Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2009

Δόμνα Σαμίου: Του Μ'λαρ (Λέσβου)

Σκελετούς από τον Τρωικό πόλεμο ανακάλυψε Γερμανός καθηγητής

Ο Ερνστ Περνίκα, Γερμανός καθηγητής αρχαιομετρίας στο πανεπιστήμιο του Τύμπινγκεν, ο οποίος προΐσταται των εκσκαφών στη βορειοδυτική Τουρκία, δήλωσε ότι η ομάδα του ανακάλυψε στην αρχαία πόλη της Τροίας τους σκελετούς ενός άνδρα και μίας γυναίκας που πιστεύεται ότι πέθαναν το 1.200 π.Χ., την εποχή δηλαδή των Ομηρικών επών.

Σύμφωνα με τον καθηγητή Περνίκα, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο πρακτορείο Reuters, οι σκελετοί ανακαλύφθηκαν κοντά στο τείχος μιας πόλης που χτίστηκε στο τέλος της εποχής του χαλκού. "Αν αποδειχθεί ότι οι σκελετοί χρονολογούνται από το 1.200 π.Χ. θα συμπίπτουν με την εποχή του Τρωϊκού πολέμου".


Ο Περνίκα ανέφερε επίσης ότι τα κεραμικά που βρέθηκαν θαμμένα κοντά στους σκελετούς προέρχονται από το 1.200 π.Χ., αλλά πρόσθεσε ότι το ζευγάρι μπορεί να θάφτηκε εκεί 400 χρόνια αργότερα.

Πηγή: ForeignPress

Το πρόγραμμα του Αργύρη Λαφαζάνη για την Τετάρτη 23/9/2009


ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ Υπ. Βουλευτή Αργύρη Λαφαζάνη
22ας Απριλίου 3
Τηλ.: 23710-21313 & 23710-21314
Φαξ: 23710-21315
e-mail: alafazanis@yahoo.gr


O Αργύρης Λαφαζάνης την Τετάρτη, 23/9/2009,


και στο πλαίσιο της προεκλογικής του εκστρατείας,

θα επισκεφθεί:

Το Στανό στις 6:30 μ.μ. και

την Αρναία στις 7:00.

Θα μιλήσει στο Νεοχώρι στις 7:30 μ.μ.

και στο Παλαιοχώρι στις 8:30 μ.μ.

Μάταια περίμεναν την Εγνατία ως το 2010...

Στις 12 Οκτωβρίου τα εγκαίνια του νέου δημαρχείου Θεσσαλονίκης


Στις 12 Οκτωβρίου, στις 7 το απόγευμα, θα γίνουν τα εγκαίνια του νέου δημαρχείου Θεσσαλονίκης, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο δήμαρχος της πόλης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος.

«Πρωταρχικός στόχος του νέου δημαρχείου είναι η εξυπηρέτηση του πολίτη, καθώς στο κτίριο θα συγκεντρωθούν όλες οι υπηρεσίες του δήμου, ενώ θα υπάρχει και η
δυνατότητα στάθμευσης. Επίσης, θα κάνουμε οικονομία, από τη στιγμή που κάθε χρόνο δίνουμε σε ενοίκια 1,5 εκατομμύρια ευρώ», δήλωσε ο κ. Παπαγεωργόπουλος.

Στις 26 Οκτωβρίου στο νέο δημαρχείο θα γίνει η δεξίωση προς τιμήν του Προέδρου της Δημοκρατίας, Κάρολου Παπούλια.

Πηγή: Αγγελιοφόρος

Το πρόγραμμα του Ευθύμη Καρανάσιου για την Τετάρτη 23/9/2009


Ο υποψήφιος Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας
στο νομό Χαλκιδικής Ευθύμης Καρανάσιος

την Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου

στις 12 το μεσημέρι θα επισκεφθεί το Παλαιόκαστρο.

