Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2010

Στιγμές Ιστορίας: Γερμανός Καραβαγγέλης


Ο Επίσκοπος Γερμανός Καραβαγγέλης ήταν Μητροπολίτης Καστοριάς και διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στη διάρκεια του Μακεδονικού Αγώνα, καθώς και του Ποντιακού Ελληνισμού, αργότερα, οργανώνοντας αντιανταρτικά σώματα με ντόπιους οπλαρχηγούς με συνέπεια να αναδειχθεί μία από τις σημαντικότερες μορφές των Αγώνων εκείνων. Οι υπηρεσίες του τόσο προς το Έθνος όσο και προς την Ελλαδική Ορθόδοξη Εκκλησία υπήρξαν ανεκτίμητες.

Ο Καραβαγγέλης γεννήθηκε στη Στύψη της Λέσβου στις 16 Ιουνίου του 1866, από Ψαριανό  πατέρα . Οι γονείς του Χρυσόστομος και Μαρία, απέκτησαν, εκτός από τον πρωτότοκο Στυλιανό, τον μετέπειτα Γερμανό, και άλλα επτά παιδιά, έξι κορίτσια και ένα αγόρι, απ΄ τα οποία, το αγόρι και ένα κορίτσι πέθαναν νωρίς.

Συλλήψεις για μαστροπεία στον Νέο Παντελεήμονα Πιερίας


Ιδιοκτήτρια μπαρ συνελήφθη για μαστροπεία σήμερα τις πρώτες πρωινές ώρες στην παραλία του Νέου Παντελεήμονα, διότι εξέδιδε σε άνδρες έναντι αμοιβής 100 ευρώ τη φορά μία 25χρονη Νιγηριανή, η οποία συνελήφθη και αυτή με το νόμο περί εκδιδομένων γυναικών.

Οι συλλήψεις έγιναν, όταν εμφανίσθηκε στο μπαρ ως "πελάτης" άνδρας της ασφάλειας Κατερίνης.

Πηγή: Λευτεριά

Προς τον κ. Πολύζο Ευάγγελο, Δήμαρχο Πύδνας - Κολινδρού


Πρώτα πρώτα συγχαρητήρια για την εκλογή σας από τον πρώτο γύρο ... Κάποτε γνωριστήκαμε στην Νομαρχία και μου έκανε εντύπωση ο χαρακτήρας σας . Λυπάμαι που δεν είμαστε οπαδοί της ίδιας ιδεολογίας..

Θέλω να σας επιστήσω την προσοχή σε ένα θέμα που έχει κατά την γνώμη μου άμεση προτεραιότητα .

Σαν έντιμος που κοινώς καθ'ομολογείται ότι είστε κ.Πολυζο,τι θα κάνετε με την υπόθεση του νερού της Μορνας; Διότι κινδυνεύει η υγεία των παιδιών της Β. Πιερίας εάν χρησιμοποιηθεί ....

Προσέξτε να μην σας μεταβιβάσουν τις ευθύνες τους οι προηγούμενοι άρχοντες , και καείτε εσείς που δεν φταίγετε σε τίποτα ...

Η χήρα του εκλιπόντος δημάρχου μιλά: "Η αγάπη μου για τον σύζυγό μου"


«Η αγάπη μου για τον σύζυγό μου με οδήγησε στην απόφαση να αναλάβω τα ηνία της δημοτικής του παράταξης και να είμαι εγώ επικεφαλής του συνδυασμού του και υποψήφια δήμαρχος στην δεύτερη Κυριακή, μετά τον ξαφνικό και απροσδόκητο χαμό του». Αυτό ανέφερε η Εφη Αποστολάκη, σύζυγος του εκλιπόντος δημάρχου Γιώργου Αποστολάκη, μιλώντας στην εκπομπή της Τατιάνας Στεφανίδου «Αξίζει να το ζει

Η κυρία Αποστολάκη επισήμανε ότι η απόφαση δεν ήταν μόνο δική της: «Αποφάσισα να αποδεχθώ την πρόταση του συνδυασμού, αλλά πριν από αυτό συζήτησα με τα παιδιά μου και πήραμε όλοι μαζί αυτήν την απόφαση. Είναι απόφαση όλης της οικογένειας να συνεχίσουμε το έργο του και σε αυτήν την προσπάθεια βγαίνω εγώ μπροστά, προκειμένου να είμαι εδώ, ως εγγυήτρια, ότι οι δεσμεύσεις και το όραμά του θα υλοποιηθεί»

