Δευτέρα 2 Ιουνίου 2014

Χουάν Κάρλος: Μια νέα γενιά απαιτεί τον ηγετικό ρόλο

Ο βασιλιάς της Ισπανίας Χουάν Κάρλος επιβεβαίωσε σε τηλεοπτικό του διάγγελμα σήμερα ότι παραδίδει τον θρόνο στον γιο του πρίγκιπα Φελίπε, προκειμένου να προωθήσει «την ανανέωση» της μοναρχίας, επισημαίνοντας ότι «μια νέα γενιά απαιτεί δικαίως να έχει τον ηγετικό ρόλο».

«Σήμερα μια νεότερη γενιά αξίζει να έρθει στο προσκήνιο, (μια γενιά) με νέα ενέργεια, πρόθυμη να αντιμετωπίσει με αποφασιστικότητα τις αλλαγές και τις μεταρρυθμίσεις που απαιτεί η τρέχουσα κατάσταση», σημείωσε ο Χουάν Κάρλος στο διάγγελμά του το οποίο έγινε λίγες ώρες αφού ο ισπανός πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι ανακοίνωσε την απόφαση του βασιλιά να παραδώσει τον θρόνο.

Γιώργος Πιπερόπουλος: Με το «καλό μήνα» ήρθε και η ηλεκτρονική… «ΑΠΕΙΛΗ»


Γράφει ο καθηγητής Γιώργος Πιπερόπουλος

     Η σχέση όλων μας με τα κομπιούτερ συνιστά πλέον μια πραγματικότητα που θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί «αδήριτη» εάν δεν οδηγούσε σε σκέψεις «εξάρτησης».

      Σίγουρα ένα σοβαρό ποσοστό συνανθρώπων μας είναι «εξαρτημένοι» από το διαδίκτυο αλλά εξίσου σίγουρο είναι το γεγονός ότι άτομα, ομάδες και επιχειρήσεις σε τοπικό, εθνικό, περιφερειακό και παγκόσμιο επίπεδο χρησιμοποιούμε το διαδίκτυο και τα κομπιούτερ μας κάθε ώρα, μέρα, εβδομάδα, μήνα και χρόνο.

      Το πλέον διαδεδομένο και χρήσιμο για άτομα και επιχειρήσεις εργαλείο είναι το «ηλεκτρονικό ταχυδρομείο» το γνωστό ως «e-mail».

NASA: Έκρηξη στον Ηλιο


Στέφανος Κρίκκης

Μία συγκλονιστική έκρηξη στεμματικού υλικού από τον Ήλιο, κατέγραψε το διαστημικό τηλεσκόπιο της NASA, IRIS. Είναι η πρώτη φορά που αποτυπώνεται σε βίντεο με τέτοια λεπτομέρεια μία τόσο μεγάλη έκρηξη στεμματικού υλικού.

Ο χώρος μάλιστα στον οποίο απλώθηκε η μέγιστη ισχύς της έκρηξης ισοδυναμεί σε πλάτος με πέντε πλανήτες σαν την Γη και σε μήκος με επτά πλανήτες σαν τον δικό μας.

Το στεμματικό υλικό αποτελείται από πρωτόνια, νετρόνια αλλά και χηµικά στοιχεία όπως το ήλιο, ο σίδηρος, το άζωτο – έχει µάλιστα και ψήγµατα χρυσού – είναι πλήρως ιονισµένο και για τον λόγο αυτόν ανάλογα µε τις… διαθέσεις του επηρεάζονται τα δορυφορικά δίκτυα τηλεπικοινωνιών ή οι σταθµοί ενέργειας ανά τον κόσµο.

Επιχείρηση διάσωσης Αυστριακού ορειβάτη στον Όλυμπο

Επιχείρηση διάσωσης Αυστριακού ορειβάτη του οποίου η κατάσταση υγείας είναι εξαιρετικά κρίσιμη βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε εξέλιξη. Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης ενημερώθηκε για το περιστατικό μέσω ασυρμάτου από τον υπεύθυνο του καταφυγίου «Σπήλιος Αγαπητός», ο οποίος άμεσα, μαζί με άλλους τρεις εθελοντές ορειβάτες, μετέβη στην περιοχή Σκάλα στον Όλυμπο, σε υψόμετρο 2.700 μ, όπου εντόπισε τον αυστριακό και του παρείχε τις Πρώτες Βοήθειες. Παράλληλα, η Κεντρική Διοίκηση της Ε.Ο.Δ. βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με το ΕΚΑΒ, παρέχοντας τηλεπικοινωνιακή υποστήριξη μεταξύ της ομάδας των ορειβατών που συνοδεύουν τον αυστριακό και των γιατρών.

Και πάλι τουρκική φρεγάτα σε απόσταση αναπνοής από ελληνικά νησιά

Βόλτες στις Κυκλάδες κάνει από χτες τα ξημερώματα τουρκική φρεγάτα προβαίνοντας σε προκλητικές ενέργειες και συνεχίζοντας την αμφισβήτηση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων που ξεκίνησε από την περασμένη εβδομάδα.

Κάνοντας κατάχρηση του δικαιώματος της αβλαβούς διέλευσης η τουρκική φρεγάτα «GELIBOLU», προερχόμενη από Ναυτική Βάση ΑΚΣΑΖ, πραγματοποίησε πλεύση εντός των Εθνικών Χωρικών Υδάτων μας.

Συγκεκριμένα

Η Google σας πάει βόλτα στο ιστορικό κέντρο της Θεσσαλονίκης

«Ποδαρικό» στους χάρτες της Google (Google Maps) έκανε η Θεσσαλονίκη, καθώς είναι η πρώτη πόλη στην Ελλάδα που “ανέβασε” επικαιροποιημένα δεδομένα από το ιστορικό της κέντρο. Αυτό έγινε στο πλαίσιο της δυνατότητας που δόθηκε πρόσφατα στους Έλληνες χρήστες να προσθέτουν στοιχεία στους συγκεκριμένους ψηφιακούς χάρτες μέσω του Google Map Maker. Τι αλλάζει από εδώ και στο εξής; Όσοι χρησιμοποιούν το κινητό τους και αναζητούν, για παράδειγμα, ένα εστιατόριο, αφού έχουν τελειώσει την περιήγησή τους στο Λευκό Πύργο, μπαίνουν μέσα στο χάρτη και βλέπουν τι υπάρχει σε κοντινή απόσταση.

“Είναι ένα εργαλείο να αναδείξεις την επιχείρησή σου και την πόλη σου προβάλλοντας τα σημεία ενδιαφέροντος και μάλιστα χωρίς να χρειαστεί να πληρώσεις για αυτό”, είπε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Παναγιώτης Τζίνης, ιδρυτής του GDG Thessaloniki, της κοινότητας προγραμματιστών της Google που διοργάνωσαν το γεγονός.

Ξεκινάει η αποκατάσταση της οικίας Πανουργιά

Το δρόμο υλοποίησης παίρνει η αποκατάσταση της ιστορικής οικίας Πανουργιά στην Άμφισσα.

Συγκεκριμένα, ο Δήμος Δελφών ανακοίνωσε ότι υπογράφηκε η σύμβαση κατασκευής του έργου με τίτλο: «Αποκατάσταση οικίας Πανουργιά και μετατροπή της σε Κέντρο Ιστορικής Ενημέρωσης».

Το έργο προβλέπεται να ολοκληρωθεί σε έξι μήνες από την υπογραφή της σύμβασης στις 27 Μαΐου.

Πρόκειται για έργο που έχει ενταχθεί στο συνολικό πρόγραμμα των Ολοκληρωμένων Αστικών Αναπλάσεων της Άμφισσας, συνολικού προϋπολογισμού 2.500.000 ευρώ, που χρηματοδοτείται εξ' ολοκλήρου από το ΕΣΠΑ και υλοποιείται στο σύνολό του το τρέχον χρονικό διάστημα.

Κατέρρευσε ο Στάθης Μπούκουρας στο γραφείο της ανακρίτριας!

«Πήγα να κρεμαστώ 2 φορές στο κελί μου!»

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΜΙΧΑΛΗΣ ΛΑΓΑΝΗΣ

- Άγριο επεισόδιο έγινε στο γραφείο των ανακριτριών όπου βρισκόταν για να απολογηθεί ο πρώην χρυσαυγίτης βουλευτής Στάθης Μπούκουρας
- Ο κ. Μπούκουρας δέχθηκε σύμφωνα με πληροφορίες έντονες παρατηρήσεις από τις ανακρίτριες καθώς και πάλι κατέρρευσε και άρχισε να κλαίει
- «Θέλω να πάω στη γυναίκα μου και στα παιδιά μου. Είμαι νεκρός άνθρωπος», φώναζε
- Ο δικηγόρος του, Αλέξης Κούγιας τον πήρε σηκωτό και έφυγαν!

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, ο κ. Μπούκουρας λιποθύμησε.