Σάββατο 1 Αυγούστου 2009

Φωτιά στα σύνορα Κιλκίς και Θεσσαλονίκη


Mεγάλη φωτιά ανάμεσα στο πρόχωμα και στο χωριό Γέφυρα. Η φωτιά καίει χαμηλή βλάστηση και κινδυνεύει δασύλλιο με πεύκα .

Ισχυρές δύναμεις της πυροσβεστικής στο σημείο. Από πρώτες πληροφορίες το μέτωπο είναι πάνω από 8 χιλιόμετρα κατα μήκος της σιδηροδρομικής γραμμής . Η φωτιά προήλθε από την διέλευση αμαξοστοιχίας .

Πηγή: seleo.gr

Κ. Καραμανλής: Θα εμβολιαστεί όλος ο πληθυσμός της χώρας


Της Αιμιλίας Σταθάκου

Με εντολή του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή θα υπάρξει πρόβλεψη προκειμένου να εμβολιαστεί ολόκληρος ο πληθυσμός της χώρας για τη νέα γρίπη.

Το υπουργείο Υγείας θα προχωρήσει στην προμήθεια 24 εκατομμυρίων δόσεων εμβολίων για τον ιό ενώ η πρώτη παραλαβή θα γίνει στις 15 Σεπτεμβρίου. Ο εμβολιασμός όμως θα ξεκινήσει τον Οκτώβριο, μόλις δοθεί και η επίσημη έγκριση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων.

Αυτό ανακοινώθηκε σήμερα μετά την συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής η οποία ενέκρινε το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την Αντιμετώπισης της Πανδημίας.

Ειδικότερα το Σχέδιο προβλέπει ότι από την πανδημία της γιπης θα νοσήσει ένα 30%-50% του πληθυσμού της χώρας και περιλαμβάνει τους παρακάτω 5 άξονες:

-Πρώτος : υπεύθυνη, ανοικτή και διάφανη ενημέρωση. Στο πλαίσιο αυτό ξεκινά άμεσα στοχευμένη και πανελλαδική εκστρατεία ενημέρωσης και εκπαίδευσης.

-Δεύτερος : στενός διυπουργικός συντονισμός.

-Τρίτος : προμήθεια όλου του αναγκαίου φαρμακευτικού και υγειονομικού υλικού. Η χώρα μας είναι ανάμεσα στις πρώτες που θα προμηθευτούν το εμβόλιο. Ο εμβολιασμός δεν θα είναι υποχρεωτικός δια νόμου και θα γίνεται αφού πρώτα θα έχει συμπληρωθεί σχετική αίτηση Ο πληθυσμός, επίσης, θα εμβολιαστεί με ιεράρχηση, με το νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό να έχει προτεραιότητα.

-Τέταρτος :η ανταπόκριση του Εθνικού Συστήματος Υγείας και των Υγειονομικών Μονάδων της χώρας, με τις προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού και αύξηση κατά 100 των κλινών εντατικής θεραπείας. Επίσης δημιουργείται δίκτυο ιδιωτικών γιατρών και φαρμακοποιών που συστρατεύονται στον εθνικό στόχο.

-Πέμπτος :συνεχής επιδημιολογική επιτήρηση και η διεύρυνση της υποδομής των εργαστηρίων αναφοράς.

Στο μεταξύ εντοπίστηκε τέταρτο σοβαρό κρούσμα της νέας γρίπης, που αφορά νεφροπαθή ο οποίος νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση σε νοσοκομείο της Αττικής, ενώ πέντε γιατροί εμφάνισαν ήπια συμπτώματα στο νοσοκομείο της Κω. Ύποπτα συμπτώματα εμφάνισαν επίσης δύο γιατροί στο νοσοκομείο της Ρόδου και πέντε ιατροί και τρεις νοσηλευτές στο νοσοκομείο Ρεθύμνου.

Πηγή: Απογευματινή

Εμείς δεν θέλουμε να εμβολιαστούμε.

Τι θα μας κάνουν;

Θα μας πάρουν με το περιπολικό;

Δεν γουστάρουμε να κάνουμε το εμβόλιο, πως το λένε, πειραματόζωα δεν θα γίνουμε.

Ένα είναι σίγουρο, ότι θα πεθάνουμε κάποτε, πάντως δεν θα πεθάνουμε από τη νόσο των γουρουνιών. Τα εμβόλια που προορίζονται για εμάς, τα χαρίζουμε να τα κάνουν ο πρωθυπουργός, ο Αβραμόπουλος και μερικοί άλλοι.

