Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013

Χαμός στην Αλβανία από συνέντευξη του Χρ. Παππά της Χ.Α. σε αλβανικό κανάλι


«Με την Αλβανία είμαστε σε εμπόλεμη κατάσταση, όταν γίνουμε κυβέρνηση θα ελευθερώσουμε τη Βόρειο Ήπειρο με όπλα…»

 Ο βουλευτής επικρατείας της Χρυσής Αυγής Χρήστος Παππάς, έγινε πασίγνωστος στην Αλβανία καθώς πριν από τρείς μήνες επικέντρωσε τους φακούς των αλβανικών μέσων στις επεισοδιακέςεκδηλώσεις της 28ης Οκτωβρίου στη Βόρειο Ήπειρο. Οι αλβανικές εφημερίδες φιλοξενούν τις συχνές ερωτήσεις του στη Βουλή των Ελλήνων για θέματα που αφορούν το Βορειοηπειρωτικό Ελληνισμό ενώ κάποιο μάλιστα τον θεωρούν αλβανό γιατί κατάγεται από το Σούλι !!!

Το εθνικής εμβέλειας  αλβανικό κανάλι “NEWS24” που ανήκει στον ίδιο ανθελληνικό δημοσιογραφικό όμιλο με τη “Gazeta Shqiptare”  και το ιστολόγιο balkanweb,  προβάλει σε σποτάκι την αποκλειστική συνέντευξη που εξασφάλισε ο δημοσιογράφος Arur Zhej και θα προβληθεί σύντομα στο κανάλι.

27 αρχαιότητες μεταφέρονται στο Νέο Μουσείο Ακρόπολης

Άποψη του γλυπτού διακόσμου της ανατολικής πλευράς του Παρθενώνα (αέτωμα, μετόπες, ζωφόρος)

Θετική γνωμοδότηση

 Είκοσι επτά αποσπασματικές αρχαιότητες από τις αποθήκες του Παλαιού Μουσείου Ακροπόλεως θα πάρουν τον δρόμο για το Νέο, καθώς ύστερα από αίτημα του δεύτερου, το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (ΚΑΣ) γνωμοδότησε θετικά ως προς την παραχώρησή τους.

Το Νέο Μουσείο Ακροπόλεως, που αιτήθηκε την έγκριση μεταφοράς, σχεδιάζει να εντάξει στις αίθουσές του τα 27 αντικείμενα, τα οποία σχετίζονται με μνημεία - όπως κιονόκρανα, σίμες, υδρορρόες, ανθέμια και κέραμοι -  που εκτίθενται ήδη στις αίθουσές του.

Όλες οι μορφές κινητοποιήσεων πιθανές λένε οι αγρότες της Θεσσαλίας

Δεν ικανοποιήθηκαν τα αιτήματά τους μετά τη συνάντηση με τον Αθ. Τσαυτάρη

Καμία μορφή κινητοποιήσεων δεν αποκλείουν οι αγρότες της Θεσσαλίας, όπως ξεκαθάρισαν εκπρόσωποι των Ομοσπονδιών Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας, Λάρισας και Τρικάλων, σε δηλώσεις τους αμέσως μετά τη συνάντηση που είχαν με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Αθανάσιο Τσαυτάρη.

Οι αγρότες δεν ικανοποιήθηκαν από τη συνάντηση, καθώς σύμφωνα με όσα ανέφεραν δεν έλαβαν σαφείς απαντήσεις στα αιτήματά τους.

Αντίθετα, ο υπουργός είπε ότι η συνάντηση διεξήχθη σε θετικό κλίμα, σημειώνοντας πως σταθερά καταβάλλονται προσπάθειες για την επίλυση των προβλημάτων των αγροτών.

Πίθηκοι με iPad σε ζωολογικό κήπο


Το Εθνικό Ζωολογικό Πάρκο Σμιθσόνιαν, στη Ουάσιγκτον, έδωσε στους ουραγκοτάγκους του τις γνωστές συσκευές της Apple (iPad), για να γεμίσει δημιουργικά τη μέρα τους και να τα βοηθήσει να αναπτύξουν τις γνωστικές τους ικανότητες.

