Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2013

Παραλήρημα Γκρουέφσκι: "Πρώην υπουργός ήταν κατάσκοπος των Ελλήνων"

ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ: "ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΑ ΤΟΥ ΓΚΡΟΥΕΦΣΚΙ"

Nέες πληροφορίες έρχονται στο φως της δημοσιότητας από τα Σκόπια, για τους συλληφθέντες που κατηγορούνται για κατασκοπεία και εγκλήματα συνωμοσίας. Η αστυνομία που έφερε εις πέρας την επιχείρηση με τη κωδική ονομασία ‘Spiuni’ (κατάσκοπος), ισχυρίζεται ότι ορισμένοι από τους κατηγορούμενους για κατασκοπεία είχαν συχνή επαφή με ένα πρώην υπουργό Εξωτερικών των Σκοπίων, καθώς και με έναν ηγέτη πολιτικού κόμματος.

Η σκοπιανή εφημερίδα Ζουρνάλ κυκλοφορεί με τίτλο: "Πρώην υπουργός κατάσκοπος των Ελλήνων!". Όμως στο εν λόγω δημοσίευμα  δεν αναφέρεται κάποιο συγκεκριμένο κόμμα ή όνομα του πρώην υπουργού Εξωτερικών, αλλά τονίζεται ότι οι κατηγορούμενοι εργάζονταν για τις μυστικές υπηρεσίες της Ελλάδας και της Ουγγαρίας.

Οι πληροφορίες αυτές έχουν προκαλέσει σφοδρό κύμα αντιδράσεων στα Σκόπια. Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι το σκοπιανό εβδομαδιαίο περιοδικό ‘Focus’, γράφει σήμερα ότι η επιχείρηση με την κωδική ονομασία «Spiuni» είναι ένα κατασκεύασμα της εξουσίας για να οδηγήσει τη χώρα σε πρόωρες εκλογές.

Σύμφωνα με το συγκεκριμένο περιοδικό η σημερινή κυβέρνηση του VMRO-DPMNE χρησιμοποιεί την επιχείρηση αυτή για καθαρά πολιτικούς λόγους με στόχο να προπαγανδίσει υπέρ των πρόωρων εκλογών. Άλλωστε λίγες ημέρες νωρίτερα είχαν διαρρεύσει πληροφορίες ότι εκλογές θα μπορούσαν να διεξαχθούν το αργότερο μέχρι το Δεκέμβριο του τρέχοντος έτους.

Το περιοδικό συνεχίζει λέγοντας ότι ο Νίκολα Γκρούεφσκι, βρίσκεται σε δεινή θέση καθώς οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι έχει μειωθεί τελευταία η προτίμηση των ψηφοφόρων για το κυβερνών κόμμα.

Πηγή: DefenceNet

Δεν υπάρχουν σχόλια: