Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2013

Ανακοίνωση Δημοτικού Ωδείου Πολυγύρου

Ανοιχτή εκδήλωση γνωριμίας με το Δημοτικό Ωδείο Πολυγύρου διοργανώνει το Πολιτιστικό – Αθλητικό - Μορφωτικό Νομικό Πρόσωπο του Δήμου Πολυγύρου “Ο Αριστοτέλης” την Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013.

Από τις 6.00 μ.μ. γονείς και παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν το χώρο, να έρθουν σε επαφή με τους καθηγητές, να μάθουν για τα τμήματα και τα μουσικά σύνολα που θα λειτουργήσουν τη φετινή χρονιά.

Προσπάθεια της διοίκησης και του προσωπικού του ωδείου είναι να αναπτυχθούν “γέφυρες επικοινωνίας” μεταξύ του Δημοτικού Ωδείου Πολυγύρου και της τοπικής κοινωνίας.

Μουσουλμάνοι της Ξάνθης πανηγυρίζουν για τον αφανισμό των Ελλήνων (φωτό)

«Η ΑΓΚΥΡΑ ΦΕΡΕΤΑΙ ΕΚΕΙ ΣΑΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΠΑΡΧΙΑ ΤΗΣ»

Την ώρα που η Ελλάδα θρηνεί για τη Μικρασιατική καταστροφή και για τα εγκλήματα που έγιναν τότε, ο «Σύλλογος Τουρκική Ένωση Ξάνθης» γιόρτασε το γεγονός και πριν από λίγες μέρες ανέβασε στο Facebook πανηγυρικό μήνυμα.

Το εν λόγω μήνυμα αναφέρει:

«Με τα πλέον ειλικρινή μας αισθήματα συγχαίρουμε για την Γιορτή της Νίκης – 30 Αυγούστου – το μεγαλειώδες Τουρκικό Έθνος και μνημονεύουμε με έλεος και ευγνωμοσύνη

Ακόμη μία νεκρή αρκούδα στη Βόρεια Ελλάδα

Νεαρή θηλυκή αρκούδα, βάρους 150 κιλών, που ήταν μάλιστα και μητέρα, εντοπίστηκε νεκρή στην περιοχή του παραλίμνιου επαρχιακού δρόμου στην Καστοριά.

 Το ζώο βρισκόταν παραπλεύρως του δρόμου, μέσα σε θάμνους, χωρίς να είναι διακριτό από το οδόστρωμα. Έφερε εκδορές και πολλαπλά κατάγματα στο αριστερό πόδι και στη λεκάνη, κάτι που υποδηλώνει ότι ο θάνατος προήλθε από πρόσκρουση με διερχόμενο όχημα.

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, το ατύχημα είχε γίνει τουλάχιστον μία ημέρα νωρίτερα, όμως ο οδηγός του αυτοκινήτου είχε αποχωρήσει χωρίς να αναφέρει το περιστατικό.

Μέρκελ: Δεν επιτρέπεται να χαλαρώσουμε την πίεση στην Ελλάδα

Μήνυμα προς την Αθήνα έστειλε η γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, μιλώντας αμέσως μετά τη νίκη της στη γερμανική τηλεόραση, σχολιάζοντας την προοπτική ενός τρίτου πακέτου βοήθειας στην Ελλάδα.

«Δεν επιτρέπεται να χαλαρώσουμε πρόωρα τη μεταρρυθμιστική πίεση», ανέφερε χαρακτηριστικά επισημαίνοντας πως «στον βαθμό που γνωρίζω τι θα κοστίσει κάτι, θα το πω, αλλά δεν πρόκειται να πω προκαταβολικά κάτι που δεν γνωρίζω».

Η γερμανίδα καγκελάριος υπερασπίστηκε επίσης την απόφαση του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε να αναφερθεί στo χρηματοδοτικό κενό, απαντώντας σε ερώτηση σχετικώς με το εάν έχει πει την αλήθεια στους πολίτες.

Δημοσκόπηση της Metron Aanalysis

Η δημοσκόπηση της εταιρείας Metron Analysis για την εφημερίδα «Εθνος της Κυριακής», που ξεκίνησε πριν τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και ολοκληρώθηκε μετά το τραγικό περιστατικό, δίνει οριακό προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και πτώση στα ποσοστά του κόμματος του Νίκου Μιχαλολιάκου σε σχέση με τον Αύγουστο.

Ειδικότερα, όσον αφορά στην πρόθεση ψήφου, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 19,8%, με την ΝΔ να ακολουθεί -στα όρια του στατιστικού λάθους- με 19,6%.

Πτώση εμφανίζουν τα ποσοστά της Χρυσής Αυγής, που συγκεντρώνει 7,8%, παραμένει ωστόσο τρίτο κόμμα.