Εθνικό Ζωολογικό Πάρκο Σμιθσόνιαν, στη Ουάσιγκτον

 Πώς κρατάει κανείς έναν πίθηκο απασχολημένο και ευχαριστημένο; Δίνοντάς του ένα iPad. Το Εθνικό Ζωολογικό Πάρκο Σμιθσόνιαν, στη Ουάσιγκτον, έδωσε στους ουραγκοτάγκους του τις γνωστές συσκευές της Apple, για να γεμίσει δημιουργικά τη μέρα τους και να τα βοηθήσει να αναπτύξουν τις γνωστικές τους ικανότητες.

Στο πρόγραμμα, το οποίο ονομάζεται “Apps for Apes” («Εφαρμογές για Πιθήκους»), συμμετέχουν άλλοι 12 ζωολογικοί κήποι από ολόκληρο τον κόσμο.

Μόντι: «Οι Eλληνες πλέον έχουν γονατίσει»

«Αυτό θα συνέβαινε και στην Ιταλία χωρίς την κυβέρνησή μου», είπε

Σε έναν παραλληλισμό της Ιταλίας με την Ελλάδα, ο Μάριο Μόντι δήλωσε ότι «οι Έλληνες, πλέον, έχουν γονατίσει» και πως αυτό ακριβώς θα συνέβαινε και στην Ιταλία, χωρίς την κυβέρνησή του.

«Στην Αθήνα ο κόσμος καίει δέντρα και έπιπλα για να ζεσταθεί και η ατμοσφαιρική ρύπανση θυμίζει εκείνη του Λονδίνου, πριν έξι δεκαετίες» επεσήμανε ο Ιταλός υπηρεσιακός πρωθυπουργός χθες βράδυ -Τρίτη 22 Ιανουαρίου- στην εκπομπή Ballarò, του ιταλικού δημόσιου τηλεοπτικού καναλιού «Rai Tre»,  ενώ πρόσθεσε ότι «από το 2009 μέχρι το 2012 το ΑΕΠ μειώθηκε κατά 20%, η ανεργία των νέων έφτασε το 57% και οι μισθοί υπέστησαν περικοπές του 32%».

Όσον αφορά στις προτεραιότητες του κυβερνητικού του προγράμματος, ο Μάριο Μόντι τόνισε ότι αν επανεκλεγεί πρωθυπουργός θα δραστηριοποιηθεί άμεσα για τη μείωση του αριθμού των βουλευτών και γερουσιαστών κατά 50%, καθώς επίσης και για την αλλαγή του εκλογικού νόμου.

Αβραμόπουλος, Βενιζέλος και... Καποδίστριας

Να μην πιάνουν στο στόμα τους τον Καποδίστρια αυτοί.
Ο Ιωάννης Καποδίστριας, όχι μόνο δεν έπαιρνε μισθό, αλλά χρηματοδοτούσε το κράτος από την προσωπική του περιουσία...
Και δολοφονήθηκε από τουρκο-κοτζαμπάσηδες, για να ανοίξουν τον δρόμο στους ομοίους τους.
Δεν δικαιούνται να μιλάνε για τον Καποδίστρια.


Για όλα μίλησαν χθες ο Δημήτρης Αβραμόπουλος και ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Ακόμη και για το φενγκ σούι του... Ιωάννη Καποδίστρια, από το πορτρέτο του οποίου -είναι κρεμασμένο στο γραφείο του υπουργού Εξωτερικών- εντυπωσιάστηκε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Το σχόλιο του κ. Αβραμόπουλου ήταν το εξής: «Ισως χρειάζεται η επιφοίτηση του Καποδίστρια μήπως και καταφέρουμε να φτιάξουμε ένα αποτελεσματικό κράτος».

Πηγή: Τα Νέα

Οι διώξεις κατά στελεχών της ΕΛΣΤΑΤ ανοίγουν το «κουτί της Πανδώρας»


ΤΡΟΜΟΣ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ ΓΙΑ ΣΥΣΤΑΣΗ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ


 Φοβάται την συγκρότηση εξεταστικής επιτροπής για το πρώτο Μνημόνιο το ΠΑΣΟΚ διαπιστώνοντας ότι καλλιεργείται τεχνητό κλίμα πόλωσης από τις αντιμνημονιακές δυνάμεις.