Το απόγευμα στις 18.00 θα επισκεφθεί τα Στάγειρα,

στις 18.45 τη Στρατονίκη,

στις 19.30 το Στρατώνι και

στις 20.15 θα επισκεφθεί την Ολυμπιάδα.

Πάνος Γαβαλάς & Ρία Κούρτη: Όνειρο δεμένο

Υποψήφια βουλευτής Νέας Δημοκρατίας Ξάνθης Ζεϊμπεκ Αϊσέλ: Τιμή μου που είμαι τουρκάλα


Μετρήστε (αν πέχετε υπομονή) πόσες φορές αναφέρει τη λέξη Τούρκοι στη Θράκη και Τουρκική μειονότητα.

«οι Τούρκοι της Δυτικής Θράκης πρέπει να ψηφίσουν Τούρκο υποψήφιο» και
«το Μειονοτικό είναι πρόβλημα ελληνοτουρκικό που πρέπει να λυθεί με διμερείς συνθήκες».
«Τιμή μου που είμαι Τουρκάλα»

«Οταν ήμουν φοιτήτρια στο Πάντειο Πανεπιστήμιο έτυχε να έχω πάρα πολύ καλούς καθηγητές. Ενας από αυτούς ήταν και ο κ. Αλέξης Ηρακλείδης. Την ώρα λοιπόν που καθηγητής και φοιτητές συζητούσαμε, ένας συμφοιτητής μου με ρώτησε αν είμαι Τουρκάλα ή Ελληνίδα.
Ο κ. Ηρακλείδης λοιπόν δεν με άφησε να απαντήσω, λέγοντας πως ήταν η πιο βλακώδης ερώτηση που είχε ακούσει.
Σήμερα, λοιπόν, λέω πως είμαι Τουρκάλα και είναι τιμή για εμένα.
Η ταυτότητά μου άλλωστε είναι γνωστή στην Ξάνθη».

Αυτή τη φορά, όπως εξηγεί η κυρία Ζεϊμπέλ, η υποψηφιότητά της προέκυψε ύστερα από συνάντηση που είχε με τον γραμματέα της Ν.Δ. κ. Λευτέρη Ζαγορίτη λέγοντας συγκεκριμένα: «Με ήξερε, μια και μου είχε προτείνει να είμαι υποψήφια και το 2007. Με ξανακάλεσε στογραφείο του πριν από λίγες εβδομάδες και μου ξανάκανε πρόταση.

Αυτή τη φορά δέχτηκα, μια και οι όροι ήταν καλύτεροι». Οροι όμως που δεν έχουν να κάνουν με ιδεολογική ταύτιση, καθώς όπως η ίδια σημειώνει: «Για μένα δεν υπάρχουν κόμματα, υπάρχει μόνο η μειονότητα και η μειονότητα είναι υπεράνω των κομμάτων».«Θα πρέπει να επιλυθούν επιτέλους τα προβλήματα που θέτει συνεχώς η Ελλάδα για την τουρκική ταυτότητά μας.

Το συγκεκριμένο πρόβλημα, πέρα από τους μειονοτικούς βουλευτές, πρέπει να το συζητήσουν μεταξύ τους η Ελλάδα και η Τουρκία. Το Μειονοτικό είναι θέμα ελληνοτουρκικό. Η ταυτότητά μας είναι τουρκική και τα μεγάλα μας προβλήματα θα πρέπει να συζητηθούν και να επιλυθούν σε επίπεδο διμερών σχέσεων».

Ωστόσο, αν και θεωρεί πως η Ελλάδα πρέπει να αναγνωρίσει τη δήθεν «εθνική τουρκική ταυτότητα» της μειονότητας, η ίδια αναστατώνεται όταν ακούει για Πομάκους.

Επιχειρώντας μάλιστα να εμφανίσει ως τρελούς όσους αυτοπροσδιορίζονται Πομάκοι, τονίζει πως «υπάρχουν και άλλοι που θέλουν να τους αποκαλούμε ελέφαντες».

