Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2010

Τα χνάρια του Τίτο ακολουθεί ο εγγονός του


«Στην επιστροφή της αξιοπρέπειας στους πολίτες» θα επικεντρωθεί το νέο Κομμουνιστικό Κόμμα, το οποίο ίδρυσε ο εγγονός του στρατάρχη Τίτο, πρώην ηγέτη της Γιουγκοσλαβίας που εξακολουθεί ακόμα και σήμερα να είναι εξαιρετικά δημοφιλής στα Βαλκάνια.

Τριάντα χρόνια μετά το θάνατο του Τίτο, ο οποίος ηγήθηκε επί πολλές δεκαετίες της Γιουγκοσλαβίας ο Γιόσιπ Γιόσκα Μπροζ συγκέντρωσε τις 12.000 υπογραφές που είναι απαραίτητες για να επικυρωθεί με βάση το νόμο, ο σχηματισμός αυτού του νέου πολιτικού κόμματος, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ΒΕΤΑ.

Μιλώντας στον Τύπο και σε χιλιάδες πολίτες στην κλασική παλαιά κομμουνιστική διάλεκτο που χρησιμοποιείτο στη Γιουγκοσλαβία, ο Γιόσιπ Γιόσκα Μπροζ εξέφρασε την επιθυμία του «να συμβάλλει ώστε να επιστρέψει η αξιοπρέπεια στο λαό, να βοηθήσει τους νέους και την παιδεία τους, τους ηλικιωμένους, και να ενώσει τις δυνάμεις της Αριστεράς στη Σερβία».

Επιχειρηματίας δημιούργησε... Fake Σαντορίνη στη Κορέα


Ένας 50χρονος επιχειρηματίας αποφάσισε να δημιουργήσει μία fake... Σαντορίνη στη Νότια Θάλασσα. Ιδιαίτερα δραστήριος, ο Κορεάτης Στιβ Ζιεόν, μέλος της Ελληνοκορεατικής Επιτροπής Φιλίας, έχει παθιαστεί σε τέτοιο βαθμό με τη Σαντορίνη που αποφάσισε να τη "μεταφέρει" στη Σεούλ.

Το πιστό αντίγραφο της Σαντορίνης, βάσει των σχεδίων του, πρόκειται να δημιουργηθεί σε μια έκταση εκατοντάδων στρεμμάτων που φρόντισε να εξασφαλίσει ο 50χρονος πριν από πολλά χρόνια.

Το φιλόδοξο αυτό σχέδιό του παρουσιάστηκε σε ανάγλυφη μακέτα σε τρεις Έλληνες βουλευτές από μέλη της Ελληνοκορεατικής Επιτροπής Φιλίας, που βρέθηκαν πριν από λίγες ημέρες στη Σεούλ.

«Ξέρετε, κάθε χρόνο επισκέπτονται την Ελλάδα περίπου 40.000 Κορεάτες. Οι περισσότεροι για να παντρευτούν στη Σαντορίνη», σημείωσε ο Στιβ Ζιεόν στους βουλευτές Καρτάλη, Κουκοδήμο και Κοραντή, ξεδιπλώνοντας το σχέδιό του για το πιστό αντίγραφο της Σαντορίνης.

Η κλιματική αλλαγή απειλεί την Ελλάδα

Οι ραγδαίες βροχοπτώσεις και οι πλημμύρες έχουν προκαλέσει ανυπολόγιστες ζημιές σε πολλές αγροτικές περιοχές της Ελλάδας

Γεωργία και κτηνοτροφία είναι τα συνήθη «θύματα» των ακραίων καιρικών φαινομένων που παρατηρούνται ολοένα και συχνότερα στη χώρα μας και τα οποία πλήττουν την ήδη επιβαρημένη εθνική οικονομία

Ανεμοστρόβιλοι, πλημμύρες, ραγδαίες βροχοπτώσεις και χαλαζοπτώσεις πλήττουν την Ελλάδα τους τελευταίους μήνες, καθώς είναι σε εξέλιξη η μεταβολή του κλίματος και τα ακραία καιρικά φαινόμενα εντείνονται όλο και περισσότερο. Οι «παρενέργειες» της κλιματικής αλλαγής είναι ήδη εμφανείς και στη χώρα μας και οι συνέπειες της αποσταθεροποίησης του κλίματος δίνουν τη χαριστική βολή στην αγροτική οικονομία, ενώ θρηνούμε και θύματα.

Ενδεικτικός της αλλοπρόσαλλης συμπεριφοράς του καιρού υπήρξε ο φετινός Νοέμβριος, ο οποίος ήταν ο πιο θερμός από το 1897, σύμφωνα με τις καταγραφές του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Μετρά -και πάλι- τις πληγές της η Αθήνα


Τελευταίος γύρος συγκεντρώσεων, το βράδυ στα Εξάρχεια

Συνολικά 25 προσαγωγές έχουν γίνει μέχρι στιγμής από τις αστυνομικές δυνάμεις, κατά τη διάρκεια των επεισοδίων που σημειώθηκαν στο κέντρο της Αθήνας, στην πορεία για την επέτειο της δολοφονίας του 15χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Οι προσαχθέντες μεταφέρθηκαν στη ΓΑΔΑ, όπου θα γίνει εξακρίβωση στοιχείων και θα εξεταστούν, για να διαπιστωθεί αν είχαν εμπλοκή στα επεισόδια.