Οι χθεσινές εξελίξεις με τους οικονομικούς εισαγγελείς να ασκούν ποινική δίωξη για αλλοίωση στοιχείων του ελλείμματος του 2009 σε πρώην στελέχη της ΕΛΣΤΑΤ προκάλεσαν ιδιαίτερη ανησυχία στην Ιπποκράτους που πιστεύει ότι ορισμένοι επιχειρούν να στοχοποιήσουν εκ νέου το ΠΑΣΟΚ για να του δημιουργήσουν πρόσθετα προβλήματα.

Γι' αυτόν τον λόγω έπειτα από συνεννόηση με τον Ευάγγελο Βενιζέλο εξεδόθη προειδοποιητική ανακοίνωση -εν είδει σχολίου- του κόμματος με αποδέκτες -όπως έλεγαν αργότερα- τόσο τον Ανδρέα Λοβέρδο και τους εισαγγελείς όσο τον ΣΥΡΙΖΑ και τους Ανεξάρτητους Έλληνες.

Βικτόρια Χίσλοπ: Στη Ελλάδα τσακώνονται ποιος θα κεράσει, στη Αγγλία ποιος δεν θα πληρώσει

Η Βικτόρια Χίσλοπ μίλησε για τη χώρα μας και τις εμπειρίες της από την Ελλάδα, σε συνέντευξή της στο Έθνος.

Η διάσημη συγγραφέας του βιβλίου και της τηλεοπτικής σειράς "το νησί"  λέει χαρακτηριστικά:  «Πιστέψτε με, τη μία μέρα του χρόνου που βγάζει ήλιο στην Αγγλία κανένας δεν πάει στη δουλειά αλλά για ηλιοθεραπεία. Οπότε νομίζω ότι η ταμπέλα «τεμπέλης» προέρχεται από τη ζήλια για τον καιρό σας. Και εμείς θα ήμασταν εξίσου τεμπέληδες αν είχαμε πανέμορφα θερμά καλοκαίρια και καταγάλανες παραλίες.»

Είστε ερωτευμένη με την Ελλάδα, αλλά παραμένετε αντικειμενική. Ποια είναι η γνώμη σας για τους Ελληνες;

Έκλεψαν κι άλλη προτομή οι κυνηγοί χαλκού!

Αυτή τη φορά στην Μάνη

Μανώλης Βάιας

Ακόμα μία μπρούντζινη προτομή βάρους τουλάχιστον 50 κιλών, άρπαξαν οι συμμορίες «κυνηγών» χαλκού που οργώνουν τη χώρα για να πουλήσουν τον χαλκό. Πρόκειται για την προτομή του συνταγματάρχη Κωνσταντίνου Δαβάκη που βρισκόταν στην κοινότητα Κούνου του δήμου Ανατολικής Μάνης.

Η προτομή του ήρωα του ελληνοϊταλικού πολέμου του 1940 ήταν τοποθετημένη σε μαρμάρινο βάθρο, αλλά κανείς δεν αντιλήφθηκε πώς και πότε ακριβώς έκανε «φτερά». Για την αναζήτησή της και τον εντοπισμό των δραστών, έχουν ξεκινήσει οργανωμένη επιχείρηση οι άνδρες του αστυνομικού τμήματος Αρεόπολης. Ήταν η έκτη προτομή που βρέθηκε στο «στόχαστρο» κυνηγών χαλκού μέσα σε ακριβώς ένα χρόνο!

Απολογείται σήμερα ο Β. Παπαγεωργόπουλος

Στην τελική ευθεία εισέρχεται, με τη σημερινή απολογία του πρώην δημάρχου Θεσσαλονίκης, Βασίλη Παπαγεωργόπουλου, η υπόθεση υπεξαίρεσης από τα ταμεία του δήμου.

Ο Β. Παπαγεωργόπουλος απολογείται από το πρωί ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, για την «τρύπα» των 51,4 εκατ. ευρώ που αποκαλύφθηκε στο δήμο Θεσσαλονίκης κατά τη διοίκησή του.

Τις προηγούμενες μέρες απολογήθηκαν οι 17 συγκατηγορούμενοι του πρώην δημάρχου, μεταξύ αυτών ο άλλοτε στενός του συνεργάτης, πρώην γενικός γραμματέας Μιχάλης Λεμούσιας, τρεις αντιδήμαρχοι Οικονομικών,