Τρίτη 11 Αυγούστου 2009

Τα Άρματα οι «Λάτρεις» της Φύσης


Κυνηγετική περίοδος 2009-2010

Η απώλεια της βιοποικιλότητας αναγνωρίζεται σήμερα ως ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα της νέας χιλιετίας που επηρεάζει τη βιωσιμότητα του ίδιου μας του είδους. Υπολογίζεται ότι κάθε χρόνο χάνονται περί τα 26.000 από τα γνωστά είδη.

Και παρόλα αυτά στη χώρα μας η θανατολαγνεία που λέγεται κυνήγι εξακολουθεί να θεωρείται νόμιμη δραστηριότητα. Έτσι και φέτος οι αυτοπροσδιοριζόμενοι «λάτρεις της φύσης και διαχειριστές της» αναλαμβάνουν δράση από τις 20 Αυγούστου, αφαιρώντας από τη φύση «ό,τι περισσεύει» που εντελώς αυθαίρετα το αποκαλούν «τόκο» που δικαιωματικά τους ανήκει. Όμως η φύση έχει τους δικούς της μηχανισμούς και ισορροπίες και δεν χρειάζεται μακελάρηδες να την ισορροπούν κατακρεουργώντας τα πλάσματά της.

Το ΠΟΦΥΖΩ θεωρεί αδιανόητο η ελληνική πανίδα που πλήττεται από τις μύριες όσες δραστηριότητές μας να δέχεται τη χαριστική βολή από τους κυνηγούς που δυστυχώς νομικά δικαιούνται να σκοτώνουν για διασκέδαση μερικά δισεκατομμύρια πουλιά και χωρίς περιορισμό ορισμένα είδη. Επιπλέον τονίζει ότι ούτε τα φωσφορίζοντα πορτοκαλιά γιλέκα, ούτε το ποιος φυλάει τα πρόβατα, λύνουν το πρόβλημα του κυνηγιού στη χώρα μας. Αυτό λύνεται μόνο με την οριστική και αμετάκλητη παύση του κυνηγιού.

Για την ΠΟ.ΦΥ.ΖΩ

H Πρόεδρος

Ρόζα Μηνακούλη

Από τους Πολίτες για τα δικαιώματα της φύσης και της ζωής

Πηγή: Μαγνήτης

Προβλήματα από τις βροχοπτώσεις στην πόλη της Θεσσαλονίκης


Προβλήματα στην κυκλοφορία στην ηλεκτροδότηση προκάλεσε αργά το απόγευμα της Τρίτης στη Θεσσαλονίκη η έντονη βροχόπτωση και η κατά τόπους χαλαζόπτωση, που συνοδεύτηκε από ισχυρούς ανέμους και κεραυνούς.

Πολλοί δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια, ενώ σημειώθηκαν και συγκρούσεις οχημάτων, ευτυχώς μόνο με υλικές ζημίες.Καραμπόλα οκτώ οχημάτων με έναν ελαφρύ τραυματισμό έγινε στην Εγνατία Οδό, στο τμήμα Θεσσαλονίκης - Καβάλας, στο ύψος του Προφήτη, με κατεύθυνση προς την Θεσσαλονίκη.

Η Τροχαία προχώρησε σε ολιγόωρη εκτροπή της κυκλοφορίας από τον κόμβο της Ρεντίνας.
Επίσης, λόγω του καιρού, σημειώθηκαν μικρής έκτασης διακοπές ρεύματος, κυρίως στη δυτική πλευρά της Θεσσαλονίκης, εξαιτίας βλάβης σε υποσταθμό της ΔΕΗ, στον Εύοσμο.

Χωρίς ρεύμα, έμεινε επίσης και τμήμα των Κωνσταντινοπολίτικων και της Λακιάς, στην ανατολική πλευρά της πόλης. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία χρειάστηκε να επέμβει σε 18 περιπτώσεις για άντληση υδάτων.

Βροχόπτωση σημειώθηκε και στους νομούς Κιλκίς, Κοζάνης, Γρεβενών και Καστοριάς, Σερρών και Χαλκιδικής. Στους νομούς Ημαθίας και Πέλλας, η βροχή συνοδεύτηκε, κατά περιοχές, από χαλαζόπτωση,χωρίς να έχουν αναφερθεί προβλήματα.

Πηγή: Το Βήμα

Μπαράζ μικροσεισμών στην Κασσάνδρα

κλικ στην εικόνα για μεγέθυνση

Μπαράζ μικροσεισμών στην Κασσάνδρα. Από χθες μια έντονη σεισμική δραστηριότητα παρατηρείται στο ακρωτήριο Παλιούρι ή Καλογριά.

Οι σεισμοί είναι μεγέθους από 1,9 μέχρι 2,9 ρίχτερ. Ο τελευταίος μικροσεισμός σημειώθηκε στις 23:01 και έχει μέγεθος 2,0 ρίχτερ.

