Τρίτη 10 Αυγούστου 2010

Πεθαίνοντας στη Μόσχα (Video)


Ένα γκριζοκίτρινο πέπλο έχει σκεπάσει τη Μόσχα, η οποία "πνίγεται" για τέταρτη ημέρα από τοξικό καπνό λόγω των πυρκαγιών που προκάλεσε ο χειρότερος καύσωνας των τελευταίων 1.000 ετών.

Ο καύσωνας και το τοξικό νέφος διπλασίασαν τη θνησιμότητα στη Μόσχα όπου καθημερινά τις τελευταίες ημέρες καταγράφονται 700 θάνατοι έναντι 360-380 που καταγράφονται συνήθως.



Ρεπορτάζ, που βασίστηκαν στα στοιχεία των γραφείων κηδειών και δημοσιεύτηκαν στην οικονομική ημερήσια «Κομερσάντ» εκτιμούν ότι οι θάνατοι είναι αυξημένοι κατά 2,5-3 φορές, ωστόσο δεν έλειψαν και οι εκτιμήσεις για αύξηση έως 8-10 φορές. Απαντώντας ο κ. Σελτσόφσκι είχε διαψεύσει τα στοιχεία αυτά και είχε ζητήσει «να μην σκορπίζεται ο πανικός».

Σύμφωνα με αξιωματούχους του υπουργείου Πολιτικής Άμυνας, τα επίπεδα του μονοξειδίου του άνθρακα στη Μόσχα είναι εξαπλάσια και πλέον του ανωτάτου ορίου ασφαλείας.

Πηγή: The Insider

Ένταση στο Αιγαίο


Ο όρος ‘ένταση’ (tension) στο διπλωματικό λεξιλόγιο καθορίζει μια ανησυχητική κατάσταση, που διαμορφώνεται στις σχέσεις μεταξύ κρατών, λαών και κοινωνιών και που χαρακτηρίζεται από τις τακτικές, εκατέρωθεν διαμαρτυρίες, την ανταλλαγή ρηματικών διακοινώσεων, επισήμων αντιδράσεων από τα κόμματα και τους φορείς αλλά και βεβαίως, από τη στάση των ΜΜΕ, που διαμορφώνουν την κοινή γνώμη.

Αυτό δηλαδή που παρατηρείται σήμερα στις ελληνοτουρκικές σχέσεις και που η κυβέρνηση, με γεύματα και δημόσιες σχέσεις προσπαθεί να μετριάσει. Αν δεν υπάρξει μια εθνική κοινή στάση απέναντι στο πρόβλημα, ελλοχεύει ο κίνδυνος της κλιμάκωσης με απρόβλεπτες συνέπειες.

Ένοπλη ληστεία στην ΑΤΕ Νικήτης


Ένοπλη ληστεία σημειώθηκε με το «καλημέρα» στο υποκατάστημα της Αγροτικής Τράπεζας στη Νικήτη.

Δύο άγνωστοι άνδρες στις 8.20 το πρωί εισέβαλαν φορώντας κράνη στην τράπεζα και με την απειλή όπλων ζήτησαν από τους ταμίες να παραδώσουν τα χρήματα.

Την ώρα εκείνη εντός της τράπεζας βρίσκονταν τουλάχιστον 15 άτομα. Ο ένας από τους ληστές κατευθύνθηκε στα ταμεία, ενώ ο δεύτερος με τα όπλο στα χέρια καθόταν κοντά στην είσοδο και έδωσε εντολή να μην κουνηθεί κανείς από τη θέση του.