Η χήρα του Αποστολάκη υποψήφια δήμαρχος Φιλαδέλφειας - Χαλκηδόνας


Μία συγκινητική και πρωτοφανή για τα ελληνικά χρονικά απόφαση πήρε ο συνδυασμός του Γιώργου Αποστολάκη, του υποψήφιου δημάρχου Νέας Φιλαδέλφειας - Χαλκηδόνας που άφησε την τελευταία του πνοή σε τροχαίο μία ημέρα μετά τον α’ γύρο των εκλογών: επικεφαλής του συνδυασμού αναλαμβάνει η χήρα του, Έφη!

Την συγκλονιστική είδηση έβγαλε η «Πρωινή Μελέτη». Μετά από μία ιδιαίτερα φορτισμένη ατμόσφαιρα στον νεοσύστατο δήμο Νέας Χαλκηδόνας - Νέας Φιλαδέλφειας, το δημοτικό συμβούλιο και ο συνδυασμός του 46χρονου αποφάσισαν να προτείνουν στην χήρα του να ηγηθεί του συνδυασμού.

Λίγο πριν την απόφαση, οι συγγενείς του Γιώργου Αποστολάκη, κάτοικοι και φορείς της περιοχής του είχαν πει το τελευταίο αντίο.

Σοφία Μαυρίδου - υπ. Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας : Δεν ασχολούμαι με τη λάσπη


Συνέντευξη τύπου παραχώρησε σήμερα το πρωί προς τα τοπικά ΜΜΕ η υποψήφια αντιπεριφερειάρχης Πιερίας Σοφία Μαυρίδου που κατεβαίνει με το συνδυασμό του Παναγιώτη Ψωμιάδη.

Η κ. Μαυρίδου παρότι κουρασμένη και βραχνιασμένη, εξέφρασε τη σιγουριά της για μεγάλη νίκη του συνδυασμού της την ερχόμενη Κυριακή.

Επίσης απάντησε σε όσα λέγονται τον τελευταίο καιρό εναντίον του Ψωμιάδη από την πλευρά Μπόλαρη με τη φράση : "Δεν ασχολούμαι με τη λάσπη".

Πηγή: Λευτεριά

Περιοχή Προστασίας της Φύσης η λίμνη της Καστοριάς, προβλέπει σχέδιο προεδρικού διατάγματος


Τον χαρακτηρισμό της περιοχής της λίμνης Καστοριάς ως Περιοχή Προστασίας της Φύσης και την ίδρυση φορέα διαχείρισής της, προβλέπει σχέδιο προεδρικού διατάγματος που κατατέθηκε για νομοπαρασκευαστική επεξεργασία στο Ε' Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Σκοπός του σχεδίου Π.Δ. είναι η προστασία, η διατήρηση της φύσης και του τοπίου ως φυσικής κληρονομιάς και πολύτιμου εθνικού φυσικού πόρου του υδροβιότοπου της λίμνης Καστοριάς και της ευρύτερης περιοχής της, με το χαρακτηρισμό ως περιοχής Προστασίας της Φύσης.

Ειδικότερα, με το σχέδιο ΠΔ επιδιώκεται:

Κυριάκος Βελόπουλος: "Δεν στηρίζουμε Μπουτάρη, Τρεμόπουλο, Μπόλαρη"


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

11-11-2010

Δήλωση Κυριάκου Βελόπουλου

 «Ευχαριστώ θερμά, όσους μας ψήφισαν. Όλους όσους μας πίστεψαν. Σέβομαι την επιλογή και την άποψη των υπολοίπων. Δε θεωρώ τους πολίτες άβουλους και ποίμνιο, που οδηγείται! Ωστόσο είμαι υποχρεωμένος να ζητήσω από όλους, την Κυριακή, να ψηφίσουν με βάση την εθνική συνείδηση και το εθνικό συμφέρον!

Πάνω από την όποια προσωπική αντιπαράθεση, πάνω από οποιαδήποτε διαφορά, υπάρχει η Μακεδονία μας! Με βάση τα παραπάνω, ζητώ από τους πολίτες με εθνική συνείδηση,

Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας - Θεσσαλονίκη: Οι σταυροί των υποψηφίων σε πάνω από 1000 τμήματα


Ξεπέρασε τα 1000 τμήματα η καταμέτρηση των ψήφων των υποψηφίων στους συνδυασμούς που εκλέγουν παραπάνω από έναν περιφερειακό σύμβουλο.Για τους υπόλοιπους  η διαδικασία  βρίσκεται αρκετά πίσω.

