Πέμπτη 19 Μαΐου 2011

Πατριαρχική Θεία Λειτουργία tv4E


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η 4Ε, αύριο Παρασκευή 20 Μαΐου 2011, μνήμη της ισαποστόλου Λυδίας, στις 7:30 π.μ.  θα μεταδώσει την Πατριαρχική Πανηγυρική Θεία Λειτουργία σε απευθείας σύνδεση με τον Ιερό Ναό Αγίας Λυδίας στην Καβάλα.

Η Αγία Λυδία είναι η πρώτη Ευρωπαία που κατηχήθηκε και βαφτίστηκε Χριστιανή στις όχθες του ποταμού Ζυγακτή από τον Απόστολο Παύλο στους Φιλίππους της Μακεδονίας (πράξεις των Αποστόλων κεφ. 16)

Στον Ιερό Ναό όπου βρίσκεται το βαπτιστήρι της Αγίας Λυδίας στο χωριό Αγία Λυδία της Καβάλας, αύριο, ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος θα χοροστατήσει σε Πατριαρχική Χοροστασία και θα προεξάρξει σε Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία.

Ψάρι με ... ανθρώπινα δόντια στη Συκιά



Ένα παράξενο ψάρι με... ανθρώπινα δόντια έπιασε ο 45χρονος Θεόδωρος Ντέμπλας από τη Συκιά που πήγε για ψάρεμα μαζί με τον 15χρονο γιό του.

   Στις 6.30 τα ξημερώματα έριξαν συρτή στην περιοχή Άγιος Ιωάννης στη Συκιά και σε μόλις 4 μέτρα βάθος έπιασαν ένα περίεργο ψάρι, το οποίο δεν είχε βράγχια παρά μόνο δύο τρύπες στα πλευρά του απ’ όπου ανάπνεε.

   Ο Θόδωρος Ντέμπλας, χρόνια ψαράς στην περιοχή, ανέφερε στο halkidikinews.gr ότι είναι η πρώτη φορά που είδε τέτοιο ψάρι.

Εκπομπές στην 4Ε σήμερα


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Παρακολουθήστε σήμερα στην 4Ε:

Πέμπτη 19 Μαΐου 2011

Χριστός Ανέστη!

Η σημερινή ημέρα έχει ψηφιστεί ομόφωνα από το ελληνικό κοινοβούλιο ως ημέρα μνήμης της γενοκτονίας των Ποντίων. Περίπου 353.000 Πόντιοι σκοτώθηκαν από το κεμαλικό καθεστώς κατά την περίοδο 1916-1923. Η 4Ε τιμά την μνήμη τους και εμπλουτίζει το σημερινό της πρόγραμμα με εκπομπές αφιερώματα για να θυμούνται οι παλαιότεροι και να μαθαίνουν οι νεώτεροι.

Η Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου


Χρήστος Γιανναράς,
Καθηγητής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Αθηνών


Η Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου

Ομιλία την 19η Μαΐου 2006, την ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, στην πλατεία της Αγίας Σοφίας, στη Θεσσαλονίκη

Συναχθήκαμε εδώ σήμερα να διαδηλώσουμε πιστότητα στη μνήμη της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.

Επιτρέψτε μου να υπογραμμίσω: Ημέρα μνήμης δεν σημαίνει ημέρα συναισθηματικής απλώς εκτόνωσης. Θρηνούμε τη δολοφονία 353.000 Ελλήνων από τις στρατιωτικές και παραστρατιωτικές δυνάμεις του τουρκικού κράτους, στα πλαίσια κεντρικής πολιτικής απόφασης και μεθοδικά σχεδιασμένης στρατηγικής. Η οδύνη είναι ανεξάλειπτη και αφόρητη, αλλά μόνη η οδύνη μένει πάντοτε άγονη.

Ανακοίνωση της Ν.Δ. για την ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου


Τετάρτη, 18 Μαΐου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Από τη Νέα Δημοκρατία εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Η Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου αποτελεί ένα τραγικό γεγονός, σταθμό στην πολυχιλιετή ιστορία του Ελληνικού Έθνους και μια σκοτεινή σελίδα στην ιστορία του παγκόσμιου πολιτισμού. Η απόπειρα αφανισμού των Ελλήνων του Πόντου αποτέλεσε μέρος της προσπάθειας εξόντωσης των χριστιανικών πληθυσμών της Μικράς Ασίας από τους Νεότουρκους, της πρώτης γενοκτονίας του 20ου αιώνα.

Δελτίο Τύπου του Δήμου Πολυγύρου, για τη βράβευση της πράσινης χαρακτής ελιάς Πολυγύρου


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ
ΔΗΜΟΣ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ       

Ταχ. Δ/νση: Πολυτεχνείου 50
  63100 ΠΟΛΥΓΥΡΟΣ
Πληροφορίες: Γιώργος Διαμαντουλάκης
Τηλέφωνο: 23710 21420
Fax: 23713 50783
e-mail: info@poligiros.gr

ΠΡΟΣ: ΜΜΕ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

To Χάλκινο Βραβείο για την «Πράσινη Χαρακτή Ελιά Πολυγύρου Χαλκιδικής» απέσπασε ο συντοπίτης μας, Παναγιώτης Χλιάπας, στο 2ο Διαγωνισμό Ελληνικής Επιτραπέζιας Ελιάς, που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του 2ου Agro Quality Festival (Τεχνόπολις, Γκάζι, Αθήνα, 13-15 Μαΐου 2011).