Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2012

Ανακαλύφθηκε η νέα Γη;

Ποιος είναι ο πλανήτης που ανακάλυψαν επιστήμονες και μοιάζει με τη δική μας Γη

Μια αγγλο-γερμανική ομάδα αστρονόμων ισχυρίζεται ότι ανακάλυψε ένα νέο πλανήτη που βρίσκεται σε τροχιά γύρω από έναν "κοντινό" ήλιο, ακριβώς στη σωστή απόσταση, όπου το κλίμα ίσως να είναι κατάλληλο για τη διατήρηση ζωής.

Η ομάδα ανακάλυψε ουσιαστικά τρεις νέους πλανήτες, οι οποίοι βρίσκονται σε τροχιά γύρω από το αστέρι, περίπου 44 έτη φωτός μακριά, αλλά μόνο ένας εξ αυτών έχει τη σωστή θερμοκρασία ώστε να υπάρχει νερό σε υγρή μορφή.

"Το αστέρι HD 40307 είναι ένα ήσυχο παλιό αστέρι, οπότε δεν υπάρχει κανένας λόγος για τον οποίο ένας τέτοιος πλανήτης δεν θα μπορούσε να διαθέτει κλίμα παρόμοιο με αυτό της Γης"

Ο Αγάθωνας στον Πολύγυρο

κλικ για μεγέθυνση

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο ΑΓΑΘΩΝΑΣ ΣΤΟΝ ΠΟΛΥΓΥΡΟ
στη θεατρική παράσταση
«Ο ΓΑΜΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ»

Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2012
με είσοδο ελεύθερη για το κοινό


Την κωμωδία «Ο γάμος με την εξουσία» από το Θέατρο «Άρμα», παρουσιάζουν το Κέντρο Πολιτισμού Θεσσαλονίκης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, η Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής και ο Δήμος Πολυγύρου, το Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2012 και ώρα 20:30, στο Δημοτικό Θέατρο Πολυγύρου.

Βενιζέλος σε Γεωργιάδη: «Άδωνι, είσαι θεός»

Ένα ιδιαίτερο κομπλιμέντο εισέπραξε χθες ο Άδωνις Γεωργιάδης από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.

Σύμφωνα με τον «Βηματοδότη», ο κ. Βενιζέλος, μόλις ο εισηγητής τη ΝΔ τελείωσε την ολιμία του, φέρεται να του είπε: «Άδωνι, είσαι Θεός, για χάρη σου μπορούμε να ψηφίσουμε και τέταρτο Μνημόνιο».

Ο κ. Γεωργιάδης πάντως, όπως έλεγε σε συναδέλφους, αισθάνθηκε υπερήφανος και συγκινημένος από την ατάκα που του είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Πηγή: NewPost

8 - 11 Νοεμβρίου - Γιορτή Πολεμικής Αεροπορίας


Ώρες Επίσκεψης Κοινού στις Μονάδες της Πολεμικής Αεροπορίας

Πέμπτη, 8 Νοεμβρίου 2012, από 13:00 έως 17:00

Παρασκευή, 9 Νοεμβρίου 2012, από 09:00 έως 17:00

Σάββατο, 10 Νοεμβρίου 2012, από 09:00 έως 17:00

Κυριακή, 11 Νοεμβρίου 2012, από 09:00 έως 17:00 (στην Αεροπορική Βάση Δεκέλειας, η επίσκεψη του κοινού θα πραγματοποιηθεί μετά τις 12:00, λόγω της επιμνημόσυνης δέησης)

Εκδηλώσεις στον Ταξιάρχη για τον εορτασμό του Αρχαγγέλου Μιχαήλ


ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΛΑΤΡΕΥΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΠΡΟΣ ΤΙΜΗΝ ΤΟΥ ΠΟΛΙΟΥΧΟΥ ΜΑΣ
ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΥ ΜΙΧΑΗΛ & ΠΑΣΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΥΡΑΝΙΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ !


Δευτέρα 5/11 Θ. Λειτουργία &.7.30' -9.30'

Τρίτη 6/11 Ιερό Ευχέλαιο 17.00΄

Τετάρτη 7/11 Περιφορά Ιεράς Εικόνας Αρχαγγέλου 17.00΄
Μέγας Εσπερινός 17.30'

Πέμπτη 8/11 Πανηγυρική Θ. Λειτουργία 7.30' - 10.30'
Ι. Παράκληση Αρχαγγέλων 17.00'

Παρασκευή 9/11 Θ. Λειτουργία & Κτητορικό Μνημόσυνο 7.30' - 10.00΄

Σάββατο 10/11 Θ. Λειτουργία 7.30' - 9.30'

Ανεξαρτητοπoιήθηκε ο Μίμης Ανδρουλάκης

ΔΕΝ ΘΑ ΨΗΦΙΣΕΙ ΤΟΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ

 Την ανεξαρτητοποίησή του ανακοίνωσε ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Μίμης Ανδρουλάκης.