Ετσι, από τον συνδυασμό του Παναγιώτη Ψωμιάδη σε  1017 από τα 1774 τμήματα, προηγούνται: ο Διονύσης Ψωμιάδης με 17.995 ψήφους (14. 753 ψήφους σε πάνω από 800 τμηματα) ο Γιώργος Τσαμασλής με 11.427ψήφους (9.320) , ο Μιχάλης Τζόλλας με 7.054ψήφους ( 5.843), η Ευτέρπη Βασιλειάδου με 6.675 ψήφους (5.365),ο Θεοφάνης Παπάς με 6.931 ψήφους (4.980),η Ιωάννα Τζάκη με 6.201 ψήφους (5.229), ο Ευθύμιος Φωτόπουλος  με 6.128 ψήφους(δεν ήταν στην πρώτη δεκάδα προηγούμενα),  ο Κων. Κούης με 6060 ψήφους (4.891),  η Αθηνα Αηδονά-Αθανασιάδου με 6008 ψήφους ( 4.807), και την δεκάδα κλείνει ο Γιώργος Κάγιας με  5.952 ψήφους (4.785)

Ψηφίζω Μπουτάρη, μεγάλη του η χάρη

Μπουτάρης: «να ξυριστεί ο Άνθιμος»


Νέες βολές εναντίον του Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμου εκτόξευσε σήμερα ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης.

Αυτή τη φορά στην εκπομπή  «Κοινωνία Ώρα Mega», όπου αναφερόμενος στις πολιτικές παρεμβάσεις του μητροπολίτη Θεσσαλονίκης ανέφερε ότι «αν θέλει ο Άνθιμος να ασχοληθεί με την πολιτική να ξυρίσει τα γένια του, να βγάλει τα ράσα και να ιδρύσει κόμμα». Ο κ. Μπουτάρης διευκρίνισε ότι δεν είπε ποτέ  κόντρα με την Εκκλησία, ενώ για τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο δήλωσε πως «είναι ό,τι καλύτερο μετά την λαίλαπα Χριστόδουλου».

Ο κ. Μπουτάρης σε ανακοίνωση  του συνδυασμού του διέψευσε τον ισχυρισμό του κ. Γ. Καρατζαφέρη ότι πρότεινε να μετονομαστεί η  οδός Αγίου Δημητρίου σε οδό Κεμάλ Ατατούρκ, αλλά παραδέχθηκε ότι στο παρελθόν ζήτησε να μετονομαστεί η οδός Αγίου Παύλου σε Κεμάλ Ατατούρκ.

Δελτίο τύπου της Σιθωνίας Πολιτών


ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

11/11/2010

Φίλες και Φίλοι Συνδημότες,

Η ΣΙΘΩΝΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ευχαριστεί όλους τους Δημότες και ιδιαίτερα όσους την πίστεψαν και την  εμπιστεύτηκαν με την ψήφο τους,

Η ΣΙΘΩΝΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ  που έκανε πράξη την ενότητα, δεσμεύεται απέναντι σε αυτούς που την ψήφισαν αλλά και σε όλους τους συμπολίτες μας , ότι από την θέση της αντιπολίτευσης θα συνεχίσει την δράση της, χωρίς  κομματικές εξαρτήσεις και ξεπερασμένους τοπικισμούς  με ένα σκοπό.

Οι αλβανοί «διεκδικούν» οκτώ νομούς της Ελλάδος ;


Στη «Γεωγραφία της Αλβανίας» που διδάσκεται στην Γ’ Λυκείου των σχολείων της χώρας, οι μαθητές μαθαίνουν και για τις περιοχές που «αδίκως» – όπως λέει αρκετές φορές στο βιβλίο – το Συμβούλιο των Πρεσβευτών του 1913 άφησε εκτός των ορίων του κράτους Αλβανικές περιοχές (TrevaShqiptare).

 Στις περιοχές αυτές περιλαμβάνονται 3 νομοί του Μαυροβουνίου, όλο το Κόσσοβο και άλλες τρεις περιοχές της Σερβίας, το μεγαλύτερο μέρος του κράτους των Σκοπίων και 8 νομοί της Ελλάδος. Το βιβλίο αυτό που διδάσκονται και τα Ελληνόπουλα της Βορείου Ηπείρου, έχει εξώφυλλο το χάρτη της Αλβανίας να πλαισιώνεται από τις «Αλβανικές περιοχές» (treva shqiptare) εκτός συνόρων.