Πηγή: ΑντιΠαρακμή

Ετοιμάζουν νέα απόβαση!


Οι οπαδοί του Ηρακλή έπειτα από την κατάληψη της Κομοτηνής σκοπεύουν να κάνουν το ίδιο και στην Καβάλα αφού ζήτησαν 4.000 εισιτήρια από την Καβάλα. Προσωρινή ανακωχή μεταξύ της διοίκησης και των «κυανόλευκων» οπαδών.

Μια από τις μεγαλύτερες εκτός έδρας εκδρομές στην Ελλάδα ετοιμάζονται να πραγματοποιήσουν οι οπαδοί του Ηρακλή οι οποίοι φαίνεται να τα έχουν βρει και πάλι με την διοίκηση του συλλόγου. Οι «κυανόλευκοι» φίλαθλοι σε συνεργασία με την διοίκηση του συλλόγου έχει ζητήσει 4.000 εισιτήρια για το εκτός έδρας παιχνίδι με τους «αργοναύτες» και στην σημερινή σύσκεψη για τα μέτρα ασφαλείας θα αποφασιστεί ο ακριβής αριθμός εισιτηρίων που θα πάρουν οι οπαδοί του Ηρακλή. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι φίλοι του «γηραιού» έδωσαν δυναμικό παρών στην Κομοτηνή ενώ βρέθηκαν και στις εξέδρες του ΟΑΚΑ στο ματς με την ΑΕΚ παρά το γεγονός ότι δεν πήραν επίσημα εισιτήρια.

Πηγή: gazzeta.gr

Ρουσφέτι στον... Πανσερραϊκό!


Νέες... λαμπρές σελίδες στην πολιτική ιστορία του τόπου γράφει ο θείος του πρωθυπουργού. Αγνοώντας την προεκλογική δεοντολογία, ο Αχιλλέας Καραμανλής συναντήθηκε με τα μέλη της διοίκησης του Πανσερραϊκού και φωτογραφήθηκε κρατώντας... το λάβαρο και μία φανέλα του ιστορικού συλλόγου.

Και να ήταν μόνο αυτό... Σύμφωνα με δημοσιεύματα των τοπικών εφημερίδων, ο θείος Αχιλλέας ανακοίνωσε ότι παρενέβη για το θέμα της υποστύλωσης της κερκίδας του νότιου πετάλου του γηπέδου του Πανσερραϊκού και κατάφερε να εξασφαλίσει πίστωση 250.000 ευρώ από το υπουργείο Εσωτερικών!

Ενώ για το θέμα της χορηγίας της ομάδας από το κράτος, «υποσχέθηκε ότι θα επιχειρήσει διερευνητικές κινήσεις και θα συμβάλει με τις δυνάμεις του ώστε να υπάρξει αποτέλεσμα». Εμείς τι να πούμε; Τύφλα να χει ο Μαυρογιαλούρος!

Πηγή: Έθνος

Το πρόγραμμα του Γιάννη Δριβελέγκα για την Τετάρτη 23/9/2009


Ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Δριβελέγκας

την Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2009 θα επισκεφτεί

στις 11.30 το Νοσοκομείο Χαλκιδικής,

στις 18.00 τα Πυργαδίκια,

στις 18.30 το Γομάτι και

θα μιλήσει στην Παναγία στις 20.00

Εξιτήριο για την Ντόρα Μπακογιάννη


Εξιτήριο πήρε σήμερα στις εννέα το πρωί η Ντόρα Μπακογιάννη, μετά από ολιγοήμερη νοσηλεία στο «Ερρίκος Ντυνάν».

Όπως έγινε γνωστό από το πολιτικό της γραφείο, η κ. Μπακογιάννη θα επανέλθει άμεσα στον προεκλογικό αγώνα, ωστόσο η ανάγκη διαρκούς παρακολούθησης της κατάστασης της υγείας της δεν της επιτρέπει να ταξιδέψει στη Νέα Υόρκη για τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.

