Σάββατο 22 Μαρτίου 2014

23 Μαρτίου 1821: Η απελευθέρωση της Καλαμάτας

Επαναστατικός αναβρασμός επικρατούσε στη Μάνη τον Μάρτιο του 1821. Ο Κολοκοτρώνης βρισκόταν στην Καρδαμύλη και οι Φιλικοί είχαν κάμψει τις αντιρρήσεις του Πετρόμπεη Μαυρομιχάλη για το άκαιρο του ξεσηκωμού.

Στα μέσα του μηνός ένα πλοίο φορτωμένο με πολεμοφόδια, σταλμένο από τους Φιλικούς της Σμύρνης, φθάνει στο λιμάνι του Αλμυρού, έξω από την Καλαμάτα. Ο Νικηταράς και ο Αναγνωσταράς με τους άνδρες τους αναλαμβάνουν να μεταφέρουν το πολύτιμο φορτίο σε ασφαλές μέρος.

Οι οθωμανικές αρχές της Καλαμάτας πληροφορούνται το γεγονός και ενεργώντας αφελώς ζητούν να μάθουν από τους προκρίτους το περιεχόμενο του φορτίου και γιατί συνοδεύεται από ενόπλους.

NASA: Θα πρέπει να αποικίσουμε 3 πλανήτες

Η κλιματική αλλαγή και η αύξηση του πληθυσμού κατευθύνουν τον πολιτισμό μας σε μετοίκηση σε άλλους πλανήτες, προειδοποιούν οι επιστήμονες της NASA.

Τουλάχιστον τρεις πλανήτες θα χρειαστεί ο ανθρώπινος πληθυσμός για να επιβιώσει, δήλωσε χθες ο Dennis Bushnell, επικεφαλής επιστήμονας του Langley Research Center της NASA.

«Ολόκληρο το οικοσύστημα συντρίβεται. Ουσιαστικά, είμαστε πάρα πολλοί εκεί έξω. Με τους Ασιάτες να είναι πλέον δισεκατομμύρια, θα χρειαστούμε άλλους τρεις πλανήτες».

Συγκλονίζει το φιλί της καμηλοπάρδαλης στον ετοιμοθάνατο φίλο της

Τα ζώα δεν μιλάνε. Επικοινωνούν, όμως. Και πολλές φορές αναγκάζουν τους ανθρώπους να υποκλιθούν στην αγάπη τους. Χαρακτηριστικό παράδειγμα μία καμηλοπάρδαλη στον ζωολογικό κήπο του Άμστερνταμ. Ο 54χρονος Μάριο εργαζόταν στον ζωολογικό κήπο επί 25 συναπτά έτη. Καθημερινά φρόντιζε τα ζώα και είχε γίνει φίλος του. Ο καρκίνος, όμως του χτύπησε την πόρτα.

Στο τελικό στάδιο, πλέον και γνωρίζοντας πως του απομένει λίγος χρόνος ζωής, ο Μάριο ζήτησε να τον μεταφέρουν στον ζωολογικό κήπο για να δει για μία τελευταία φορά τα ζώα που ήταν η παρηγοριά του όλα αυτά τα χρόνια.

Ανακοίνωση 27 υποψηφίων Περιφερειακών Συμβούλων της "Αλληλεγγύης" στη Θεσσαλονίκη

Κατατέθηκαν χθες είκοσι επτά (27) νέες  υποψηφιότητες Περιφερειακών Συμβούλων του συνδυασμού ‘’Αλληλεγγύη: Σύγχρονη, Ανθρώπινη Μακεδονία’’ για τις επερχόμενες Περιφερειακές εκλογές, στον επικεφαλής του συνδυασμού, τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα.

Οι νέοι υποψήφιοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Θεσσαλονίκης με την «Αλληλεγγύη», οι οποίοι  προέρχονται από όλους τους κοινωνικούς και επαγγελματικούς χώρους, είναι:

Τρίτη εβδομάδα ερευνών για το χαμένο Boeing

Δύο εβδομάδες συμπληρώνονται σήμερα από την μυστηριώδη εξαφάνιση του Boeing 777 της Malaysia Airlines, με τις έρευνες να επικεντρώνονται για τρίτη συνεχή ημέρα στον νότιο Ινδικό Ωκεανό, όπου εντοπίστηκαν από τις αυστραλιανές αρχές, μέσω δορυφορικών εικόνων, δύο αντικείμενα που ενδέχεται να σχετίζονται με το αεροσκάφος.

