Αντιπροσωπείας στην Ευρωπαϊκή Σύνοδο Κορυφής

Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού

Αθήνα, 25 Ιουνίου 2012

Πραγματοποιήθηκε σήμερα σύσκεψη στο υπουργείο Εξωτερικών, υπό τον υπουργό κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο, με τη συμμετοχή του υπουργού Οικονομικών κ. Γιώργου Ζανιά, του υπουργού Ανάπτυξης κ. Κωστή Χατζηδάκη, του Αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα, του υφυπουργού Ανάπτυξης κ. Νότη Μηταράκη, του βουλευτή Επικρατείας κ. Χρύσανθου Λαζαρίδη και του Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Σίμου Κεδίκογλου, με σκοπό την προετοιμασία της Ελληνικής Αντιπροσωπείας στην Ευρωπαϊκή Σύνοδο Κορυφής, που θα πραγματοποιηθεί 28 και 29 Ιουνίου, στις Βρυξέλλες.

Εγκαινιάστηκε στα Τίρανα ο ορθόδοξος καθεδρικός ναός της Αναστάσεως

O τρίτος μεγαλύτερος ορθόδοξος ναός της Ευρώπης είναι στα Τίρανα!

Εγκαινιάστηκε την Κυριακή στα Τίρανα, παρουσία προσωπικοτήτων της πολιτικής και θρησκευτικής ζωής του τόπου, ο ορθόδοξος καθεδρικός ναός της Αναστάσεως, με θεία λειτουργία, στην οποια χοροστάτησε ο αρχιεπίσκοπος Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας, Αναστάσιος.

Παρέστησαν, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Μπαμίρ Τόπι, ο πρωθυπουργός Σαλί Μπερίσα και ο αρχηγός της αντιπολίτευσης, Έντι Ράμα, εκπρόσωποι του Οικουμενικού Πατριαρχείου, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, Δημήτριος, ο επικεφαλής της Αλβανικής Αρχιεπισκοπής της Βοστώνης και μεγάλος αριθμός των κληρικών, που βοήθησαν στην αναγέννηση του ναού.

Μήνυση αστυνομικών κατά της Λιάνας Κανέλλη για τα «φασιστοτσόγλανα» (Video)


Μήνυση κατά της Λιάνας Κανέλλη προτίθεται να καταθέσει σήμερα η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης μέσω του προέδρου της, Αθανάσιου Γκλαβίνα.

Σύμφωνα με το eordaia.org, η Ένωση κατηγορεί την βουλευτή του ΚΚΕ για εξύβριση, καθώς σε προ ημερών τηλεοπτική της εμφάνιση αποκάλεσε τα όργανα της τάξης «φασιστοτσόγλανα».

Κατόπιν απόφασης του διοικητικού συμβουλίου της και με τη σύμφωνη γνώμη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων, κρίθηκε σκόπιμο να κινηθεί νομικά.

Οι φάρμες του λαού στη Βόρεια Κορέα


Κολχόζ - Κομμουνιστικός παράδεισος!
Διανομή 380 γρ. ρυζιού για κάθε οικογένεια!!!


H κοινοτική φάρμα Yaksu βρίσκεται περίπου 40χλμ δυτικά της πρωτεύουσας Πιονγκ Γιανγκ. Πρόκειται για μια από τις δεκάδες φάρμες που είναι υπεύθυνες για την σίτιση του πληθυσμού παράγοντας περίπου 4000 τόνους δημητριακών τον χρόνο. Ρύζι, καλαμπόκι, κριθάρι, πατάτες και σιτάρι αποτελούν τα κύρια αγροτικά προϊόντα ενώ εκεί παράγεται και ο περίφημος μηλίτης της Βόρειας Κορέας, χωρίς αλκοόλ αλλά με μπόλικη ζάχαρη.

Η επίσκεψη στην φάρμα οργανώθηκε από τους υπαλλήλους του Προγράμματος Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών, και μαζί με δύο αξιωματούχους του Υπουργείου Εσωτερικών, ξεκινήσαμε για τον προορισμό μας. Διασχίσαμε την λεωφόρο των Νέων Ηρώων, την κεντρική αρτηρία της χώρας που ενώνει την πρωτεύουσα με τις υπόλοιπες περιοχές. Τέσσερις τεράστιες λωρίδες δρόμου, με ελάχιστα αυτοκίνητα και σημεία ελέγχου σε κάθε έξοδο.

Η εντολή ήταν έξοδος από το Μνημόνιο

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Ονομάστηκε από όλους «πρόγραμμα τετραετίας». Και βάλε, θα έλεγαν οι πιο ρεαλιστές.

Ο λόγος για το κείμενο της προγραμματικής συμφωνίας επί του οποίου συντάχθηκαν οι τρεις αρχηγοί των κομμάτων τα οποία στηρίζουν την κυβέρνηση.

Είναι πραγματικά ένα φιλόδοξο κείμενο με ακόμη πιο φιλόδοξους στόχους – καλό σημάδι σύγκλισης μετά από δυο χρόνια φοβερών συγκρούσεων και αντιπαραθέσεων, ενώ η χώρα βυθιζόταν στο χάος και στη φτώχεια.

Προφανώς θα υπάρξει μια ιεράρχηση.

Η αρχή του τέλους για το παλαιό ΠΑΣΟΚ

ΡΕΠΟΡΤΖ ΒΟΥΛΑ ΚΕΧΑΓΙΑ

Ο Βαγγέλης Βενιζέλος θα ανοίξει στην Κοινοβουλευτική Ομάδα τα χαρτιά του σε σχέση με τις αλλαγές

Στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ που έχει προγραμματιστεί να συνεδριάσει αύριο, θα ανοίξει ο Βαγγέλης Βενιζέλος τα χαρτιά του σε σχέση με τις αλλαγές που θα δρομολογήσει στο κόμμα.

Ολα δείχνουν ότι οι αλλαγές θα είναι ριζικές και θα περιλαμβάνουν τροποποιήσεις σε ονομασία, σύμβολα, καταστατικό και όργανα του Κινήματος, ενώ θα κορυφωθούν πιθανότατα τον Νοέμβριο, περίοδο για την οποία μετατίθεται το συντακτικό συνέδριο του ΠΑΣΟΚ.

Με ρυθμούς χελώνας... η κατασκευή του μετρό Θεσσαλονίκης

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΝΤΟΝΙΑ ΚΑΝΙΤΣΑΚΗ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΔΑΜΙΑΝΙΔΗΣ

Απογοητευτική παραμένει η εικόνα στην κατασκευή του μετρό, του μεγαλύτερου δημόσιου έργου στην ιστορία της Θεσσαλονίκης. Το έργο, παρότι οι εργαζόμενοι γύρισαν στις θέσεις τους ύστερα από τις διαβεβαιώσεις για την καταβολή των δεδουλευμένων τους, συνεχίζει να υπολειτουργεί και ουσιαστικά παραμένει βαλτωμένο, αφού έχουν συσσωρευτεί συμβατικά, τεχνικά και οικονομικά προβλήματα.

Νέος Σιδηροδρομικός Σταθμός

Με ρυθμούς... χελώνας εκτελούνται οι όποιες εργασίες στο Νέο Σιδηροδρομικό Σταθμό, ο οποίος θα αποτελεί το σταθμό - αφετηρία του μετρό της Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα εργοτάξια, καθώς περιλαμβάνει τον επίσταθμο, στο ύψος του ναού των Αγίων Πάντων, το σημείο δηλαδή απ' όπου θα στρίβουν οι συρμοί του μετρό για να αλλάξουν κατεύθυνση.