Ως εκ τούτου το ταξίδι της υπουργού Εξωτερικών στις ΗΠΑ και η συνάντησή της με την Αμερικανίδα ομόλογό της Χίλαρι Κλίντον ματαιώνονται.

Πηγή: Ναυτεμπορική

Γραμμή για Ιλχάν και Χατζηοσμάν δίνει το τουρκικό TRT


«ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΤΟΥΡΚΟΥΣ»!

Με τηλεοπτικό σποτάκι που απευθύνεται στον μέσο μουσουλμάνο της Θράκης.

Το ΤRΤ παίζει μια διαφήμιση, οι «Τούρκοι να ψηφίσουν τους Τούρκους» και συγκεκριμένα, τα ανδρόγυνα, δηλαδή η γυναίκα ή ο άνδρας να ψηφίσει την υποψηφιότητα του Αχμέτ Χατζηοσμάν και του Ιλχάν Αχμέτ. Η γραμμή είναι αυτή», μας λένε άνθρωποι του χώρου που είδαν το σποτ και ενώ το τουρκικό προξενείο πιστεύει ότι πρέπει να υπολογιστούν σωστά οι ψήφοι ανά χωριό για να ενισχυθούν στηριχθούν και οι υποψήφιοι στην Ξάνθη, αλλά κι ένα ποσοστό να πάει και στον Μ. Μουσταφά σε περίπτωση που ο ΣΥΝ συγκεντρώσει τα υπόλοιπα. Ένα άλλο σενάριο δίνει γραμμή και για τον Κοτζά Μουμίν Ριτβάν του ΠΑΣΟΚ ο οποίος δημιουργεί υποθήκες για την επόμενη φορά.

Φέτος κατεβαίνουν στην Θράκη 14 υποψήφιοι βουλευτές σ’ όλα τα κόμματα διεκδικώντας να καταλάβουν κάποιες από τις έδρες των νομών Ξάνθης και Ροδόπης και να περάσουν το κατώφλι της Βουλής των τριακοσίων.

Στόχος, η αύξηση της δύναμης επιρροής. Η αγωνία είναι να μην μείνει η μειονότητα με τους δύο βουλευτές από ένα σε κάθε νομό, αλλά να αυξήσει την δύναμη επιρροής της με την εκλογή κι άλλων μειονοτικών, γι’ αυτό γίνεται καταμέτρηση με μαθηματική ακρίβεια και πλύση εγκεφάλου με κάθε τρόπο, ώστε αν υπολογισθούν όλα καλά, αφού το μεγαλύτερο μέρος των ψηφοφόρων λειτουργεί σαν μάζα. Να μοιραστούν έτσι οι ψήφοι που να υποσκελιστούν οι δυνατοί χριστιανοί υποψήφιοι και η μειονότητα να εκφραστεί ως πλειονότητα… Εξ άλλου οι χριστιανικοί ψήφοι διασπείρονται και σε μικρά κόμματα και σε κηρύγματα εθνικιστικά που περισσεύουν αυτήν περίοδο στην Θράκη.

Τελείως διαφορετικά είναι τα εκλογικά πράγματα στην περιοχή όπου δεν υπάρχει αυτό που λέμε ιδεολογικό υπόβαθρο, πλατφόρμα σκέψεων και ιδεών για το καλύτερο αύριο της χώρας, σύγκριση προσώπων, προγραμμάτων δυνατοτήτων, αλλά όλα ισοπεδώνονται από το …«Τούρκος να ψηφίσει Τούρκο»…

Και τα κόμματα που ξέρουν ανέχονται αυτές τις τακτικές και πρακτικές, αλλά και από την άλλη πλευρά το χριστιανικό στοιχείο μάλλον φαίνεται ότι ξυπνά από τον λήθαργο και τον εφησυχασμό και βλέπει ότι στήνονται ερήμην του παιγνίδια που δεν θάθελε να τα δει να παίρνουν σάρκα και οστά και να τον περιθωριοποιούν.