Ο βουλευτής που ναι μεν υπερψήφισε χτες τα μέτρα τηρώντας την κομματική γραμμή του ΠΑΣΟΚ, σήμερα σε δηλώσεις του στον Βήμα FM διευκρίνισε ότι δεν προτίθεται να ψηφίσει τον προϋπολογισμό την Κυριακή και έτσι θα προχωρήσει πολιτικά ανεξάρτητος.

«Δεν μπορώ να είμαι μέρος της εσωτερικής κρίσης του ΠΑΣΟΚ», δήλωσε, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν θα ψηφίσει τον προϋπολογισμό, ενώ εκτίμησε ότι η οικειοθελής αποχώρησή του από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ θα τον φέρει πιο κοντά στους ψηφοφόρους που ανήκουν στο χώρο της κεντροαριστεράς και του ίδιου του ΠΑΣΟΚ όπως είπε χαρακτηριστικά.

Εμβατήριο - Αεροπόρος


Εγκαίνια του καταφυγίου της Πετρόστρουγκας στον Όλυμπο

Την Κυριακή στις 11 Νοεμβρίου 2012, στις 12.00 μμ, θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια του καταφυγίου της Πετρόστρουγκας, που βρίσκεται στον Όλυμπο και διαχειρίζεται η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης.

Στα εγκαίνια έχουν προσκληθεί πολλοί τοπικοί επίσημοι φορείς του Ν. Πιερίας, μεταξύ των οποίων ο Δήμαρχος Δίον - Λιτοχώρου και Κατερίνης, εκπρόσωποι του Δημοτικού Συμβουλίου, καθώς και ο Περιφερειάρχης του Νομού. Επίσης, έχουν καλεστεί και θα παραβρεθούν πλήθος μελών της ορειβατικής κοινότητας και εθελοντών – μελών της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης.

Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης ανέλαβε να διαχειρίζεται το καταφύγιο της Πετρόστρουγκας στον Όλυμπο, το οποίο βρίσκεται σε υψόμετρο 1.900 μ. και περιβάλλεται από ένα πανέμορφο δάσος από οξιές και υπεραιωνόβια ρόμπολα.

Ο Σαμαράς ήταν στη ΕΚΟΝ "Ρήγας Φεραίος"! Πρωτοφανής γκάφα Καμμένου


Κατά διάρκεια της ομιλίας του στη Βουλή ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων ανέφερε ότι ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς ήταν το 1978 μέλος του Ρήγα Φεραίου (νεολαίας του ΚΚΕ Εσωτερικού).

Και όχι μόνο αυτό αλλά ήταν και μέλος της Β' Πανελλαδικής, της αριστερής δηλαδή τάσης του Ρήγα Φεραίου!

Φυσικά πρόκειται περί πρωτοφανούς... κοτσάνας. Ο Αντώνης Σαμαράς υπήρξε ενεργό μέλος της ΟΝΝΕΔ και εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής Μεσσηνίας με τη Νέα Δημοκρατία στις βουλευτικές εκλογές του 1977 σε ηλικία 26 ετών, ο νεότερος βουλευτής στην ιστορία του Ελληνικού Κοινοβουλίου.

Ο Μάρκος Μπόλαρης εξηγεί γιατί δήλωσε «παρών» μέσω Facebook στην χθεσινή ψηφοφορία

ΠΑΡΩΝ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ

Η απόλυτη ασυνέπεια με τις προεκλογικές δεσμεύσεις στις διπλές εκλογές, που προκάλεσε ο κ. Σαμαρας.

Η απόλυτη ασυνέπεια με την συμφωνία των τριών κομμάτων για τη συγκρότηση της παρούσας κυβέρνησης.

Η υιοθέτηση των νεοσυντηρητικών υφεσιακών πολιτικών γερμανικής κοπής και έμπνευσης που εξοντώνουν την ελληνική μεσαία τάξη δεν μπορεί να έχει την έγκρισή
 μου. Δεν μου επιτρέπει να ψηφίσω ναι.

Το ΠΑΣΟΚ σε κατάσταση διάλυσης μετά τις έξι διαγραφές από την ΚΟ

ΜΕΤΡΑ ΑΠΩΛΕΙΕΣ Η ΙΠΠΟΚΡΑΤΟΥΣ

 Το απόγευμα της Τετάρτης, κάποιοι έψαχναν το Βασίλη Κεγκέρογλου στις αποβάθρες της Κρήτης. Αποδείχτηκε τελικά, ότι ο συναγερμός ήταν λάθος, ο μοναδικός  βουλευτής που έσωσε το ΠΑΣΟΚ στην Κρήτη ήταν στη βουλή και χειροκροτούσε το Βενιζέλο. Το σοκ ήρθε από την άλλη άκρη της Ελλάδας, από την Κέρκυρα και την Άντζελα Γκερέκου. 

Οι έξι απώλειες που είχε το ΠΑΣΟΚ στην πιο κρίσιμη ψηφοφορία αντιστοιχούν στο 20% της κοινοβουλευτικής του δύναμης. Οι διαγραφές ήταν ένα πολύ πικρό ποτήρι για το Βενιζέλο, ο οποίος προσπάθησε ως την τελευταία στιγμή να τις αποφύγει και ειδικά να αποφύγει τη διαγραφή του Σκανδαλίδη. Μάταιος ο κόπος, γιατί οι βουλευτές που ψήφισαν τα μέτρα δεν είχαν καμιά διάθεση να το δεχτούν. 