Πάντως, σύμφωνα με την αστυνομία, αυτή τη στιγμή επικρατεί ηρεμία στην Αθήνα και καθαρίζονται οι δρόμοι από αντικείμενα και φωτιές, προκειμένου να δοθούν στην κυκλοφορία.

Ερωτήσεις του Κυριάκου Βελόπουλου

κλικ στις ερωτήσεις για μεγέθυνση

Στις Βρυξέλλες οι «Τούρκοι Δ. Θράκης»!

...και για του λόγου το αληθές, οι υπεύθυνοι του γραφείου των Βρυξελλών ποζάρουν στο φακό

Απέκτησαν γραφεία και ξεκινούν λόμπινγκ, ενώ σήμερα αρχίζει στην Αθήνα ο… 48ος γύρος διερευνητικών επαφών με την Τουρκία

Ειδικού Συνεργάτη

Γραφεία στις Βρυξέλλες απέκτησε η «Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Τούρκων Δ. Θράκης. Όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα της «Ομοσπονδίας» (www.abttf.org) τα γραφεία εγκαινιάσθηκαν την 1η Δεκεμβρίου – μέσα στην απόλυτη σιωπή από ελληνικής πλευράς.

Τα γραφεία βρίσκονται σε απόσταση τετρακοσίων μέτρων από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο , γεγονός που προσφέρει, όπως αναφέρεται, τη δυνατότητα στους εκπροσώπους της «Ομοσπονδίας»  να έχουν άμεση επαφή με τα μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου – ώστε να γίνεται το αναγκαίο λόμπινγκ.

Ο πρόεδρος της «Ομοσπονδίας»  κ. Χαλίτ Χαμπίμπογλου δήλωσε, μεταξύ άλλων ,τα εξής: «Ανοίγει μια νέα σελίδα στην ιστορία των Τούρκων της Δ. Θράκης. Η φωνή της Μειονότητας θα ακούγεται στις Βρυξέλλες. Από τώρα και στο εξής  η φωνή μας θα ακούγεται πιο δυνατά».

Ζητούμενο επειγόντως;… Άνδρες!

Του Καθηγητή ΓΙΩΡΓΟΥ  ΠΙΠΕΡΟΠΟΥΛΟΥ
             
Δύσκολες εποχές για όλους εμάς τους Έλληνες οικογενειάρχες, γονείς, μισθωτούς και μεροκαματιάρηδες, ακόμη πιο δύσκολοι για τους άνεργους και πρωτόγνωρα ΔΥΣΚΟΛΗ η εβδομάδα αυτή για τους…άρρενες πολιτικούς του Ελληνικού Κοινοβουλίου που υποδέχονται αύριο τον κ Strauss-Kαhn του ΔΝΤ (μάλλον έρχεται να δει από κοντά τον Λαό που τον είχε ξαφνιάσει καθώς ανέδειξε στις πρόσφατες εκλογές ΠΡΩΤΟ Κόμμα το ΠΑΣΟΚ της…τρόικα) και μεθαύριο Πέμπτη τον «Ευρωπαίο Επίτροπο» κ Olli Rehn (για τις Βουλευτίνες δεν λέω τίποτε!)

Προσβολές με υπονοούμενα και χτυπήματα κάτω από τη ζώνη, υποκλοπές, αρπαχτές και μετά υπεκφυγές, παρεμβάσεις, θεατρινισμοί, παλιμπαιδισμοί, νταηλίκια εκ του ασφαλούς με χέρια υψωμένα σε στυλ ικέτη ή γροθιές σφιγμένες απειλητικά και τελικά «κομψές» είσοδοι στο, και «γενναίες» αποχωρήσεις από, το παλκοσένικο. Και οι περιώνυμες κουκούλες να καλύπτουν πρόσωπα διαδηλωτών στους δρόμους και στις πλατείες, στα σουπερμάρκετ, στα Πανεπιστήμια και, συμβολικά, στο διαδίκτυο.

Συγκέντρωση - Κάλεσμα συμβασιούχων στη Θεσσαλονίκη στις 11/12 & video

κλικ για μεγέθυνση

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ
ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ


ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΚΑΛΕΣΜΑ
ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΚΑΘΕ ΜΟΡΦΗΣ
Το Σάββατο 11/12/2010 ΚΑΙ ΩΡΑ 12:00
ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

(Αριστοτέλους 32 με Ολύμπου)
ΕΝ ΟΨΕΙ
ΤΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ
ΣΤΙΣ 20 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2011

     Καλούμε όλους τους συμβασιούχους κάθε μορφής (συμβασιούχοι έργου, ορισμένου χρόνου, stage, συμβασιούχοι μιας μέρας, βοήθεια στο σπίτι, εποχικοί δασοπυροσβέστες) να παραβρεθούν στην παρακάτω συγκέντρωση και να συστρατευθούν και αυτοί στο κοινό αγώνα όλων μας.

Θέματα:
•    Ενημέρωση για όλες τις τελευταίες θετικές δικαστικές εξελίξεις.