 O αναπληρωτής πρωθυπουργός της Αυστραλίας Γουόρεν Τρας δήλωσε χθες ότι τα αντικείμενα που ανίχνευσε ο δορυφόρος μπορεί να έχουν βυθιστεί, καθώς οι δορυφορικές εικόνες τραβήχτηκαν στις 16 Μαρτίου. Όπως τόνισε, «κάτι που επέπλεε στη θάλασσα πριν τόσο καιρό μπορεί να μην επιπλέει πλέον».

Έφυγε από τη ζωή ο Τάσος Μητσόπουλος

Λευκωσία: Έχασε τελικά τη μάχη για τη ζωή του ο υπουργός Άμυνας, Τάσος Μητσόπουλος, ο οποίος υπέστη χθες ρήξη ανευρύσματος εγκεφάλου. Παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες ομάδας γιατρών από Κύπρο, Ελλάδα και Ισραήλ, ο Τάσος Μητσόπουλος έσβησε στις 13:30 μετά το μεσημέρι.

«Η κατάσταση της υγείας του Υπουργού Άμυνας, Τάσου Μητσόπουλου σημείωσε σήμερα περαιτέρω επιδείνωση και παρά τις προσπάθειες που κατεβλήθησαν από την αρχή ο ασθενής υπέκυψε στο μοιραίο. Ώρα θανάτου 1.30 μμ», αναφέρει το λιτό ιατρικό ανακοινωθέν που ανέγνωσε ο Υπεύθυνος της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας, Θεόδωρος Κυπριανού.

«Ο Τάσος Μητσόπουλος έφυγε από τον κόσμο αυτό. Η οικογένειά του, η Κύπρος μας, έχουν χάσει έναν εξαίρετο άνθρωπο και έναν εξαίρετο πολιτικό»,

Ενας δεινόσαυρος... «κοτόπουλο από την κόλαση»

DONALD E HURLBERT SMITHSONIAN INSTITUTION
Αναπαράσταση του κρανίου του Anzu wyliei.

 Επιστήμονες από τις Ηνωμένες Πολιτείες ανακοίνωσαν την ανακάλυψη ενός άγνωστου έως σήμερα δεινόσαυρου με ράμφος, λειρί και πιθανότατα φτερά, το οποίο προσπάθησαν να περιγράψουν όσο πιο παραστατικά μπορούσαν δίνοντάς του το παρατσούκλι «κοτόπουλο από την κόλαση».

Παρά τις ομοιότητές του με το πτηνό, φαίνεται πως το... διαβολικό στοιχείο επικρατούσε, καθώς ο Anzu wyliei είχε μήκος περίπου 3,5 μέτρα, το ύψος του έφθανε τα 3 και το βάρος του ξεπερνούσε τα 250 κιλά.

Το είδος έζησε την ίδια εποχή με τον Τυραννόσαυρο, όμως «επρόκειτο για ένα αρκετά χαριτωμένο ζώο σε σχέση με τους μεγάλους θηρευτές που ζούσαν εκείνη την περίοδο»,

38χρονη Αλβανίδα έκρυβε τα κλεμμένα ζώα του χωριού στον καταψύκτη!

Στα χέρια της αστυνομίας μια 38χρονη Αλβανίδα, ενώ αναζητούνται τρεις ακόμη συνεργοί της…

Οι καταγγελίες για κλοπές ζώων στην Πελασγία τους τελευταίους μήνες ήταν πολλές. Είχαν “εξαφανιστεί’ από αρνάκια, κατσίκια, γουρουνάκια, μέχρι κότες και κουνέλια.

Οι κάτοικοι ανάστατοι ζήτησαν τη βοήθεια της αστυνομίας, αφού τα κρούσματα των ζωοκλοπών αυξανόταν καθημερινά.

Τελικά μετά από έρευνα και προανάκριση που έκαναν οι αστυνομικοί του Α.Τ. Στυλίδας, κατάφεραν να εντοπίσουν τους δράστες.

Σκηνίτης φορολογούμενος με κωδικό... 801!

Κανέναν δεν ξεχνάει το κράτος, όταν πρόκειται για την είσπραξη φόρων, όπως αποδείχθηκε σήμερα με τη δημοσιοποίηση του οδηγού της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων για τη συμπλήρωση της φορολογικής δήλωσης του 2014.

Πιο συγκεκριμένα, ο χρηστικός οδηγός περιλαμβάνει απαντήσεις σε συχνά ερωτήματα των φορολογουμένων.

Ενδιαφέρον όμως παρουσιάζει η 13η ερώτηση, η οποία απευθύνεται σε όσους διαμένουν σε... σκηνή και υποχρεούνται να υποβάλουν φορολογική δήλωση.