Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013

Πώς δυο κάστορες έσωσαν το Σολτ Λέικ Σίτι από διαρροή πετρελαίου


Δύο κάστορες, κάνοντας αυτό που κάνουν καλύτερα – δηλαδή κατασκευάζοντας ένα φράγμα από ξύλα, πιστεύεται πως επιβράδυναν διαρροή 30.000 λίτρων πετρελαίου ντίζελ στα αποθέματα πόσιμου νερού του Σολτ Λέικ Σίτι, στη Γιούτα των Ηνωμένων Πολιτειών.

 Κάνοντας αυτό που κάνουν καλύτερα – δηλαδή κατασκευάζοντας ένα φράγμα από ξύλα – δύο κάστορες πιστεύεται πως επιβράδυναν διαρροή 30.000 λίτρων πετρελαίου ντίζελ στα αποθέματα πόσιμου νερού του Σολτ Λέικ Σίτι, στη Γιούτα των Ηνωμένων Πολιτειών. Κτηνίατροι καταβάλλουν αγώνα για να σώσουν τα δύο τρωκτικά, τα οποία καλύφθηκαν με πετρέλαιο.

Η διαρροή εκδηλώθηκε σε αγωγό της Chevron που, το 2010, είχε δαπανήσει 75 εκ. δολάρια για τον καθαρισμό δύο πετρελαιοκηλίδων σε μικρό ποταμό της Γιούτα.

Να διατηρηθεί ο βυζαντινός δρόμος στο μετρό Θεσσαλονίκης

Αίτημα επανεξέτασης από τον δήμο Θεσσαλονίκης και τον Σύλλογο Ελλήνων Αρχαιολόγων

Την επανεξέταση από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο του θέματος, που έχει προκύψει με τις βυζαντινές αρχαιότητες που βρέθηκαν στο σταθμό Βενιζέλος του μετρό Θεσσαλονίκης ζητεί ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων. Συνοδευόμενο από 12.000 υπογραφές ειδικών επιστημόνων από την Ελλάδα και το εξωτερικό αλλά και απλών πολιτών,  οι  οποίοι τάσσονται υπέρ της διατήρησης του μαρμαρόστρωτου δρόμου, που εντοπίσθηκε σε μήκος 77 μέτρων κατά τις ανασκαφές του μετρό, το αίτημα του ΣΕΑ απευθύνεται στη Γενική Γραμματεία Πολιτισμού ζητώντας να ληφθούν υπ΄ όψιν τα νέα δεδομένα που έχουν προκύψει στο μεταξύ.

Συγκεκριμένα κατά τον δημόσιο διάλογο που αναπτύχθηκε τους τελευταίους δύο μήνες με φορείς της Θεσσαλονίκης αλλά και με επιστημονικούς και τεχνικούς φορείς σχετικά με την διατήρηση των αρχαιοτήτων στη θέση τους προέκυψε, ότι αν υπάρξει ανασχεδιασμός του σταθμού,

Κυβερνοεπίθεση πρωτοφανούς έκτασης επιβραδύνει το Ίντερνετ


Επιβράδυνση στο Ίντερνετ σε όλο τον κόσμο προκαλεί μία κυβερνοεπίθεση έκτασης άνευ προηγουμένου, την οποία ειδικοί ασφαλείας χαρακτηρίζουν ως τη μεγαλύτερη στην ιστορία.

Σύμφωνα με το BBC, το περιστατικό έλαβε χώρα λόγω της αντιπαράθεσης μεταξύ μίας οργάνωσης εναντίον του spam και ενός ολλανδικού web host. Το αποτέλεσμα ήταν η εκτόξευση ενός τεράστιου όγκου «αντιποίνων», που επηρέασαν τις διαδικτυακές υποδομές διεθνώς, λόγω της «παραγωγής» τεράστιου traffic (κίνησης δεδομένων). Ευρέως χρησιμοποιούμενες υπηρεσίες όπως το Netflix έχουν επηρεαστεί, και θεωρείται πως ίσως να υπάρχουν επιπτώσεις σε υπηρεσίες τραπεζών και email.

Οι επιθέσεις διερευνώνται από τα αρμόδια τμήματα πέντε αστυνομιών.

Τι αποκαλύπτει ο βόμβος των μελισσών;

  Ο ήχος των μελισσών ενδέχεται να αποκαλύπτει πολλά και χρήσιμα για την υγεία των εντόμων.

Για το μέσο άνθρωπο, ο βόμβος της μέλισσας πιθανότατα ακούγεται πάντα ίδιος. Με τη βοήθεια μελισσοκόμων, ερευνητές στη Βρετανία ανακάλυψαν ότι ο ήχος τους ενδέχεται να αποκαλύπτει πολλά και χρήσιμα για την υγεία των εντόμων. Οι ίδιοι σκοπεύουν να τον «αποκρυπτογραφήσουν», με στόχο να βοηθήσουν τους επαγγελματίες να γνωρίζουν την κατάσταση των κυψελών τους και να ειδοποιούνται μέσω γραπτού μηνύματος ή e-mail σε περίπτωση που το σύστημα αντιληφθεί κάποιο πρόβλημα.

Οι ερευνητές από το πανεπιστήμιο του Νότινγκαμ Τρεντ και την Ένωση Μελισσοκόμων της Βρετανίας έλαβαν χρηματοδότηση ύψους 1,4 εκ. ευρώ για τη μελέτη τους. Ήδη ανέπτυξαν μια νέα μέθοδο χρήσης επιταχυνσιόμετρων, τα οποία καταγράφουν ακόμη και πολύ μικρές δονήσεις,

ΣτΕ: Aναψε το «πράσινο φως» για τη συνέχιση των εργασιών στις Σκουριές Χαλκιδικής


Το «πράσινο φως» άναψε το Συμβούλιο της Επικρατείας για τη συνέχιση των έργων εκμετάλλευσης χρυσού στη θέση Σκουριές της Κασσάνδρας Χαλκιδικής από την εταιρεία «Ελληνικός Χρυσός ΑΕΜΒΧ».