Ζωντανός αλλά και πάλι στο ψυχιατρείο ο Βάσκο Γκλιγκορίεβιτς


Αργά το βράδυ της Παρασκευής 31 Ιουλίου, επέστρεψε από τα Σκόπια, η αιφνιδιαστική αποστολή για την αναζήτηση και ανεύρεση του αρχαιολόγου-ιστορικού, αγωνιστή της αλήθειας και της δημοκρατίας, Βάσκο Γκλιγκορίεβιτς.

Ο Βάσκο, εντοπίσθηκε τελικά στο ψυχιατρείο Μπάρντοφτσι των Σκοπίων, όπου κατά πάσα πιθανότητα μεταφέρθηκε τις τελευταίες μέρες από τις φυλακές του Τέτοβο όπου κρατούνταν από τις 4 Ιουλίου του 2009 και είναι καλά, όσο καλά μπορεί να είναι ένας άνθρωπος που βασανίζεται με φυλακίσεις και ψυχοφάρμακα.

Η αποστολή αυτή τη φορά, είχε... στόχο την πολλαπλή παρέμβαση για τη σωτηρία της ζωής του Σκοπιανού αρχαιολόγου, που κινδύνεψε σοβαρά σε αυτήν την δεύτερη κατά σειρά σύλληψή του, και συνεχίζει να κινδυνεύει από τις συνεχείς διώξεις που υφίσταται από τις αρχές των Σκοπίων.

Οι στόχοι οι οποίοι τέθηκαν και επιτεύχθηκαν σε μεγάλο βαθμό από την αποστολή, ήταν η εξής:

Να ζητηθούν όπως και έγινε από την κυβέρνηση των Σκοπίων, εγγυήσεις για τη ζωή και την ακεραιότητα της υγείας του Βάσκο Γκλιγκορίεβιτς. Ο ίδιος ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γκρουέφσκυ, Ζόραν Σταυρέφσκι, παρέλαβε το υπόμνημα της αποστολής για την απελευθέρωση του Βάσκο. Ο κ. Σταυρέφσκυ, δεσμεύτηκε να κλείσει συνάντηση των μελών της αποστολής με τον ίδιο τον κ. Γκρουέφσκυ, για να δοθούν περεταίρω εξηγήσεις για τις αλλεπάλληλες συλλήψεις του Βάσκο Γκλιγκορίεβιτς από τις Σκοπιανές αρχές.

Να ζητηθούν από την αμερικανική πρεσβεία στα Σκόπια διαβεβαιώσεις για τη μεσολάβησή των Αμερικανών, στην υπόθεση του Σκοπιανού αρχαιολόγου. Αξιωματούχοι της αμερικανικής Πρεσβείας, διαβεβαίωσαν την Πρόεδρο της Παμμακεδονικής ΗΠΑ κ. Γκατζούλη ότι, από την ερχόμενη εβδομάδα κιόλας, θα ζητηθεί από το Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι, να συναντήσει το Βάσκο στο ψυχιατρείο, και να παραδώσει έκθεση για την κατάστασή του.

Να ζητηθεί από την αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης στα Σκόπια, της οποίας ηγείται ο κ. Έουραν Φουέρε, να εμπλακεί επιτέλους στο θέμα της παραβίασης των ανθρωπίνων αλλά και πολιτικών δικαιωμάτων του Βάσκο. Η αντιπροσωπεία της ΕΕ στα Σκόπια παρέλαβε το υπόμνημα της αποστολής και θα απαντήσει την ερχόμενη εβδομάδα.

Τέλος ζητήθηκε από την Πρέσβη της Ελλάδας στα Σκόπια, η ενεργητική εμπλοκή της χώρας μας στην υπόθεση του αγωνιστή αυτού της δημοκρατίας και της αλήθειας, δεδομένου ότι ο ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών συνεχίζει να κρατά ουδέτερη έως αδιάφορη στάση στην περίπτωση Γκλιγκορίεβιτς.

Να προσθέσουμε εδώ πως η αποστολή βρέθηκε για μια ακόμη φορά στο ψυχιατρείο Μπάρντοφτσι των Σκοπίων, όπου εντοπίσθηκε τελικά ο Βάσκο Γκλιγκορίεβιτς και σύμφωνα με το νοσηλευτικό προσωπικό, είναι καλά.

