Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2010

Πολύγηρως

Βυζαντινός Νερόμυλος

"Πολύγηρος" (Πολύγηρως" γιά την ακρίβεια) είναι η πρώτη αναφορά του οικισμού, ως μονυδριακού αγριδίου, στα Ιβηρίτικα αρχεία, του 9ου/10ου αιώνα. Αν θυμάμαι καλά, μαζί με ένα άλλο τοπωνύμιο ,αναφέρεται ως "προάστειο" (συνοικισμός, στην νοταρική βυζαντινή ορολογία).

Υπάρχει και μία συζήτηση επιστημόνων γιά το όνομα, στα ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΑ, προς το τέλος της δεκαετίας του 60, όπου και πολλές εκδοχές, αλλα χωρίς την μαρτυρία της Ιβήρων που δεν είχε τότε εκδοθεί.

Σύμφωνα με αυτά, Πολύγηρος σημαίνει "τόπος με πολλούς γέροντες" και με τίποτε "τόπος με πολλούς γύρους"(δηλαδή με ανακρατήματα των ελαιοδέντρων ή με πολλές στροφές).

Ευχές από τον Α.Σ. Αστήρ, Αγίου Νικολάου Χαλκιδικής


Ο ΑΣ ΑΣΤΗΡ εύχεται σε όλο τον κόσμο  και ιδιαίτερα στους φίλαθλους της ομάδας χρόνια πολλά, υγεία και κάθε επιθυμία τους να γίνει πραγματικότητα.

ΤΟ ΔΣ

Η Μύρτις έρχεται στην Θεσσαλονίκη…


Το 11χρονο κορίτσι της αρχαίας Αθήνας, το πρόσωπο του οποίου μπορούμε να δούμε πλέον χάρη στην τεχνολογία, έρχεται και στη Θεσσαλονίκη.

Η Μύρτις ξεκινά ένα ταξίδι εκτός Αθηνών, με πρώτο σταθμό το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης (ΑΜΘ), όπου θα φιλοξενηθεί από τις 14 Ιανουαρίου έως τις 13 Μαρτίου 2011.

Το όνομα της το έδωσαν οι “νονοί” της αρχαιολόγοι, οι οποίοι συνεργάστηκαν με άλλους ειδικούς επιστήμονες για την ανάπλαση του προσώπου της. Είναι ένα κορίτσι που έζησε στην Αθήνα τον 5ο αι. π.Χ., τον “Χρυσό Αιώνα» του Περικλή, και ήταν ένα από τα χιλιάδες θύματα του φοβερού λοιμού που έπληξε την πόλη το 430 π.Χ.

Αρχή με ψέματα και φασιστικές συμπεριφορές...


Ο ΝΕΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ….

Απαίτησε από την αρμόδια υπηρεσία του δήμου να στείλει έγγραφο πως υπάρχει πρόβλημα με την στατικότητα στην αίθουσα της τελετής ορκωμοσίας, δεδομένου ότι θα είναι σημαντικά μεγαλύτερος ο αριθμός των νέων αιρετών στελεχών που θα ορκιστούν…

Ψεύτης ο Καμίνης…

Το έκανε για να κάνει την ορκωμοσία χωρίς πολίτες για να αποκλείσει τους ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΕΣ…

Εμείς δεν έχουμε καμία ιδεολογική συγγένεια με την Χ.Α αλλά αυτό που κάνει ο Καμίνης είναι ΦΑΣΙΣΤΙΚΟ….

Πρώτοι σε δημοφιλία οι άχρηστοι και οι μπαρουφολόγοι

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη

Κάποιος πρέπει να μας εξηγήσει πώς γίνεται και χρόνια τώρα οι πολιτικοί με την υψηλότερη δημοφιλία να αποδεικνύονται οι πλέον ανεπαρκείς. Πώς γίνεται δηλαδή αυτοί που εκλέγονται άνετα και μάλιστα σημειώνουν πρωτιές σε εκλογές και σε δημοσκοπήσεις, να σηκώνουν τα χέρια ψηλά όταν αναλαμβάνουν ένα αξίωμα.

Αυτοί που δίνουν τις μεγαλύτερες υποσχέσεις, αυτοί που λένε τα πιο παχιά λόγια, αυτοί που ξεσηκώνουν τα πλήθη, αυτοί που φωνάζουν περισσότερο, φωτογραφίζονται περισσότερο, αγιογραφούνται  περισσότερο, δίνουν τις περισσότερες συνεντεύξεις, βρίσκονται συνεχώς στο απυρόβλητο, είναι ακριβώς αυτοί που τα έργα τους είναι αντιστρόφως ανάλογα με τα λόγια τους.

Περίεργες κινήσεις Μουσουλμάνων βουλευτών του ΠΑΣΟΚ


Επικίνδυνες κινήσεις από τους Αχμέτ Χατζηοσμάν και Τσετίν Μάντατζη
Ο Χατζηοσμάν γίνεται πρόεδρος της Συμβουλευτικής Επιτροπής "Τούρκων" Δυτικής Θράκης

Ανακοινώθηκε πως οι βουλευτές Ξάνθης και Ροδόπης του ΠΑΣΟΚ, Τσετίν Μάντατζη και Αχμέτ Χατζηοσμάν συναντήθηκαν με τους αρμόδιους του BATTAM που ισχυρίζονται πως: «Η Ελλάδα μετά τον πρώτο παγκόσμιο πόλεμο εγκαταστάθηκε εκείνη τη στιγμή στην Δυτική Θράκη ως στρατιωτική δύναμη κατοχής και έχει αποδειχτεί πως νομικά η Δυτική Θράκη δεν πέρασε στην Ελλάδα».

Στο δελτίο τύπου της 8ης Μαρτίου 2010 του Κέντρου Έρευνας Τούρκων Δυτικής Θράκης (BATTAM) ο πρόεδρος Οζκάν Χουσεΐν ανέφερε: ...»

Τουρκική εισβολή σε Κυπριακές ιστοσελίδες


Τούρκοι χάκερς επιτέθηκαν σε 100 και πλέον ιστοσελίδες κυπριακών εταιρειών και οργανισμών. Η προκλητική και άνευ προηγουμένου ενέργεια αυτή των Τούρκων, είναι πασιφανές ότι λαμβάνει χώρα ως μια μορφή ανταπάντησης και αντιποίνων, σε σχέση με τα γνωστά επεισόδια που σημειώθηκαν στον καλαθοσφαιρικό αγώνα μεταξύ του ΑΠΟΕΛ και της τουρκικής Πινάρ Καρσίκαγια, στις 21 Δεκεμβρίου. Οι επιθέσεις στις ιστοσελίδες αφορούσαν ανάρτηση του εμβλήματος της καλαθοσφαιρικής ομάδας Πινάρ Καρσίκαγια, όπως επίσης και του μισοφέγγαρου απεικονιζόμενο στο έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Σημειώνεται, επίσης, ότι οι Τούρκοι χάκερς ανέγραψαν στις ιστοσελίδες σύνθημα σε τρεις διαφορετικές γλώσσες, στην Τουρκική, στην Ελληνική και την Αγγλική. Το σύνθημα που αναγράφεται στα ελληνικά είναι, «δεν τρόμο στον αθλητισμό», εννοώντας προφανώς ότι, «όχι τρομοκρατία στον αθλητισμό». Αξίζει να σημειωθεί, ότι από την επίθεση των αδίστακτων Τούρκων χάκερς, πλήγηκε και το Τμήμα Ευρωπαϊκών Σπουδών και Διεθνών Υποθέσεων του Πανεπιστημίου Λευκωσίας.