Η δύναμη της κάλπης που θα εκφραστεί από τον καθένα προσωπικά είναι μεγάλη και καταλυτική. Μη την αφήσετε να πάει χαμένη επειδή κάποιοι νοιώσατε πικρία αδιαφορία ή δεν θα θέλατε να δώσετε μια ευκαιρία να εκφραστεί και πάλι η Ροδόπη σε κεντρικό επίπεδο.

Κι επειδή το σύνθημα του ΤRΤ και του κάθε καναλιού που θέλει να παρέμβει τόσο απροκάλυπτα στα εσωτερικά μας, μας βρίσκει αντίθετους εμείς θα λέγαμε ότι οι Έλληνες πολίτες της Θράκης πρέπει να σκεφθούν το συμφέρον τους στην ελληνική πατρίδα όπου ζουν γιατί δεν βρίσκονται στην τουρκική εθνοσυνέλευση, αλλά επιλέγουν εκπροσώπους για το ελληνικό κοινοβούλιο και δεν θα πρέπει να διαρραγούν σχέσεις, να κλείσουν δρόμοι και να φανούν αχάριστοι σε όσα υιοθετήθηκαν αυτά τα χρόνια είτε σαν μειονοτική πολιτική, είτε σαν οικοδόμηση σχέσεων, είτε σαν συνύπαρξη.

Μελαχροινή Μαρτίδου

Πηγή: Χρόνος

Δηλώσεις Μητσοτάκη τον Μάρτιο για πρόωρες εκλογές

Προεκλογικές διαφημίσεις του 1993

Υπάρχει μέλλον στη Νέα Δημοκρατία...



Τρία πουλάκια κάθονταν στου Τσουκαλά τη ράχη
Το ένα κοιτάει τα Βράσταμα, Το άλλο τον Ταξιάρχη
Το τρίτο το μακρύτερο τη ΝΟ.Δ.Ε. Πολυγύρου...

Ιφιγένεια Κυριάκου Υποψήφια βουλευτής - Προεκλογική κίνηση


Η υποψήφια Βουλευτής της ΝΔ Χαλκιδικής Ιφιγένεια Κυριάκου πρόκειται να επισκεφθεί τις εξής περιοχές, το προσεχές χρονικό διάστημα:

ΤΡΙΤΗ 22-09-09

13:00 Ν. ΗΡΑΚΛΕΙΑ

18:00 ΑΓΙΟΣ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑΣ

18:30 ΤΕΝΕΔΟΣ

19:00 ΖΩΓΡΑΦΟΥ

19:30 ΦΛΟΓΗΤΑ

20:00 ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ

ΤΕΤΑΡΤΗ 23 –09-09

18:00 ΠΛΑΝΑ

18:30 ΠΥΡΓΑΔΙΚΙΑ

19:30 ΓΟΜΑΤΙ

20:15 Μ. ΠΑΝΑΓΙΑ

Να μην ξεχνιόμαστε

Αργύρης Λαφαζάνης

Ευθύμης Καρανάσιος

Στις 4 Οκτωβρίου στέλνουμε στο Κοινοβούλιο δύο Πολυγυρινούς. Τον Αργύρη Λαφαζάνη από το ΠΑΣΟΚ και τον Ευθύμη Καρανάσιο από τη Νέα Δημοκρατία.

Εμάς δεν πρόκειται να μας ξεγελάσουν οι γερο-δεινόσαυροι, αυτούς θα τους μαυρίσουμε και τα παιδιά του Πολυγύρου θα ψηφίσουμε...

Όσο για τους διασπαστές, αυτοί θα φάνε τέτοιο φούμο που δεν θα βγει η μαυρίλα από πάνω τους ούτε μέχρι τις επόμενες εκλογές.

Μιχάλης Ζαμπέτας: Ο Μπάρμπας μου ο Παναής