Στην τέταρτη θέση βρίσκεται το ΠΑΣΟΚ με 4,8% και στην πέμπτη το ΚΚΕ με 4,6%

Νέες νουθεσίες Αμβρόσιου προς Χρυσή Αυγή: «Δε με ακούσατε και σας πήρε ο κατήφορος»

Kαταδικάζει τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα

Ο Μητροπολίτης εξακολουθεί να πιστεύει πως στο εσωτερικό του ακροδεξιού κόμματος υπάρχουν "σοβαροί άνθρωποι"

Μια "σοβαρότερη" Χρυσή Αυγή φαίνεται πως αναζητά ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων κ. Αμβρόσιος που αν και καταδικάζει την δολοφονία του Παύλου Φύσσα με απόλυτο τρόπο, εξακολουθεί να πιστεύει πως στο εσωτερικό του ακροδεξιού κόμματος υπάρχουν "σοβαροί άνθρωποι".

"Εγράψαμε παλαιότερα, ότι εάν η Χρυσή Αυγή διορθώσει μερικές ιδεολογικές τοποθετήσεις της και εάν επίσης διορθώσει μερικές περιπτώσεις ακραίας συμπεριφοράς oρισμένων τουλάχιστον μελών της, θα μπορούσε να αναδειχθεί η "γλυκειά ελπίδα" στους δυσχειμέρους τούτους καιρούς, τους οποίους διερχόμεθα!" γράφει ο Μητροπολίτης για να συμπληρώσει στην συνέχεια:

Μέρκελ: Συζήτηση με Σοσιαλδημοκράτες και Πράσινους

Η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ είπε σήμερα ότι είναι «προφανές» ότι δεν θα αποπειραθεί να σχηματίσει μια κυβέρνηση μειοψηφίας.

Η Μέρκελ έκανε την δήλωση αυτή κατά την διάρκεια μιας τηλεοπτικής συζήτησης, όταν ο ένας από τους παρουσιαστές επισήμανε ότι τα κόμματα CDU/CSU μπορεί να μην μπορέσουν να συγκεντρώσουν την πλειοψηφία των εδρών στην κάτω βουλή της Γερμανίας.
Η Μέρκελ είπε ότι αναμένει να διεξαχθεί διαπραγμάτευση με τους Σοσιαλδημοκράτες (SPD) αλλά και με τους Πράσινους για να σχηματιστεί μια νέα κυβέρνηση συμμαχίας στη Γερμανία.

«Κατά πάσα πιθανότητα οι διαπραγματεύσεις για το σχηματισμό μιας (κυβερνητικής) συμμαχίας θα διεξαχθούν ανάμεσά μας», είπε η Μέρκελ, με το βλέμμα στραμμένο στην πλευρά του υποψήφιου των Σοσιαλδημοκρατών Πέερ Στάινμπρουκ και του υποψηφίου των Πρασίνων Γίργκεν Τριτίν, οι οποίοι βρίσκονταν επίσης στο στούντιο.

Ροντούλης για συνεργασία ΑΝΕΛ-ΣΥΡΙΖΑ

Κρυφή συμφωνία για μετεκλογική συνεργασία των Ανεξάρτητων Ελλήνων με τον ΣΥΡΙΖΑ, καταγγέλλει στο "Βήμα της Κυριακής" ο Αστέριος Ροντούλης.

Ο πρώην βουλευτής του ΛΑΟΣ, υποστηρίζει ότι ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος ζήτησε από τον πολιτικό φορέα "Πατριωτικό Κέντρο", στον οποίο ανήκει ο ίδιος, να δεσμευτεί εκ των προτέρων ότι θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στον ΣΥΡΙΖΑ και να στηρίξουν μια μετεκλογική συνεργασία των ΑΝΕΛ με τον ΣΥΡΙΖΑ...

Πηγή: NewPost

Παραλήρημα Γκρουέφσκι: "Πρώην υπουργός ήταν κατάσκοπος των Ελλήνων"

ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ: "ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΑ ΤΟΥ ΓΚΡΟΥΕΦΣΚΙ"

Nέες πληροφορίες έρχονται στο φως της δημοσιότητας από τα Σκόπια, για τους συλληφθέντες που κατηγορούνται για κατασκοπεία και εγκλήματα συνωμοσίας. Η αστυνομία που έφερε εις πέρας την επιχείρηση με τη κωδική ονομασία ‘Spiuni’ (κατάσκοπος), ισχυρίζεται ότι ορισμένοι από τους κατηγορούμενους για κατασκοπεία είχαν συχνή επαφή με ένα πρώην υπουργό Εξωτερικών των Σκοπίων, καθώς και με έναν ηγέτη πολιτικού κόμματος.

Η σκοπιανή εφημερίδα Ζουρνάλ κυκλοφορεί με τίτλο: "Πρώην υπουργός κατάσκοπος των Ελλήνων!". Όμως στο εν λόγω δημοσίευμα  δεν αναφέρεται κάποιο συγκεκριμένο κόμμα ή όνομα του πρώην υπουργού Εξωτερικών, αλλά τονίζεται ότι οι κατηγορούμενοι εργάζονταν για τις μυστικές υπηρεσίες της Ελλάδας και της Ουγγαρίας.