Διαφήμιση του Μπουτάρη στο Σκοπιανό πρακτορείο ειδήσεων!


Ο Γιάννης Μπουτάρης τα κατάφερε για άλλη μια φορά! Μετά την θέση, την οποία δεν έχει πάρει πίσω ποτέ, να μετονομαστεί η οδός Αγ. Δημητρίου σε Κεμάλ Ατατούρκ και αφού πρότεινε την δημιουργία ζωνών πορνό στην δημοτική τηλεόραση Θεσσαλονίκης (TV100) για… διαφημιστικούς λόγους, ξεπέρασε τον εαυτό του διαφημιζόμενος στο επίσημο πρακτορείο ειδήσεων των Σκοπίων MINA!

Προφανώς κάποιοι στο επιτελείο του δεν προνόησαν να θέσουν τις απαραίτητες δικλείδες στη Google ώστε η διαφήμιση του υποψήφιου Δημάρχου Θεσσαλονίκης να μην εμφανιστεί σε… λάθος ιστοσελίδα, αλλά η πολιτική ευθύνη είναι του Μπουτάρη.

Δ. Ρεβενικιώτης: Στηρίζουμε Β. Γιοβανούδα


Μετά την χθεσινή προσωπική μου δήλωση σε τοπικό κανάλι, ότι δεν στηρίζω αυτόν που κατηγορώ για την κατάντια του Δήμου, κινητοποιήθηκαν και συντάχθηκαν μαζί μου, σχεδόν στο σύνολό τους, οι υποψήφιοι δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι του ψηφοδελτίου μου, καθώς και μεγάλος αριθμός ψηφοφόρων από όλους τους χώρους.

Με ξεκάθαρη την πρόθεση να στηρίξουμε την υποψηφιότητα του ...
ανεξάρτητου υποψηφίου δημάρχου για το Δήμο Σιθωνίας, Βαρσάμη Γιοβανούδα.

Για τους παρακάτω λόγους:

- διότι θεωρούμε ότι ο κ. Τζίτζιος ευθύνεται για το οικονομικό κατάντημα του Δήμου λόγω του χρέους, που μας έχει γυρίσει πολλά χρόνια πίσω.

Ομιλίες του υπ. Δημάρχου Σιθωνίας, Βαρσάμη Γιοβανούδα


Βαρσάμης Γιοβανούδας
Υποψήφιος Δήμαρχος Σιθωνίας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Χθες ο υποψήφιος Δήμαρχος Σιθωνίας Βαρσάμης Γιοβανούδας μίλησε σε πολυπληθείς συγκεντρώσεις στο Μεταγγίτσι και στον Άγιο Νικόλαο.

Σήμερα ο υποψήφιος Δήμαρχος Σιθωνίας Βαρσάμης Γιοβανούδας θα μιλήσει στις 18:30 στην Νικήτη στο καφενείο του Καραγιάννη και στις 19:30 στον Νέο Μαρμαρά στο κατάστημα Ι. Πετσέτα.

Από συνέντευξη τύπου του υπ. Αντιπεριφερειάρχη Χαλκιδικής, Γιάννη Γιώργου


Πολύγυρος 11 Νοεμβρίου 2010


Δ Ε Λ Τ Ι Ο   Τ Υ Π Ο Υ

Σας παραθέτουμε το κείμενο της ομιλίας του Ιωάννη Γιώργου στη σημερινή Συνέντευξη Τύπου:

•    «Το αποτέλεσμα των εκλογών της περασμένης Κυριακής αποτέλεσε  πρόκριμα νίκης, διεκδίκησης και ανάπτυξης για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

•    Η καθαρή νίκη, η καθαρή διαφορά, η καθαρή λαϊκή εντολή είναι μια αδιαμφισβήτητη πραγματικότητα.

Γύρισαν την πλάτη οι πολίτες της Ροδόπης στον Γιαννακίδη! Αυτό λέγεται ... "πολιτική ομιλία"!


Δείτε την κουστωδία του Υποψήφιου Αντιπεριφερειάρχη Παύλου Δαμιανίδη στα καφενεία της Ροδόπης.

