Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2012

Στα Βαλκάνια ο πρόγονος του ανθρώπου αποδεδειγμένα πλέον και σύμφωνα με επιστήμονες (Video)

Ριζική ανατροπή των επιστημονικών δεδομένων φέρνει μια δημοσίευση που βρήκε αρχαιότερο εύρημα από τον Ουρανοπίθηκο τον Μακεδονικό της Ελλάδας. Σύμφωνα με βουλγαρικό εύρημα φαίνεται πως στην Ευρώπη πριν από εννιά εκατομμύρια χρόνια ζούσαν μεγάλοι ανθρωποειδείς πίθηκοι ανατρέποντας έτσι την κατεστημένη εικόνα ότι ο άνθρωπος κατάγεται από την Αφρική.

Γερμανοί, Γάλλοι και Βούλγαροι επιστήμονες, με βάση το νέο εύρημα ενός δοντιού (τραπεζίτη) στη Βουλγαρία, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι μέχρι πριν από επτά εκατομμύρια χρόνια επιζούσαν μεγάλοι ανθρωποειδείς πίθηκοι σε περιβάλλοντα τύπου σαβάνας στο ευρωπαϊκό έδαφος.

Η χρονολογία αυτή είναι πολύ πιο πρόσφατη από αυτή των περίπου 9,2 εκατ. ετών, που αποτελεί την ηλικία του έως τώρα πιο πρόσφατου απολιθώματος ανθρωπίδη που είχε βρεθεί στο ευρωπαϊκό έδαφος και αφορούσε τον Ουρανοπίθηκο (Ouranopithecus macedonensis),

Μεγάλη νίκη για τον κόσμο του Ίντερνετ: Αποσύρονται τα νομοσχέδια SOPA και PIPA

Ο κόσμος του Internet κέρδισε την πρώτη μεγάλη μάχη ενάντια στα νομοσχέδια SOPA και PIPA, καθώς οι δύο γερουσιαστές που ήταν υπεύθυνοι για την εισαγωγή τους (Lamar Smith και Harry Reid) ανακοίνωσαν ότι θα αναστείλλουν τις συζητήσεις και τις αντίστοιχες ψηφοφορίες στο Αμερικανικό Κοινοβούλιο. Αμφότεροι δέχτηκαν τρομερές πιέσεις, όχι μόνο από την γενική διαδικτυακή κατακραυγή που εκφράστηκε με το blackout της περασμένης Τετάρτης, αλλά και από χιλιάδες τηλεφωνήματα ψηφοφόρων από ολόκληρη την επικράτεια των ΗΠΑ.

 Βέβαια, αυτή η αναστολή είναι μια πρώτη νίκη ενάντια στη φίμωση του Internet, καθώς και οι δύο ομάδες σκοπεύουν να επανεξετάσουν τρόπους για να αντιμετωπίσουν την πειρατεία, αλλά κάτι τέτοιο θα κόστιζε σε ψήφους αυτή την κρίσιμη προεκλογική περίοδο. Το πιθανότερο είναι ότι τα νομοσχέδια θα ξαναγραφούν, ίσως θα μετονομαστούν και θα προσπαθήσουν να τα περάσουν χωρίς να τραβήξουν την προσοχή.

Πώς προήλθε η φράση: “Της πουτ@ν@ς το κάγκελο”

Στην Ελλάδα το κάγκελο έχει την τιμητική του. Έχει γίνει σύνθημα, (τα μυαλά στα κάγκελα), έχει γίνει τραγούδι (κάγκελα, κάγκελα παντού), έχει εμπνεύσει και παραλληλιστεί με τη στέρηση της ελευθερίας (της φυλακής τα κάγκελα είναι για τους λεβέντες). Ωστόσο, ένα είναι μακράν το πιο γνωστό κάγκελο που έχει γράψει ιστορία…Της πuτ@ν@ς το κάγκελο, ή όπως το χαρακτήρισε πιο λόγια ο Χάρρυ Κλυνν, της επί χρήμασι εκδιδομένης γυναικός το σιδηρούν κιγκλίδωμα.

Ήταν λίγο πριν το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, όταν στον όρμο του Φαλήρου, στη μεγάλη ξύλινη εξέδρα της παραλίας του Νέου Φαλήρου, στήνονταν οι ιερόδουλες της εποχής, προσμένοντας υπομονετικά τα ναυτάκια του συμμαχικού στόλου για να κάνουν σεφτέ.

Ο Πάνος Καμμένος υπό την πίεση της κοινωνίας κάνει την πολιτική κίνηση εν μέσω σφύρας και άκμονος.


από το olympia.gr

Η πίεση που έχει εκδηλωθεί στο πρόσωπο του Πάνου Καμμένου από ένα πλειοψηφικό μέρος της σκεπτόμενης, αφυπνισμένης κοινωνίας, τον οδηγεί να πάρει μία απόφαση υψηλής προσωπικής επικινδυνότητας. Και εξηγούμεθα.