Όλα τα μέλη της αποστολής, δήλωσαν στα ΜΜΕ των Σκοπίων, ότι δεν πρόκειται να αφήσουν σε καμία περίπτωση τον Βάσκο Γκλιγκορίεβιτς στην τύχη του. Και ότι θα συνεχίσουν να πηγαίνουν και να ξαναπηγαίνουν στα Σκόπια, μέχρις ότου ο Βάσκο Γκλιγκορίεβιτς, αφεθεί εντελώς ελεύθερος να πράξει αυτό που πράττουν όλοι οι πολίτες στις δημοκρατικές χώρες: Να λέει δηλαδή την άποψή του ελεύθερα, χωρίς διώξεις, φυλακίσεις και ψυχιατρεία.

Πηγή: Greece Salonika

Πετρέλαιο στο Άγιο Όρος


* Σε νέα κοιτάσματα πετρελαίου στοχεύει πλέον η Καβάλα Όιλ, η οποία προσδοκά να αποκτήσει τα δικαιώματα ερευνητικών γεωτρήσεων στην περιοχή του Άθω, ενώ το Σεπτέμβριο αναμένει τα πρώτα αποτελέσματα από τις έρευνες του ωκεανογραφικού “Αιγαίο” στον κόλπο της Καβάλας.

* Χθες η εταιρεία άρχισε να αντλεί πετρέλαιο από το κοίτασμα του Βόρειου Πρίνου, ενώ μέχρι το τέλος του 2009 αναμένει τον τριπλασιασμό της παραγωγής της, φτάνοντας τα 5.000 βαρέλια την ημέρα.


Της Σοφίας Χριστοφορίδου

Την άνοιξη το ωκεανογραφικό “Αιγαίο” του Ελληνικού Κέντρου Θαλασσίων Ερευνών πραγματοποίησε σεισμικές έρευνες για τον εντοπισμό νέων πεδίων έρευνας στην ευρύτερη περιοχή του κόλπου της Καβάλας, για την οποία η Καβάλα Όιλ έχει τα ερευνητικά δικαιώματα. Παράλληλα η Ενεργειακή Αιγαίου βρίσκεται σε διαπραγμάτευση με το υπουργείο Ανάπτυξης για την απόκτηση των δικαιωμάτων στις περιοχές Άθως και Αμμώδες. Τα δικαιώματα ανήκουν κατά 75% στην εταιρεία Calfrac -πρώην Denison- η οποία όμως έχει χρόνια να εκτελέσει ερευνητικές γεωτρήσεις στην περιοχή και θεωρητικά το υπουργείο μπορεί να τα εκχωρήσει σε άλλη εταιρεία.

Κατά τη δεκαετία του ’80 είχαν πραγματοποιηθεί ερευνητικές γεωτρήσεις που δεν είχαν δώσει αξιόλογα αποτελέσματα. “Τα στοιχεία αυτά ήταν παλιά. Υπάρχουν πολύ πιο εξελιγμένες μέθοδοι εντοπισμού και άντλησης”, σημειώνει ο κ. Μαθιός Ρήγας, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Ενεργειακής Αιγαίου, της εταιρείας που κατέχει το 95% της Καβάλα Όιλ, ο οποίος εμφανίζεται αισιόδοξος ως προς την απόκτηση των δικαιωμάτων του Άθω.

Η γεώτρηση στο παλιό κοίτασμα του Βορείου Πρίνου εκτελέστηκε μέσα στο καλοκαίρι και κόστισε 35 εκατ. ευρώ. “Για πρώτη φορά έλληνες μηχανικοί πραγματοποιούν μια τέτοια δύσκολη γεώτρηση, στα 4.400 μέτρα με οριζόντια κατεύθυνση”, σημειώνει στη “Μ” ο κ. Ρήγας. Ωστόσο τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν, όπως τα περίμενε η εταιρεία, καθώς το πολυδιαφημισμένο γεωτρύπανο Εnergy Exeter, για το οποίο η εταιρεία πλήρωνε 150.000 δολάρια κάθε μέρα που περνούσε, παρουσίαζε τεχνικά προβλήματα, με αποτέλεσμα να αυξηθεί το κόστος της γεώτρησης και να καθυστερήσει η αύξηση της παραγωγής του πετρελαίου.

ΝΕΑ ΓΕΩΤΡΗΣΗ

Τώρα η εταιρεία βρίσκεται σε αναζήτηση νέου γεωτρύπανου, προκειμένου να προχωρήσει την γεώτρηση στο πεδίο “Ε”. Πρόκειται για έναν ταμιευτήρα “παρθένο”, που ανακαλύφθηκε το 2002, αλλά, λόγω των αλλαγών στο μετοχικό σχήμα και την έλλειψη ρευστότητας των προηγούμενων ετών, η εταιρεία δεν κατάφερε να αξιοποιήσει. Βρίσκεται σε γεωλογική ζώνη και ιζηματογενές περιβάλλον ανάλογο με αυτό του κοιτάσματος του Πρίνου, που έδωσε περί τα 100 εκατ. βαρέλια πετρελαίου σε μια εικοσαετία.

Ωστόσο το “Ε” έχει χαμηλότερη διαπερατότητα από τον Πρίνο και η γεώτρηση θεωρείται αρκετά δύσκολη. Από τον περασμένο Μάρτιο το πεδίο “βομβαρδίστηκε” με ηχητικά κύματα και με βάση τη διάθλαση και την επιστροφή αυτών θα “αποκρυπτογραφηθεί” το είδος των πετρωμάτων, η γεωλογική τους σύσταση, η ύπαρξη ρηγμάτων, κοιλοτήτων με πετρέλαιο κτλ. Η γεώτρηση προγραμματίζεται για τις αρχές Σεπτεμβρίου, αφού πρώτα γίνει η περιχαράκωση του κοιτάσματος. Η εταιρεία προσδοκά να ξεκινήσει την άντληση πετρελαίου από το “Ε” μέσα στο φθινόπωρο, ώστε μαζί με τις ποσότητες που θα δώσουν ο Βόρειος Πρίνος και το παλιό κοίτασμα του Πρίνου να φτάσει την παραγωγή της στα 5.000 βαρέλια ημερησίως μέχρι το τέλος του έτους.

Υπενθυμίζεται ότι η κοινοπραξία NAPC αποχώρησε στα μέσα της δεκαετίας του ’90, καθώς έκρινε ότι η παραγωγή των 7.000 βαρελιών ήταν ασύμφορη. Η παραγωγή, που σήμερα βρίσκεται στα 1.400 βαρέλια, είχε πέσει το προηγούμενο διάστημα μέχρι το “ψυχολογικό” όριο των 1.000 βαρελιών. Με αυτά τα δεδομένα η εταιρεία δεν βγάζει τα λειτουργικά της έξοδα.

ΣΤΟΧΟΣ ΤΑ ΝΕΑ ΠΕΔΙΑ

Όπως διευκρινίζει ο κ. Ρήγας, με την επίτευξη του στόχου των 5.000 βαρελιών, και με βάση συντηρητικούς υπολογισμούς της τιμής του πετρελαίου στα 50-60 δολάρια το βαρέλι, η εταιρεία θα μπει σε θετική πορεία. Ωστόσο το συνολικό επενδυτικό πρόγραμμα προϋπολογισμού 200 εκατ. ευρώ που ανακοίνωσε η εταιρεία δεν περιορίζεται ούτε στα παλιά πηγάδια του Πρίνου, ούτε στο πεδίο Ε. “Ο στόχος μας δεν είναι μόνο τα 5.000 βαρέλια αλλά ο εντοπισμός νέων πεδίων” σημειώνει.

Πηγή: Μακεδονία

Η Συνέντευξη Τύπου του Δημάρχου Πολυγύρου Θωμά Καπλάνη για την αποκατάσταση του Θολωτού αγωγού στην περιοχή των έξι βρύσεων


Ξεκινά η αποκατάσταση του Θολωτού αγωγού στις έξι βρύσες

Στην έλλειψη στεγανότητας του πυθμένα του θολωτού αγωγού στις «Εξι Βρύσες» οφείλονται οι καταπτώσεις και οι καθιζήσεις του οδοστρώματος στην περιοχή σύμφωνα με τα όσα δήλωσαν σε συνέντευξη τύπου ο Δήμαρχος Πολυγύρου, Θωμάς Καπλάνης, ο αρμόδιος για τεχνικά έργα αντιδήμαρχος, Χρήστος Βορδός και ο ειδικός σύμβουλος του Δημάρχου, Γιώργος Μπιλέτσιος.

Το πρόβλημα κατέγραψε ρομποτική κάμερα, που τοποθετήθηκε στο σημείο αυτό, προκειμένου να βρεθεί η αιτία της υποχώρησης του δρόμου, σε μια από τις πιο φορτωμένες κυκλοφοριακά οδικές αρτηρίες της πρωτεύουσας.

Όπως επισημάνθηκε τα προβληματικά σημεία της περιοχής είναι τέσσερα, με σοβαρότερες βλάβες στο τμήμα, μήκους 50 μέτρων , στην ανηφόρα μετά την πλατεία των Έξι Βρύσεων και μέχρι και την αρχή του πεζόδρομου. Εκεί ο πυθμένας του θολωτού αγωγού έχει μεγάλη κλίση και δέχεται αυξημένες δυνάμεις ροής των λυμάτων και των ομβρίων υδάτων κατά τη διάρκεια έντονων βροχοπτώσεων με συνέπεια να αρχίσει να αποδιοργανώνεται (να ξηλώνεται). Η κατάσταση επιδεινώνεται από τη μεγάλη παροχή, που προέρχεται από την περιοχή της ΔΟΥ και καταλήγει εκεί. Πέρα από το γεγονός ότι χάνεται η στεγανότητα του πυθμένα, τα νερά επηρεάζουν και τα πλευρικά επιχώματα έξω από τον αγωγό. Έτσι προκαλείται ρευστοποίηση και διάβρωση του εδάφους, που συνοδεύεται από καθιζήσεις και δημιουργία κοιλωμάτων.

Σε σχέση με τα έργα για την αποκατάσταση του πυθμένα του θολωτού αγωγού έγινε γνωστό ότι θα ανοιχθούν σε τέσσερα σημεία οριστικά φρεάτια επίσκεψης αφενός για τον εξαερισμό του αγωγού και αφετέρου για να δίνεται η δυνατότητα για προληπτικές παρεμβάσεις ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Στη συνέχεια θα γίνουν εκσκαφές και η επανασκυροδέτηση του πυθμένα όπου χρειάζεται. Επιπρόσθετα θα γίνει σταθεροποίηση των επιχωμάτων και κατασκευή σύμφωνα με τις προδιαγραφές έργων οδοποιίας, για να δοθεί σε χρήση ένας απόλυτα ασφαλής δρόμος.

Οι πρώτες εργασίες θα ξεκινήσουν άμεσα ενώ το έργο θα ολοκληρωθεί τμηματικά με στόχο το φθινόπωρο να έχει επιλυθεί το βασικό μέρος του προβλήματος.

Πηγή: Δήμος Πολυγύρου

Ισοπαλία με τσαμπουκά κόντρα στην Αταλάντα


Ισόπαλος με 1-1 κόντρα στην Αταλάντα αναδείχθηκε ο Ηρακλής στο σημερινό του φιλικό παιχνίδι στο Μπρετόνικο της Ιταλίας με τους «κυανόλευκους» να είχαν πολύ καλή παρουσία παρά τις επτά απουσίες τους (σ.σ. ο Πιλότο στο Οπότο για επέμβαση ενώ οι Κοβαλέφσκι, Περπερίδης, Ιωαννίδης, Ντιέ, Κονέ και Τούμα έμειναν στο ξενοδοχείο).

Η ομάδα της Θεσσαλονίκης προηγήθηκε με εύστοχο χτύπημα πέναλτι που κέρδισε ο Μιλάνο και αξιοποίησε ο Επστάιν στο 49΄ με την Αταλάντα να ισοφάρισε στο 70΄ με κεφαλιά του Τιμπόνι από φάουλ του Κουαρέσμε διαμορφώνοντας το τελικό 1-1.

Στο πρώτο ημίχρονο ο Μπαντής είπε όχι στο 5΄ στο σουτ του Παντόιν όπως και στο 10΄ με τον Ηρακλή να έκανε αισθητή την παρουσία του στο 25΄ από την σέντρα σουτ του Μάρτος. Στο 40΄ μάλιστα λίγο έλειψε οι «κυανόλευκοι» να προηγηθούν αλλά η μπάλα από την κεφαλιά του Λέκι μετά το κόρνερ του Επστάιν προσέκρουσε στο οριζόντιο δοκάρι.

Κι όσο για την επανάληψη εκτός από τα δύο γκολ στο 50΄ η Αταλάντα κέρδισε ένα ανύπαρκτο πέναλτι από ανατροπή εκτός περιοχής του Καζέρτα από τον Γιαννούλη της οποίας ακολούθησε σύρραξη μεταξύ ποδοσφαιριστών των δύο ομάδων. Ένα λεπτό αργότερα στο 51΄ το πέναλτι ανέλαβε να εκτελέσει ο Καζέρτα για να αποκρούσει ο Μπαντής ενώ στο 65΄ η κεφαλιά του Τιριμπόκι πέρασε άουτ όπως και το σουτ του Παπαστεριανού στο 66΄.

Ηρακλής: Μπαντής, Μάρτος (75΄ Σαρακατσάνος), Γιαννούλης, Παπαζαχαριας (75΄ Κατσαμπής), Λέκι, Παπαστεριανός, Φούφουλας, Μιλάνο (68΄Γιάντσης), Επστάιν (75΄ Βουτσιάς), Ντίκα (46΄ Γιάκομπ), Μπόσνιακ (60΄ Αγρίτης).

Αταλάντα: Κόπολα, Γκάρικς, Μπελίνι, Μανφρεντίνι, Τιμπόνι, Μπαρέτο, Γκουαρέντε, Καζέρτα, Παντόιν, Μπιάνκο, Τιριμπόκι.

Μετά το τέλος του φιλικού παιχνιδιού ο τεχνικός του Ηρακλή, Όλεγκ Προτάσοφ, επισήμανε πως: «Έγινε ένα πάρα πολύ καλό και δυνατό φιλικό με την Αταλάντα να έπαιξε σκληρά και βρώμικα. Σταθήκαμε καλά και αρκεί να παίζουμε οργανωμένα. Έχουμε ωστόσο ακόμα δρόμο να βελτιωθούμε αλλά φαίνεται ότι δεν δουλεύουμε τζάμπα.

Μας βγήκανε και κάποια προβλήματα αλλά δεν ανησυχούμε. Όλα είναι μέσα στο πρόγραμμα αφού στόχος μας είναι στην αρχή του πρωταθλήματος να είμαστε υγιείς», για να επαναλάβει όπως και μετά το φιλικό παιχνίδι του με την Πάρμα ότι: «Ζητάμε τον τσαμπουκά. Το είπα και στο προηγούμενο φιλικό ότι έλειπε από τον Ηρακλή», ενώ τέλος για το γκολ που δέχθηκε η ομάδα του σχολίασε πως: «Δεν θα πρέπει να δεχόμαστε γκολ από τέτοιες φάσεις. Κάναμε ένα μεγάλο λάθος που δεν θα πρέπει να γίνεται. Παρά την κούραση όμως δείξαμε όρεξη και με κάνει να βλέπω το αύριο του Ηρακλή με καλό μάτι και αισιοδοξία».

Κι όσο για τον Μανόλη Παπαστεργιανό τόνισε: «Πιστεύω ότι είχαμε μία καλή εμφάνιση. Ξέραμε από τηνα ρχή ότι θα παίζαμε με μία ιταλική ομάδα και θα λέπρεπε να παίξουμε δυνατά αλλά αδικούμαστε από το τελικό σκορ. Για αυτό και θα πρέπει να δουλέψουμε σε φάσεις όπως αυτή που δεχθήκαμε το γκολ. Παρόλα αυτά όμως είχαμε καλύτερη εμφάνιση από ότι με την Πάρμα και συηνεχίζουμε».

Τέλος σε ερώτηση για τον τραυματισμό του Πιλότο είπε: «Σίγουρα μας σόκαρε όλους ο τραυματισμός του και εύχομαι το συντομότερο δυνατόν να είναι και πάλι κοντά μας».

Πηγή: sport24

Προφυλακιστέος στις φυλακές Κομοτηνής ο ύποπτος για κατασκοπία


Ο 30ΧΡΟΝΟΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ

Ομόφωνα ανακριτής και εισαγγελέας αποφάσισαν την προφυλάκιση του, μετά τη σύντομη απολογία και την κατάθεση του γραπτού απολογητικού υπομνήματος

Η απολογία του καθυστέρησε, περίπου μιάμιση ώρα, καθώς ο 30χρόνος ζήτησε διερμηνέα, αν και στην επαγγελματική του δραστηριότητα δεν φαινόταν να αντιμετωπίζει πρόβλημα γλώσσας. Ο πρώτος διερμηνέας δεν βρέθηκε και έτσι αναζητήθηκε ο δεύτερος.

Ο κατηγορούμενος αρνήθηκε και πάλι να πει το παραμικρό, αλλά ούτε και οι συνήγοροι του έκαναν κάποια δήλωση. Προχθές πάντως ο εκ των δικηγόρων του Γιάννης Μπάρκας είπε ότι από τις φωτογραφίες που βρέθηκαν στην κατοχή του δεν στοιχειοθετείται το αδίκημα της κατασκοπίας.

Η σύλληψη του 30χρόνου έγινε την Κυριακή στη Σαμοθράκη μετά από πολυήμερη παρακολούθηση. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές στην κατοχή του είχε 400 φωτογραφίες από στρατόπεδα και υποδομές στρατηγικής σημασίας, από τον Έβρο και τα νησιά του βορείου Αιγαίου. Κατά τις αστυνομικές πηγές, ο 30χρόνος φωτογράφος ομολόγησε αρχικά ότι έβγαζε φωτογραφίες κατόπιν υποδείξεως άγνωστων Τούρκων και τις πουλούσε για 500 ευρώ τη φορά.

Συγγενείς και φίλοι του 30χρόνου ωστόσο θεωρούν ότι πρόκειται για παρεξήγηση και ότι ο 30χρόνος είναι καλός οικογενειάρχης και δεν είχε ποτέ μπλεξίματα με αστυνομίες μυστικές υπηρεσίες κλπ. Οι γνωρίζοντες πάντως μιλούν για την δράση ενός ατόμου που είχε μεν την έξωθεν καλή μαρτυρία, αλλά ήταν στέλεχος της τουρκικής Μιτ.

Πηγή: Χρόνος

Εντοπίστηκε αρσενικό Νερό-δηλητήριο ήπιε χωριό της Νιγρίτας


Νερό με περιεκτικότητα αρσενικού που υπερβαίνει κατά πολύ το ανώτατο επιτρεπτό όριο έπιναν επί μήνες οι κάτοικοι στο Φλάμπουρο Νιγρίτας. Επιπλέον, κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί την καταλληλότητά του νερού που έπιναν τα προηγούμενα χρόνια, αφού, παρά τις διαρκείς διαμαρτυρίες τους, αναλύσεις για αρσενικό δεν γίνονταν.

Της Σοφίας Χριστοφορίδου

“Όταν τους ενημερώσαμε για τις αυξημένες τιμές, δεν εξεπλάγησαν”, λέει η δήμαρχος Νιγρίτας Αγγελική Μήκα, εξηγώντας ότι εδώ και χρόνια παραπονούνταν οι κάτοικοι για την ποιότητα του νερού και οι περισσότεροι έπιναν εμφιαλωμένα.

“Δεν ξέρουμε αν οι λόγοι ήταν ψυχολογικοί, επειδή η παλιά γεώτρηση ήταν δίπλα στα κοιμητήρια, ή πραγματικοί. Δεν έχουμε στοιχεία προηγούμενων ετών από αναλύσεις. Πάντως ξέρουμε ότι η περιοχή μας παρουσιάζει υψηλές συγκεντρώσεις αρσενικού, λόγω της σύστασης των πετρωμάτων, ενώ ενδέχεται να επηρεάζει και το γεωθερμικό πεδίο της Νιγρίτας”, αναφέρει η κ. Μήκα.

Η προηγούμενη δημοτική αρχή αποφάσισε να λύσει το πρόβλημα του νερού στο Φλάμπουρο κάνοντας νέα γεώτρηση. Οι πρώτες αναλύσεις έδειξαν αυξημένες τιμές σιδήρου, ενώ το αρσενικό ήταν στα 6 μικρογραμμάρια ανά λίτρο, δηλαδή κάτω από το όριο των 10 μικρογραμμαρίων. Οι μετρήσεις επαναλήφθηκαν και, όπως διαβεβαιώνει η δήμαρχος, όταν στις αρχές του 2009 το νερό δόθηκε στο δίκτυο υδροδότησης, οι τιμές ήταν εντός ορίων. Ωστόσο τα παράπονα των καταναλωτών συνεχίστηκαν.

Σε δείγματα που λήφθηκαν το Μάρτιο η τιμή του αρσενικού ήταν στα 16 μικρογραμμάρια, ενώ το Μάιο έφτασε τα 17, δηλαδή επτά μικρογραμμάρια πάνω από το ανώτατο επιτρεπτό όριο. Τα αποτελέσματα από αυτές τις αναλύσεις έγιναν γνωστά μόλις τον Ιούλιο, ενώ στο μεταξύ οι κάτοικοι του Φλάμπουρου έπιναν ακατάλληλο νερό επί τουλάχιστον πέντε μήνες από τη συγκεκριμένη γεώτρηση. Ελλείψει στοιχείων από την προηγούμενη γεώτρηση, κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι και το νερό που έπιναν επί χρόνια ήταν ασφαλές.

“Αμέσως μόλις διαπιστώσαμε το πρόβλημα, αποφασίσαμε να προχωρήσουμε στη λιγότερο χρονοβόρα λύση”, υποστηρίζει η δήμαρχος Νιγρίτας. Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης Νιγρίτας ολοκληρώνει αυτές τις ημέρες την κατασκευή αγωγού μήκους 3,5 χιλιομέτρων, μέσω του οποίου το Φλάμπουρο θα υδρεύεται από περιοχή της Νιγρίτας, όπου η περιεκτικότητα σε αρσενικό είναι 2,1 μικρογραμμάρια.

Πηγή: Μακεδονία

Ένταση χθες στα δικαστήρια της Κατερίνης


Ένταση προκλήθηκε χθες στα δικαστήρια της Κατερίνης, όπου ήταν να γίνει η δίκη του υπεύθυνου εδρεύοντος στην Κατερίνη τηλεοπτικού σταθμού με την κατηγορία ότι προέβη σε εγκατάσταση και λειτουργία τηλεοπτικού σταθμού στoν Βάβδο Χαλκιδικής από 1/1/2006 έως 31/7/2007 στη συχνότητα 46UHF, χωρίς άδεια της αρμόδιας αρχής.

Η ένταση προκλήθηκε μεταξύ του μηνυτή Μιχάλη Γιαλτουρίδη και του προεδρείου, καθώς και των δικηγόρων του κατηγορουμένου, όταν ο μηνυτής αντέδρασε έντονα στην αναβολή της δίκης, απευθυνόμενος προς το προεδρείο και τους δικηγόρους του κατηγορουμένου, τονίζοντας ότι παρόλο που ο σταθμός έχει ήδη καταδικαστική απόφαση ότι εκπέμπει παράνομα από την ίδια συχνότητα, συνεχίζει έως και σήμερα να λειτουργεί παράνομα σύμφωνα και με αποφάσεις του ΕΣΡ που έχει επιβάλει στο συγκεκριμένο τηλεοπτικό σταθμό και πρόστιμα.

Ο μηνυτής ισχυρίστηκε ότι αφού αναβάλλεται η δίκη θα πρέπει να σταματήσει και η παράνομη λειτουργία του τηλεοπτικού σταθμού, ώσπου να γίνει η δίκη.

Πηγή: Πιέριοι

Αγριογούρουνα έχουν καταστρέψει εκατοντάδες στρέμματα καλαμπόκι


Αγριογούρουνα έχουν καταστρέψει εκατοντάδες στρέμματα καλαμπόκι στον δήμο Βεργίνας,οι κάτοικοι στο ορεινό χωριό της Ημαθίας σήμερα πήγαν στα χωράφια τους και είδαν έκπληκτοι τα καλαμπόκια τους ισοπεδωμένο,από μια στρώση φύλλα καλαμποκιού.

Δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα έλεγαν δεν μπορούμε να προφυλάξουμε την σοδειά ακόμα και τα σκυλιά την νύχτα τα δένουμε μέσα στο χωράφι για να γαβγίζουν να τρομάζουν τα αγριογούρουνα να μην μπαίνουν μέσα στα χωράφια η καταστροφή είναι μεγάλη.

Πηγή: laikoyra

Τρεις νέους ποδοσφαιριστές απέκτησε χθες η ΝΙΚΗ Πολυγύρου.


Πρόκειται για τους:

1. Γιάννης Ζυμάρας, επανέρχεται στη ΝΙΚΗ μετά από ένα χρόνο αφού την αγωνιστική περίοδο 2007-08 ήταν ποδοσφαιριστής της ομάδας. Ο 22χρονος, αριστερός μεσοαμυντικός, πέρυσι αγωνίστηκε στη Ζάκυνθο και στο Φοίνικα Πολίχνης.

2. Γιάννης Πάσιος, 20χρονος χαφ-εξτρέμ με θητεία στη Δ΄ Εθνική με τις ομάδες Ν. Αγχιάλου και Αλμυρού Βόλου.

3. Πέτρος Οκουμούσης, ανήκει στον Αγροτικό Αστέρα και δόθηκε στη ΝΙΚΗ ως δανεικός. Είναι 19 χρονών και στην προηγούμενη σεζόν πέτυχε 10 γκολ στο πρωτάθλημα Β΄ ομάδων της Β΄Εθνικής.