Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2011

Δελτίο Τύπου της Ν.Ε ΠΑΣΟΚ Χαλκιδικής για το σπήλαιο των Πετραλώνων


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Χαλκιδική, 20 Ιανουαρίου 2011

O Περιφερειακός Σύμβουλος Κεντρικής Μακεδονίας κ. Πάνας Απόστολος δήλωσε για την απόφαση του ΣΤΕ που αφορά τη διαχείριση του Σπηλαίου των Πετραλώνων.

«Είναι ιδιαίτερα σημαντική η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας.
Προσπάθειες χρόνων ουσιαστικά δικαιώνονται. Είναι πολύ σημαντική μέρα και για τη περιοχή αλλά και για ολόκληρη τη Χαλκιδική.

Η πολιτιστική, επιστημονική  αλλά και η αναπτυξιακή αξία του Σπηλαίου είναι γνωστή.

Πλέον μέσω του Υπουργείου Πολιτισμού πρέπει  να υπάρξει οργανωμένη προσπάθεια  με τη συνεργασία των αρμοδίων φορέων για να αξιοποιηθούν ουσιαστικά όλα αυτά.»

Σπήλαιο Πετραλώνων: Στη θέση της Ανθρωπολογικής το υπ. Πολιτισμού


Την αποβολή της Ανθρωπολογικής Εταιρίας της Ελλάδας από τη διαχείριση του Σπηλαίου Πετραλώνων στη Χαλκιδική, έκτασης 180.000 τ.μ., επικύρωσε η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας, βάζοντας τέλος σε μια αντιδικία χρόνων.

Με σύμβαση του 1981 ο ΕΟΤ παραχώρησε στο σωματείο τη χρήση τής έκτασης του σπηλαίου, ιδιοκτησίας ΕΟΤ, και των συνοδευτικών εγκαταστάσεων (μουσείο, αναψυκτήριο κ.λπ.).

Ομως, από το 1983 ο ΕΟΤ κατήγγειλε τη σύμβαση, για να παραχωρηθεί η έκταση στην Εφορεία Παλαιοντολογίας και Σπηλαιολογίας του υπουργείου Πολιτισμού και έκτοτε η υπόθεση βρίσκεται στα δικαστήρια. 

Δελτίο Τύπου της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Χαλκιδικής


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Χαλκιδική, 20 Ιανουαρίου 2011

Ύστερα  από πρόσκληση του Περιφερειακού Συμβούλου Κ. Μακεδονίας κ. Πάνα Απόστολου  συνεδρίασε  η  παράταξη  Μέτωπο  Ανάπτυξης  στη Χαλκιδική  με την παρουσία όλων των υποψηφίων Περιφερειακών συμβούλων.

Στη συνεδρίαση αποφασίστηκαν τα έξης :

Α)Συνολική λειτουργία του Γραφείου της μείζονος μειοψηφίας, με γραμματειακή υποστήριξη στη Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής

Β)Λειτουργία διαδικτυακού χώρου της παράταξης 

Προσπάθειες για την προστασία του Ολύμπου


Στη δημιουργία ενός σύγχρονου συστήματος προστασίας μιας ευαίσθητης περιοχής όπως ο Εθνικός Δρυμός του Ολύμπου απέναντι σε φυσικές καταστροφές και πυρκαγιές, στοχεύει το έργο με τίτλο «Σύνταξη Ειδικού Σχεδίου Διαχείρισης Περιοχής Εθνικού Δρυμού Ολύμπου» της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, το οποίο εντάχθηκε για χρηματοδότηση με απόφαση του Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας - Θράκης, Θύμιου Σώκου.

Αντικείμενο του έργου είναι η εκπόνηση Ειδικού Σχεδίου Διαχείρισης καθώς και η επικαιροποίηση μελετών, που συντάχθηκαν με ευθύνη της Διεύθυνσης Δασών Πιερίας, και αποτελούν απαραίτητη προϋπόθεση για την εξασφάλιση της προστασίας της περιοχής από φυσικές καταστροφές και φωτιές.

Η χρονική διάρκεια υλοποίησης του έργου, με προϋπολογισμό 109.040 ευρώ, έχει οριστεί συμβατικά στους 22 μήνες.

Πηγή: Αγγελιοφόρος

Η παρουσίαση του νέου λογότυπου της Νέας Δημοκρατίας



Β. Παπαγεωργόπουλος: "Να επανεξετάσει η κυβέρνηση το θέμα των περικοπών των κοινωνικών παροχών των πολυτέκνων"


Θεσσαλονίκη 20.1.2011

«ΝΑ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΠΕΡΙΚΟΠΩΝ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΠΑΡΟΧΩΝ ΤΩΝ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ»

Β.Παπαγεωργόπουλος: «Φαίνεται ότι η Κυβέρνηση αγνοεί ότι ακόμη μεγαλύτερο πρόβλημα από την οικονομική δυσπραγία, είναι η ολοσχερής εξαφάνιση του Ελληνικού Λαού μετά από λίγες δεκαετίες!

Αγνοεί ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα στον τόπο μας είναι το δημογραφικό και η γήρανση του πληθυσμού!

Το αγνοεί, διότι διαφορετικά δεν θα προχωρούσε σε σημαντικές περικοπές των κοινωνικών παροχών που εδίδοντο στις τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες, περικοπές που φθάνουν μέχρι και το 74%!

Ερωτήσεις του Κυριάκου Βελόπουλου στην βουλή


κλικ στις ερωτήσεις για μεγέθυνση

Δελτίο Τύπου της ΝΟ.Δ.Ε. Ν.Δ. Χαλκιδικής για το άνοιγμα των "κλειστών" επαγγελμάτων

Ν Ο Δ Ε 
Χ Α Λ Κ Ι Δ Ι Κ Η Σ
Γ Ρ Α Φ Ε Ι Ο  Τ Υ Π Ο Υ

Πολύγυρος, 20 Ιανουαρίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σχετικά με το άνοιγμα των «κλειστών» επαγγελμάτων

Η Νέα Δημοκρατία είναι υπέρ του ανοίγματος των «κλειστών» επαγγελμάτων, γιατί αυτό μπορεί να ενισχύσει την ανταγωνιστικότητα, την ανάπτυξη, την απασχόληση.

Πιστεύει ότι όλοι οι πολίτες πρέπει να έχουν ίσες ευκαιρίες στην «αφετηρία».

Mετά το Δίστομο και ο Χορτιάτης διεκδικεί αποζημιώσεις


Μετά την προσφυγή της Ελλάδος στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης για το Δίστομο, και ο Δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη φέρεται έτοιμος να διεκδικήσει πολεμικές αποζημιώσεις από τους Γερμανούς κατά τη διάρκεια της κατοχής.

Πιο συγκεκριμένα, ο Δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη ανέλαβε από την 1η Ιανουαρίου την Προεδρεία του «Δικτύου Μαρτυρικών Πόλεων και Χωριών Ελλάδος της περιόδου 1940-1945» και ο Δήμαρχος, Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, τόνισε πως το ζήτημα των αποζημιώσεων από τους Γερμανούς παραμένει ενεργό στο πλαίσιο των δράσεων του συνδέσμου.

Πηγή: Zougla.gr