Και αυτό γιατί το Ε' Τμήμα του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου απέρριψε την προσφυγή του Συλλόγου και κατοίκων της Μεγάλης Παναγιάς που στρεφόντουσαν κατά το σκέλος εκείνο της προμελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων που αφορά την παραβίαση της αρχαιολογικής νομοθεσίας, καθώς υπήρξαν αρχαιολογικά ευρήματα στην περιοχή των Σκουριών και τις ευρύτερες περιοχές.

Ειδικότερα, αρχικά η ΙΣΤ' Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων (ΕΠΚΑ) και η 10η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων είχαν εκφράσει επιφυλάξεις ως προς την περιοχή των «Μαύρων Πετρών»,

Όταν ο παππούς της Μέρκελ πολέμησε κατά των Γερμανών!

Καταβολές από την Πολωνία έχει η γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ. Σύμφωνα με τη μεγαλύτερη πολωνική εφημερίδα Gazeta Wyborcza, o παππούς της Άνγκελα Μέρκελ ονομαζόταν Λούντβιχ Κάσμιερτσακ, ήταν Πολωνός και φέρεται να πολέμησε ως στρατιώτης εναντίον των Γερμανών στον Α΄Παγκόσμιο Πόλεμο αγωνιζόμενος για την αποκατάσταση της ανεξαρτησίας της πατρίδας του.

Οι Πολωνοί ενδιαφέρονται έντονα για την καταγωγή των πολιτικών προσώπων. Ωστόσο, οι αποκαλύψεις για το οικογενειακό παρελθόν πολλών πολιτικών έχει ορισμένες φορές αρνητικό αντίκτυπο στην πολιτική τους σταδιοδρομία.

Σκληρή επίθεση κατά των Γερμανών από τον πρόεδρο της Ενωσης Τραπεζικών Υπαλλήλων Κύπρου


Βαρύτατες κατηγορίες κατά των Γερμανών, οι οποίοι, όπως τονίζει, επεδίωξαν και πέτυχαν να καταστρέψουν το κυπριακό επιχειρηματικό μοντέλο και τώρα «σκίζονται» για να μεταφερθεί το «ρωσικό μαύρο χρήμα» από την Κύπρο στις δικές τους τράπεζες, εξαπολύει ο πρόεδρος της Ένωσης Τραπεζικών Υπαλλήλων Κύπρου (ΕΤΥΚ), Λοΐζος Χατζηκωστής, σε σημερινή του συνέντευξη στην αυστριακή εφημερίδα «Βίνερ Τσάιτουνγκ».

Αναφέροντας ότι η απόφαση της Ευρωομάδας (Eurogroup) αποτελεί βαρύ πλήγμα για τον τραπεζικό τομέα και για την εξέλιξη της κυπριακής οικονομίας, σημειώνει χαρακτηριστικά: «δώσαμε στους άλλους την ευκαιρία να μας καταπατήσουν, οι Γερμανοί ήθελαν να καταστρέψουν το επιχειρηματικό μας μοντέλο και το έκαναν».

Μ.Μπόλαρης - Εφιάλτης για τον νότο το έλλειμμα θεσμικής προστασίας του ευρώ

Σέρρες, 27  Μαρτίου 2013

ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ

Θέμα :  Εφιάλτης για τον νότο το έλλειμμα θεσμικής προστασίας του ευρώ

Ευρώπη ισότιμων κρατών-μελών ή επιβολής του ισχυρού;

Παρέμβαση του βουλευτή Σερρών κ. Μάρκου Μπόλαρη στη συνεδρίαση της Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων στις 20.03.2013

Κύριε Πρόεδρε, στην σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής συζητείται η Κοινή Εξωτερική Πολιτική και Πολιτική Ασφαλείας της Ευρώπης, αλλά τα ζητήματα τα οποία εκκρεμούν αυτές τις μέρες και έχουν σχέση με την εξωτερική πολιτική και της χώρας και της Ευρώπης είναι τόσο ζωντανά και επίκαιρα, ώστε θα ήταν στρουθοκαμηλισμός να φύγει κανείς από αυτή την Επιτροπή σήμερα έχοντας συζητήσει μόνον θέματα διαδικασίας και διοργάνωσης των διασκέψεων για την Κ.Ε.Π.Π.Α.

Διώτης: Η ΕΥΠ είχε ενημερώσει τον Γιώργο Παπανδρέου για τη λίστα Λαγκάρντ

ΣΤΗΝ ΠΡΟΑΝΑΚΡΙΤΙΚΗ ΤΑ Ε-ΜΑΙL ΠΟΥ ΑΝΤΑΛΛΑΞΕ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

 Την ηλεκτρονική αλληλογραφία που είχε ο ίδιος στις 7 Ιουλίου 2011, με τον τότε υπουργό Περιβάλλοντος Γιώργος Παπακωνσταντίνου κατέθεσε στην Προανακριτική Επιτροπή ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ιωάννης Διώτης, σύμφωνα με την οποία ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου είχε ενημερωθεί για τη Λίστα Λαγκάρντ από την ΕΥΠ.

Από την αλληλογραφία, που σημειώνεται ότι γίνεται μία μέρα πριν την αντιγραφή του επίμαχου usb με την λίστα από τον κ. Διώτη, φέρεται να προκύπτει ότι ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ εμφανίζεται να συνεργάζεται για την επεξεργασία της λίστας Λαγκάρντ με τον τέως επικεφαλής της ΕΥΠ Κωνσταντίνο Μπίκα.