Ο Πάνος Καμμένος έχει δεχθεί επίθεση από έναν ορυμαγδό ατόμων φαινομενικά ετερόκλητων που τα συνδέει ένα στοιχείο: Υποθέσεις που ζημίωσαν την Ελλάδα και τους Έλληνες.

Ο Πάνος Καμμένος είναι αντιμέτωπος με αγωγές ύψους 15,000,000 Ευρώ (ΔΕΚΑΠΕΝΤΕ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΕΥΡΩ), ποσό μαμουθ. Ποσό παγκόσμιο ρεκόρ που μπορεί να συγκριθεί μόνο με τις αποζημιώσεις που ζητούν τα θύματα των καπνοβιομηχανιών.

Ο Λοβέρδος απειλεί με μακελειό αν παραπεμφθεί ο Γ.Α.Π. (Video)



Δεν τραβάει τα αυτιά του ο Λοβέρδος μπας και συνέλθει;;;
Έλεος ρε πούστη μου .. τι θα ακούσουμε ακόμα...

Τα Μανουσάκια - Δημοτικό τραγούδι Αρκαδίας

Magna Graecia – Η Μεγάλη Ελλάς

Η Μεγάλη Ελλάδα (στα λατινικά Magna Graecia) είναι o ιστορικός-γεωγραφικός όρος, ο οποίος προσδιωρίζει τις ελληνικές αποικίες της Κάτω Ιταλίας και της Σικελίας της αρχαϊκής και κλασικής περιόδου.

Οι πρώτες ελληνικές αποικίες ιδρύθηκαν γύρω στο 750 π.Χ. στη Καλαβρία, την Σικελία και την Απουλία. Είχανε την τυπική ελληνική μορφή της πόλη-κράτους, και διατηρούσανε στενές σχέσεις με τις μητροπόλεις τους, αφού είχανε και το δικαίωμα να συμμετέχουν στους Πανελλήνιους Αγώνες.

Δωρικές πόλεις ήταν ο Τάρας, η Καλλίπολη, οι Λόκροι Επιζεφύριοι, οι Συρακούσες και η Γέλα, ιωνικές αποικίες ήταν το Πήγιον, η Νάξος, η Ελέα και η Κύμη, ενώ οι πόλεις Μεταπόντιο, Σύβαρις, Κρότων και Ποσειδωνία ήταν αχαϊκές.

H Eλβετία τιμά τον Ιωάννη Καποδίστρια!


Οι νεοέλληνες πάντως, τίμησαν δεόντως τον Καποδίστρια, σπάζοντας το δεξί χέρι του αγάλματός του στο Ναύπλιο. (βλ. σχετική φώτο στο τέλος του κειμένου)


Το ότι ο Ιωάννης Καποδίστριας, ο πρώτος κυβερνήτης του ελληνικού κράτους, υπήρξε σημαντική πολιτική προσωπικότητα για την Ρωσία είναι γνωστό. Αυτό όμως που δεν ξέραμε είναι ότι η δράση του ήταν καίρια και για ακόμη μία χώρα: την Ελβετία.

Πριν από μερικούς μήνες, η χώρα αποφάσισε να τιμήσει τον ηγέτη με προτομή στην πόλη της Λωζάννης, που έγινε με κάθε τιμή, προς αναγνώριση της συμβολής του στην δημιουργία του ελβετικού κράτους, όπως το γνωρίζουμε σήμερα.

Η πρώτη έκθεση για το «Ναυάγιο των Αντικυθήρων»

Η παρουσίαση του Εφήβου των Αντικυθήρων στην ιστοσελίδα του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου, ως αντικείμενο του Ιανουαρίου -του πρώτου μήνα για το 2012- είναι μόνον η αρχή.

Το αριστουργηματικό χάλκινο άγαλμα του 340 - 330 π.Χ., που ανελκύστηκε από το ομώνυμο ναυάγιο στις αρχές του περασμένου αιώνα, δίνει απλώς μια γεύση γι' αυτό που πρόκειται να ακολουθήσει, την πρώτη έκθεση που έχει ποτέ γίνει για το Ναυάγιο των Αντικυθήρων.

Συνεχίζει να κατηγορεί την Ελλάδα ο Γκρούεφσκι


Ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Νίκολα Γκρούεφσκι επανέλαβε τους ισχυρισμούς του ότι η Ελλάδα "κωλυσιεργεί" στις διαπραγματεύσεις για το ζήτημα της ονομασίας και ότι εκφράζει "ακραίες θέσεις".

"Ο πιο πρόσφατος γύρος συνομιλιών για την αναζήτηση λύσης του προβλήματος της ονομασίας που επέβαλε η Ελλάδα πριν από 15-20 χρόνια επιβεβαίωσε, πρακτικά, τις αρχικές εκτιμήσεις μου ότι η Αθήνα θα προσπαθήσει να κερδίσει χρόνο και να παίξει παιχνίδια παρουσιάζοντας την εικόνα ότι η ελληνική πλευρά κάνει το καλύτερο που μπορεί για την επίλυση του προβλήματος, αλλά η δική μας πλευρά είναι σκληρή και ανυποχώρητη και δεν θέλουμε λύση του προβλήματος", δήλωσε ο κ. Γκρούεφσκι στα Σκόπια.

