Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2010

Η Μύρτις έρχεται στην Θεσσαλονίκη…


Το 11χρονο κορίτσι της αρχαίας Αθήνας, το πρόσωπο του οποίου μπορούμε να δούμε πλέον χάρη στην τεχνολογία, έρχεται και στη Θεσσαλονίκη.

Η Μύρτις ξεκινά ένα ταξίδι εκτός Αθηνών, με πρώτο σταθμό το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης (ΑΜΘ), όπου θα φιλοξενηθεί από τις 14 Ιανουαρίου έως τις 13 Μαρτίου 2011.

Το όνομα της το έδωσαν οι “νονοί” της αρχαιολόγοι, οι οποίοι συνεργάστηκαν με άλλους ειδικούς επιστήμονες για την ανάπλαση του προσώπου της. Είναι ένα κορίτσι που έζησε στην Αθήνα τον 5ο αι. π.Χ., τον “Χρυσό Αιώνα» του Περικλή, και ήταν ένα από τα χιλιάδες θύματα του φοβερού λοιμού που έπληξε την πόλη το 430 π.Χ.


Η έκθεση “Μύρτις: Πρόσωπο με πρόσωπο με το παρελθόν” ήταν μία από τις σημαντικές της χρονιάς που πέρασε και έκανε αίσθηση στο κοινό κατά την παρουσία της τόσο στο Νέο Μουσείο Ακροπόλεως όσο και στο Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας και στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο.

Η έκθεση στο ΑΜΘ πραγματοποιείται με την ευγενική προσφορά του ορθοδοντικού, επίκουρου καθηγητή, Μανώλη I. Παπαγρηγοράκη και του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Πηγή: Μακεδονία

Δεν υπάρχουν σχόλια: