Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012

Έβαλαν φωτιά στα γραφεία του ΛΑΟΣ στην Ρόδο

Τα γραφεία της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΛΑΟΣ στη Ρόδο, αποπειράθηκαν να κάψουν άγνωστοι τις πρώτες πρωινές ώρες, σήμερα. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις του υποδιοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ρόδου Γιάννη Γαϊτανίδη, η φωτιά, προκλήθηκε πιθανότατα από εύφλεκτο υλικό που έριξαν και άναψαν στην είσοδο των γραφείων του ΛΑΟΣ, στον πρώτο όροφο της πολυκατοικίας, στην οδό Γρηγορίου Λαμπράκη όπου στεγάζονται.

Στο κτίριο δεν υπάρχουν διαμερίσματα παρά μόνο γραφεία, εκτός από ένα όπου η ένοικος φαίνεται ότι απουσίαζε.

Τελικά, η φωτιά έσβησε λίγες ώρες αργότερα, ενώ οι αρμόδιες αρχές ειδοποιήθηκαν σήμερα το πρωί.

Κοινωνικοί εταίροι προς κυβέρνηση Παπαδήμου: Κάτω τα χέρια από 13ο, 14ο και κατώτατο μισθό


Κοινή επιστολή στον πρωθυπουργό και τα πολιτικά κόμματα
θα στείλουν την Παρασκευή το πρωί οι κοινωνικοί εταίροι στην οποία θα καλούνται να κάνουν σεβαστές τις αποφάσεις τους για διατήρηση του κατώτατου μισθού, του 13ου και 14ου και για διατήρηση της μετενέργειας των συμβάσεων.

Οι κοινωνικοί εταίροι ολοκλήρωσαν τη συνάντηση για τα μισθολογικά, στην οποία τους είχε καλέσει ο πρόεδρος του ΣΕΒ, Δημήτρης Δασκαλόπουλος. Οι εργοδοτικοί φορείς ζήτησαν να «παγώσουν» οι μισθοί στον ιδιωτικό τομέα, δηλαδή να μην ισχύσει η αύξηση 2,6% από 1.7.2012 που περιλαμβάνεται στην Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας και να μην ισχύσουν οι ωριμάνσεις, δηλαδή οι αυξήσεις τριετιών και πολυετιών.

Αποδοκίμασαν τη Ντόρα Μπακογιάννη στον Δήμο Θερμαϊκού (Video)


Η Ανεξάρτητη Πρωτοβουλία Πολιτών Θερμαϊκού υλοποιώντας απόφαση της χθεσινής πολυάριθμης Γενικής της Συνέλευσης, κατέστησε σαφές σήμερα στο διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα, που ευθύνεται για την υποδούλωση της χώρας και την εξαθλίωση των Ελλήνων, ότι οι εκπρόσωποί του είναι ανεπιθύμητοι στο Δήμο Θερμαϊκού.

Στα πλαίσια των κινητοποιήσεών της η Πρωτοβουλία οργάνωσε αποδοκιμασία του πολιτικού συστήματος, γιουχάροντας τη Ντόρα Μπακογιάννη που "δουλεύοντας" ήδη για τις επόμενες εκλογές φιλοξενήθηκε  από δημοτικούς συμβούλους του Δήμου Θερμαϊκού που την ξενάγησαν στο ΚΥ της Μηχανιώνας. Νωρίτερα είχε επισκεφθεί το Δημαρχείο όπου και έφαγε κράξιμο από μέλη της πρωτοβουλίας.

Ψαραντώνης - Πότε θα κάνει ξαστεριά (Video)

Πούτιν: «Η Ελλάδα στερήθηκε τεχνητά τη δυνατότητα να εξυγιάνει την οικονομία της»


Η Ελλάδα στερήθηκε τεχνητά της δυνατότητας να εξυγιάνει την οικονομία της, δήλωσε σήμερα ο Ρώσος πρωθυπουργός Βλαντίμιρ Πούτιν μιλώντας στο οικονομικό Φόρουμ «Ρωσία 2012».

«Της στέρησαν τη δυνατότητα να υποτιμήσει το εθνικό της νόμισμα, άρα της στέρησαν τη δυνατότητα αύξησης της ρευστότητας, εφόσον δεν διέθετε δικό της νομισματικό κέντρο» είπε ο κ. Πούτιν, επισημαίνοντας ότι κατ' αυτόν τον τρόπο απέμεινε μόνο ένας διαθέσιμος τρόπος, «η απευθείας μείωση των κοινωνικών δαπανών και η αύξηση της ανταγωνιστικότητας σε αυτή τη βάση, γιατί για να επανεξοπλίσεις όλη την οικονομία, τη βιομηχανία, τον πραγματικό τομέα της οικονομίας χωρίς επενδύσεις είναι αδύνατο. Αλλά και να προσελκύσεις επενδύσεις σε αυτήν την κατάσταση είναι επίσης αδύνατο».

Ο Ρώσος πρωθυπουργός πρόσθεσε ότι πολλές χώρες αντιμετωπίζουν παρόμοιες δυσκολίες και ότι «στην Ελλάδα, συγκεκριμένη βοήθεια από το εξωτερικό προς το παρόν δεν προσφέρουν».

Πάπας Βενέδικτος ο.... εξορκιστής!


Δύο δαιμονισμένοι άνδρες
που ούρλιαζαν στην πλατεία του Αγίου Πέτρου "ηρέμησαν" μυστηριωδώς όταν τους ευλόγησε ο πάπας, το 2009, υποστηρίζει ένα βιβλίο του εξορκιστή της αρχιεπισκοπής της Ρώμης, όμως το Βατικανό διέψευσε αμέσως ότι ο Βενέδικτος έχει προβεί σε μια τέτοια ιεροπραξία.

Σε ένα βιβλίο που περιλαμβάνει συνεντεύξεις και τιτλοφορείται "Ο τελευταίος εξορκιστής", αποσπάσματα του οποίου δημοσιεύτηκαν από το περιοδικό Panorama, ο πατήρ Γκαμπριέλ Αρμότ αφηγείται πως δύο από τις βοηθούς του συνόδευσαν στην πλατεία τον Τζοβάνι και τον Μάρκο, δύο νεαρούς άνδρες που είχαν υπό την επίβλεψή τους, προκειμένου να παρακολουθήσουν την εβδομαδιαία λειτουργία.

Ερώτηση στη Βουλή για τη διακοπή ρεύματος στην Κλινική Στασινόπουλου

Ο Θεόδωρος Καράογλου, ρωτά τον κ.Κουτρουμάνη, τι προτίθεται να κάνει με τα 11 εκατομμύρια ευρώ που χρωστά το κράτος για νοσήλεια στον ιδιοκτήτη και απειλεί να κόψει το ρεύμα για χρέος 40.00 ευρώ.

Δείτε την ερώτηση:

Χωρίς ρεύμα κινδυνεύει να μείνει μια από τις ψυχιατρικές μονάδες της Θεσσαλονίκης, η κλινική «Άγιος Γεώργιος» στο Πανόραμα, που ανήκει στον Όμιλο Kλινικών Στασινόπουλου. Η ΔΕΗ ειδοποίησε τους αρμόδιους του νοσηλευτικού ιδρύματος, ότι πρόκειται να διακόψει το ηλεκτρικό ρεύμα, εάν δεν εξοφληθεί η οφειλή των 40.000 ευρώ της κλινικής προς την ΔΕΗ. Το αξιοπερίεργο είναι, όμως, ότι τη στιγμή που υπάρχει η συγκεκριμένη οφειλή, το κράτος οφείλει, μέσω των ασφαλιστικών ταμείων, στην κλινική Στασινόπουλου 11 εκατ. ευρώ από νοσήλια περασμένων ετών.

Οι πρώτες εικόνες από τη σκοτεινή πλευρά της Σελήνης (Video)


Τo πρώτο βίντεο με φωτογραφίες από την πλευρά της Σελήνης που δεν είναι ορατή από τη Γη ήρθε στο φως της δημοσιότητας.

Η εν λόγω λήψη πραγματοποιήθηκε στις 19 Ιανουαρίου από την ψηφιακή κάμερα MoonKAM του διαστημικού σκάφους «Ebb» στα πλαίσια της αποστολής GRAIL της NASA.

Εικόνες που αποκαλύπτουν την πιο μακρινή από τον πλανήτη μας πλευρά της Σελήνης θα εξακολουθήσουν να στέλνονται και τους προσεχείς μήνες και, μάλιστα, κυρίως σε σχολεία για εκπαιδευτικούς σκοπούς.

Δείτε το βίντεο:

Επιστολή του Ιερώνυμου στον τραπεζίτη Παπαδήμο


Εξοχώτατε κύριε Πρόεδρε,

Σπαράσσεται η καρδιά και θολώνει ο νους μας με όσα συνέβησαν τους τελευταίους καιρούς και εξακολουθούν να συμβαίνουν στον Τόπο μας.

Άνθρωποι με αξιοπρέπεια χάνουν, από τη μία στιγμή στην άλλη, τη δουλειά, ακόμη και το σπίτι τους.

Το φαινόμενο των αστέγων, αλλά και των πεινασμένων – φαινόμενο κατοχικών εποχών – παίρνει εφιαλτικές διαστάσεις. Οι άνεργοι αυξάνονται κατά χιλιάδες μέρα με τη μέρα.

Το ίδιο και τα λουκέτα μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων.

Δήλωση του Γιάννη Μιχελάκη για την δικογραφία της ΕΛΣΤΑΤ

Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Μιχελάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η αποστολή από τη Δικαιοσύνη στη Βουλή της δικογραφίας για τη διόγκωση του ελλείμματος του 2009 και τον τρόπο λειτουργίας της ΕΛ. ΣΤΑΤ. δικαιώνει τις θέσεις της Νέας Δημοκρατίας και εγείρει μείζον πολιτικό ζήτημα.

Η πλήρης διερεύνηση της υπόθεσης αυτής από τη Βουλή των Ελλήνων, με τη συγκρότηση των προβλεπόμενων από το Σύνταγμα Επιτροπών, επιβάλλεται να γίνει αμέσως μετά τις επικείμενες εθνικές εκλογές, όταν η σύνθεση του Σώματος θα ανταποκρίνεται στην πραγματική βούληση της κοινωνίας.

Γ. Καρατζαφέρης : «Εκλογές σε ένα χρόνο - Ανασχηματισμός τη Δευτέρα»


Ο Μπαρμπα-Γιώργος δεν δήλωσε ότι θα φύγει από την κυβέρνηση αν περάσει το νομοσχέδιο για τα ... drugs ;;;

Νίκος Χασαπόπουλος

Η θέση του ΛΑ.Ο.Σ για τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών

Εκλογές σε ένα χρόνο και ανασχηματισμό τη Δευτέρα πρόκειται να ζητήσει στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ κ. Γ. Καρατζαφέρης όπως αποκάλυψε στον υπουργό Διοικητής Μεταρρύθμισης κ. Δημήτρη Ρέππα σε τυχαία συνάντηση, που είχαν το πρωί της Πέμπτης, στη Βουλή.

Ο κ. Καρατζαφέρης είπε οτι θα προσπαθήσει να πείσει και τον κ. Σαμαρά ότι αυτός είναι ο κατάλληλος χρόνος για τις εκλογές. Ακολούθησε ο παρακάτω διάλογος:

Καλαμάτα: Αλεύρωσαν τον πρέσβη Γεωργίου και βουλευτές στη γιορτή της Υπαπαντής (Video)


Με την δέουσα μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε η Υπαπαντή στην Καλαμάτα αλλά δυστυχώς χωρίς πολύ κόσμο όπως αλλά χρόνια κάτι που οφείλετε για πολλούς στον άσχημο καιρό αλλά ποιο πολύ στην οικονομική κρίση που εμπόδισε τους επισκέπτες από την υπόλοιπη Ελλάδα και ειδικότερα από την Αθήνα να έρθουν στην Μεσσηνιακή πρωτεύουσα.

Την Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο αναπληρωτής υπουργός κ Γεωργίου ενώ παραβρέθηκε από την Νέα Δημοκρατία ο βουλευτής και πρώην υπουργός Κώστας Μαρκόπουλος και Μεσσήνιος Βουλευτής Γιάννης Λαμπρόπουλος . Από το ΠΑΣΟΚ παραβρέθηκε ο βουλευτής Μεσσηνίας κ Δ.Κουσελάς ο οποίος δεν ακολούθησε την λατανία στους δρόμους της πόλης ενώ παραβρέθηκε ο Φώτης Χαρίτος από το Λαός και περίπου όλοι οι πολιτευτές και δήμαρχοι του Νομού

Βόρεια Ελλάδα: Σε λευκό "κλοιό" οι περισσότερες περιοχές

Σε λευκό <<κλοιό>> η Βόρεια Ελλάδα, ενώ η επέλαση του χιονιά δημιούργησε αρκετά προβλήματα στις μετακινήσεις.

Σύμφωνα με πρωινή ενημέρωση της Αστυνομίας, με χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων κι από ένα ρεύμα κυκλοφορίας, ανά κατεύθυνση, διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων στην Εθνική Οδό Αθηνών - Θεσσαλονίκης (ΠΑΘΕ), στην περιοχή της Πιερίας (από το 393ο έως το 474ο χλμ.). Με αλυσίδες, εξάλλου, πρέπει να είναι εφοδιασμένοι οι οδηγοί που κινούνται στον ίδιο οδικό άξονα, από το 382ο έως το 390ό χλμ. (στο γεωγραφικό έδαφος της Λάρισας), και στα δύο ρεύματα.

Αλυσίδες χρειάζονται, επίσης, οι οδηγοί που κινούνται στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο της Δυτικής Μακεδονίας, καθώς επίσης στην Εγνατία Οδό, από τα διόδια του Πολυμύλου έως τον κόμβο της Σιάτιστας (στην γεωγραφική περιοχή του νομού Κοζάνης).

Φλώρινα, η πόλη του χιονιού που εμπνέει τους καλλιτέχνες

Φωτογραφία: http://www.florina.gr

Στη Φλώρινα ο σύγχρονος τρόπος ζωής εναλλάσσεται με την ηρεμία του ρομαντισμού και των πανέμορφων φυσικών τοπίων, δημιουργώντας μια εικόνα αντιθέσεων που μαγεύει και εμπνέει όσους την επισκέπτονται.

Στο βορειοδυτικό σύνορο της Ελλάδας, σε υψόμετρο 680 μέτρων, βρίσκεται η πόλη της Φλώρινας ( http://bit.ly/AgtjuE ), ανάμεσα σε λίμνες και βουνά και με φυσικές ομορφιές που μαγεύουν. Είναι το οικονομικό κέντρο και το εμπορικό σταυροδρόμι που συνδέει τη χώρα με την Π.Γ.Δ.Μ. και την Αλβανία και ένας αστικός Δήμος με γεωργοκτηνοτροφικά στοιχεία, λόγω των οικισμών που τον αποτελούν.

Το κλίμα (ηπειρωτικό με ψυχρούς χειμώνες, πολλές βροχοπτώσεις και χιονοπτώσεις) και η γεωγραφική θέση της πόλης, της δίνουν και τον ιδιαίτερο χαρακτήρα της, καθώς είναι «πνιγμένη στο πράσινο»,

«Ναι» από τον εισαγγελέα στο αίτημα αποφυλάκισης Εφραίμ


Θετική είναι η εισήγηση του εισαγγελέα Εφετών, Π. Μαντζούνη, στην αίτηση του ηγούμενου της Μονής Βατοπεδίου Εφραίμ για αντικατάσταση της προσωρινής του κράτησης με περιοριστικούς όρους.

Ο εισαγγελέας εισηγείται στην ανακρίτρια της υπόθεσης των ανταλλαγών του Δημοσίου με τη Μονή, να κάνει δεκτή την προσφυγή που υπέβαλε πριν από λίγες μέρες ο αρχιμανδρίτης επικαλούμενος λόγους υγείας και ισχυριζόμενος ότι είναι αθώος των κακουργηματικών κατηγοριών που τον βαρύνουν.

Υπενθυμίζεται ότι ο αρχιμανδρίτης Εφραίμ κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος στις 23 Δεκεμβρίου με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών, που συνεδρίασε για να λύσει τη διαφωνία που είχε προκύψει μεταξύ της ανακρίτριας και του αρμόδιου εισαγγελέα ως προς το θέμα της προφυλάκισής του.

Συνεχίζονται τα δωρεάν τεστ ΠΑΠ στα χωριά του Δήμου Πολυγύρου


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΩΡΕΑΝ ΤΕΣΤ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ (ΠΑΠ)
ΣΕ ΓΥΝΑΙΚΕΣ 25-65 ΕΤΩΝ


Ο Δήμος Πολυγύρου, στο πλαίσιο του προγράμματος του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης για τον «Προσυμπτωματικό έλεγχο του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας», σε συνεργασία με το Κέντρο Υγείας Παλαιοχωρίου, ενημερώνει πως συνεχίζονται ΔΩΡΕΑΝ τα τεστ ΠΑΠ σε απομακρυσμένα χωριά του δήμου.

Συγκεκριμένα η επόμενη φάση του προγράμματος θα πραγματοποιηθεί:

Χιονίζει στη Χαλκιδική


Μικρής έκτασης είναι τα προβλήματα που δημιούργησε η χιονόπτωση που σημειώνεται από την περασμένη νύχτα στη Χαλκιδική.

Με εντολή του Αντιπεριφερειάρχη κ. Ιωάννη Γιώργου είχαν τεθεί σε επιφυλακή οι αρμόδιες Υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας και από τις 10 τη νύχτα άρχισαν να επιχειρούν στα οδικά δίκτυα που παρουσίαζαν πρόβλημα, συνολικά δέκα επτά μηχανήματα εκχιονισμού.

Οι κεντρικοί οδικοί άξονες κρατήθηκαν ανοιχτοί και η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται κανονικά. Με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων στους δρόμους : Αρναίας – Νεοχωρίου – Στρατωνίου, Αρναίας – Βαρβάρας, Ταξιάρχη – Αρναίας, Ταξιάρχη Πολυγύρου σε ορισμένα τμήματα και από τη διασταύρωση του δρόμου Πολυγύρου - Θεσσαλονίκης προς τον Βάβδο.

Κόμμα, μετεξέλιξη του ΠΑΣΟΚ, προαναγγέλει ο ΠΑΣΟΚος Τσιόδρας

Πάνε να βάλουνε ταφόπλακα στη Νέα Δημοκρατία...
Και ο Αντώνης (συ)σκέπτεται...


“Άταφα πτώματα τη μεταπολίτευσης τα κόμματα” γράφει ο διευθυντής του γραφείου Τύπου του Λ.Παπαδήμου.

Μείζον πολιτικό ζήτημα προκύπτει από άρθρο που δημοσιεύει το site metarithmisi.gr και υπογράφει ο διευθυντής του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, Δημήτρης Τσιόδρας!

Ουσιαστικά ο κ. Τσιόδρας προαναγγέλει κόμμα υπό τον Λουκά Παπαδήμο λέγοντας μεταξύ άλλων ότι “Τα κόμματα εξουσίας, άταφα πτώματα της μεταπολίτευσης, δεν μπορούν να προωθούν με αποφασιστικότητα τις αλλαγές που θα οδηγήσουν σε ασφαλές λιμάνι.”

Μάλιστα προχωράει ένα βήμα παραπέρα λέγοντας ότι

Ξιδοκουλτούρα και ναρκωκουλτούρα: Η αντιπαράθεση Αυγής-Ριζοσπάστη


Έντονη διαμάχη έχει ξεσπάσει μεταξύ των δυο εφημερίδων της Αριστεράς, Αυγή και Ριζοσπάστη, με αφορμή το νομοσχέδιο για την αποποινικοποίηση της χρήσης των ναρκωτικών. Σημειώνεται ότι σήμερα το βράδυ η ΚΝΕ πραγματοποιεί συγκέντρωση στην Ομόνοια κατά του νομοσχεδίου.

Η Αυγή σε χθεσινό της δημοσίευμα της της με τίτλο "Τι πίνουν" σχολίασε σκωπτικά την θέση του ΚΚΕ όπως εκφράστηκε από την Αλέκα Παπαρήγα. Η ΓΓ του ΚΚΕ σε συνέντευξη Τύπου είχε παρομοιάσει το νομοσχέδιο με την νέα δανειακή σύμβαση και το PSI! «Πρόκειται για έγκλημα, δεν θα αφήσουμε να περάσει έτσι. Ένα έγκλημα εξίσου σοβαρό και τρομερό με τη δανειακή σύμβαση και το PSI και όλα τα βάρβαρα μέτρα», είπε.

Την επόμενη μέρα η Αυγή στο επίμαχο σχόλιο της έγραψε:

Μπακογιάννη κατά πάντων από τη Θεσσαλονίκη

«Η Θεσσαλονίκη έχει μέλλον. Λαμπρό μέλλον. Και η Συμμαχία θα δουλέψει σκληρά να το στηρίξει, μέσα κι έξω απ’ τη Βουλή». Αυτό τόνισε η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία μίλησε στη Θεσσαλονίκη.

«Η Θεσσαλονίκη έχει μέλλον. Λαμπρό μέλλον. Και η Συμμαχία θα δουλέψει σκληρά να το στηρίξει, μέσα κι έξω απ’ τη Βουλή». Αυτό τόνισε η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία μίλησε σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην Α’ προβλήτα του λιμανιού της Θεσσαλονίκης.

Πρόσθεσε για τη Θεσσαλονίκη ότι «ξαναβρίσκει την αυτοπεποίθησή της. Απαλλάσσεται απ’ το βάρος της Αθήνας». Αναφέρθηκε στην Εγνατία οδό που βοηθά την πόλη να «βασιλεύσει», όπως είπε, «σε μια τεράστια περιοχή».

«Είμαι Έλληνας, βοηθήστε με»

Κραυγή αγωνίας από ομογενή που καταζητούν οι Αλβανοί

Παναγιώτης Σαββίδης

Ο ομογενής κ. Ναούμ Ντίσο από την Κορυτσά της Βορείου Ηπείρου, είναι σήμερα ο νο1 καταζητούμενος στην Αλβανία, αφού διαφεύγει της σύλληψης, προκειμένου να εκτίσει ποινή φυλάκισης, μετά από αμφιλεγόμενη απόφαση αλβανικού δικαστηρίου.

Το «έγκλημά» του ; Επιχείρησε να εξωραΐσει ηρώο αφιερωμένο στους Έλληνες πεσόντες του πολέμου του 1940-1941 στην περιοχή της  Κορυτσάς, προκαλώντας τις έντονες αντιδράσεις των Αλβανών εθνικιστών.

Χαιρετισμός Προέδρου Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά, Για την εορτή της Υπαπαντής

Χαιρετισμός Προέδρου Νέας Δημοκρατίας  Αντώνη Σαμαρά,
Για την εορτή της Υπαπαντής


Χρόνια πολλά στην Καλαμάτα μας, χρόνια πολλά με υγεία σε κάθε οικογένεια, σε κάθε σπίτι.  Προσπάθησα να βρεθώ κοντά σας, αλλά δυστυχώς οι κρίσιμες ώρες που περνά η πατρίδα μας, επιβάλλουν να μείνω στην Αθήνα.

Ξέρω ότι η φετινή γιορτή βρίσκει τον καθέναν απέναντι σε μεγάλες δυσκολίες. Απέναντι σε αγωνίες και πόνο.

Ξέρω τι περνάει, με πολλή αξιοπρέπεια, ο καθένας ξεχωριστά.

Δημοκρατική Συμμαχία: Σκανδαλώδης η απαίτηση ΠΑΣΟΚ και ΝΔ να εγγυηθεί το κράτος τα χρέη τους

Από το γραφείο Τύπου του κινήματος εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Η κοινή θέση ΠΑΣΟΚ και Νέας Δημοκρατίας, που ζητούν να εγγυηθεί το κράτος τα χρέη τους, αποδίδοντας το 60% της χρηματοδότησης στα ταμεία τους και το 40% στις τράπεζες που έχουν δανειστεί, είναι σκανδαλώδης.

Πρακτικά, αυτό σημαίνει πως ο έλληνας φορολογούμενος, θα συνεχίσει να επωμίζεται το βάρος των υποχρεώσεων των κομμάτων και να αποπληρώνει τις οφειλές τους, σε μια εποχή που κόβονται μισθοί και συντάξεις και περιορίζεται δραματικά το εισόδημα των πολιτών.

Έτσι όμως δεν αποκαθίσταται η σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ πολίτη και πολιτικής.

Δημοσκόπηση στο «Ποντίκι»: Δέκα κόμματα στη Βουλή!

Ρυθμιστές το Άρμα Πολιτών και η Χρυσή Αυγή
Δέκα κόμματα θα περιλαμβάνει η νέα βουλή σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας Pulse που θα δημοσιευθεί την Πέμπτη στην εφημερίδα «Ποντίκι» και στην οποία το ΠΑΣΟΚ παρουσιάζεται με μονοψήφιο ποσοστό.

Είναι ενδεικτικό ότι στη βουλή θα μπουν και η Δημοκρατικκή Συμμαχία και το Άρμα Πολιτών, ακόμα και η Χρυσή Αυγή.

Σε εκτίμηση πρόθεσης ψήφου, η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 19%, το ΠΑΣΟΚ 9,5%, το ΚΚΕ 9%, ο ΛΑΟΣ 4%, ο ΣΥΡΙΖΑ 8,5%, η Δημοκρατική Αριστερά 8%, οι Οικολόγοι Πράσινοι 2,5%, η ΔΗΣΥ 2%, το Άρμα Πολιτών 2%, όπως και η Χρυσή Αυγή.

Να αυτοκαταμετρηθεί αποφάσισε η μειονότητα στην Βόρειο Ήπειρο


Απογραφή των Ελλήνων στην Αλβανία ανακοίνωσε ότι θα κάνει η οργάνωση «Ομόνοια»

Η οργάνωση Δημοκρατική Ένωση της εθνικής ελληνικής μειονότητας της Αλβανίας «Ομόνοια» πρόκειται να διεξάγει απογραφή όλων των Ελλήνων που ζουν στη χώρα.

Μετά τη συνεδρίαση του προεδρείου της οργάνωσης στους Άγιους Σαράντα αποφασίστηκε ομόφωνα να αρχίσει η διαδικασία προετοιμασίας για την ολοκλήρωση της απογραφής μεταξύ Ιουνίου και Οκτωβρίου 2012.

«Μετά την πλήρη αποτυχία της διαδικασίας απογραφής που πραγματοποιήθηκε από το κράτος, που δεν προσέφερε στην κοινότητα μας την ευκαιρία να αποδείξει την δυναμική της,

Το νέο κίνημα από Μίκη, Γλέζο και Κασιμάτη


Ο μουσικοσυνθέτης Μίκης Θεοδωράκης, το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς Μανώλης Γλέζος και ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου Γιώργος Κασιμάτης παρουσίασαν την Ενιαία Λαϊκή Δημοκρατική Αντίσταση (Ε.ΛΑ.Δ.Α), μια κίνηση που, όπως είπαν οι ίδιοι, αποσκοπεί στη συγκρότηση ενός μεγάλου αντιμνημονιακού μετώπου μέσα από την αντίσταση και την αλληλεγγύη των πολιτών.

Εκπρόσωποι της πολιτικής, των επιστημών, των τεχνών και των γραμμάτων έδωσαν το «παρών» στην εκδήλωση στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης. Όπως επισήμανε ο Μανώλης Γλέζος, η πρωτοβουλία αυτή δεν είναι ένα εκλογικό κομματικό σχήμα, γιατί φιλοδοξεί να συσπειρώσει όσο περισσότερο κόσμο, χωρίς τους διαχωρισμούς παρατάξεων. Ο κ. Γλέζος κάλεσε τα κόμματα «να ενισχύσουν τον αγώνα, χωρίς όμως καθοδήγηση». Η νέα αυτή κίνηση έχει στόχο την προβολή και την συσπείρωση των κινημάτων και των ομάδων αντίστασης.

Και η Μυτιλήνη είδε άσπρη μέρα ...

κλικ για μεγέθυνση
Μετά από πολλά χρόνια χιονίζει και μέσα στην πόλη της Μυτιλήνης ....

Από τις 6 το πρωί το χιόνι πέφτει για τα καλά και μέσα στην πόλη της Μυτιλήνης .... Χρόνια είχε να δει ο κόσμος της Μυτιλήνης μέσα στην πόλη «μια άσπρη μέρα» και να όμως που ποτέ μην λες ποτέ....

Δείτε και τις υπόλοιπες φωτογραφίες:

Διεθνές ένταλμα σύλληψης του Σόρος εξέδωσε ο Πούτιν


Διεθνές ένταλμα σύλληψης κατά του «τρομοκράτη χρηματιστή» Τζορτζ Σόρος εξέδωσε ο Ρώσος πρωθυπουργός Βλαντιμίρ Πούτιν.

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν Ιταλικά ΜΜΕ ο Τζορτζ Σόρος διώκεται για απάτη καθώς συμμετείχε  σε μη εξουσιοδοτημένη χρήση παραγώγων με ξένα νομίσματα, με σκοπό να επιτεθεί στη ρωσική χρηματιστηριακή αγορά.

Πηγή: Το Ποντίκι