Σάββατο 7 Ιουνίου 2014

Περικύκλωση της γερμανικής πρεσβείας για τη σφαγή του Διστόμου

Σε συγκέντρωση και πορεία προς την γερμανική πρεσβεία, εις μνήμην της σφαγής του Διστόμου στις 10 Ιουνίου 1944, προχώρησαν και εφέτος το Εθνικό Συμβούλιο Διεκδίκησης Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα με την «Ομάδα Δράσης ΑΚ Δίστομο» από το Αμβούργο και την «Ομάδα Εργασίας: Επίθεση ενάντια στην παράδοση των βετεράνων».

Πρόκειται για δυο από τις δεκάδες αντιφασιστικές οργανώσεις Γερμανών διανοουμένων που δρουν υπέρ της απόδοσης Δικαιοσύνης για τα εγκλήματα των Γερμανών κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και αποτελούνται στην πλειονότητά τους από δικηγόρους και ιστορικούς.

Όπως σημειώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δικηγόρος Μάρτιν Κλίνγκνερ από την «Ομάδα Δράσης ΑΚ Δίστομο» που εκπροσωπεί νομικά στη Γερμανία τις οικογένειες του Διστόμου και έχει εκπροσωπήσει τον Αργύρη Σφουντούρη κατά την προσφυγή του στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου στο Στρασβούργο,

Δήλωση του βουλευτή Δημήτρη Κουκούτση (Video)


Σε κατ’ οίκον περιορισμό ο Κουκούτσης της Χρυσής Αυγής!

Έπειτα από οκτάωρη απολογία, ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Δημήτρης Κουκούτσης αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Έπειτα από τη μαραθώνια απολογία του βουλευτή της Χρυσής Αυγής για την κατηγορία της ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης, ακολούθησε διάσκεψη μεταξύ των ανακριτριών και του Εισαγγελέα, Ισ. Ντογιάκου, προκειμένου να αποφασίσουν για την ποινική του μεταχείριση.

Oι αρχές αποφάσισαν κατ' οίκον περιορισμό και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα για τον βουλευτή.