Οι επισκέπτες είναι πιο πολλοί από τους θαμώνες!

Τρία άτομα παρακολουθούν τι λέει ο υποψήφιος, οι υπόλοιποι συνεχίζουν να παίζουν το "χαρτάκι" τους και τους έχουν γραμμένους..! (κάντε κλικ στη φωτο για να τους θαυμάσετε!)

Μετά την καταμέτρηση των σταυρών προτίμησης της "Κοινωνικής Συμμαχίας" του Άρη Γιαννακίδη, οι "Χριστιανοί της Ροδόπης" τους γύρισαν την πλάτη οριστικά!

Ο Βελόπουλος στηρίζει Ψωμιάδη


ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

11-11-2010

Σήμερα στις 20.00μμ, ο Κυριάκος Βελόπουλος, στην οδό Καλαποθάκη στο εστιατόριο
«7 Θάλασσες», θα  ανακοινώσει την επίσημη στήριξή του για τον υποψήφιο περιφερειάρχη Κ. Μακεδονίας.

Παρών θα είναι και ο υποψήφιος περιφερειάρχης που θα στηριχτεί.

Οι πολίτες ξέρουν να ξεχωρίζουν τους ικανούς και εντίμους...


ΘΥΜΑΣΤΕ τον Νεοδημοκράτη βουλευτή Βαγγέλη Πολύζο, που το 2005 έζησε την άδικη εκείνη, οδυνηρή περιπέτεια της διαγραφής του, επειδή είπε το αυτονόητο;

Οτι «διεφθαρμένοι υπάρχουν σ’ όλα τα κόμματα»; Το οποίο διέστρεψε στον Καραμανλή ο Θ. Ρουσόπουλος).

Ε, λοιπόν, ο Πολύζος εξελέγη με την πρώτη δήμαρχος Πύδνας – Κολινδρού!..
(Οι πολίτες ξέρουν να ξεχωρίζουν τους ικανούς και εντίμους...).

Δημήτρης Ρίζος - Αδέσμευτος Τύπος

Πηγή: Πελασγία

Ηγέτες ή Επιβήτορες θώκων Εξουσίας;


Του Καθηγητή ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΙΠΕΡΟΠΟΥΛΟΥ

“Τις σκέψεις μου αυτές τις δημοσίευσα στο παρελθόν αλλά πιστεύω ότι τις κάνει  πάλι επίκαιρες η ερχόμενη Κυριακή καθώς οι Έλληνες και οι Ελληνίδες θα προσέλθουμε στην κάλπη για να εκλέξουμε εκείνους και εκείνες που ως Δήμαρχοι και Περιφερειάρχες θα ΚΑΘΟΡΙΣΟΥΝ την μορφή και την ποιότητα της καθημερινής μας ζωής”

***********************************

Τι σημαίνει εξουσία; Εξουσία σημαίνει ισχύ ή δύναμη, ικανότητα αυτού που την έχει και την ασκεί να απαιτεί και να πετυχαίνει υπακοή, πειθαρχία, συμμόρφωση στα προστάγματά του και στην εκπλήρωση στόχων που αυτός θέτει ακόμη και όταν η εκπλήρωσή τους απολήγει σε καθοριστική διαμόρφωση της ζωής, των ενδιαφερόντων, ακόμα και των συμφερόντων αυτών που τον ακολουθούν.

Καυτές παρουσίες στην έπαυλη Μπερλουσκόνι


Το φως της δημοσιότητας είδαν δύο βίντεο που δημοσίευσε το ιταλικό περιοδικό Oggi στα οποία νεαρές καλλίγραμμες γυναίκες μεταφέρονται στην βίλα του Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

Στα βίντεο, τα οποία μαγνητοσκοπήθηκαν στις 4 και στις 12 Ιουλίου, εμφανίζονται γυναίκες τις οποίες συγκεντρώνει ένας μαστροπός και με οχήματα τις μεταφέρει στη βίλα του Μπερλουσκόνι.

Όπως φαίνεται από το πρώτο βίντεο οι άνδρες ασφάλειας τους επιτρέπουν την είσοδο αμέσως, χωρίς κανέναν έλεγχο. Με ενδιαφέρον αναμένεται η νέα και οργισμένη διάψευση από τον Καβαλιέρε.

Δείτε το βίντεο

Γιάννης Βογιατζής - Άσε τα χέρια σου στα δυο μου χέρια