Τα στοιχεία είναι από το τμήμα Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Θρήνος για το θάνατο δύο 19χρονων στον Πολύγυρο

Στο πένθος βυθίστηκε η κοινωνία του Πολύγυρου Χαλκιδικής, όπου οι κάτοικοι θρηνούν το χαμό δύο 19χρονων -ενός αγοριού κι ενός κοριτσιού- μέσα σε μόλις λίγες ώρες, από το τραγικό παιχνίδι που έμελλε να τους παίξει η μοίρα.

Όλα ξεκίνησαν μετά από το τροχαίο ατύχημα που στοίχισε τη ζωή στον 19χρονο. Ο νεαρός -που υπηρετούσε τη θητεία του- οδηγούσε τα ξημερώματα της Κυριακής το δίκυκλό του, όταν, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, έπεσε μέσα σε λακκούβα που υπήρχε εξαιτίας έργων που εκτελούνται στην περιοχή του Πολυγύρου και τραυματίστηκε. Ένα 24ωρο περίπου μετά το περιστατικό, ο νεαρός υπέκυψε στα τραύματά του, σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, όπου είχε μεταφερθεί.

Ο θάνατος και η μοίρα δεν είχαν πει την τελευταία τους κουβέντα, καθώς, χθες το απόγευμα, κατά τη διάρκεια της κηδείας του άτυχου αγοριού, στην πρωτεύουσα της Χαλκιδικής, μία 19χρονη φίλη του νεαρού δεν άντεξε τη συγκίνηση, έχασε τις αισθήσεις της και σωριάστηκε στο έδαφος.

Παρά τις προσπάθειες ανάνηψης που έγιναν από τους γιατρούς του νοσοκομείου Πολυγύρου, η κοπέλα δεν κατάφερε να επανέλθει και εξέπνευσε λίγο μετά τη διακομιδή της.

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή Νίκο Βασιλειάδη, αιτία θανάτου της 19χρονης είναι η «πνευμονική πύκνωση». Σε κάθε περίπτωση, όπως είπε, περισσότερο φως αναμένεται να ρίξουν τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων που θα γίνουν το επόμενο διάστημα.

Πηγή: Καθημερινή

Διπλή τραγωδία στον Πολύγυρο

Νεκρός ένας 19χρονος που έπεσε σε ανοιχτό φρεάτιο με τη μοτοσυκλέτα του

Στο πένθος έχει βυθιστεί ο Πολύγυρος από τον θάνατο ενός 19χρονου, ο οποίος τα ξημερώματα της Κυριακής, έπεσε με τη μηχανή που οδηγούσε σε φρεάτιο, το οποίο είχε ανοιχτεί λόγω προβλήματος στο αποχετευτικό δίκτυο, στην περιοχή Έξι Βρύσες ενώ κατά τη διάρκεια της κηδείας του, τη Δευτέρα, εξέπνευσε 18χρονη συμμαθήτριά του.

Το ανοιχτό φρεάτιο (φωτό: από το Blog http://aetoshal.blogspot.com/ )

Ο νεαρός οδηγός που υπηρετούσε τη στρατιωτική του θητεία τραυματίστηκε σοβαρά και μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Πολυγύρου για να υποκύψει λίγες ώρες αργότερα παρά τις προσπάθειες των ιατρών.

Προανάκριση για το τροχαίο συμβάν και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε διενεργεί το τμήμα Τροχαίας Πολυγύρου.

Λόγω του τραγικού δυστυχήματος αναβάλλεται το προγραμματισμένο για μεθαύριο Δημοτικό Συμβούλιο και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πολυγύρου ανακοίνωσε τη ματαίωση, λόγω πένθους, όλων των εκδηλώσεων που είχαν προγραμματισθεί στα πλαίσια του «Πολιτιστικού Αυγούστου 2009».

Πηγή: Ελευθεροτυπία

Ματαίωση Πολιτιστικών Εκδηλώσεων


Από το Δήμο Πολυγύρου ανακοινώνεται ότι όλες οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις στο πλαίσιο του «Φεστιβάλ Πολυγύρου. Καλοκαίρι Τέχνης και Πολιτισμού 2009» (Πολιτιστικός Αύγουστος 2009) ματαιώνονται.

Πηγή: Δήμος Πολυγύρου

Πολύ σωστή απόφαση.

Ο Πολύγυρος αποχαιρετά τη Νάνσυ


Σήμερα στις 17:30, στο κοιμητήριο του Αγίου Γεωργίου, ο Πολύγυρος θα πει το τελευταίο αντίο στη 18χρονη Νάνσυ που έφυγε τόσο νωρίς από κοντά μας, ακολουθώντας τον 19χρονο Χρήστο στην γειτονιά των Αγγέλων.

Βαρύ είναι το κλίμα στον Πολύγυρο μετά τον άδικο χαμό των δύο παιδιών του.

Τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένειά της, στους συγγενείς και τους φίλους της.

Αναβολή Συνεδρίασης Δημοτικού Συμβουλίου


Από το Δήμο Πολυγύρου ανακοινώνεται ότι η προγραμματισμένη για την Πέμπτη 13 Αυγούστου 2009 συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου αναβάλλεται και θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 18 Αυγούστου 2009 στις 7.30 μ.μ..

Πηγή: Δήμος Πολυγύρου