153 "ΝΑΙ": Πέρασε με οριακή πλειοψηφία το μνημόνιο

Η ονομαστική ψηφοφορία στην Ολομέλεια για την έγκριση του τρίτου Μνημονίου, ολοκληρώθηκε περί τα 20 λετπά μετά τα μεσάνυχτα και ακολούθησε η καταμέτρηση. Με απώλειες ολοκληρώθηκε η διαδικασία της ψηφοφορίας του μνημονίου 3 αλλά τελικά τα μέτρα πέρασαν καθώς ψήφισαν «ναι» 153 βουλευτές.

Η πλειοψηφία της συγκυβέρνησης ήταν οριακή ενώ υπήρχαν και απώλειες που έφεραν διαγραφές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι λόγω της κρισιμότητας της ψηφοφορίας, μεταδόθηκε από το CNN ως «έκτακτο γεγονός».

Με επιστολή του στο προεδρείο της Βουλής ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανακοίνωσε ότι τίθενται εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας οι 6 που παράκουσαν την κομματική γραμμή.

Αυτός είναι ο Γιώργος Κασαπίδης που διέγραψε ο Σαμαράς

eurokinissi

 Ο βουλευτής Κοζάνης, Γιώργος Κασαπίδης, προκάλεσε τη δυσάρεστη «έκπληξη» στη Νέα Δημοκρατία, στην ψηφοφορία για το πολυνομοσχέδιο, αν και δεν είχε προϊδεάσει για το «παρών», το οποίο οδήγησε στη διαγραφή του από τον πρόεδρο του κόμματος, Αντώνη Σαμαρά.

Ο 41χρονος βουλευτής τοποθετήθηκε μάλιστα και τομεάρχης της ΝΔ το 2009, από τον τότε νεοεκλεγέντα τότε πρόεδρο, Αντ. Σαμαρά.

Είναι πτυχιούχος της Σχολής Γεωτεχνικών Επιστημών (1996) του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος (2000) του ιδίου πανεπιστημίου στην Αγροτική Οικονομία.

Ανακοίνωση του Κώστα Σκανδαλίδη


«Στην διαδρομή μου έδωσα μάχες για τις ιδέες μου εμφορούμενος πάντοτε με τις αρχές και τις αξίες της παράταξης στην οποία χρωστώ το περισσότερο απ’ αυτό που είμαι.

Είμαι φανατικά προσηλωμένος στην ευρωπαϊκή πορεία της χώρας και την παραμονή της στην ευρωζώνη.

Αναδέχομαι ακέραιες  τις ευθύνες που μου αναλογούν για τις αποφάσεις των τελευταίων χρόνων που προσυπέγραψα ανεξάρτητα από τις εκάστοτε διαφωνίες που διετύπωσα και τη συμμετοχή μου ή όχι σ’ αυτές.

Υποστηρίζω την Κυβέρνηση εθνικής ευθύνης και την προγραμματική συμφωνία που συνυπογράψαμε ως τη μοναδική δυνατότητα και σήμερα να αλλάξουν τα πράγματα.

Ο Βενιζέλος διέγραψε τον Σκανδαλίδη και άλλους πέντε

«ΠΑΡΩΝ» ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ, ΜΠΟΛΑΡΗΣ, ΓΚΕΡΕΚΟΥ, «ΟΧΙ» ΚΑΣΣΗΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΔΗΣ

 Την αποχή από την ψηφοφορία επιλέγει ο Κώστας Σκανδαλίδης, απόφαση την οποία γνωστοποίησε με δήλωσή του, σε μια απόφαση που είναι πιθανό να προκαλέσει «αλυσιδωτές αντιδράσεις» στο ΠΑΣΟΚ, παράλληλα με τις «διαρροές» στην ψηφοφορία.

Ο κ. Σκανδαλίδης ανέφερε στην ανακοίνωσή του: «Στην διαδρομή μου έδωσα μάχες για τις ιδέες μου εμφορούμενος πάντοτε με τις αρχές και τις αξίες της παράταξης στην οποία χρωστώ το περισσότερο απ’ αυτό που είμαι. Είμαι φανατικά προσηλωμένος στην ευρωπαϊκή πορεία της χώρας και την παραμονή της στην ευρωζώνη. Αναδέχομαι ακέραιες  τις ευθύνες που μου αναλογούν για τις αποφάσεις των τελευταίων χρόνων που προσυπέγραψα ανεξάρτητα από τις εκάστοτε διαφωνίες που διετύπωσα και τη συμμετοχή μου ή όχι σ’ αυτές. Υποστηρίζω την Κυβέρνηση εθνικής ευθύνης και την προγραμματική συμφωνία που συνυπογράψαμε ως τη μοναδική δυνατότητα και σήμερα να αλλάξουν τα πράγματα.