"Από πληροφορίες που έχω λάβει, είναι ξεκάθαρο ότι ο διαμεσολαβητής Μάθιου Νίμιτς επιθυμούσε να επισκεφθεί τα Σκόπια και την Αθήνα κατά τη διάρκεια του Φεβρουαρίου.

Στα σκαριά τα γαλάζια ψηφοδέλτια


Γυναίκες για τα ψηφοδέλτια της Α’ Θεσσαλονίκης και άντρες για αυτά της β’ περιφέρειας αναζητεί η Νέα Δημοκρατία, η οποία ετοιμάζεται για εκλογές και κλείνει τις «γαλάζιες» λίστες.

Του Βαγγέλη Πλάκα
plakasv@gmail.com

Η αναζήτηση γυναικών λόγω και της ποσόστωσης συνεχίζεται και στη Βόρεια Ελλάδα και αποτέλεσε βασικό πονοκέφαλο στην προ δεκαημέρου επίσκεψη του γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής Ανδρέα Λυκουρέντζου στη Θεσσαλονίκη, όπου είχε σχετικές επαφές.

«Με τη συμμετοχή πολλών νέων γυναικών και ανδρών στα ψηφοδέλτιά μας θα εκφράσουμε με αξιοπιστία το αίτημα της κοινωνίας για ανανέωση και ανάδειξη νέων προσώπων σε πολιτικούς και θεσμικούς ρόλους», επισήμανε ο κ. Λυκουρέντζος σε πρόσφατη συνέντευξή του στη «Μακεδονία».

Γαλάζιο βραχυκύκλωμα


ΡΕΠΟΡΤΑΖ Διονύσης Νασόπουλος

Γιατί ο Αντώνης Σαμαράς αντιμετωπίζει με σοβαρές επιφυλάξεις τυχόν δομικές αλλαγές στην κυβέρνηση

Η ιδέα του ανασχηματισμού δεν ενθουσιάζει τον Αντώνη Σαμαρά. Στην προχθεσινή σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον Λουκά Παπαδήμο, το ζήτημα έβαλε στο τραπέζι ο Γιώργος Καρατζαφέρης, ο οποίος χαρακτήρισε «χύμα και αναποτελεσματικό» το σημερινό κυβερνητικό σχήμα.

Ο Γιώργος Παπανδρέου, από την πλευρά του, τόνισε ότι ήδη έχει «εξουσιοδοτήσει» τον Πρωθυπουργό να προχωρήσει σε όσες αλλαγές προσώπων που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ κρίνει σκόπιμες,

Θεσσαλονίκη: Ελπίδες για το παλιό Ιταλικό προξενείο


Ελπίδες για την αποκατάσταση του παλιού κτιρίου του ιταλικού προξενείου, επί της οδού Β. Ολγας 20, δημιουργούνται, μετά την πρόσφατη αλληλογραφία μεταξύ του δήμου Θεσσαλονίκης και του επίτιμου προξένου της Ιταλίας στη Θεσσαλονίκη.

Η οικία Σαλέμ, ευρύτερα γνωστή ως «ιταλικό προξενείο», παραμένει εγκαταλειμμένη στη φθορά του χρόνου, αν και το κτίριο είναι ένα από τα λιγοστά που απέμειναν για να θυμίζουν το δρόμο των Εξοχών της άλλοτε πολυεθνικής και πολυπολιτισμικής Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα, με επιστολή του στον επίτιμο πρόξενο της Ιταλίας στη Θεσσαλονίκη, ο αντιδήμαρχος Αστικού Σχεδιασμού, Πολεοδομίας και Δικτύων, Ανδρέας Κουράκης,

Η Ελλάδα του 1900 σε φωτογραφίες..!


Ο Φρεντ Μπουασονά, (1858-1946 Γενεύη) ήταν Γαλλοελβετός φωτογράφος ιδιαίτερα γνωστός για την φωτογραφική τεχνική του αλλά και την εκτεταμένη φωτογράφιση του ελληνικού χώρου επί τριάντα περίπου έτη, μαζί με τον συνοδοιπόρο του Ντανιέλ Μπο-Μποβί, διευθυντή της Σχολής Καλών Τεχνών της Γενεύης.

Το 1903, μαζί με τον Ντανιέλ Μπο-Μποβί, ταξίδεψε για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Το 1907 επανήλθε και το 1913, πάλι με τη συντροφιά του Μποβύ και με τον λιτοχωρίτη κυνηγό Χρήστο Κάκκαλο, είναι ο πρώτος που ανέβηκε στον Μύτικα, την υψηλότερη κορυφή του Ολύμπου. Το 1930 πραγματοποίησε το τελευταίο του ταξίδι στην Ελλάδα και επισκέφθηκε το Άγιο Όρος.